دولت سیزدهم برای توسعه شهرستان کوهرنگ چه کرده است؟

شهرکرد- ایرنا- کوهرنگ به‌عنوان یکی از شهرستان گردشگری و بزرگ چهارمحال و بختیاری در حوزه سرزمینی، شرایط و موقعیت‌های خاصی دارد و از شرایط اقلیمی و آب و هوایی خاصی برخوردار است که به‌علت همجواری با سه استان مهم لرستان، اصفهان و خوزستان دارای شرایط جغرافیایی مناسبی در بخش‌های مختلف است.

به گزارش ایرنا، شرایط و ظرفیت‌های آبی کوهرنگ به‌عنوان سرچشمه اصلی رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز باعث شده تا این شهرستان به‌علت برخورداری از شرایط خاص در فصل‌های مختلف میزبانی گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد که این مهم در رونق اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، بهبود وضعیت معیشت خانوارها، مهاجرت معکوس و اشتغال‌زایی تأثیر مستقیم دارد.

وجود ۴۰۰ هزار هکتار جنگل، پوشش خاص گیاهان دارویی و مرتعی و همچنین پایلوت شدن کوهرنگ به‌عنوان مرکز کشت و تولید موسیر از مهمترین ظرفیت‌ها و قابلیت‌های شهرستان کوهرنگ به‌شمار می‌رود که این منطقه را متمایز و خاص کرده است.

به‌لحاظ برخورداری از ظرفیت‌های خدادادی در کوهرنگ و کم‌توجهی به این شهرستان در سال‌های گذشته با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه به عدالت‌محوری در توسعه متوازن امکانات، تجهیزات و اعتبارات، روند توسعه این منطقه شتابان شد و در یک سال اخیر توسعه زیرساختی جزو اولویت‌های اصلی مسوولان ملی و استانی کوهرنگ قرار گرفت.

با سفرهای استانی رییس‌جمهور و هیات دولت سیزدهم،چهارمحال و بختیاری بیست و چهارمین میزبان این سفرها را بر عهده گرفت و حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در روستای لبد بخش بازفت شهرستان کوهرنگ به‌عنوان دورافتاده‌ترین منطقه در این استان نشان داد که رییس‌جمهور توجه خاص به مناطق کمترتوسعه‎‌یافته و محروم دارد.

حضور رییس‌جمهور در لبد کوهرنگ باعث توجه مسوولان به این روستا شد

دولت سیزدهم برای توسعه شهرستان کوهرنگ چه کرده است؟
یکی از اهالی روستای لبد بخش بازفت شهرستان کوهرنگ در این خصوص گفت: حضور رییس‌جمهور در این روستا باعث شتابان شدن روند توسعه و توجه خاص مسوولان دستگاه‌های اجرایی مختلف در سطح ملی و استانی به لبد شد.

حسین سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: اختصاص اعتبارات و مصوب شدن اجرای تعدادی طرح مانند خانه بهداشت و مدرسه، جاده‌سازی و آب‌رسانی باعث مهاجرت معکوس تعدادی از خانوارهای اهل لبد به این روستا شده است.

وی افزود: دولت سیزدهم با رویکرد محرومیت‌زدایی و تلاش‌های جهادی شبانه‌روزی باعث شد تا مردم نسبت به ماندگاری در زادگاه‌های خود اُمیدوار شوند.

روند ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان کوهرنگ در دولت سیزدهم شتاب گرفت

یکی از اهالی روستای دره‌شیخ‌عالی بخش بازفت کوهرنگ نیز گفت: با آغاز فعالیت دولت سیزدهم روند ساخت خانه‌های مسکونی تخریب شده در این بخش تسریع شد.

دولت سیزدهم برای توسعه شهرستان کوهرنگ چه کرده است؟

محمد سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: حضور مسوولان دولت سیزدهم در مناطق زلزله‌زده، اختصاص تسهیلات بانکی و کمک‌های بلاعوض این دولت به حادثه‌دیدگان نور اُمید بین مردم منطقه ایجاد کرد.

وی یادآور شد: با گذشت یک‌سال از فعالیت دولت سیزدهم هم‌اکنون بخش قابل‌توجهی از ساختمان‌های خسارت‌دیده در مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ بازسازی و نوسازی شده است.

سلیمانی اظهار داشت: توجه دولت سیزدهم به مناطق کمترتوسعه‌یافته و غیربرخوردار مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ نقش مهمی در جبران خسارت‌های ناشی از زمین‌لرزه این مناطق ایفا و زمینه اُمیدآفرینی و اُمیدبخشی بین مردم را فراهم کرد.

۶ هزار میلیارد ریال برای مناطق زلزله‌زده کوهرنگ مصوب شد

دولت سیزدهم برای توسعه شهرستان کوهرنگ چه کرده است؟
فرماندار کوهرنگ در این رابطه به ایرنا می‌گوید: ۱۰۰ درصد از مجموع ۶ هزار میلیارد ریال اعتبارات ‌سفر رییس‌جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری برای مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ به‌منظور تخریب، بازسازی، تعمیر و امور معیشتی خانوارهای زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ جذب شد.

شهباز اکبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ به ۴۹۶ واحد مسکونی خسارت کلی وارد شد که از مجموع این واحدهای مسکونی تاکنون ۲۲۰ واحد به بهره‌برداری رسیده و بقیه خانه‌ها دارای بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.

وی با اشاره به سفر رییس‌جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری و کوهرنگ افزود: در این سفر اختصاص اعتبارات به یک‌هزار و ۵۰۲ واحد مسکونی دیگر این شهرستان تصویب و از سوی معاون اول رییس‌جمهور به استان ابلاغ شد.

اکبری به بهسازی معبرها، آسفالت، اجرای جوی‌وجدول، دیوار حائل و زیباسازی فضای عمومی مربوط به ۱۵ روستای شهرستان کوهرنگ براساس ضوابط فنی و مهندسی در ۶ ماه اخیر اشاره و تصریح کرد: در یک‌سال اخیر تقویت زیرساخت‌های روستایی، خدمات‌رسانی به مناطق روستایی و تقویت روحیه اُمید و نشاط بین روستاییان در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به جذب ۱۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی برای ۲۲ روستای شهرستان کوهرنگ یادآور شد: مصوبات سفر رییس‌جمهور به روستای لبد بخش بازفت شهرستان کوهرنگ در مدت سه ماه اجرایی شد.

فرماندار کوهرنگ حضور رییس‌جمهور در روستای لبد بخش بازفت و مصوبات این سفر را نمونه‌ای از دغدغه‌های دولت انقلابی و مردمی سیزدهم برای توسعه مناطق محروم کشور مانند شهرستان کوهرنگ دانست و اظهار داشت: احداث ۲ مدرسه جدید، تعمیر و تجهیز یک مدرسه قدیمی، برقراری اینترنت پُرسرعت ۴G، احداث کانال آب‌رسانی آشامیدنی به‌طول هفت کیلومتر، تسطیح، زیرسازی و بازسازی جاده سخت‌گذر منطقه به‌طول پنج کیلومتر و آماده شدن برای آسفالت، تکمیل ۴۳ واحد مسکونی، تکمیل و تجهیز کامل منزل بی‌بی‌گُل سلیمانی (بانویی که برای ساخت خانه‌اش به رییس‌‍جمهور نامه داد)، تسطیح کوچه‌ها و خیابان‌ها، استقرار تجهیزات دندانپزشکی و آزمایشگاهی و حضور پزشک در هفته ۲ روز و اجرای بزرگ‌ترین شبکه برق‌رسانی روستایی به‌طول ۳۰ کیلومتر و بهره‌مندی ۶ روستای دیگر از مهم‌ترین مصوبات سفر رییس‌جمهور به روستای لبد بخش بازفت بود که در مدت سه ماه انجام شده است.

وی در ادامه کوهرنگ را یکی از مناطق مستعد کشور در خصوص توسعه واحدهای بسته‌بندی آب معدنی در کشور دانست و گفت: بسته‌بندی و صادرات آب معدنی به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم صنعت چهارمحال و بختیاری است و بخشی از آب معدنی تولیدی این منطقه به سایر نقاط جهان از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

اکبری به واگذاری ۲۶ پلاک زمین برای راه‌اندازی واحدهای تولید و بسته‌بندی آب معدنی در شهرک تخصصی آب معدنی دیمه کوهرنگ در سال‌های گذشته اشاره و تاکید کرد: هم‌اکنون تنها یک واحد تولیدی در این شهرک فعالیت می‌کند و زمین‌ طرح‌های راکد در این منطقه بازپس‌گیری می‌شود.

وی با اشاره به اختصاص ۱۹۰ میلیارد ریال برای ساخت مجتمع آب‌رسانی دهناش به‌منظور آب‌رسانی به ۱۱ روستای بخش بازُفت کوهرنگ افزود: این مبلغ در اختیار قرارگاه محرومیت‌زدایی سازندگی امام حسن مجتبی (ع) قرار گرفته است.

فرماندار کوهرنگ به تصویب اختصاص ۲ هزار پنل خورشیدی به عشایر شهرستان کوهرنگ در سفر رییس‌جمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: از این تعداد تاکنون ۳۰۰ پنل تامین و تحویل عشایر شده و بقیه در حال تولید است.

وی در ادامه با اشاره به بسته بودن جاده ۱۵ روستای دهستان موگویی در نیمی از هر سال به‌علت بارندگی و نبود راه ارتباطی مناسب یادآور شد: در مدت فعالیت دولت سیزدهم ۱۲ کیلومتر جاده برای این دهستان ساخته شد.

اکبری در ادامه با اشاره به اختصاص ۶ میلیارد ریال از اعتبارات نفت و گاز برای رفع محرومیت از دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: این مبلغ برای ساخت مدرسه شبانه‌روزی روستای خویه مرکز دهستان موگویی هزینه می‌شود تا دانش‌آموزان این منطقه ترک‌تحصیل نکنند.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت مرکز جامع سلامت در روستای سرآقاسید دهستان موگویی کوهرنگ گفت: در مدت فعالیت دولت سیزدهم گروه‌های جهادی مختلفی از سراسر کشور و چهارمحال و بختیاری برای خدمات‌رسانی به مردم این منطقه به‌ویژه در حوزه عمران و کشاورزی اقدام‌ کرده‌اند.

فرماندار کوهرنگ به آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به روستای شیخ‌علیخان شهرستان کوهرنگ در مدت فعالیت دولت سیزدهم پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی این طرح تاکنون اشاره و تاکید کرد: عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۵ روستای شهرستان کوهرنگ ۳۰ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا سال آینده به پایان می‌رسد.

وی تامین آب آشامیدنی پایداری برای مردم را از سیاست‌های دولت سیزدهم دانست و افزود: طرح انتقال آب آشامیدنی از چشمه‌های دیمه شهرستان کوهرنگ به خط اصلی انتقال آب به شهرکرد تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

اکبری تکمیل و بهره‌برداری از طرح انتقال آب آشامیدنی از چشمه‌های دیمه کوهرنگ به خط اصلی انتقال آب به شهرکرد به‌عنوان یکی از طرح‌های پدافند غیرعامل را باعث رفع ۸۰ تا ۹۰ درصد مشکلات تامین آب آشامیدنی در زمان بحران‌ها اعلام و تصریح کرد: بازسازی و ترمیم منابع آب مربوط به هشت روستای شهرستان کوهرنگ در مدت فعالیت دولت سیزدهم انجام و ۸۰۰ کنتور در این روستاها نصب و زمینه کلرزنی و رعایت بهداشت آب آشامیدنی فراهم شده است.

وی یادآور شد: در دولت سیزدهم برای رفع مشکلات منطقه بیرگان که در دولت های گذشته ایجاد شده بود، ۱۳۰ میلیارد ریال برای پرداخت معوقه‌های کارگران طرح تونل سوم کوهرنگ تصویب و به‌منظور بررسی و رفع مشکلات مردم این منطقه با تشکیل یک کارگروه تخصصی، روند تملک زمین‌های ۳۰ نفر از اهالی بررسی و انجام شد.

اکبری با اشاره به انتظار مردم منطقه برای رفع سریع‌تر مشکلات این طرح و خروج خود از سردرگمی اظهار داشت: در سفر وزیر نیرو قرار شد وزارت نیرو با کمک شرکت آب منطقه‌ای اصفهان ۱۰ هزار میلیارد ریال برای تملک زمین‌های بیرگان کوهرنگ اختصاص دهد.

به گزارش ایرنا، چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در 90 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهور در ادامه سفرهای استانی خود روز پنجشنبه ۱۹ خردادماه سال‌جاری به‌همراه تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری سفر کرد تا از نزدیک مسائل این استان را مورد بررسی قرار دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha