سید حمید رضا حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مسئولیت قنوات و هزینه های بهره برداری و تعمیرات آن با ذینفعان است کسانی که از آن قنات ها استفاده می کنند اما در تهران و ری که زمین های کشاورزی به مسکونی تغییر کاربری داده، مسئولیت این بخش با اداره قنوات در شهرداری ها است.
وی یادآورشد: اداره امور منابع آب حریم قنوات را اعلام می کند ولی متولیان صدور مجوز ساخت و ساز باید نسبت به رعایت حریم ۶ متری قنوات حساسیت داشته باشند.
حسینی اظهارداشت: متولی هر قنات، ذینفعان آن هستند که باید نسبت به نگهداری و لایروبی آن اقدام کنند اما اداره امور منابع آب، به عنوان نماینده وزارت نیرو، فقط حریم قنوات را اعلام و دستگاه ها را نسبت به رعایت آن مکلف می کنیم.
رئیس اداره امور منابع آب شهرستان ری گفت: ساخت و ساز در شعاع ۶ متری قنوات ممنوع است و این مساله در اداره ثبت اسناد نیز به ثبت رسیده تا در زمان استعلام، این مساله را اعلام کند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون هر نوع ساخت و سازی که از اداره امور منابع آب شهرستان برای حریم قنوات استعلام شده، حرایم نیز رعایت شده است.
حسینی ادامه داد: برای صدور مجوز ساخت و ساز، شهرداری باید مسیر و حرایم قنوات را از این اداره استعلام بگیرد و کارشناسان نیز بر اساس نقشه های موجود، جزئیات موقعیت قنات ها را اعلام می کنند.
رئس اداره امور منابع آب شهرستان ری گفت: لزوم رعایت حریم قنوات از گذشته ها مورد تاکید بوده است و بارها نیز به ادارات مربوطه ضرورت رعایت آن ابلاغ شده است و اگر دستگاهی نسبت به اجرای آن بی توجهی کند، باید پاسخگو باشد.
نظر شما