خط قرمز امور اراضی مازندران قانون شکنی است

ساری - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: خط قرمز امور اراضی در مازندران قانون شکنی و تغییر کاربری زمین های باغی و زراعی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن عنایتی سه‌شنبه شب در نشست کارگروه امور زیربنایی مازندران در ساری با بیان این که، به هیچ عنوان جهاد کشاورزی قانون شکنی برای تغییر کاربری اراضی باغی و زراعی مازندران را بر نمی تابد، افزود: با اجرای دقیق قوانین و نظارت مستمر ریشه زمین خواری در استان خشکانده خواهد شد.

وی با بیان این که، دولت سیزدهم در عملیاتی شدن الگوی کشت ، اهرم های تشویقی خوبی در نظر گرفته است، گفت: زیرساخت های الگوی کشت در مازندران فراهم شده است و مطالعات آن نیز بدست آمده است.

عنایتی ادامه داد: ساماندهی تولید و توجه به پس از تولید بر اساس الگوی کشت مورد تاکید است و امروز سند آمایش کشاورزی و مطالعات جامع الگوی کشت مازندران وجود دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: سند بهره وری کشاورزی طبق برنامه راهبردی ، ساختاری و برنامه عملیاتی کشاورزی مازندران وجود دارد.

عنایتی با اشاره به این که، شرایط محیطی و تغییرات اقلیمی در الگوی کشت استان وجود دارد، افزود: افزایش درآمد ناخالص کشاورزی و بهره وری مصرف آب مورد تاکید بوده و هدف اصلی اصلاح الگوی کشت کشاورزی رسیدن به ۲ اصل افزایش درآمد کشاورزان و مصرف بهینه آب است.

وی تصریح کرد: کاهش آب مصرفی، نخستین هدف اصلاح الگوی کشت است و طبق برنامه باید در پنج سال آینده ، پنج درصد مصرف آب در الگوی کشت محصولات کشاورزی استان کم شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در الگوی کشت، توسعه کشت پاییزه و استفاده از آب سبز ، کشت های گلخانه ای و دانه های روغنی ، افزایش ضریب دانش کشاورزی را در مازندران دنبال می کنیم.

به گزارش ایرنا، استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha