شهرام شریفی روز دوشنبه در این باره به خبرنگاران گفت: نورپردازی تنها برج تاریخی شهر دماوند در مناسبهای خاص ملی و مذهبی خاموش میشود، در این راستا برای ادای احترام به شهادت حاج قاسم سلیمانی، نورپردازی انی برج برای دقایقی خاموش میشود.
وی اظهار داشت: در همه حوزهها بهویژه حوزههای فرهنگی باید نشان دهیم که ملت ایران پیرو مسیر و مکتب شهید سلیمانی است.
به گفته شریفی، نورپردازی این برج تاریخی، دوشنبه ۱۲ دیماه خاموش میشود.
برج هشت ضلعی شیخ شبلی دماوند در تاریخ ۲۹ خرداد سال ۱۳۵۱ به شماره ۹۲۰در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، شبلی همان عارف مشهور قرن سوم هجری است که در نام و نسبت او اختلاف زیادی وجود دارد و در منابع فارسی و عربی او را به نام های دلف بن حجدر، حجدربن خلف، دلف بن جفره، جعفربن یونس و محمدبن خلف خوانده اند.
شبلی از مشایخ و محتشمان طریقت و آنطور که روایت شده وی اصلا خراسانی بود و پدرش از قریه شبله یا شبیله از ناحیه اسروشنه از نواحی ماوراء النهر خراسان و پرده دار خلیفه عباسی بوده است.
براساس مستندات تاریخی شهرت او شبلی و کنیه اش ابوبکر بود؛ سال ۲۴۸ در بغداد یا سامره متولد شد و دوران جوانی وی در بغداد گذشت و به علت اشتغال پدر و دایی اش در درگاه خلفای عباسی به مقام سیاسی دست یافت؛ از طرف خلیفه وقت، حکومت دماوند به او داده، بعد از مرگ پدرش به بغداد فراخوان و از طرف خلیفه خلعت گرفت و پرده دار موفق عباسی شد.
دماوندی ها صدارت شبلی را دورانی می دانند که در گسترش عدالت، امنیت و رفاه نمونه بوده است و زمانی که خبر فوتش در سال ۳۳۴ هجری قمری در بغداد به گوش مردم دماوند رسید آنان نیز بنایی یادبود به نامش برپا داشتند که هنوز بعد از دوره سلجوقی و قرون چهارم و پنجم یاد او در گوشه و کنار شهر و مردم دماوند زنده است.
نظر شما