رای مخالفان دولت ونزوئلا به انحلال دولت موقت «گوایدو»

تهران - ایرنا - ۷۲ نماینده سابق و مخالف دولت ونزوئلا که در سال ۲۰۱۹ از «خوان گوایدو» به عنوان رهبر مخالفان و رئیس‌جمهوری موقت حمایت کردند، انحلال «دولت موقت» به ریاست وی را تصویب کردند.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، نمایندگان پیشین مجلس ملی ونزوئلا در نشستی مجازی با انحلال دولت موقت به ریاست خوان گوایدو موافقت کردند. مخالفان دولت ونزوئلا که مشروعیت پارلمان برگزیده شده در سال ۲۰۲۱ را نیز به رسمیت نمی‌شناسند، همچنین توافق کردند تا به فعالیت قوه مقننه منتخب خود (در قالب پارلمان سال ۲۰۱۵) به فعالیت خود ادامه دهند. این فعالیت، صرفا برای تصویب قوانین در مورد دارایی‌های خارجی ونزوئلا است که توسط دولت موقت کنترل می‌شود. حزب دولت نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا توانست در سال ۲۰۲۱، اکثریت کرسی‌های مجلس را به دست آورد.

۲۳ نماینده پیشین حامی گوایدو، در نشست دیروز (جمعه)، حذف دولت موقت را یک «قتل قانونی» توصیف کردند.

گوایدو پیش از رای‌گیری هشدار داد که حذف دولت موقت، نشان‌دهنده «جهش به خلأ» است و دارایی‌های خارجی ونزوئلا را در معرض خطر قرار می‌دهد. وی از احزاب مخالف دولت خواست تا از مبارزه «نهادی» در قالب «دولت موقت» فراتر از «اسامی و منافع شخصی» دفاع کنند.

خوان میگل ماتئوس نماینده سابق و عضو حزب «پریمِرو خوستیسیا» (Primero Justicia) تاکید کرد برای شکست دولت مادورو در انتخابات ۲۰۲۴، راهبردهای جدیدی نیاز است.

گوایدو تصریح کرد که تصمیم برای حذف دولت موقت که وی از سال ۲۰۱۹ در راس آن قرار داشت، اتحاد ضد چاویستاها را تضعیف می‌کند. وی گفت: امروز، اقدام سیاسی در حذف یک ابزار قانون اساسی، ما را در موقعیت بهتری قرار نمی‌دهد.

مخالفان دولت ونزوئلا در نظر دارند برای رقابت انتخاباتی سال ۲۰۲۴ با نیکلاس مادورو، یک نامزد مشخص را معرفی کنند.

آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ ونزوئلا، با حمایت از خوان گوایدو رهبر حزب مخالفان این کشور نفت خیز حوزه آمریکای لاتین و ایجاد اختلاف و مداخله در امور داخلی این کشور، همواره در پی سرنگونی دولت مادورو بود.

به همین دلیل دولت مادورو تلاش کرد تا ایجاد ثبات سیاسی و پس از آن حل چالش‌های اقتصادی جدی در این کشور را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهد. ونزوئلا با تقویت پایه‌های اقتصادی و خروج از ابر تورم، رشد دو رقمی در سال ۲۰۲۲ را شاهد بوده است.

در اواخر دوران دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا نیز میان بیشتر مقام‌های آمریکایی نسبت به عملکرد گوایدو ناامیدی‌های زیادی ایجاد شد به طوریکه بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که آمریکا همچون گذشته قصدی برای حمایت از گوایدو و اقداماتش ندارد و عملا طرح دولت ترامپ برای حمایت از گوایدو در راستای براندازی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شکست خورده است.

دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا نیز اگر چه از زمان روی کارآمدن بر تداوم به رسمیت شناختن گوایدو همواره تاکید کرده است اما به نظر می‌رسد که این حمایت بیشتر ادعایی لفظی بوده و گوایدو عملا به مهره سوخته آمریکا در این کشور تبدیل شده است. در مقابل آنچه از رویکرد واشنگتن در مقابل کاراکاس در هفته‌های اخیر به گوش می‌رسد (از جمله اعزام هیئت آمریکایی به ونزوئلا برای گفت‌وگو با دولت و تخفیف برخی تحریم‌های نفتی علیه ونزوئلا، از سرگیری قراردادهای نفتی شرکت شورون در ونزوئلا) بیانگر مجاب شدن آمریکا به تغییر رویه در قبال این کشور است.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که طبق پیش‌بینی‌ها و شواهد، پروژه جعلی که گوایدو نماینده آن است به ویژه در ماه‌های اخیر توسط نیکلاس مادورو و مردم ونزوئلا با شکست مواجه شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha