«سعید نیکنام» روز شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: ۲ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت این اثر تاریخی به جا مانده از دوره قاجار هزینه شده است.
وی اظهار داشت: مرمت این اثر باستانی با مشارکت فرمانداری، اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، شهرداری، بنیاد علوی و تعدادی از خیران شهرستان دلیجان انجام شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کمیجان با اشاره به اینکه پرونده ثبتی این بنای تاریخی تهیه و برای ثبت در فهرست آثار ملی ایران در جریان است، گفت: حوزه علمیه کمیجان با قدمت بیش از ۱۰۰ سال، یکی از مراکز فعال برای کسب علم و معرفت بوده است و سالهاست که این بنای تاریخی یکی از هویتهای فرهنگی کمیجان به شمار میرود.
نیک نام افزود: در این مرحله از مرمت تویزهها،آسمانه، طاق بنا، احیای دیوارههای بنا و پشتبام نیز انجام شده و در مرحله دوم مرمت، کف سازی و بازسازی محوطه بنا در دستور کار قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: این حوزه علمیه به دلیل اهمیت کسب علوم و معارف اسلامی در کنار مسجد و در نزدیکی بازار این شهر بنا شده و هر روز شاهد حضور جمع زیادی از افراد جویای علم بوده است.
نیکنام با تاکید بر اینکه این یادمانهای تاریخی به دلیل سبک الگوی ساختوسازها و افکار و ایدههای حاکم بر آنها میتواند به عنوان یکی از مهمترین منابع گردشگری و محل تمرکز فعالیتهای گردشگری محسوب شود، گفت: احیای بافتهای تاریخی به سبب داشتن عناصر و فضاهای باارزش معماری و شهرسازی، جذابیت خاصی برای جذب گردشگر دارند و از اینرو تلاش برای احیاء، حفظ و نگهداری این بناهای تاریخی ضروری است.
شهرستان کمیجان در ۸۰ کیلومتری اراک واقع شده است.
نظر شما