به گزارش ایرنا، تجمع مساجد و هیئات مذهبی در شام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تا مسجد سیدالشهدا ادامه یافت و در آخر در مسجد با عزاداری مردم به پایان رسید.
این تشییع نمادین یک راهپیمایی با شکوه برای عزای مادر بود که از میدان بازار دوم تهران شروع شد و در خیابان شهید بابایی ادامه یافت. تشییعی که با همراهی همه مردم و کسبه بازار همراه شد و با صدای «وا اماه» و «یا حیدر» ادای دینی به ساحت مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها بود. ابتکار این کار توسط هیأت زوارالزهرای تهران که یک شعبه هم در قم دارد، صورت گرفت.
و با این کار سایر هیأت های دیگر تهران هم همراه شدند و یک اجتماع مردمی شکیل شکل گرفت. آن هم در بازار دوم تهران که در حوادث اخیر به خاطر اغتشاشهایی که شد، در شبکه های مجازی ترند شد. بازار دوم تهران از همان اوایل انقلاب اسلامی محمل و محفل جوانان انقلابی بخصوص شهدا بود.
حجت الاسلام رضا کریمی موسس هیات زواالزهرا در کنار تابوت نمادین حضرت زهرا در میدان بازار دوم تهران با اشاره به این موضوع گفت: «منطقه ۱۶ تهران مکانی است که بیش از ۳۰۰۰ شهید تقدیم اسلام کرده است. چهره و وجهه اصلی اینجا با نام شهدا عجین است و مردم شهید پرور نازی آباد و مردم تهران همیشه نشان دادند که حافظ خون شهدا هستند.» در کنار تابوت مادر مداحان هیئت سنگ تمام گذاشتند.
انگار تابوت واقعی مادر است. گاهی مردم به کنار تابوت می رفتند و از گلهای کنار تابوت برای تبرک بر می داشتند. فضا فضای اشک و عزاداری بود. همه با هم اشعاری که بین مردم پخش شده بود را زمزمه می کردند. مادری که به همراه دخترش از محله پونک تهران آمده بود می گفت با این عزاداری خیابانی قلبم آؤام گرفت. چقدر مردم به همدلی و همبستگی نیاز دارند.
کاش تمام هیئات تهران به میدان بیایند واین همدلی را بخصوص در بین جوانان ایجاد کنند. حالا تابوت نمادین مادر توسط نوجوانان و جوانان به سمت مسجد سیدالشهدا هدایت می شود.
نکته حائز اهمیت این تشییع این بود که نوجوانان وجوانان بسیاری به همراه خانواده شان شرکت کرده بودند و یک اجتماع عظیم فاطمی ایجاد کردند.
کربلایی محمد حسین خوبانفرد که خود را خادم هیأت زوارالزهرا معرفی می کند درباره هدف ایجاد این حرکت می گوید: «برنامه ای که شکل گرفت بر پایه سه عنصر ایجاد شد؛ اول عنصر نماد و دوم تعظیم شعائر و سوم عنصر اتحاد قلبی یا همان اجتماع قلوب مومنین. نماد در زمانی استفاده می شود که دسترسی به حقیقت والا به صورت مستقیم امکان پذیر نباشد.
این نماد می تواند انسانها را مثل پلی به حقیقت والا متصل کند. برنامه تشییع نمادین کارش همین است. وقتی ما در زمانه حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام نبودیم با این کار ابراز کردیم که یا امیرالمومنین ما در کنار شما و خانواده شما هستیم. گرچه زمانه بین ما فاصله انداخت.»
این مداح اهل بیت در ادامه درباره تعظیم شعائر که برگرفته از آیات قرآنی است توضیح می دهد: «شعائر جلوه های اجتماعی ارکان معنویت و ارکان توحید است. ویژگی بارز تعظیم شعائر این است که باید اینها را فریاد زد و جامعه بزرگ داشت. تمام برنامه های مداحی، زیارت عاشورا، زیارت اربعین و برگزاری حج حتی از مصادیق تعظیم شعائر هستند. کسی که تعظیم شعائر می کند به فرموده قرآن کریم تقوا را در خود محقق کرده است. دین در جامعه به واسطه تعظیم شعائر زنده می ماند و منطبق بر جمله امام خمینی رحمت الله علیه است که می فرمودند: این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.»
خوبانفرد در ادامه درباره اجتماع قلوب مومنین می گوید: «وقتی جمعی از مومنین بر محور ولایت و اهل بیت تجمع می کنند و رویداد اجتماعی عظیمی رقم می زنند در جامعه اثرات بسیاری دارد. قطعا برکات مادی و معنوی بسیاری در جامعه سرازیر می شود. بنابر این هر چه این اجتماع با شکوهتر برگزار شود، قلوب مومنین به هم نزدیک تر می شود.»
او در پایان سخنانش ادامه داد: «ضمیمه مهم این تشییع نمادین صحنه گردانی جوانها ونوجوانان بود. ائمه اطهار همیشه سفارش کرده اند که به دنبال جوانان بروید که با آنها می توان تحولات را رقم زد.»
نظر شما