گاز در یک قدمی رسیدن به چابهار/ افزایش شتاب توسعه سواحل مکران

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به رسیدن گاز به چابهار تا دهه فجر، گفت: با احداث این خط لوله، توسعه در سواحل مکران با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد.

رضا نوشادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا کنون طرح‌های مختلفی در مهندسی و توسعه گاز ایران به منظور تقویت شبکه گاز و پایداری آن به بهره‌برداری رسیده است، افزود: خط لوله گازی به تربت حیدریه به بهره‌برداری رسید که اتصال خراسان جنوبی به شبکه گاز در این منطقه را تقویت کرده است.

وی ادامه داد: همچنین تعدادی از توربین طرح‌ها به عنوان پشتیبان در اختیار پالایشگاه‌های گاز و شرکت انتقال گاز قرار گرفته تا مشکلی برای تامین گاز در زمستان پیش نیاید.

نوشادی با تاکید بر اینکه برخی تاسیسات تقویت فشار نیز در مرحله راه‌اندازی است، گفت: تا پایان زمستان ۳ ایستگاه تقویت فشار شهیدان هلیسایی، شهید شیروانی و ایستگاه نورآباد راه‌اندازی می‌شود. اکنون ۲ توربین ایستگاه پل کله در منطقه اصفهان که بر روی خط لوله نهم سراسری قرار دارد راه‌اندازی شده و توربین سوم نیز در مرحله آزمایشی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۵۰ درصد از طرح‌های این شرکت مربوط به استان سیستان و بلوچستان است، افزود: در ابتدای سال خط لوله زاهدان به زابل به طول ۲۱۰ کیلومتر به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ادامه داد: همچنین لوله ایرانشهر به خاش نیز به بهره‌برداری رسید. اکنون نیز آزمایش‌های نهایی بر روی خط لوله ایرانشهر تا چابهار به عنوان بزرگ‌ترین پروژه به طول ۲۹۰ کیلومتر در حال انجام است و امیدواریم تا دهه فجر افتتاح رسمی شود.

وی با بیان اینکه با اتصال چابهار به شبکه گاز، توسعه در سواحل مکران شتاب خواهد گرفت، تاکید کرد: واحدهای پتروشیمی، نیروگاهی و پالایشگاهی در چابهار به شبکه گاز متصل خواهند شد.

نوشادی این خط لوله در قطعه اول را شامل ۱۰ قسمت دانست و افزود: کارها در ۶ قسمت نهایی شده و ۴ قسمت باقیمانده نیز در آزمایش‌های نهایی قرار دارد.

وی یکی از مشکلات انجام پروژه‌های گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان را کمبود آب عنوان کرد و گفت: برای آزمایش خطوط لوله گاز به آب نیاز است که بخشی از آن از محل بارش‌های تابستان تامین می‌شود اما امسال بارش‌ها محدود بود. اغلب چاه‌هایی که برای تامین آب حفر شد نیز خشک بود و این موارد بهره‌برداری از خط لوله ایرانشهر به چابهار را به تاخیر انداخت.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز مشکل دیگر را ایجاد ناامنی در این استان از سوی برخی مخالفان و دشمنان جمهوری اسلامی دانست و ادامه داد: با عزم همکاران برای به نتیجه رسیدن این طرح‌ها، گاز به تمام مناطق استان سیستان و بلوچستان می‌رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha