**تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱: همه را به حمایت از برجام تشویق میکنم
تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) در شورای امنیت با تاکید بر اهمیت برجام همه را تشویق به حمایت از این توافق بین المللی کرد.
نماینده ایرلند در نشست شورای امینت که کشورش تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) است، اظهار داشت: به عنوان تسهیل کننده قطعنامه ۲۲۳۱، من به صورت جدی به برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام که توسط شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) تأیید شده است، متعهد هستم.
فرگال میتن سفیر و نماینده ایرلند در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای و عادی شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام بدون اشاره به بدعهدی اروپا افزود: من به دنبال تسهیل، تقویت و ترویج اجرای قطعنامه خواهم بود و معتقدم که گفتگو، شفافیت و استفاده از کانال پشتیبانی درحال حاضر و در آینده حیاتی است.
نماینده ایرلند در سازمان ملل بدون اشاره به نقض عهد و خروج آمریکا از برجام اضافه کرد: از تلاشهای فعال همه کشورهای عضو در ترویج، حمایت و مشارکت در گفتگو و اذعان به اهمیت برجام بهعنوان یک توافق چندجانبه در زمینه منع گسترش سلاحهای هستهای استقبال و همه را تشویق می کنم که فعالانه از این توافق حمایت کنند.
تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در گزارش خود به ادعای کشورهای غربی و همچنین اوکراین در خصوص ارائه پهپاد از ایران به روسیه و پاسخ ایران به این ادعا ها اشاره کرد.
وی تصریح کرد: نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل در نامهای به تاریخ ۱۷ اکتبر، در خصوص «انتقال پهپاد از ایران به روسیه به ویژه در اواخر اوت ۲۰۲۲» گزارش داد و اظهار داشت که انتقال این تجهیزات«باید به عنوان نقض» قطعنامه ۲۲۳۱ درنظر گرفته شود.
تسهیلگر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه داد: نماینده دائم جمهوری اسلامی «ادعای بیاساس» اوکراین را قاطعانه رد کرد و گفت که این گونه «ادعاها و اظهارات نادرست» مبتنی بر «اطلاعات عمومی» غیرمستند است.
وی اضافه کرد: نمایندگان فرانسه، آلمان و انگلیس در نامه مورخ ۲۱ اکتبر نگرانی خود را در خصوص «انتقال پهپاد از ایران به روسیه را اعلام کرده و آن را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت دانستند.
این مقام اروپایی خاطر نشان کرد: نماینده دائم آمریکا با بیان نکات مشابه، از دبیرخانه سازمان ملل متحد که مسئول نظارت بر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) است خواسته که یک تحقیق فنی و بی طرفانه در خصوص نوع پهپادهای استفاده شده در اوکراین انجام دهد.
وی سپس افزود: روسیه در نامهای به تاریخ ۲۱ اکتبر در واکنش به این اظهارات کشورهای غربی اعلام کرد که « شورای امنیت هیچگاه مأموریتی به دبیرخانه سازمان ملل برای «تحقیق» در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) ارائه نکرده است.
وی ادامه داد: نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نامهای به تاریخ ۲۴ اکتبر در واکنش به نامه آمریکا اعلام کرد که «این قطعنامه هیچ مبنای قانونی برای چنین تحقیقاتی به دبیرخانه نمی دهد». و اینکه "هر گونه یافته ای که از چنین تحقیقات غیرقانونی حاصل شود بی اعتبار خواهد بود.
نماینده اتحادیه اروپا: برجام همچنان بهترین گزینه است
سیلویو گونزاتو نماینده اتحادیه اروپا در شورای امنیت نیز بر نقش مهم آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظارت بر تعهدات هسته ای ارائه شده تحت برجام اشاره کرد.
وی به متن طراحی شده برای بازگشت آمریکا و ایران به پایبندی کامل به برجام اشاره کرد و گفت در این زمینه مشکلات و پیچیدگی هایی ایجاد شده است.
نماینده اتحادیه اروپا با هراس از "تعداد زیاد "سانتریفیوژهای جدید ایران، در این باره ابراز تاسف و بدون اشاره به بد عهدی آمریکا و غرب مدعی شد که به دلیل تصمیم ایران برای تعلیق همکاری، نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی محدود شده است.
وی همچنین از تحریم های آمریکا و آسیب های اقتصادی آن ابراز تاسف کرد.
نماینده اتحادیه اروپا با دخالت در امور داخلی ایران، ایران را متهم به سرکوب فعالان زن و ارائه تسلیحات به روسیه کرد و ضمن ابراز تاسف، اذعان کرد که این مسائل خارج از محدوده برجام است.
نماینده اتحادیه اروپا تاکید کرد احیای برجام همچنان "بهترین گزینه" است.
وی ادامه داد که تا زمانی که اجرای مجدد برجام با مشکل مواجه باشد، دسترسی نظارتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به چرخه سوخت هستهای ایران نیز با مانع روبرو خواهد بود.
سفیر و نماینده دائم هند در سازمان ملل نیز که ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، در سخنانی کوتاه به «مسیر پیش رو» برای حل و فصل هر گونه اختلاف بین ایران و آژانس اتمی در مورد دسترسی به نظارت هسته ای اشاره کرد.
"روچیرا کامبوج" نخستین سفیر زن و نماینده دائم هند در سازمان ملل متحد است که کشورش در آخرین ماه حضور خود به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل، ریاست این شورا را در ماه جاری میلادی (دسامبر) برعهده دارد.
**مجلس نمایندگان آمریکا ترامپ را به شورش متهم کرد
کمیته ۶ ژانویه مجلس نمایندگان آمریکا دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق این کشور را به دلیل تحریک حمله مرگبار سال ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره به چهار فقره جرم از جمله شورش متهم کرد و خواستار پیگرد وی شد.
این کمیته دوشنبه به وقت محلی آمریکا از وزارت دادگستری خواست تا ترامپ را به کارشکنی در تحقیقات رسمی کنگره، توطئه برای فریب، اظهارات غلط و کمک یا تحریک شورش متهم کند.
این کمیته تحت رهبری دموکراتها قرار دارد و توصیههای آن الزامآور نیست. این در حالی است که دو تحقیق دیگر در سطح فدرل درباره تلاش ترامپ برای لغو نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و خارج کردن اسناد طبقهبندی شده از کاخ سفید جریان دارد.
جیمی راسکین عضو کمیته ۶ ژانویه مجلس نمایندگان در مورد اتهام «شورش» گفت: این اتهام یعنی شورش علیه حاکمیت آمریکا. این یک جرم فدرال بوده که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است.
این کمیته متشکل از ۹ نفر است که ۱۸ ماه را صرف تحقیقات درباره تلاش هزاران حامی ترامپ برای جلوگیری از انتقال مسالمتآمیز قدرت کرد.
این کمیته که دوشنبه آخرین جلسه خود را برگزار کرد، همچنین چهار نماینده جمهوریخواه از جمله کوین مککارتی را بدلیل بیتوجهی به احضاریههای این کمیته، به کمیته اخلاقیات مجلس نمایندگان ارجاع داد.
بنی تامپسون سخنگوی کمیته ۶ ژانویه گفت: اگر قرار است بعنوان ملت قانون و دموکراسی بقا پیدا کنیم چنین اتفاقی نباید تکرار شود.
وی از اقدام ترامپ ۲ سال پیش برای دعوت هوادارانش به کنگره انتقاد و وی را به تضعیف اعتماد به نظام دموکراسی متهم کرد.
این در حالی است که ترامپ تلاش برای ورود دوباره به کاخ سفید را آغاز کرده است.
در حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ هواداران ترامپ به ساختمان کنگره پنج نفر از جمله یک افسر پلیس کشته شدند. همچنین بیش از ۱۴۰ افسر دیگر نیز زخمی شده و میلیونها خسارت به کنگره وارد شد.
لیز چنی یکی از نمایندگان جمهوریخواه عضو کمیته ۶ ژانویه در انتقاد از ترامپ گفت: یکی از شرمآورترین یافتههای کمیته این بود که ترامپ در قسمت ناهارخوری اتاق بیضوی کاخ سفید نشسته بود و شورش خشونتآمیز در کنگره را از تلویزیون تماشا میکرد.
**انفجار و حمله انتحاری در پاکستان سه کشته و ۲۰ زخمی برجای گذاشت
منابع خبری پاکستان اعلام کرد: درپی حمله انتحاری به نیروهای امنیتی در «وزیرستان شمالی» و انفجار بمب در ایالت بلوچستان ۳ نفر کشته و ۲۰ نفر دیگر شدند.
این دومین عملیات انتحاری علیه نظامیان پاکستانی در منطقه پر تنش وزیرستان شمالی طی پنج روز اخیر محسوب میشود.
از زمان پایان آتشبس میان گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان و ارتش این کشور، موج جدید حملات و انفجارهای انتحاری مناطق مختلف پاکستان از جمله استانهای خیبرپختونخوا و بلوچستان را فراگرفته است.
روابط عمومی ارتش پاکستان ساعاتی پیش با صدور بیانیهای اعلام کرد: درنتیجه یک حمله انتحاری در حوالی "میرانشا" واقع در منطقه وزیرستان شمالی یک نظامی و دو غیرنظامی کشته شدند.
گزارش شبکههای خبری پاکستان از استان بلوچستان حاکی است که یک انفجار قوی در بازار شهر «خضدار» منجر به زخمی شدن ۲۰ نفر شد.
منابع امنیتی گفتند که وضعیت برخی از زخمیها بحرانی است و احتمال تلفات جانی وجود دارد
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت انفجارهای امروز را برعهده نگرفته است در عین حال مقامات پاکستانی عناصر گروه تحریک طالبان و گروه تجزیه طلب ارتش آزادیخواه بلوچ را در این حملات مقصر میدانند.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در سال گذشته، اسلامآباد از حملات گروه تحریک طالبان پاکستان، بویژه در امتداد مرزهای خود شکایت کرده است.
طالبان پاکستان اوایل آذرماه امسال به آتشبس موقت با دولت و ارتش این کشور پایان داد و حملات خود در مناطق مختلف پاکستان را ازسرگرفت.
**تکرار مواضع غیرسازنده و ضد ایرانی آمریکا و متحدانش در نشست شورای امنیت
آمریکا و متحدانش در نشست شورای امنیت سازمان درباره اجرای قطعنامه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مواضع غیرسازنده و ضد ایرانی خود را تکرار کردند.
نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت با تکرار اتهامات و ادعاهای ضد ایرانی، تهران را متهم کرد که در ماههای اخیر اقدامات تحریکآمیزتر بیشتری انجام داده است، درحالی که دستیابی به توافق برای بازگشت به برجام امکان پذیر به نظر میرسید.
رابرت وود دیپلمات آمریکایی در این نشست بدون اشاره به نقش واشنگتن در وضعیت کنونی و خروجش از برجام مدعی شد ایران به شکلی فزاینده اقدامات تحریک آمیز برای افزایش ظرفیت برنامه هسته ای خود انجام می دهد. نگرانی های جامعه بین المللی در حال افزایش است.
وی ادعا کرد: آمریکا کاملا متعهد به حل این نگرانی ها از طریق دیپلماسی است. ما چندین ماه است که درگیر مذاکرات جدی با هدف بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام بودهایم.ک
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد:با این حال، اقدامات و مواضع ایران دلیل عدم دستیابی به نتیجه بوده است. در ماه سپتامبر، یک توافق در دسترس بود. حتی به نظر میرسید که ایران نیز آماده موافقت با این توافق بوده، امادر آخرین لحظه، ایران خواستههای جدیدی را مطرح کرد که خارج از برجام بود.
وی با بیان این ادعا که آمریکا همچنان در خصوص نیت ایران تردید دارد، در ادامه ادعاهایش افزود: ما به صراحت اعلام کرده ایم که درهای دیپلماسی باز است. متأسفانه اقدامات ایران نشان می دهد که این هدف در اولویت آنها نیست.
نماینده واشنگتن با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود مدعی شد اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ همچنان در اولویت است و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، ضمیم ب ، بند ۴، همه کشورها - حتی اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل - را از انتقال پهپاد از ایران بدون تایید قبلی شورای امنیت منع می کند.
وی با تکرار ادعاهای ضد ایرانی درباره پهپادها مدعی شد نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ توسط روسیه تحت هر شرایطی باعث نگرانی جدی خواهد شد. ما بسیار نگران استفاده روسیه از این پهپادها برای حمله به زیرساخت های غیرنظامی اوکراین هستیم.
این دیپلمات آمریکایی در هراس از همکاری ایران و روسیه مدعی شد ما نگران نقض بیشتر این قطعنامه در آینده هستیم. حتی ممکن است روسیه برای واردات کامل موشک های بالستیک از ایران وسوسه شود.
وی مدعی شد این اقدامات قابل قبول نیست. برای نقض آشکار قطعنامه های این شورا باید پاسخگویی وجود داشته باشد و از شورای امنیت خواست که از فعالیتهای تسلیحاتی ایران و محمولههای تسلیحاتی این کشور به یمن و اوکراین که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، بدون تأیید شورای امنیت انجام می شود، چشم پوشی نکند.
نماینده آمریکا مدعی نادیده گرفتن این موضوع از سوی از دبیرخانه سازمان ملل و ایرلند شد و با ادعای نادیده گرفتن خسارات وارده انتقال غیرقانونی تسلیحات از ایران از آنان انتقاد کرد.
باربارا ووود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در شورای امنیت نیز با تکرار ادعاهای ضدایرانی غرب و هراس از پیشرفت های هسته ای ایران مدعی شد سطح کنونی غنیسازی اورانیوم ایران بسیار فراتر از محدودیتهای برجام است.
سفیر انگلیس در سازمان ملل مدعی شد این میزان غنی سازی ایران هیچ توجیه غیر نظامی ندارد.
این دیپلمات انگلیسی در ادامه مواضع غیرسازنده لندن مدعی شد رفتار ایران احیای برجام را پیچیده می کند.
یکی از دیپلمات های فرانسه در سازمان ملل نیز در این نشست، با تکرار ادعاهای غیرسازنده غرب مدعی شد پاریس از فعالیتهای «بیثباتکننده» ایران که خطر دامن زدن به یک بحران بزرگ گسترش سلاحهای هستهای را به دنبال دارد، ابراز تاسف می کند.
وی بدون اشاره به بدعهدی آمریکا و اروپا مدعی شد اقدامات ایران، فعالیت های نظارت و ارزیابی آژانس بین المللی انرژی اتمی را تضعیف می کند و ابراز تاسف کرد.
این دیپلمات فرانسوی در تداوم هراس از برنامه دفاع بازدارندگی ایران و ادبیات تهدید آمیز مدعی شد که حملات به کی یف با استفاده از پهپادهای ایرانی می تواند منجر به "انزوای بین المللی" تهران شود.
نماینده آلبانی در سازمان ملل نیز بدون اشاره به نقض عهد و اقدامات تخریبی واشنگتن، مدعی عدم همکاری کامل ایران در رابطه با احیای کامل برجام شد.
نماینده آلبانی ادعا کرد که غنیسازی ایران یک "مسیر اشتباه" است و نظارت آژانس سرمایه گذاری مستقیم در ثبات منطقه است.
وی با تکرار ادعاهای غرب مدعی شد هرگونه انتقال تسلیحات از ایران به طرف های غیردولتی نقض آشکار قطعنامه۲۲۳۱ است، انتقال پهپادها به روسیه برای استفاده در اوکراین نیز این قطعنامه را نقض می کند.
نماینده نروژ نیز در این نشست یادآور شد که برجام بهترین گزینه موجود برای تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران است.
این دیپلمات اروپایی نیز بدون اشاره به اقدامات مخرب آمریکا در مسیر برجام مدعی شد فقدان تضمین آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دلیل موانع ایجاد شده از سوی ایران نگرانکننده است.
وی با تکرار اتهامات مبنی بر ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین از دبیرخانه سازمان ملل خواست به اوکراین سفر کند و ادعاها را بررسی کند.
نماینده آلمان در سازمان ملل نیز در این نشست هم همچون دیگر همتایان اروپایی خود بدون اشاره به نقض برجام از سوی آمریکا و غرب مدعی شد برنامه هسته ای ایران باید فوری از طریق برجام "به عقب بازگردد".
آلمان با تکرار مواضع غیرسازنده خود، ایران را به انجام اقداماتی متهم کرد که به ادعای آن احیای برجام را بسیار دشوارتر می کند.
وی در هراس از فعالیت های غنی سازی ایران و بدون اشاره به تحریمها و اقدامات غیرسازنده غرب مدعی شد مخالفت با نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی، رژیم منع اشاعه جهانی را تضعیف می کند.
این دیپلمات اروپایی نیز با تکرار اتهامات پهپادی علیه ایران، مدعی نگرانی در مورد تلاش احتمالی روسیه برای دستیابی به موشک های بالستیک از ایران شد.
**لوکاشنکو از استقرار سامانه دفاعی اس ۴۰۰ روسیه در بلاروس خبر داد
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس دوشنبه شب پس از دیدار با ولادیمیر پوتین همتای روس خود گفت: سامانه های پیشرفته دفاعی اس ۴۰۰ و اسکندر ساخت مسکو را در خاک خود به خدمت گرفتیم.
لوکاشنکو افزود: روسیه خلبانان بلاروس را برای استفاده از جنگنده هایی که برای حمل سلاح ویژه توسعه و ارتقا یافته اند، آموزش می دهد.
رئیس جمهوری بلاروس اظهار کرد: بدون کمک روسیه، بلاروس نمی تواند امنیت نظامی خود را تضمین کند.
در همین حال، پوتین اعلام کرد که با لوکاشنکو درخصوص تشکیل زمینه دفاعی متحد میان بلاروس و روسیه بحث و گفت وگو کرده است.
رئیس جمهوری روسیه همچنین از توافق مسکو و مینسک برای توسعه تجهیزات نظامی جدید خبر داد و اظهار کرد:دو کشور به آموزش نظامی مشترک خود ادامه خواهند داد.
پوتین اعلام کرد: مسکو و مینسک تقریباً در همه زمینهها درحال همکاری هستند. در بخش انرژی، روسیه پروژه هستهای را در بلاروس ادامه میدهد. ما در حال ساخت یک نیروگاه هستهای جدید در این کشور هستیم. نیروگاه اول عملیاتی شده است.
وی اظهار کرد که روسیه میتواند گاز بیشتری به بلاروس صادر کند، اما نیروگاه هستهای میتواند انرژی معادل ۴.۵ میلیارد متر مکعب گاز تولید کند.
ریاست جمهوری بلاروس روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد که دو طرف در جریان سفر پوتین به بلاروس، موضوعات مختلفی را در مینسک مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
این سفر در حالی انجام میشود که حمله روسیه به اوکراین وارد دهمین ماه خود شده است.
روسیه و بلاروس از لحاظ اقتصادی و نظامی متحد نزدیکی محسوب میشوند. کشورهای غربی ادعا میکنند مسکو از بلاروس به عنوان پایگاهی برای حمله به اوکراین استفاده میکند.
**طرح آزمایشی روسیه برای استفاده از رمزارزها در معاملات بینالمللی
«اولگا اسکوروبوگاتووا» معاون اول بانک مرکزی روسیه در دومای این کشور گفت که مسکو بصورت آزمایش از رمزارزها در معاملات بینالمللی استفاده کند.
وی دوشنبه گفت: در حال حاضر برنامهریزی میکنیم که بصورت آزمایشی از رمزارزها در پرداختهای بینالمللی یعنی فعالیتهای اقتصادی بینالمللی استفاده کنیم.
این مقام روس گفت که این طرح با مشارکت طرفهای علاقه مند اجرا میشود اما اشارهای به هویت این افراد یا شرکتها نکرد.
پیش از این ولادیمیر چیستیوخین معاون اول بانک مرکزی روسیه گفته بود که این بانک در حال اشاعه استفاده از داراییهای مالی دیجیتال از جمله رمزارزها در معاملات بینالمللی است.
نیوزویک نیز دوشنبه شب نوشت که روسیه تلاش میکند تا راههایی برای تقویت توان مالی خود در برابر تحریمهای غرب پیدا کند، از این رو قصد دارد به رمزارزها روی آورد.
این نشریه گزارش داد که دومای روسیه هفته جاری لایحهای را بررسی خواهد کرد که راه را برای ایجاد یک بازار رمزارز داخلی باز می کند. این طرح شامل قانونی کردن استخراج رمزارز و فروش آن است.
آناتولی آکساکوف رئیس کمیته بازارهای مالی دوما گفت: موضوع داراییهای مالی دیجیتال، روبل دیجیتال و رمزارزها در جامعه در حال داغ شدن است. این در حالی است که کشورهای غربی تحریمهایی علیه ما وضع کرده و مشکلاتی برای نقل و انتقالات بانکی از جمله پرداختهای بینالمللی ایجاد کردهاند.
وی افزود: اگر ما این طرح را اجرایی کنیم کشورهای دیگر نیز فعالانه از آن استفاده خواهند کرد و کنترلل آمریکا بر نظام مالی دنیا پایان خواهد یافت.
**هشدار مقام انصارالله به عربستان/ آینده ای ترسناک در انتظار متجاوزان است
محمد علی الحوثی عضو شورای عالی سیاسی یمن دوشنبه شب گفت: جنگ با ائتلاف متجاوز هنوز تمام نشده و آینده برای آنان سخت تر و دردناک تر از هشت سال گذشته خواهد بود.
الحوثی در حساب توئیتری خود نوشت: ضربه و حملات به نیروهای دشمن نسبت به گذشته بسیار شدیدتر خواهد بود.
وی در تشریح سخنان خود افزود: اگر شرکت آرامکو عربستان برای خاموش شدن آتش سوزیاش ۲۴ ساعت تعطیل شد، شاید اگر پاسخ مناسبی از سوی مردم یمن به متجاوزان رخ دهد، در روزهای آینده این زمان [یک روز] برای خاموش کردن آتش سوزی های این شرکت کافی نخواهد بود.
الحوثی افزود: یمن می داند، دست درازی متجاوزان به خاک کشورمان علت اصلی درد و رنجی است که ملت ما می کشد، هرچند که این مسأله ثابت قدمی و استواری یمنیها در برابر متجاوزان را شدت بخشیده است.
وی در پایان دستآوردهای ارتش و کمیتههای مردمی شجاع یمن را ستود.
شورای عالی سیاسی یمن بار دیگر مخالفت صنعاء با معلق ماندن این کشور میان صلح و جنگ طبق خواسته ائتلاف متجاوز سعودی را اعلام و تاکید کرد که این وضعیت زیاد طول نخواهد کشید.
این شورا روز دوشنبه با برگزاری نشستی به ریاست مهدی المشاط رئیس این شورا خاطرنشان کرد: یمن در زمان مناسب اقدامات مناسب را انجام خواهد داد و از طرح ائتلاف برای به دام انداختن یمن در این تله جلوگیری خواهد کرد.
عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید پایان یافت.
**حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق / پدافند سوریه تجاوز را دفع کرد
پدافند هوایی ارتش سوریه بامداد سه شنبه حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق را دفع کرد.
خبرگزاری رسمی سوریه اعلام کرد که جنگندههای متخاصم اسرائیل نقاطی را در اطراف دمشق؛ پایتخت سوریه هدف قرار داده است و پدافند هوایی با حمله اسرائیل مقابله کرده است.
این درحالی است که رسانه ها پیش از این از شنیده شدن صدای انفجار در جنوب شهر دمشق خبر داده بودند.
این تجاوزات هوایی اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.
رژیم اسرائیل در سالهای اخیر بارها به دمشق و مناطق مختلف سوریه حمله هوایی کرده که با رهگیری به موقع پدافند هوایی در بیشتر مواقع این حملات دفع شده است.
**سفیر ایران خطاب به آمریکا: فریب را متوقف کنید/ نشان دهید قادر به اجرای وعدههای خود هستید
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با انتقاد از سیاست های یکجانبه آمریکا با تاکید بر اینکه فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد، خطاب به آمریکا گفت: فریب را متوقف کنید.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای و عادی شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: امروز همانطور که انتظار می رفت، اعضای شورا بار دیگر حمایت خود را از احیای برجام ابراز کردند و اجرای کامل آن به عنوان تنها اقدام عملی خواستار شدند. بدیهی است که برجام تنها با پرداختن به ریشه های اصلی وضعیت فعلی آن، یعنی خروج آمریکا از توافق در تاریخ ۸ می ۲۰۱۸، قابل بازگشت و احیاء است.
فشار، ارعاب و رویارویی به جایی نمی رسد
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد. اگر آمریکا واقعاً خواهان احیای برجام است، باید تنها بر دیپلماسی تکیه کند. ایران به نوبه خود بر تعهد خود به گفتگو و دیپلماسی تاکید می کند.
وی افزود: ما آمادهایم مذاکرات وین را از سر بگیریم، برای دستیابی به یک راه حل قابل قبول همکاری کنیم و حتی نشست وزیران را در اسرع وقت ترتیب دهیم تا احیای برجام را اعلام کنیم. اما این امر در صورتی قابل دستیابی است که آمریکا ایالات متحده اراده سیاسی واقعی نشان دهد و آماده کار در جهت راه حل رضایت بخش باشد و موافقت کند که به طور کامل به تعهدات خود عمل کند.
توپ در زمین آمریکاست دبیرخانه سازمان ملل از فعالیت های فراقانونی خودداری کند
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: آمریکا اکنون توپ را در زمین خود دارد. باید نشان دهد که صادق، قابل اعتماد و قادر به اجرای وعده هایش است. اکنون وقت اقدام است.
ایروانی همچنین در بخشی دیگری از سخنانش درباره اتهامات آمریکا علیه ایران مبنی بر نقض قطعامه ۲۲۳۱ گفت: علاوه بر این، ورود و مشارکت دبیرخانه (سازمان ملل) در به اصطلاح «تحقیقات» برای «بررسی» ادعایی نقض قطعنامه به وضوح فراتر از وظایفی است که شورای امنیت از طریق قطعنامه ۲۲۳۱ و سند (یادداشت) شماره S/۲۰۱۶/۴۴ رئیس شورا به دبیرخانه واگذار کرده است. بر اساس این دو سند، دبیرخانه هیچ گونه مأموریتی برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ به جز ارائه «پشتیبانی اداری» از کار شورای امنیت ندارد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: بنابراین، این فعالیتهای فراقانونی توسط دبیرخانه غیرقابل قبول بوده و باید از آن خودداری شود و هرگونه یافته یا ارزیابی احتمالی بر اساس این فعالیتها غیرقانونی و فاقد اثر است. من باید مجدداً موضع غیرقابل تغییر کشورم را تکرار کنم که برنامههای فضایی و موشکی جمهوری اسلامی ایران خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ است.
هدف کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران انحراف از توجه انتقال انبوه تسلیحات غرب به اوکراین است
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بیاساس بوده و رد میشود. همچنین شایان ذکر است که ما قبلاً گفتگوهای دوجانبه با اوکراین برای رفع سوء تفاهمات موجود در این زمینه برگزار کرده ایم. علاوه بر این، تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شدهاند - که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمی گیرند، یرای استفاده در جنگ اوکراین نبوده است.
ایروانی تاکید کرد: بنابراین، کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران باید پایان یابد. این تلاش ها هیچ هدفی جز منحرف کردن توجه از انتقال مقادیر انبوه تسلیحات پیشرفته توسط کشورهای غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری ندارد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: در نهایت، ما ایجاد ارتباط ساختگی بین مسائل منطقه ای و قطعنامه ۲۲۳۱ را رد می کنیم. اما در پاسخ به برخی ادعاها در مورد سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران، باید تاکید کنم که سیاست خارجی ایران مبتنی بر احترام کامل به حقوق بین الملل، احترام متقابل، حسن همجواری، همکاری و گفتگو و همچنین حفظ صلح و امنیت منطقه از طریق مشارکت فعال همه کشورهای منطقه می باشد. همانند گذشته، ما آماده تعامل فعال و سازنده با کشورهای منطقه هستیم.
متن کامل سخنرانی امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست روز دوشنبه، ۲۸ آذرماه، شورای امنیت در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خانم رئیس،
امروز همانطور که انتظار می رفت، اعضای شورا بار دیگر حمایت خود را از احیای برجام ابراز کردند و اجرای کامل آن به عنوان تنها اقدام عملی خواستار شدند. بدیهی است که برجام تنها با پرداختن به ریشه های اصلی وضعیت فعلی آن، یعنی خروج آمریکا از توافق در تاریخ ۸ می ۲۰۱۸، قابل بازگشت و احیاء است. از زمان خروج، آمریکا با نقض آشکار تعهدات قانونی صریح خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵)، تمامی تحریم های غیرانسانی و ظالمانه علیه ایران را مجدداً اعمال کرده است.
علاوه بر این، به سیاست به اصطلاح «فشار حداکثری» خود علیه مردم ایران ادامه داده است. همانطور که وزیر امور خارجه سابق آمریکا آشکارا و بی شرمانه اعلام کرد، هدف این سیاست به گرسنگی کشاندن مردم ایران بود. در واقع، آمریکا در سیاست خصمانه دیرینه خود علیه مردم ایران، تحریم های اقتصادی را به عنوان سلاح به کار گرفته است. در این راستا، آمریکا، به عنوان عضو دائمی شورای امنیت، با وقاحت تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد را مجبور کرد یا قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کنند یا با مجازات مواجه شوند. چنین رفتاری در تاریخ سازمان ملل بی سابقه است.
با وجود تغییر در دولت آمریکا در سال ۲۰۲۱، سیاست فشار حداکثری این کشور بدون تغییر باقی مانده است. اگرچه دولت فعلی به طور مداوم به شکست این سیاست اعتراف می کند، اما همچنان به اجرای گسترده تر و شدیدتر آن ادامه می دهد. همچنین لازم به ذکر است که سه کشور اروپایی عضو برجام به حمایت و اجرای کامل تحریم ها و سیاست های آمریکا علیه ایران ادامه می دهند. آنها، مانند آمریکا، از اجرای تعهدات خود در چارچوب برجام خودداری کردند.
با این حال، امروز نماینده آمریکا در این نشست نقش قربانی را بازی کرد و طوری رفتار و وانمود کرد که انگار ایران است از برجام خارج شده و مسئول وضعیت فعلی آن است! دست از فریب و گمراه کردن جامعه بین المللی بردارید. فریب را متوقف کنید! اتهامات بی اساس شما علیه ایران نمی تواند این واقعیت را تغییر دهد که تنها آمریکا مسئول وضعیت فعلی برجام است.
پایبندی کامل ایران به تمامی تعهدات مرتبط هسته ای خود ذیل برجام، حتی یک سال پس از خروج آمریکا از آن، به خوبی مستند شده، آژانس بینالمللی انرژی اتمی آن را تأیید کرده و در ۱۵ گزارش متوالی مدیرکل آژانس منعکس شده است. با این حال، جمهوری اسلامی ایران تنها پس از یک سال صبر راهبردی در قبال خروج آمریکا از برجام و عدم پایبندی به تعهداتش ذیل توافق و همچنین نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ واکنش نشان داد.
در عین حال، اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران انجام داد، اقدامات جبرانی خاصی است که مطابق با حقوق مشروع ایران بوده، و به صراحت در مواد ۲۶ و ۲۷ برجام به آن اشاره شده است. هدف ما واضح بود: برقراری توازن در تعهدات متقابل و منافع ذیل توافق. زیرا برجام مبتنی بر تعهدات مرتبط هستهای ایران در ازای لغو تمامی تحریمهای سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران و رفع همه موانع بر سر راه همکاریهای اقتصادی، تجاری و مالی بینالمللی ایران است.
خانم رئیس،
با عنایت به موارد گفته شده، امروز در سخنرانی خود به چهار موضوع میپردازم: اول، روند سیاسی جاری برای احیای برجام. دوم، همکاری فنی ایران و آژانس. سوم، مواضع ایران در مورد گزارش دبیرکل؛ و چهارم، پاسخ به اتهاماتی که امروز از سوی برخی اعضای شورای امنیت علیه کشورم مطرح شد.
خانم رئیس،
مذاکرات وین با ابراز تمایل آمریکا برای بازگشت به برجام و کنار گذاشتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری این کشور آغاز شد. در طول مذاکرات، جمهوری اسلامی ایران همواره حسن نیت خود را نشان داده و رویکرد سازنده ای در پیش گرفته است. مذاکرات به خوبی پیش می رفت و تلاش های مستمری در حال انجام بود. تیم مذاکره کننده ایران حداکثر انعطاف را به کار گرفت تا به توافقی قابل قبول برای همه دست یابد. برای این منظور، تیم مذاکره کننده ایران حتی راهحلهای نوآورانهای را برای حل مسائل باقیمانده و شکستن بنبست ارائه کرد. با این حال، رویکرد غیرواقعی و سختگیرانه آمریکا منجر به وضعیت فعلی شده است.
خانم رئیس،
برخلاف ادعاهای بی اساسی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران موضوعات غیر مرتبط با برجام را مطرح کرده است، می توانم به شما اطمینان دهم که جمهوری اسلامی ایران هیچ موضوعی را خارج از چارچوب مذاکرات وین و برجام مطرح نکرده است و این طرفهای دیگر، بهویژه آمریکا بودند که تصمیم گرفتند تا از میز مذاکره خارج شده و متعاقبا، به ارسال پیامهای متناقض، مبهم و گمراه کننده در مورد مذاکرات اقدام کنند. درمقابل، آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام تصمیم گرفتند بر روی سیاستی که دههها علیه ایران انجام میداد، تمرکز کند: یعنی مداخله در امور داخلی ایران، از جمله از طریق حمایت از گروههای تروریستی در تلاشهای شرورانه آنها برای به خطر انداختن امنیت مردم ایران.
بگذارید واضح و روشن بگویم، فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد. اگر آمریکا واقعاً خواهان احیای برجام است، باید تنها بر دیپلماسی تکیه کند. ایران به نوبه خود بر تعهد خود به گفتگو و دیپلماسی تاکید می کند. ما آمادهایم مذاکرات وین را از سر بگیریم، برای دستیابی به یک راهحل قابل قبول همکاری کنیم و حتی نشست وزیران را در اسرع وقت ترتیب دهیم تا احیای برجام را اعلام کنیم. اما این امر در صورتی قابل دستیابی است که آمریکا متحده اراده سیاسی واقعی نشان دهد و آماده کار در جهت راه حل رضایت بخش باشد و موافقت کند که به طور کامل به تعهدات خود عمل کند. آمریکا اکنون توپ را در زمین خود دارد. باید نشان دهد که صادق، قابل اعتماد و قادر به اجرای وعده هایش است. اکنون وقت اقدام است.
خانم رئیس،
در مورد همکاری فنی ما با آژانس، باید ابتدا تاکید کنم که این موضوع کاملاً خارج از حیطه قطعنامه ۲۲۳۱ است. اما با توجه به اینکه، برخی از اعضای شورا ادعاهای غیرمستند و بی اساسی علیه کشورم مطرح و جمهوری اسلامی ایران را به عدم پایبندی متهم کردند، مایلم تاکید کنم که همه فعالیتهای هستهای ما صلحآمیز بوده و با حقوق و تعهدات ما بر اساس معاهده منع اشاعه هسته ای ( NPT) و موافقتنامه پادمان سازگار است. بنا به اعلام آژانس، برنامه صلح آمیز هسته ای ایران تحت قوی ترین و سرزده ترین اقدامات راستی آزمایی، نظارت و شفافیت هسته ای بوده است که تاکنون در یک کشور عضو در تاریخ آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام شده است. ایران به پایبندی به تعهدات خود و همکاری کامل با آژانس به منظور حفظ تداوم دانش در مورد فعالیت های صلح آمیز هسته ای خود ادامه داده است. بیانیه مشترک آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران در ۵ مارس ۲۰۲۲، آخرین نمونه از این همکاری هاست.
اقدامات جبرانی کنونی ایران، از جمله در ارتباط با تجهیزات نظارتی فراتر از موافقتنامه پادمان و سیستم راستیآزمایی قوی، تنها در صورت لغو تمامی تحریمهای غیرقانونی و بستن (پرونده) مسائل پادمانی، قابل بازگشت خواهند بود. بی طرفی، استقلال و حرفه ای بودن آژانس هرگز نباید تحت تأثیر برخی طرف ها قرار گیرد. ما قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را یک اقدام سیاسی می دانیم. ایران به وظایف خود در موافقت نامه پادمان عمل کرده است. ما آماده تعامل با آژانس برای حل و فصل مسائل باقی مانده مرتبط با پادمان هستیم. ما امیدواریم که با سفر تیم آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران تلاشهای بیشتری را برای رسیدگی به چنین موضوعاتی صورت گیرد.
خانم رئیس،
در حالی که ملاحظات کامل ایران در مورد گزارش دبیرکل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در نامه مورخ ۱۵ دسامبر ۲۰۲۲ اینجانب به دبیرکل منعکس گردیده است، در این رابطه، مایلم چند نکته را بیان کنم.
برخلاف ادعای دبیرخانه، گزارش دبیرکل باید جامع و شامل اجرای قطعنامه به طور کامل، و نه تنها ضمیمه ب آن باشد. این تفسیر ایران نیست. ادبیات دقیق بند ۷ یادداشت ریاستی شورای امنیت ( سند شماره ۴۴ مورخ ۲۰۱۶) است. علاوه بر این، این گزارش حاوی موضوعاتی است که هیچ ارتباطی با قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد. به همین ترتیب، گزارش بار دیگر نتوانسته است به ریشه های اصلی وضعیت فعلی پیرامون برجام، یعنی خروج آمریکا متحده از این توافق، بپردازد. این گزارش به ویژه در مورد نقض فاحش و سیستماتیک آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام از تعهدات قانونی صریح خود بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ ساکت است.
علاوه بر این، ورود و مشارکت دبیرخانه در به اصطلاح «تحقیقات» برای «بررسی» ادعایی نقض قطعنامه به وضوح فراتر از وظایفی است که شورای امنیت از طریق قطعنامه ۲۲۳۱ و سند (یادداشت) شماره S/۲۰۱۶/۴۴ رئیس شورا به دبیرخانه واگذار کرده است. بر اساس این دو سند، دبیرخانه هیچ گونه مأموریتی برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ به جز ارائه «پشتیبانی اداری» از کار شورای امنیت ندارد. بنابراین، این فعالیتهای فراقانونی توسط دبیرخانه غیرقابل قبول بوده و باید از آن خودداری شود و هرگونه یافته یا ارزیابی احتمالی بر اساس این فعالیتها غیرقانونی و فاقد اثر است. من باید مجدداً موضع غیرقابل تغییر کشورم را تکرار کنم که برنامههای فضایی و موشکی جمهوری اسلامی ایران خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ است.
خانم رئیس،
در پایان می خواهم به ادعاهایی بی اساس مربوط به انتقال تعدادی پهپاد توسط ایران به روسیه در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ بپردازم.
اولاً، محدودیتهای مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمیشود. ثانیاً، استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران بهطور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچگاه اقلامی را که بهنظر میرسد میتواند به توسعه سیستمهای حمل سلاح هستهای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آنها را ندارد».
بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بیاساس بوده و رد میشود. همچنین شایان ذکر است که ما قبلاً گفتگوهای دوجانبه با اوکراین برای رفع سوء تفاهمات موجود در این زمینه برگزار کرده ایم. علاوه بر این، تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شدهاند - که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمی گیرند، یرای استفاده در جنگ اوکراین نبوده است. بنابراین، کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران باید پایان یابد. این تلاش ها هیچ هدفی جز منحرف کردن توجه از انتقال مقادیر انبوه تسلیحات پیشرفته توسط کشورهای غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری ندارد.
در نهایت، ما ایجاد ارتباط ساختگی بین مسائل منطقه ای و قطعنامه ۲۲۳۱ را رد می کنیم. اما در پاسخ به برخی ادعاها در مورد سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران، باید تاکید کنم که سیاست خارجی ایران مبتنی بر احترام کامل به حقوق بین الملل، احترام متقابل، حسن همجواری، همکاری و گفتگو و همچنین حفظ صلح و امنیت منطقه از طریق مشارکت فعال همه کشورهای منطقه می باشد. همانند گذشته، ما آماده تعامل فعال و سازنده با کشورهای منطقه هستیم.
خانم رئیس،
اجازه دهید بار دیگر تاکید کنم که ما حاضریم مذاکرات وین را در اسرع وقت از سر بگیریم تا متن موجود را نهایی کنیم که به همه طرفها اجازه میدهد تا به تعهدات خود ذیل برجام برگردند.
خانم رئیس از شما سپاسگزارم.
https://irna.ir/xjLhy8
**حمله رژیم صهیونیستی به دمشق، ۲ زخمی برجای گذاشت
منابع رسمی سوریه گزارش دادند که دو نظامی سوری در حمله بامداد سه شنبه رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق زخمی شدند.
خبرگزاری رسمی سویه؛ سانا در این باره گزارش داد که پدافند هوایی این کشور بصورت مؤثر از نقاط مختلف با شلیک موشکهای رژیم صهیونیستی در آسمان دمشق مقابله و بیشتر آنان را منهدم کرد.
یک مقام نظامی سوری به سانا گفت: حوالی ساعت ۰۰:۳۰ دقیقه بامداد سه شنبه وقت محلی دشمن اسرائیلی با چند فروند موشک از سوی شمال شرق دریاچه طبریا، نقاطی را در اطراف دمشق با موشک بمباران کرد که پدافند هوایی ما موشک ها را رهگیری و شماری از آن را منهدم کرد.
این مقام سوری اعلام کرد که در نتیجه این حمله، دو سرباز سوری زخمی و برخی خسارت مادی به مناطق آسیب دیده وارد شده است.
رسانه ها گزارش دادند، موشک های رژیم صهیونیستی برخی نقاط در جنوب دمشق و نزدیک به جاده فرودگاه این شهر را هدف قرار دادند.
به گزارش روزنامه عبری زبان "یدیعوت آحارانوت"، این چهارمین حمله رژیم صهیونیستی در ۲ هفته گذشته است.
این تجاوزات هوایی اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.
رژیم اسرائیل در سالهای اخیر بارها به دمشق و مناطق مختلف سوریه حمله هوایی کرده که با رهگیری به موقع پدافند هوایی در بیشتر مواقع این حملات دفع شده است.
**چین خواستار از سرگیری مذاکرات احیای برجام و رفع تحریمهای آمریکا شد
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل خواستار از سرگیری مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران شد.
«گنگ شوانگ» (Geng Shuang) شامگاه دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ افزود: برجام یک دستاورد مهم دیپلماسی چند جانبه است و نمونه زنده حل اختلافات از طریق گفتگو و مشورت است و همچنین یک ستون اصلی برای رژیم منع اشاعه هسته ای و صلح و ثبات در خاورمیانه است.
این دیپلمات کشور چین ادامه داد، خروج یکجانبه دولت پیشین آمریکا از برجام و اعمال فشارحداکثری بر ایران، باعث بحران هسته ای شده است. مذاکرات متاسفانه متوقف شده اند.
معاون سفیر چین در سازمان ملل اظهار کرد: چین از همه طرف ها می خواهد تا با فوریت به مساله احیای برجام نگاه کنند، مسوولیت های خود را انجام دهند و مذاکرات را برای احیای هرچه زودتر این توافق انجام دهند.
وی تاکید کرد: گفتگو و مشورت همیشه تنها راه حل مساله برنامه هسته ای ایران بوده است. چین از انعطاف پذیری اخیر ایران در خصوص مسایل باقی مانده استقبال می کند و امیدوار است آمریکا و کشورهای اروپایی از این فرصت استفاده کرده و برای ادامه مذاکرات با ایران همکاری کنند.
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل از آمریکا خواست به همه تعهدات خود تحت برجام عمل کند، تمام تحریم های یکجانبه علیه ایران را لغو کرده و به تهدیدات خود خاتمه دهد.
وی تصریح کرد: ما باید فضایی مناسب برای مذاکرات ایجاد کنیم. پیگیری تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس جهت فشار بر ایران تنها به اختلافات دامن می زند و برای مذاکرات مانع ایجاد می کند.
نماینده کشور چین در این نشست تاکید کرد: فشار بر ایران کمکی برای حل مسایل نمی کند. مرتبط ساختن مذاکرات هسته ای به تحولات داخلی ایران تنها موجب توقف این مذاکرات می شود.
**بیانیه تروئیکا درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام
سه کشور اروپایی عضو برجام با صدور بیانیهای مشترک در پی برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام بدون اشاره به اقدامات غیرقانونی امریکا در نابودی توافق سال ۹۴، ادعای نقض برجام از سوی ایران را تکرار و نسبت به تبعات پیشرفتهای اتمی کشورمان هشدار دادند.
نمایندگان انگلیس، آلمان و فرانسه در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه لندن منتشر شد با چشم پوشی از خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام تداوم نقض قطعنامه ۲۲۳۱ ادعا کردند: ایران به مدت سه سال و نیم تعهدات خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نقض کرده است و همچنان به گسترش برنامه هسته ای خود درحالی که تعهدات خود را به میزان قابل توجهی کاهش، ادامه می دهد
این بیانیه با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در اجرای برجام که تحت نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت گرفته است میافزاید: ایران هیچ توجیه غیرنظامی معتبری برای این اقدامات، که خطرات مرتبط با اشاعه تسلیحات اتمی را به همراه دارد، ندارد. امروز، برنامه هسته ای ایران هرگز به این اندازه پیشرفته نبوده است.
بیانیه یادشده به گامهای اخیر ایران برای تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد اشاره و با نادیده گرفتن اطلاع رسانیهای تهران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرده است: این امر به طور ویژه نگرانکننده است زیرا ایران توانایی آژانس برای نظارت و راستیآزمایی بخش مهمی از فعالیتهای هستهای خود را به حالت تعلیق درآورده است و این امر تضمین صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را برای آژانس دشوارتر میکند.
تروئیکا با چشمپوشی از زرادخانههای مملو از تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی، برنامه صلحآمیز هستهای ایران را تهدیدی علیه امنیت بینالمللی و نظام منع گسترش سلاحهای اتمی نامیده و با توسل به تاکتیک مقصر نمایی، ایران را عامل تعلل در روند مذاکرات وین و عدم دستیابی به توافق نهایی معرفی کردند. آنها با تکرار ادعاهای ساختگی پادمانی درباره برنامه هستهای کشورمان مدعی شدند که ایران ملزم به همکاری با آژانس اتمی برای حل و فصل مسائل ادعایی باقیمانده است.
ایران پس از امضای برجام در سال 1394 با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت.
اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه 1+5 محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.
ایران حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد اما تجربه ماهها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیمگیری برای بازگشت به توافق هستهای را ندارد و از این منظر، به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضربالاجلهای ساختگی علیه ایران متوسل شده است.
گفتوگوها پس از ماهها رایزنیهای فشرده به مرحلهای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمهای سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران هم تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گفت وگوی تلفنی با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات، اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی دارد.
در بخش دیگری از بیانیه تروئیکا به تکرار ادعای بیاساس درباره توان نظامی ایران اشاره شده است. در بیانیه یادشده ادعا شده است: ایران به انجام فعالیت های موشکی بالستیک که با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد ناسازگار است، ادامه می دهد؛ از جمله با آزمایش وسایل پرتاب فضایی، که از فناوری قابل استفاده برای توسعه موشک های بالستیک دوربرد و برد قاره پیما استفاده می کند.
این بیانیه ادعایی میافزاید: اشاعه تسلیحات ایران تهدیدی واقعی و قابل توجه برای منطقه و کل جامعه بین المللی است. ما شدیداً فعالیت بیثباتکننده ایران در منطقه را محکوم میکنیم و از ایران میخواهیم که تمام فعالیتها و اشاعه موشکهای بالستیک مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و سایر قطعنامههای شورای امنیت را متوقف کند.
در بیانیه تروئیکا همچنین به ادعای مشارکت ایران و روسیه در جنگ اوکراین اشاره شده که بارها ازسوی مقامات کشورمان رد شده است. این بیانیه ادعایی میافزاید: از ماه اوت، ایران صدها پهپاد را به روسیه منتقل کرده که از آنها برای کشتن غیرنظامیان و هدف قرار دادن زیرساختها استفاده کرده است. ما به شدت چنین انتقالاتی را که ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است، محکوم می کنیم. حملات بی رویه علیه جمعیت های غیرنظامی و زیرساخت ها جنایت جنگی است. ما به شدت به ایران نسبت به ارسال تسلیحات بیشتر به روسیه، بهویژه هرگونه موشک بالستیک کوتاهبرد، که تشدید شدید تنش را ایجاد میکند، هشدار میدهیم. ما دبیرکل سازمان ملل متحد را تشویق میکنیم که هرگونه شواهدی مبنی بر انتقال اقلام، مواد، تجهیزات، کالاها و فناوری یا خدمات مرتبط مغایر با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را بررسی و گزارش دهد.
جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای بهکارگیری در جنگ اوکراین رد کرده است. وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر با بیان اینکه آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه مشترک با اوکراین هستیم، تصریح کرد: ما هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده و نخواهیم داد.
وی با بیان اینکه سیاست تهران، متناقض نیست و قویا برای قراری صلح در منطقه از جمله اوکراین تلاش می کنیم، خاطر نشان ساخت: اکنون فضاسازی علیه ما وجود دارد و ایران را متهم میکنند که پهپاد از سوی ایران در اختیار مسکو قرار گرفته، اما مایلم بگویم که ایران و روسیه دارای همکاری های متنوع از جمله دفاعی هستند. درگذشته تسلیحاتی را از روسیه دریافت کرده ایم و همچنان دریافت می کنیم و امکاناتی را به روسیه می دهیم و در جنگ اوکراین با نگاه اصولی مخالف به جنگ، هم مخالف جنگ در روسیه و هم مخالف جنگ در اوکراین هستیم و هیچ سلاحی به روسیه برای جنگ به اوکراین ندادیم.
تروئیکا در بخش پایانی بیانیه پر تناقض و مردود خود ادعا کرد: ما مصمم هستیم که ایران هرگز نباید سلاح هستهای تولید کند، باید از حمایت از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین خودداری و باید از تکثیر سلاحهای متعارف برای بازیگران دولتی و غیردولتی در خاورمیانه جلوگیری کند.
سه کشور اروپایی با تکرار اظهارات مداخلهجویانه در امور داخلی ایران مدعی شدند: چنین فعالیتهایی در کنار سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مسالمتآمیز توسط ایران، تنها منجر به انزوای بیشتر ایران از جامعه بینالمللی خواهد شد.
**روسیه: اقدامات آمریکا برجام را دچار بحران کرده است
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با تاکید بر اینکه هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد، از رفتار واشنگتن بشدت انتقاد کرد و گفت که اقدامات آمریکا برجام را دچار بحران کرده است.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شامگاه دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تحریم های یکجانبه این کشور علیه ایران ریشه اصلی بحران کنونی است اما گزارش تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ اینگونه جلوه می دهد که اقدامات ایران مشابه اقدامات آمریکا است و حتی تهران مسوول بحران کنونی در اجرای برجام است.
دیپلمات ارشد روسیه در سازمان ملل از نادیده گرفتن خروج آمریکا از برجام در گزارش های ارائه شده در نشست شورای امنیت از جمله گزارش دبیر کل سازمان ملل انتقاد و تاکید کرد که تحریم های غیرقانونی، یکجانبه و تبعیض آمیز آمریکا علیه ایران باید به صورت کامل و همیشگی رفع شوند، اما گزارش ارائه شده اینگونه نشان می دهد که تعلیق و معافیت این تحریم ها کافی است.
سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: دبیرخانه سازمان ملل نباید در مقابل فشار خارجی زانو بزند. هرگونه تحقیقات در خصوص وضعیت قانونی قطعنامه ۲۲۳۱ نامعتبر است.
نبنزیا تصریح کرد: روسیه معتقد است هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد و باید در اسرع وقت دوباره به طور کامل عملیاتی شود.
سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: اقدامات آمریکا برجام را دچار بحران کرده است و در همین حال شاهد جدیت این کشور برای کاهش تنش ها و ورود دوباره به توافق نبوده ایم.
وی با اشاره به تلاش های برای شکل گیری برجام گفت هفت سال پیش تلاشهای مشترک ما به جهانیان ثابت کرد که دیپلماسی کار میکند و اگر اراده سیاسی کافی وجود داشته باشد، به رغم تضادها و تناقضها میتوانیم به نتیجه برسیم.
دیپلمات ارشد روسیه در سازمان ملل با دفاع از جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که با توجه به اقدامات مخرب آمریکا، اقدامات ایران تنها واکنش به فشار واشنگتن بوده است.
سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: اظهارات مقامات آمریکا نشان می دهد که این کشور به احیای برجام علاقه ای ندارد.
وی همچینن اتهامات غرب در خصوص ارائه پهپاد از سوی ایران به روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین را بی اساس و ساختگی خواند و گفت: اوکراین هنوز نتوانسته ای مدرکی مبنی بر وجود پهپاد های ایرانی ارائه دهد. با این حال کشورهای غربی و آمریکا قصد دارند با اتهامات بی اساس خود تحریم های بیشتری علیه ایران و روسیه وضع کنند.
**شبکه صهیونیستی: یک گروه هکری مدت ها کنترل دوربینهای امنیتی اسرائیل را در دست داشت
شبکه «کان» رژیم صهیونیستی دوشنبه شب گزارش داد: یک گروه هکری به مدتی طولانی کنترل دوربینهای مدار بسته امنیتی اسرائیل را در دست داشت اما مقامهای ارتش اقدامی برای جلوگیری از آن نکردند.
دوشنبه شب بخشهایی از گزارش شبکه کان پخش شد و قرار است سهشنبه بطور کامل منتشر شود.
بر اساس این گزارش، تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی به مدت یک سال میدانست که یک گروه هکری کنترل دهها دوربین امنیتی اسرائیلی را در دست گرفته است اما اقدامی در مقابل انجام نداد. در نتیجه این گروه، فیلمهایی از سراسر اسرائیل از جمله یک تاسیسات نظامی در سال گذشته و حمله ماه گذشته در قدس منتشر کرد.
در یکی از این فیلمها تصاویری از مناطق اطرف شرکت مقاطعهکار نظامی «رافائل» در حیفا منتشر شد. همچنین تصاویری از دوربینهای مداربسته در بیتالمقدس و تلآویو نیز منتشر شدند.
کان افزود: این گروه هکری «عصای موسی» نام دارد و قادر بود دوربینها را حرکت داده و آنها را زوم کند. آنها برای مدتی طولانی کنترل دوربینها را در اختیار داشتند. هنوز مشخص نیست که آیا امنیت دوربینها در مقابل هکرها تامین شده است یا خیر.
مقامهای امنیتی صهیونیستی مدعی شدند ، ویدیوهایی که گروه هکری منتشر کرد، توسط دوربین های غیرنظامی ضبط شده بود و به هیچ شبکه امنیتی متصل نبودند.
این شبکه مدعی شد که در گزارش کامل خود به تلاش هکرها برای نظارت بر مقامهای ارشد صهیونیستی و عوامل پشت پرده گروه عصای موسی پرداخته است.
گروه هکر موسوم به " عصای موسی " پیشتر اواخر آبان ماه سال گذشته اعلام کرد که به اطلاعات دولتی رژیم صهیونیستی دست یافته است و نقشه ها و اطلاعات حائز اهمیت مربوط به تاسیسات حیاتی این رژیم را با دقت ۵ سانتیمتر در اختیار گرفت.
تارنمای خبری لبنانی " المُدُن"، اطلاعات یاد شده در بردارنده تصاویر سه بعدی از سایر مناطق در فلسطین اشغالی است .
بدین ترتیب گروه مزبور توانست " تحریم بین المللی " که مانع از دستیابی به تصاویر هوایی دقیق از مناطق موجود در فلسطین اشغالی می شود را دور بزند.
این گروه یک نوار ویدیویی منتشر کرد که عکس ها و نقشه های تاسیسات حیاتی رژیم صهیونیستی را نشان می دهد .
عصای موسی اعلام کرد که این ویدیو نمونه ای از تصاویر دقیقی است که پس از نفوذ به زیرساخت فضای مجازی دولت رژیم صهیونیستی آنها را هک کرده و در اختیار گرفته است.
https://irna.ir/xjLhzH
**نیروی هوایی آمریکا از تعلیق پرواز ۲۰ بمب افکن B-۲ اسپیریت خبر داد
بت دل وکیو، سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز دوشنبه گفت که این نیرو تصمیم گرفت که پرواز همه ۲۰ بمب افکن استراتژیک اسپیریت بی- ۲ ( B-۲ Spirit ) را برای بررسی مشکلات احتمالی ایمنی به حالت تعلیق در آورد.
خبرگزار یتاس می گوید ؛ وکیو در جمع خبرنگاران افزود: این تصمیم در پی نقص فنی و امنیتی و فرود اضطراری یکی از بمب افکن های رادارگریز در جریان پرواز در ۱۰ دسامبر گرفته شد.
او ادامه داد: فرماندهی دستور "توقف پرواز به دلیل امنیتی" را صادر کرد تا همه B-۲ ها پس از حادثه بررسی شوند.
سخنگوی نیروی هوایی آمریکا تصریح کرد ؛ در حال حاضر تاریخ تخمینی برای پایان توقف امنیتی وجود ندارد. هر حادثه منحصر به فرد است و ما در حال ارزیابی هستیم که چه چیزی اشتباه رخ داده است و چگونه می توانیم خطرات را در آینده به حداقل برسانیم.
دل وکیو گفت: پس از تکمیل تحقیقات امنیتی، عملیات عادی خود را از سر خواهیم گرفت.
همه بمب افکن های B-۲ در پایگاه نیروی هوایی وایتمن در میسوری قرار دارند. باند این پایگاه پس از فرود اضطراری در ۱۰ دسامبر بسته شد.
سخنگوی نیروی هوایی گفت که پایگاه هوایی "به صورت شبانه روزی" برای بازسازی این بمب افکن ها کار می کند.
**فرمانده ارشد آمریکایی: دخالت و نفوذ روسیه و ایران در انتخابات میاندورهای کاهش یافت
ویلیام هارتمن فرمانده نیروهای ملی سایبری آمریکا گفت؛ نفوذ روسیه ، ایران و چین برای دخالت در انتخابات میاندورهای ایالات متحده کاهش داشته است.
هارتمن دوشنبه شب تصریح کرد: متعجب شدم وقتی کاهش فعالیت روسها، ایرانیها و چینیها را دیدم.
بنا بر این گزارش، نهادهای آمریکا پیش از انتخابات ماه نوامبر برای مقابله با عملیات نفوذ خارجی یا حملات سایبری احتمالی به حالت آماده باش در آمده بودند. اما نشانه کمی از اختلال در انتخابات میاندورهای وجود داشت.
اف.بی.آی در ماه اکتبر هشدار داد که یک گروه سایبری در حال بررسی عملیات «هک و نشت» اطلاعات است.
وزارت دادگستری آمریکا نیز در ماه مارس پنج نفر را به زیر نظر گرفتن و آزار مخالفان چینی از جمله یک نامزد کمتر شناختهشده انتخابات کنگره متهم کرد.
آمریکا همچنین روسیه را به تلاش برای ایجاد تردید درباره سلامت انتخابات ایالات متحده متهم کرده بود.
روسیه پیشتر به حمایت از دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ متهم شده بود.
**کره شمالی: تحریم نمیتواند برنامه موشکی ما را متوقف کند
کره شمالی سهشنبه اعلام کرد که تحریمها نمیتواند برنامه موشکی پیونگ یانگ را متوقف کند.
خواهر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در اظهاراتی که خبرگزاری رسمی این کشور منتشر کرد، گفت، برنامه و آزمایشهای موشکی کره شمالی مستقیما با امنیت این کشور در ارتباط است.
خبرگزاری کره شمالی اعلام کرد، اداره ملی توسعه هوافضای پیونگ یانگ (NADA) آزمایش مهمی در ارتباط با پرتاب ماهواره جاسوسی در ایستگاه پرتاب ماهواره «سوهائه» در شمال غربی این کشور انجام داده است.
بر اساس این گزارش، آزمایش پیونگ یانگ برای ارزیابی توانایی در تصویربرداری ماهوارهای، انتقال داده و سیستمهای کنترل بود.
این گزارش افزود: یک موشک حامل ماهواره شامل تعدادی دوربین، فرستنده و گیرنده تصاویر و یک دستگاه کنترل و یک باتری ذخیره ساز در زاویه بالای ۵۰۰ کیلومتر شلیک شد.
خبرگزاری کره شمالی این آزمایش را دروازه ورود به فاز نهایی پرتاب یک ماهواره شناسایی خوانده که تا ماه آوریل ۲۰۲۳ تکمیل میشود.
این در حالی است که بامداد یکشنبه گارد ساحلی ژاپن اعلام کرد، کره شمالی ۲ موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن شلیک کرد.
شلیک این دو موشک بالستیک سه روز پس از آن انجام شد که کره شمالی اعلام کرد یک «موتور سوخت جامد با رانش بالا» برای یک سلاح راهبردی جدید آزمایش کرد.
کارشناسان معتقدند که این موتور به کره شمالی امکان میدهد تا موشکهای بالستیک را با سرعت بیشتری شلیک کند.
آمریکا و کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی همواره رزمایشهای مشترکی انجام میدهند و تحریمهای بینالملی گستردهای علیه پیونگ یانگ وضع شده است.
**حمایت از برجام؛ محور نشست شورای امنیت برغم تکرار مواضع غیرسازنده غرب و پاسخ ایران و متحدانش
در نشست عصر دوشنبه به وقت محلی ۱۹ دسامبر (۲۸ آذرماه) شورای امنیت سازمان ملل به رغم تکرار مواضع غیرسازنده و اتهامات غرب به رهبری آمریکا و پاسخ های ایران، روسیه و چین، همگی با اذعان بر اینکه برجام همچنان بهترین گزینه است، از این توافق حمایت کردند.
گوترش در تازه ترین گزارش خود که رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح آن را قرائت کرد، آورده است: انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک از سوی چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ و تایید آن توسط شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵)، در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵، وحدت هدف را در میان اعضای توافق برای دستیابی به اهداف مشترک عدم اشاعه و امنیت منطقه ای نشان داد، به نحوی که منافع اقتصادی ملموسی را برای مردم ایران به ارمغان آورد.
سازمان ملل خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران و از سرگیری مذاکرات وین شد
دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: به باور من که این طرح (برجام) بهترین گزینه موجود برای دستیابی به این اهداف است، بدون تغییر باقی مانده است.
گوترش افزود: بنابراین بسیار نگرانکننده است که به رغم تلاشهای خستگیناپذیر و مکرر برای حل و فصل اختلافات باقیمانده، تعاملهای دیپلماتیک در کمیسیون مشترک (برجام) هنوز به بازگشت ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران به اجرای موثر و کامل توافق و قطعنامه منتهی نشده است.
دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: از تلاشهای همه اعضای توافق از زمان از سرگیری مذاکرات در نوامبر ۲۰۲۱ سپاسگزارم و قویاً از آنها میخواهم که خود را مجدداً به شروع دوباره آن بدون تأخیر بیشتر از این متعهد کنند. پایان موفقیت آمیز این تعاملات دیپلماتیک برای بازگرداندن اعتماد جامعه بین المللی به قابلیت برنامه هستهای به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران لازم است.
گوترش ادامه داد: بنابراین، برای جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده بسیار مهم است که مسائل باقیمانده را حل و فصل کنند؛ با درنظر گرفتن اینکه هرگونه دستاوردی که ممکن است با بازگرداندن این توافق به دست آید، با ادامه تأخیرها کمرنگ میشود. من مجدداً از ایالات متحده درخواست میکنم تحریمهای خود را همانطور که در توافق مشخص شده، لغو و معافیتها در رابطه با تجارت نفت با جمهوری اسلامی ایران را تمدید کند.
دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: همچنین مجدداً از جمهوری اسلامی ایران میخواهم که به اجرای کامل توافق بازگردد، از برداشتن گامهای دیگر در عدم اجرای کامل توافق خودداری کند و از گامهایی که از ژوئیه ۲۰۱۹ برداشته، عقب نشینی کند.
گوترش در این گزارش درباره ادعاهای پهپادی علیه ایران نیز به نامه های آمریکا و غرب و نیز پاسخ های ایران و روسیه اشاره کرده و توضیحات مفصلی داده است.
چهاردهمین گزارش دبیر کل سازمان ملل نشان داد که تلاش های غرب به رهبری آمریکا تاکنون موفق نبوده است.
گوترش: برای از دست ندادن برجام تلاش خواهم کرد
دبیرکل سازمان ملل پیش از برگزاری این نشست در جمع خبرنمگاران نیز گفت: همیشه معتقد بودم که برجام یک دستاورد مهم دیپلماتیک است و زمانی که این توافق زیرسوال رفت بسیار از آن ناراحت شدم .
دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: ما در حوزه خود همه تلاش ها را انجام خواهیم داد تا برجام از دست نرود.
گوترش در عین حال افزود: خطر جدی از دست دادن برجام وجود دارد. از دست رفتن این توافق، عامل بسیار منفی برای صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن خواهد بود.
تشویق تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱به حمایت همه طرفها از برجام
نماینده ایرلند در نشست شورای امینت که کشورش تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) است، با تاکید بر اهمیت برجام همه را تشویق به حمایت از این توافق بین المللی کرد.
فرگال میتن سفیر و نماینده ایرلند در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای و عادی شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام بدون اشاره به بدعهدی اروپا افزود: به عنوان تسهیل کننده قطعنامه ۲۲۳۱، من به صورت جدی به برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام که توسط شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) تأیید شده است، متعهد هستم.
وی اظهار داشت: من به دنبال تسهیل، تقویت و ترویج اجرای قطعنامه خواهم بود و معتقدم که گفتگو، شفافیت و استفاده از کانال پشتیبانی درحال حاضر و در آینده حیاتی است.
نماینده ایرلند در سازمان ملل بدون اشاره به نقض عهد و خروج آمریکا از برجام اضافه کرد: از تلاشهای فعال همه کشورهای عضو در ترویج، حمایت و مشارکت در گفتگو و اذعان به اهمیت برجام بهعنوان یک توافق چندجانبه در زمینه منع گسترش سلاحهای هستهای استقبال و همه را تشویق می کنم که فعالانه از این توافق حمایت کنند.
تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در گزارش خود به ادعای کشورهای غربی و همچنین اوکراین در خصوص ارائه پهپاد از ایران به روسیه و پاسخ ایران به این ادعا ها اشاره کرد.
نماینده اتحادیه اروپا: برجام همچنان بهترین گزینه است
سیلویو گونزاتو نماینده اتحادیه اروپا در شورای امنیت نیز بر نقش مهم آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظارت بر تعهدات هسته ای ارائه شده تحت برجام اشاره کرد.
وی به متن طراحی شده برای بازگشت آمریکا و ایران به پایبندی کامل به برجام اشاره کرد و گفت در این زمینه مشکلات و پیچیدگی هایی ایجاد شده است.
نماینده اتحادیه اروپا با هراس از "تعداد زیاد "سانتریفیوژهای جدید ایران، در این باره ابراز تاسف و بدون اشاره به بد عهدی آمریکا و غرب مدعی شد که به دلیل تصمیم ایران برای تعلیق همکاری، نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی محدود شده است.
وی همچنین از تحریم های آمریکا و آسیب های اقتصادی آن ابراز تاسف کرد.
نماینده اتحادیه اروپا با دخالت در امور داخلی ایران، ایران را متهم به سرکوب فعالان زن و ارائه تسلیحات به روسیه کرد و ضمن ابراز تاسف، اذعان کرد که این مسائل خارج از محدوده برجام است.
نماینده اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه احیای برجام همچنان "بهترین گزینه" است، ادامه داد که تا زمانی که اجرای مجدد برجام با مشکل مواجه باشد، دسترسی نظارتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به چرخه سوخت هستهای ایران نیز با مانع روبرو خواهد بود.
"روچیرا کامبوج" سفیر و نماینده دائم هند در سازمان ملل نیز که ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، در سخنانی کوتاه به «مسیر پیش رو» برای حل و فصل هر گونه اختلاف بین ایران و آژانس اتمی در مورد دسترسی به نظارت هسته ای اشاره کرد.
تکرار مواضع غیرسازنده و ضد ایرانی آمریکا
نماینده آمریکا نیز در نشست شورای امنیت با تکرار اتهامات و ادعاهای ضد ایرانی، تهران را متهم کرد که در ماههای اخیر اقدامات تحریکآمیزتر بیشتری انجام داده است، درحالی که دستیابی به توافق برای بازگشت به برجام امکان پذیر به نظر میرسید.
رابرت وود دیپلمات آمریکایی در این نشست بدون اشاره به نقش واشنگتن در وضعیت کنونی و خروجش از برجام مدعی شد ایران به شکلی فزاینده اقدامات تحریک آمیز برای افزایش ظرفیت برنامه هسته ای خود انجام می دهد. نگرانی های جامعه بین المللی در حال افزایش است.
وی ادعا کرد: آمریکا کاملا متعهد به حل این نگرانی ها از طریق دیپلماسی است. ما چندین ماه است که درگیر مذاکرات جدی با هدف بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام بودهایم.ک
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد:با این حال، اقدامات و مواضع ایران دلیل عدم دستیابی به نتیجه بوده است. در ماه سپتامبر، یک توافق در دسترس بود. حتی به نظر میرسید که ایران نیز آماده موافقت با این توافق بوده، امادر آخرین لحظه، ایران خواستههای جدیدی را مطرح کرد که خارج از برجام بود.
وی با بیان این ادعا که آمریکا همچنان در خصوص نیت ایران تردید دارد، در ادامه ادعاهایش افزود: ما به صراحت اعلام کرده ایم که درهای دیپلماسی باز است. متأسفانه اقدامات ایران نشان می دهد که این هدف در اولویت آنها نیست.
نماینده واشنگتن با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود مدعی شد اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ همچنان در اولویت است و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، ضمیم ب ، بند ۴، همه کشورها - حتی اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل - را از انتقال پهپاد از ایران بدون تایید قبلی شورای امنیت منع می کند.
وی با تکرار ادعاهای ضد ایرانی درباره پهپادها مدعی شد نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ توسط روسیه تحت هر شرایطی باعث نگرانی جدی خواهد شد. ما بسیار نگران استفاده روسیه از این پهپادها برای حمله به زیرساخت های غیرنظامی اوکراین هستیم.
این دیپلمات آمریکایی در هراس از همکاری ایران و روسیه مدعی شد ما نگران نقض بیشتر این قطعنامه در آینده هستیم. حتی ممکن است روسیه برای واردات کامل موشک های بالستیک از ایران وسوسه شود.
وی مدعی شد این اقدامات قابل قبول نیست. برای نقض آشکار قطعنامه های این شورا باید پاسخگویی وجود داشته باشد و از شورای امنیت خواست که از فعالیتهای تسلیحاتی ایران و محمولههای تسلیحاتی این کشور به یمن و اوکراین که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، بدون تأیید شورای امنیت انجام می شود، چشم پوشی نکند.
نماینده آمریکا مدعی نادیده گرفتن این موضوع از سوی از دبیرخانه سازمان ملل و ایرلند شد و با ادعای نادیده گرفتن خسارات وارده انتقال غیرقانونی تسلیحات از ایران از آنان انتقاد کرد.
اروپایی ها هم مواضع غیرسازنده خود را همسو با آمریکا تکرار کردند
باربارا ووود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت با تکرار ادعاهای ضدایرانی غرب و هراس از پیشرفت های هسته ای ایران مدعی شد سطح کنونی غنیسازی اورانیوم ایران بسیار فراتر از محدودیتهای برجام است.
سفیر انگلیس در سازمان ملل مدعی شد این میزان غنی سازی ایران هیچ توجیه غیر نظامی ندارد.
این دیپلمات انگلیسی در ادامه مواضع غیرسازنده لندن مدعی شد رفتار ایران احیای برجام را پیچیده می کند.
یکی از دیپلمات های فرانسه در سازمان ملل نیز در این نشست، با تکرار ادعاهای غیرسازنده غرب مدعی شد پاریس از فعالیتهای «بیثباتکننده» ایران که خطر دامن زدن به یک بحران بزرگ گسترش سلاحهای هستهای را به دنبال دارد، ابراز تاسف می کند.
وی بدون اشاره به بدعهدی آمریکا و اروپا مدعی شد اقدامات ایران، فعالیت های نظارت و ارزیابی آژانس بین المللی انرژی اتمی را تضعیف می کند و ابراز تاسف کرد.
این دیپلمات فرانسوی در تداوم هراس از برنامه دفاع بازدارندگی ایران و ادبیات تهدید آمیز مدعی شد که حملات به کی یف با استفاده از پهپادهای ایرانی می تواند منجر به "انزوای بین المللی" تهران شود.
نماینده آلبانی در سازمان ملل نیز بدون اشاره به نقض عهد و اقدامات تخریبی واشنگتن، مدعی عدم همکاری کامل ایران در رابطه با احیای کامل برجام شد.
نماینده آلبانی ادعا کرد که غنیسازی ایران یک "مسیر اشتباه" است و نظارت آژانس سرمایه گذاری مستقیم در ثبات منطقه است.
وی با تکرار ادعاهای غرب مدعی شد هرگونه انتقال تسلیحات از ایران به طرف های غیردولتی نقض آشکار قطعنامه۲۲۳۱ است، انتقال پهپادها به روسیه برای استفاده در اوکراین نیز این قطعنامه را نقض می کند.
نماینده نروژ نیز در این نشست یادآور شد که برجام بهترین گزینه موجود برای تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران است.
این دیپلمات اروپایی نیز بدون اشاره به اقدامات مخرب آمریکا در مسیر برجام مدعی شد فقدان تضمین آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دلیل موانع ایجاد شده از سوی ایران نگرانکننده است.
وی با تکرار اتهامات مبنی بر ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین از دبیرخانه سازمان ملل خواست به اوکراین سفر کند و ادعاها را بررسی کند.
نماینده آلمان در سازمان ملل نیز در این نشست هم همچون دیگر همتایان اروپایی خود بدون اشاره به نقض برجام از سوی آمریکا و غرب مدعی شد برنامه هسته ای ایران باید فوری از طریق برجام "به عقب بازگردد".
آلمان با تکرار مواضع غیرسازنده خود، ایران را به انجام اقداماتی متهم کرد که به ادعای آن احیای برجام را بسیار دشوارتر می کند.
وی در هراس از فعالیت های غنی سازی ایران و بدون اشاره به تحریمها و اقدامات غیرسازنده غرب مدعی شد مخالفت با نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی، رژیم منع اشاعه جهانی را تضعیف می کند.
این دیپلمات اروپایی نیز با تکرار اتهامات پهپادی علیه ایران، مدعی نگرانی در مورد تلاش احتمالی روسیه برای دستیابی به موشک های بالستیک از ایران شد.
سه کشور اروپایی عضو برجام همچنین با صدرو بیانیهای مشترک در پی برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام بدون اشاره به اقدامات غیرقانونی امریکا در نابودی توافق سال ۹۴، ادعای نقض برجام از سوی ایران را تکرار و نسبت به تبعات پیشرفتهای اتمی کشورمان هشدار دادند.
چین خواستار از سرگیری مذاکرات احیای برجام و رفع تحریمهای آمریکا شد
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل خواستار از سرگیری مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران شد.
«گنگ شوانگ» معاون نمایندگی چین در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ افزود: برجام یک دستاورد مهم دیپلماسی چند جانبه است و نمونه زنده حل اختلافات از طریق گفتگو و مشورت است و همچنین یک ستون اصلی برای رژیم منع اشاعه هسته ای و صلح و ثبات در خاورمیانه است.
این دیپلمات کشور چین ادامه داد، خروج یکجانبه دولت پیشین آمریکا از برجام و اعمال فشارحداکثری بر ایران، باعث بحران هسته ای شده است. مذاکرات متاسفانه متوقف شده اند.
معاون سفیر چین در سازمان ملل اظهار کرد: چین از همه طرف ها می خواهد تا با فوریت به مساله احیای برجام نگاه کنند، مسوولیت های خود را انجام دهند و مذاکرات را برای احیای هرچه زودتر این توافق انجام دهند.
وی تاکید کرد: گفتگو و مشورت همیشه تنها راه حل مساله برنامه هسته ای ایران بوده است. چین از انعطاف پذیری اخیر ایران در خصوص مسایل باقی مانده استقبال می کند و امیدوار است آمریکا و کشورهای اروپایی از این فرصت استفاده کرده و برای ادامه مذاکرات با ایران همکاری کنند.
معاون نمایندگی چین در سازمان ملل از آمریکا خواست به همه تعهدات خود تحت برجام عمل کند، تمام تحریم های یکجانبه علیه ایران را لغو کرده و به تهدیدات خود خاتمه دهد.
وی تصریح کرد: ما باید فضایی مناسب برای مذاکرات ایجاد کنیم. پیگیری تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس جهت فشار بر ایران تنها به اختلافات دامن می زند و برای مذاکرات مانع ایجاد می کند.
نماینده کشور چین در این نشست تاکید کرد: فشار بر ایران کمکی برای حل مسایل نمی کند. مرتبط ساختن مذاکرات هسته ای به تحولات داخلی ایران تنها موجب توقف این مذاکرات می شود.
روسیه: اقدامات آمریکا برجام را دچار بحران کرده است
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با تاکید بر اینکه هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد، از رفتار واشنگتن بشدت انتقاد کرد و گفت که اقدامات آمریکا برجام را دچار بحران کرده است.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل شامگاه دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تحریم های یکجانبه این کشور علیه ایران ریشه اصلی بحران کنونی است اما گزارش تسهیلگر اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ اینگونه جلوه می دهد که اقدامات ایران مشابه اقدامات آمریکا است و حتی تهران مسوول بحران کنونی در اجرای برجام است.
دیپلمات ارشد روسیه در سازمان ملل از نادیده گرفتن خروج آمریکا از برجام در گزارش های ارائه شده در نشست شورای امنیت از جمله گزارش دبیر کل سازمان ملل انتقاد و تاکید کرد که تحریم های غیرقانونی، یکجانبه و تبعیض آمیز آمریکا علیه ایران باید به صورت کامل و همیشگی رفع شوند، اما گزارش ارائه شده اینگونه نشان می دهد که تعلیق و معافیت این تحریم ها کافی است.
سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: دبیرخانه سازمان ملل نباید در مقابل فشار خارجی زانو بزند. هرگونه تحقیقات در خصوص وضعیت قانونی قطعنامه ۲۲۳۱ نامعتبر است.
نبنزیا تصریح کرد: روسیه معتقد است هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد و باید در اسرع وقت دوباره به طور کامل عملیاتی شود.
سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: اقدامات آمریکا برجام را دچار بحران کرده است و در همین حال شاهد جدیت این کشور برای کاهش تنش ها و ورود دوباره به توافق نبوده ایم.
وی وی با اشاره به تلاش های برای شکل گیری برجام گفت هفت سال پیش تلاشهای مشترک ما به جهانیان ثابت کرد که دیپلماسی کار میکند و اگر اراده سیاسی کافی وجود داشته باشد، به رغم تضادها و تناقضها میتوانیم به نتیجه برسیم.
دیپلمات ارشد روسیه در سازمان ملل با دفاع از جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد که با توجه به اقدامات مخرب آمریکا، اقدامات ایران تنها واکنش به فشار واشنگتن بوده است.
سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: اظهارات مقامات آمریکا نشان می دهد که این کشور به احیای برجام علاقه ای ندارد.
وی همچینن اتهامات غرب در خصوص ارائه پهپاد از سوی ایران به روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین را بی اساس و ساختگی خواند و گفت: اوکراین هنوز نتوانسته ای مدرکی مبنی بر وجود پهپاد های ایرانی ارائه دهد. با این حال کشورهای غربی و آمریکا قصد دارند با اتهامات بی اساس خود تحریم های بیشتری علیه ایران و روسیه وضع کنند.
سفیر ایران خطاب به آمریکا: فریب را متوقف کنید/ نشان دهید قادر به اجرای وعدههای خود هستید
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با انتقاد از سیاست های یکجانبه آمریکا با تاکید بر اینکه فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد، خطاب به آمریکا گفت: که فریب را متوقف کنید.
به گزارش ایرنا، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای و عادی شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: امروز همانطور که انتظار می رفت، اعضای شورا بار دیگر حمایت خود را از احیای برجام ابراز کردند و اجرای کامل آن به عنوان تنها اقدام عملی خواستار شدند. بدیهی است که برجام تنها با پرداختن به ریشه های اصلی وضعیت فعلی آن، یعنی خروج آمریکا از توافق در تاریخ ۸ می ۲۰۱۸، قابل بازگشت و احیاء است.
فشار، ارعاب و رویارویی به جایی نمی رسد
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد. اگر آمریکا واقعاً خواهان احیای برجام است، باید تنها بر دیپلماسی تکیه کند. ایران به نوبه خود بر تعهد خود به گفتگو و دیپلماسی تاکید می کند.
وی افزود: ما آمادهایم مذاکرات وین را از سر بگیریم، برای دستیابی به یک راهحل قابل قبول همکاری کنیم و حتی نشست وزیران را در اسرع وقت ترتیب دهیم تا احیای برجام را اعلام کنیم. اما این امر در صورتی قابل دستیابی است که آمریکا متحده اراده سیاسی واقعی نشان دهد و آماده کار در جهت راه حل رضایت بخش باشد و موافقت کند که به طور کامل به تعهدات خود عمل کند.
توپ در زمین آمریکاست/ دبیرخانه سازمان ملل از فعالیت های فراقانونی خودداری کند
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: آمریکا اکنون توپ را در زمین خود دارد. باید نشان دهد که صادق، قابل اعتماد و قادر به اجرای وعده هایش است. اکنون وقت اقدام است.
ایروانی همچنین در بخشی دیگری از سخنانش درباره اتهامات آمریکا علیه ایران مبنی بر نقض قطعامه ۲۲۳۱ گفت: علاوه بر این، ورود و مشارکت دبیرخانه (سازمان ملل) در به اصطلاح «تحقیقات» برای «بررسی» ادعایی نقض قطعنامه به وضوح فراتر از وظایفی است که شورای امنیت از طریق قطعنامه ۲۲۳۱ و سند (یادداشت) شماره S/۲۰۱۶/۴۴ رئیس شورا به دبیرخانه واگذار کرده است. بر اساس این دو سند، دبیرخانه هیچ گونه مأموریتی برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ به جز ارائه «پشتیبانی اداری» از کار شورای امنیت ندارد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: بنابراین، این فعالیتهای فراقانونی توسط دبیرخانه غیرقابل قبول بوده و باید از آن خودداری شود و هرگونه یافته یا ارزیابی احتمالی بر اساس این فعالیتها غیرقانونی و فاقد اثر است. من باید مجدداً موضع غیرقابل تغییر کشورم را تکرار کنم که برنامههای فضایی و موشکی جمهوری اسلامی ایران خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ است.
هدف کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران انحراف از توجه انتقال انبوه تسلیحات غرب به اوکراین است
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بیاساس بوده و رد میشود. همچنین شایان ذکر است که ما قبلاً گفتگوهای دوجانبه با اوکراین برای رفع سوء تفاهمات موجود در این زمینه برگزار کرده ایم. علاوه بر این، تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شدهاند - که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمی گیرند، یرای استفاده در جنگ اوکراین نبوده است.
ایروانی تاکید کرد: بنابراین، کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران باید پایان یابد. این تلاش ها هیچ هدفی جز منحرف کردن توجه از انتقال مقادیر انبوه تسلیحات پیشرفته توسط کشورهای غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری ندارد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: در نهایت، ما ایجاد ارتباط ساختگی بین مسائل منطقه ای و قطعنامه ۲۲۳۱ را رد می کنیم. اما در پاسخ به برخی ادعاها در مورد سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران، باید تاکید کنم که سیاست خارجی ایران مبتنی بر احترام کامل به حقوق بین الملل، احترام متقابل، حسن همجواری، همکاری و گفتگو و همچنین حفظ صلح و امنیت منطقه از طریق مشارکت فعال همه کشورهای منطقه می باشد. همانند گذشته، ما آماده تعامل فعال و سازنده با کشورهای منطقه هستیم.
متن کامل سخنرانی امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست روز دوشنبه، ۲۸ آذرماه، شورای امنیت در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) در این لینک قابل مشاهده است: https://irna.ir/xjLhy8
در پایان این نشست،رابرت وود دیپلمات آمریکایی که از سخنان نماینده ایران برآشفته شده بود، در سخنان بسیار کوتاهی با تکرار ادعاهای دولت بایدن، مدعی خواسته های فرابرجامی ایران شد و ادعا کرد: توپ در زمین آمریکا نیست بلکه توپ در زمین ایران است.
https://irna.ir/xjLhB3
**کره شمالی: ژاپن به پیامد خطرناک راهبرد جدید نظامی اش پی خواهد برد
کره شمالی سهشنبه راهبرد نظامی جدید ژاپن را محکوم و اعلام کرد که توکیو به خطرناک بودن اقداماتش پی خواهد برد.
سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در اظهاراتی که در خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد، گفت: ما همچنان با اقدامات عملی نشان خواهیم داد که تا چه اندازه از تلاشهای ناعادلانه و حریصانه ژاپن برای تحقق بخشیدن به بلندپروازیهایش نگران و ناخرسندیم.
وی همچنین از آمریکا بخاطر «تحریک و تشویق ژاپن به تسلیح مجدد و تهاجم دوباره» انتقاد کرد.
این مقام که نامش ذکر نشده است، افزود که راهبرد نظامی جدید ژاپن به «سیاست تهاجم جدید» رسمیت میبخشد و تغییری اساسی در محیط امنیتی شرق آسیا ایجاد میکند.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که ژاپن از بزرگترین برنامه نظامی خود بعد از جنگ جهانی دوم رونمایی کرد. در این راهبرد جدید بر«قابلیت ضد حمله»، «هزینههای دفاعی» و «تجدید ساختار نظامی» تاکید شده است.
درهمین حال، «کیم یو جونگ» خواهر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در اظهاراتی جداگانه گفت که تحریمها نمیتواند برنامه موشکی این کشور را متوقف کند.
وی تاکید کرد: کره جنوبی سخت تلاش میکند تا تحریمهای بیشتری علیه ما وضع شود. اما در شرایطی که حق بقا و توسعه ما تهدید میشود چرا باید از تحریم بترسیم و متوقف شویم.
خبرگزاری یکشنبه کره شمالی اعلام کرد، اداره ملی توسعه هوافضای پیونگ یانگ (NADA) آزمایش مهمی در ارتباط با پرتاب ماهواره جاسوسی در ایستگاه پرتاب ماهواره «سوهائه» در شمال غربی این کشور انجام داده است.
گارد ساحلی ژاپن نیز بامداد یکشنبه اعلام کرد، کره شمالی ۲ موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن پرتاب کرد.
شلیک این دو موشک بالستیک سه روز پس از آن انجام شد که کره شمالی اعلام کرد یک «موتور سوخت جامد با رانش بالا» برای یک سلاح راهبردی جدید آزمایش کرد.
آمریکا و کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی همواره رزمایشهای مشترکی انجام میدهند و تحریمهای بینالملی گستردهای علیه پیونگ یانگ وضع شده است.
**رئیس شورای دست نشانده یمن: آمریکا فقط به فکر خودش است
رئیس شورای ریاستی دست نشانده سعودیها در یمن گفت که آمریکا فقط به فکر منافع خودش است.
رشاد العلیمی رئیس شورای ریاستی یمن به شبکه سعودی العربیه گفت: منافع تعیین کننده موضع آمریکا در قبال بحران یمن است.
او همچنین از شورای امنیت در قبال بحران یمن انتقاد کرد و گفت که این شورا دست روی دست گذشته و کاری نمی کند.
العلیمی همچنین خبر ممنوعیت بازگشت خودش به عدن در جنوب یمن را تکذیب کرد و گفت که در روزهای آینده بازخواهد گشت.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را به یمن به بهانه بازگرداندن دولت مستعفی و فراری این کشور آغاز کردند. آنها سپس با برکنار کردن همین دولت مستعفی و فراری، شورای ریاستی دست نشانده خود در یمن را تشکیل دادند.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید پایان یافت.
**اقدامات چین برای مقابله با افزایش موج ویروس کرونا
شهرها و موسسات پزشکی چین تلاش ها برای توسعه واحدهای مراقبت های ویژه (ICU) و تقویت منابع دارویی ذخیره شده و افزایش تسهیلات درمانی جهت تقویت ظرفیت های درمانی برای مقابله با موج دیگر ویروس کرونا آغاز کردند.
کارشناسان معتقدند با توجه به نیاز به واحدهای مراقبت های ویژه بیشتر، مشکل کمبود کارکنان آموزش دیده در این بخش ها به عنوان بزرگ ترین چالش برای موسسات پزشکی کشور چین در مبارزه با ویروس کرونا باقی مانده است.
گزارش های رسانه ها از تدارکات اضطراری تسهیلات پزشکی برای خدمت رسانی به مبتلایان به ویروس کرونا خبر می دهد که به نظر می رسد طی ۲ هفته گذشته افزایش تعداد افراد بستری در بیمارستان را بدنبال داشته است.
یکی از کارکنان کادر درمان بیمارستانی در شانگهای در مصاحبه با روزنامه گلوبال تایمز گفت بیمارستان ذخایر دارویی خود را افزایش داده و در حال رایزنی با شرکت های دارویی برای تهیه داروهای بیشتر برای تب و سرفه است.
به نظر می رسد افزایش منابع دارویی برای مبتلایانی که به شکلی سخت و حاد به این ویروس مبتلا می شوند از اولویت های بسیاری از بخش های دولت در شهرهاست.
یک مقام محلی بهداشتی در مصاحبه با خبرنگاران گفت برای مثال شهر گوانگجو در جنوب استان گاندونگ چین در حال تقویت ذخایر دارویی و بهبود ظرفیت پزشکی است و تعداد تخت های بخش مراقبت های ویژه خود را از ۴۵۵ به هزار و ۳۸۵ تخت افزایش داده است تا برای جهش اپیدمی پیش بینی شده برای اوایل ژانویه ۲۰۲۳ آماده باشد.
طی ۳ سال گذشته مقامات بهداشتی و درمانی چین تلاش های بسیاری برای افزایش و تقویت ذخایر دارویی و ساختن بخش های مراقب های ویژه در بیمارستان های این کشور ترتیب دادند. آخرین داده ها که توسط «ان اچ سی» روز ۹ دسامبر جمع آوری شده نشان می دهد تعداد کلی تخت های واحدهای مراقبت ویژه در چین به ۱۳۸ هزار و ۱۰۰ یعنی نزدیک به ۱۰ تخت برای هر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
درحال حاضر کمبود فعلی در این کشور فقدان پرستار در بسیاری از بیمارستان هاست.
براساس داده های تیم کارشناسان به سرپرستی «یو هونگجی» از مدرسه سلامت عمومی دانشگاه فوندان و با توجه به آمار واکسیناسیون در چین در ماه آوریل ۲۰۲۲ حدود ۸۰ درصد کل جمعیت به طور کامل واکسینه شدند، انتظار می رود بیش از ۱۲۴ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شود که از این تعداد ۲.۷ میلیون نیاز به مراقبت ویژه داشته باشند. پیش بینی ها نشان می دهند نیاز به تخت های مراقبت ویژه در بیمارستان ها به یک میلیون یعنی ۱۵ برابر ظرفیت فعلی خواهد رسید.
درپایان این گزارش آمده است اپیدمولوژیست های چینی با خوش بینی بر این باورند که شرایط اپیدمی تا بهار سال آینده بهبود پیدا خواهد کرد و پس از عبور از موج های اپیدمی در ماه های ژانویه و فوریه وارد شرایط عادی خواهد شد.
**کاخ سفید: از نقش بلاروس در جنگ روسیه–اوکراین نگرانیم
سخنگوی کاخ سفید ساعاتی پس از سفر رئیس جمهوری روسیه به بلاروس از نقش آفرینی مینسک در منازعه مسکو–کی یف ابراز نگرانی کرد.
تارنمای کاخ سفید به نقل از کنفرانس خبری دیشب (دوشنبه شب) نوشت که مارین ژان پیر سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوالی در مورد نقش بلاروس در جنگ روسیه و اوکراین و حمایت نظامی احتمالی مینسک از مسکو گفت: ما مدتهاست که از نقش بلاروس در تجاوزگری روسیه نگرانیم. بلاروس از جنگ روسیه علیه اوکراین حمایت کرده و اجازه داده تا از خاک این کشور برای حمله زمینی نیروهای روس استفاده شود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که برای گفتوگو با الکساندر لوکاشنکو همتای بلاروس خود به مینسک سفر کرده است، روز دوشنبه گفت که مسکو برای گسترش همکاریها با بلاروس در زمینه انرژی هستهای آماده است.
رییس جمهوری روسیه ادامه داد: مسکو همچنین آماده ایجاد صنعت، آموزش نیروی کار محلی و توسعه علم در این زمینه است.
لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس نیز پس از دیدار با همتای روس خود گفت: سامانه های پیشرفته دفاعی اس ۴۰۰ و اسکندر ساخت مسکو را در خاک خود به خدمت گرفتیم.
وی افزود: روسیه خلبانان بلاروس را برای استفاده از جنگنده هایی که برای حمل سلاح ویژه توسعه و ارتقا یافته اند، آموزش می دهد. بدون کمک روسیه، بلاروس نمی تواند امنیت نظامی خود را تضمین کند.
ژنرال والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، پیشتر گفته بود که روسیه میتواند در فوریه (بهمن/ اسفند) حمله جدیدی را آغاز کند.
وی تاکید کرد: در بهترین حالت این حمله در ماه مارس (اسفند/ فروردین) و در بدترین حالت در پایان ژانویه (اوایل بهمن) رخ میدهد.
زالوژنی گفت، این حمله ممکن است نه از دونباس که در حال حاضر درگیری در آن جریان دارد، بلکه از سمت بلاروس به سمت کییف انجام شود. وی همچنین احتمال حمله از جنوب را رد نکرد.
بلاروس اعلام کرده که وارد جنگ اوکراین نمیشود اما لوکاشنکو در گذشته با اشاره به «تهدیدات کییف و غرب» برای بلاروس به نیروهای نظامی دستور داده بود تا در کنار نیروهای روسیه در نزدیکی مرز اوکراین مستقر شوند.
**نگرانی نسبت به افزایش خشونت و تهدیدها علیه نمایندگان کنگره آمریکا
توماس منگر رئیس پلیس کنگره آمریکا طی گزارشی در مجلس سنا با اعلام رقم ۹ هزار تهدید علیه اعضای کنگره ظرف یک سال، این آمار را نگرانکننده ارزیابی کرد.
«توماس منگر» رئیس پلیس کنگره آمریکا در جلسه کمیته قوانین سنا گفت که پلیس کنگره سال گذشته بیش از ۹ هزار تهدید علیه اعضای کنگره به ثبت رسانده است.
وی افزود: تهدیدها علیه نمایندگان فدرال در ۶ سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ درصد رشد داشته است. وی این رقم را نگران کننده ارزیابی کرد.
این مقام در بیانیه خود در سنا تشریح کرد: من در مورد شدت و حدت فضای کنونی حاکم زیاده روی نمی کنم، اما بی تردید نفرت و خشونت بخشی از این روند نگران کننده است.
وی با اشاره به حملات علیه «لی زلدین» نماینده جمهوری خواه کنگره و «پل پلوسی» همسر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان و تهدیدها علیه دیگر اعضای کنگره، آن را نشانه ای اسف بار از میزان از هم گسستگی جامعه آمریکا دانست.
خشونت و تهدید علیه قانونگذاران از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۷، روند افزایشی داشته و بیم و هراس بسیاری میان اعضای کنگره برانگیخته است.
منگر دیروز دوشنبه خاطرنشان کرد که از زمان شورش ۶ ژانویه، پلیس کنگره پیشرفت های بزرگی در جهت بهبود امنیت کارکنان داشته، اما هنوز کارهای زیادی برای انجام باقی مانده است.
**دومینوی اعتراضات به اردن رسید
درگیریها در اردن پس از افزایش قیمت سوخت در این کشور همچنان ادامه دارد؛ تنشهایی که با کشته شدن یک مقام بلندپایه پلیس و زخمی شدن چند تن دیگر و در مقابل، دستگیری دهها معترض وارد فاز جدیتر شدهاست و با تدام بحران، هزینه برونرفت از آن افزایش چشمگیری خواهد یافت.
**صهیونیستها اجازه درمان ندادند/ اسیر فلسطینی به شهادت رسید
نهاد رسیدگی به امور اسیران و آزادگان فلسطین امروز سه شنبه از شهادت یک اسیر فلسطینی به خاطر اهمال و بی توجهی پزشکی رژیم صهیونیستی نسبت به درمان وی خبر داد.
نهاد رسیدگی به امور اسیران و آزادگان فلسطین اعلام کرد که اسیر "ناصر ابوحمید" ۵۰ ساله از اهالی اردوگاه الامعری در بخش رام الله در کرانه باختری رود اردن - به خاطر اهمال پزشکی عمدی اداره زندان های رژیم صهیونیستی درقبال اسیران بیمار فلسطینی- در بیمارستان "اساف هروفیه" به شهادت رسید.
مسئولان رژیم صهیونیستی ظهر دوشنبه این اسیر فلسطینی را به علت وخامت شدید سلامتی وی از زندان الرمله به بیمارستان اساف هروفیه منتقل کرده بودند.
پیش از این نهاد رسیدگی به امور اسیران و آزادگان فلسطین درباره شهادت این اسیر فلسطینی به خاطر اهمال پزشکی نسبت به وضعیت سلامتی او با توجه به ابتلایش به سرطان هشدار داده بودند.
وضعیت سلامتی ابوحمید در زندان از ماه اوت سال ۲۰۲۱ میلادی به طور مشخص رو به وخامت گذاشته بود.
**عشایر سوریه: حضور آمریکا غیرقانونی است/ ارتش سوریه تضمین کننده صلح و ثبات است
عشایر سوریه با مشارکت شیوخ و شخصیت های برجسته محلی برای اعلام مخالفت با حضور نامشروع اشغالگران آمریکایی و تجاوزگری مستمر ترکیه علیه شهرک ها و روستاهای سوریه، در روستای «خویلد» در شرق شهر «حسکه» گردهم آمدند.
«شیخ حامد السایر» از عشیره «البومانع» در گفت وگو با خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» گفت که فرزندان عشایر و قبایل حسکه در کنار ارتش سوریه قرار دارند و به حمایت های خود از آن ادامه می دهند زیرا ارتش تضمین کننده امنیت و صلح و ثبات در سوریه است.
وی افزود: ما امروز گردهم آمدیم تا بار دیگر بر مخالفت کامل خود با حضور نامشروع و غیرقانونی اشغالگران آمریکایی در سرزمین سوریه تاکید کرده و تجاوز مکرر نیروهای ترکیه علیه سوریه را محکوم کنیم.
از سوی دیگر «حسن المسلط» شیخ قبیله «الجبور» گفت: فرزندان عشایر نسبت به میهن خود وفادار خواهند ماند و با هرگونه اشغالگری که درصدد غارت ثروت های سوریه است مخالف هستند. آمریکا تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه را نقض و ثروت های این کشور را به تاراج می برد.
المسلط همچنین اقدامات تجاوزکارانه ترکیه و تجاوزهای صورت گرفته علیه نوار مرزی حد فاصل میان سوریه و ترکیه را محکوم کرد.
«شیخ نواف الدهام» شیخ قبیله «الشرابین» هم گفت: گردهمایی امروز عشایر در بردارنده پیام برای همه کسانی است که به موضع قبایل سوریه شک و تردید دارند. همه افراد تشکیل دهنده عشایر وفادار و حامی واقعی ارتش سوریه در برابر اشغالگران آمریکایی و ترکیه و تمام گروه های تروریستی هستند که هدف آنها برهم زدن ثبات منطقه است.
از سوی دیگر «خالد العطیه» شیخ عشیره «الحسون» تاکید کرد: بار دیگر از ارتش سوریه اعلام حمایت می کنیم که در راه مقاومت این کشور و حفظ آن در برابر یورش امپریالیسم، جانفشانی های زیادی کرد؛ امپریالیستی که می خواست نقش منطقه ای و عربی سوریه را تضعیف کند.
وی ادامه داد: این گردهمایی همچنین در بردارنده پیامی برای تمام جهان است که اهالی استان حسکه ابزاری در اختیار اشغالگران آمریکایی نیستند که همه روزه ثروت های ما را چپاول می کند و با اعمال محاصره ظالمانه سعی دارند تا بر مواضع ملی ملت ما تاثیر گذارند که حول محور ارتش و رهبر و دولت سوریه گردهم آمده است.
در این اجتماع «لؤوی صبوح» استاندار حسکه نیز حضور داشت.
https://irna.ir/xjLhpb
**دستور پوتین برای افزایش نظارتهای امنیتی برای مقابله با تهدیدهای خارجی
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دستور داد که سرویس امنیت فدرال نظارت بر جامعه و مرزهای کشور را به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از تهدیدهای خارجی، افزایش دهد.
پوتین در جریان سخنرانی در «روز سرویسها امنیتی» که به صورت گسترده در روسیه جشن گرفته میشود، گفت که ظهور تهدیدهای جدید لزوم فعالیت اطلاعاتی را افزایش میدهد.
رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که این کار باید از طریق سرویسهای مرزی و سرویس امنیت فدرال تشدید شود.
وی در این باره توضیح داد که هر تلاشی برای تجاوز به مرزها باید به سرعت و به صورت موثر با استفاده از نیروها و ابزارها از جمله واحدهای اقدام سیار و نیروهای ویژه خنثی شود.
پوتین به سرویس امنیت فدرال دستور داده تا استفاده از پتانسیل فنی، عملیاتی و فردی برای کنترل سفت و سخت بر جامعه حداکثری شود.
وی همچنین گفت که اکنون حداکثر خونسردی و تمرکز نیروها از سوی سرویسهای ضد جاسوسی از جمله اطلاعات نظامی مورد نیاز است.
از زمان شروع جنگ اوکراین تظاهرات و اعتراضها به سرعت در روسیه جمع شده و بیش از هزار و ۳۰۰ نفر در ماه سپتامبر در اعتراض به بسیج بخشی از نیروها توسط پوتین، دستگیر شدند.
**وزارت خارجه روسیه: آمریکا ده ها روس را گروگان گرفته است
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که آمریکا با ایراد اتهام های واهی و محکوم ساختن اتباع روس به حبس های طولانی مدت، عملاً ۶۰ تبعه روسیه را گروگان گرفته است.
سرگئی ورشینین به تارنمای خبری اسپوتنیک گفت: مسئولان آمریکایی به صورت رسمی روس ها را در سراسر جهان و به خصوص کشورهایی که پیمان تبادل زندانی با آمریکا منعقد کرده اند، شکار می کنند.
وی دولت بایدن را متهم کرد که با افزایش تنش های میان دو کشور نسبت به صدور احکام طولانی مدت برای اتباع روس تمایل بیشتری دارد.
این دیپلمات ارشد روس از شهروندان کشورش خواست تا مخاطرات عزیمت به کشورهای غیرخودی و "اندک سوء ظن" نسبت به توجه احتمالی تشکیلات اطلاعاتی و امنیتی آمریکا به خود را در نظر داشته باشند.
آمریکا و روسیه به تازگی با یکدیگر زندانی تبادل کردند و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از آزادی "بریتنی گراینر" بسکتبالیست آمریکایی زندانی در روسیه خبر داد.
به گفته مقام های آمریکایی، واشنگتن نیز در مقابل، ویکتور بوت شهروند روس که به اتهام قاچاق سلاح زندانی بود را آزاد کرده است.
ویکتور بوت به اتهام توطئه برای فروش ده ها میلیون دلار سلاح که به گفته واشنگتن قرار بود علیه آمریکایی ها استفاده شود، به ۲۵ سال زندان محکوم شده بود.
بایدن که برای آزادی آمریکاییهای زندانی در روسیه تحت فشار قرار داشت از کرملین خواسته بود گراینر را که به جرم حمل مواد مخدر به ۹ سال زندان محکوم کرده، آزاد کند.
پرونده گراینر در آمریکا توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. یک مقام روس اعلام کرده بود روسیه فقط با مبادله یک به یک شامل گراینر و بوت یا مبادله دو به دو موافقت خواهد کرد. روسها بر این باورند که معامله دو به یک قابل قبول نیست.
آمریکا از روسیه خواسته بود دو تبعه اش، بریتنی گراینر و پل ویلان را آزاد کند تا واشنگتن هم در مقابل ویکتور بوت تبعه روسی را آزاد کند.
**تاجیکستان از صدور برق ۱۰۳ میلیون دلار درآمد کسب کرد
تاجیکستان از محل صادرات برق به کشورهای همسایه بیش از ۱۰۳ میلیون دلار از ابتدای سال گذشته تاکنون در آمد کسب کرد که ۱۰ درصد بیشتر از مشابه سال گذشته است.
این کشور در ۱۱ ماه از سال جاری بیش از ۱۰۳ میلیون دلار از صادرات برق به کشورهای همسایه درآمد داشته است که ۱۰.۳ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
براساس این گزارش عمده ترین کشورهای واردکننده برق تاجیکستان در سال جاری افغانستان و ازبکستان بوده اند.
تاجیکستان در صدد ارسال برق تولیدی خود به کشورهای دیگر منطقه ازجمله قرقیزستان و قزاقستان است.
تاجیکستان یکی از کشورهای صاحب مقام در منابع و ذخایر آب در منطقه و جهان است و بر اساس گزارش وزارت انرژی و صنایع تاجیکستان این کشور هشت میلیون نفری با ۱۴۳ هزار کیلومتر مربع مساحت، ۶۴ درصد منابع آبی آسیای مرکزی را در اختیار دارد و از این نظر در جهان، دارای مقام ششم است.
تاجیکستان با موقعیت ویژه جغرافیایی و واقع شدن در منطقهای کوهستانی میتواند به عنوان منبع انرژی و تولید برق منطقه باشد.
این کشور برای بهره برداری از این منابع مهم انرژی برق آبی بارها از مجامع بین المللی و کشورهای منطقه درخواست حمایت کرده است.
**چین: هدف رزمایش مشترک با روسیه، تعمیق همکاریهای راهبردی است
چین و روسیه رزمایش دریایی یک هفتهای خود رو در روزهای پایانی سال جاری میلادی برگزار میکنند، چین هدف این رزمایش را تعمیق همکاریهای راهبردی دانست.
وزارت دفاع چین اعلام کرد: براساس برنامه همکاری سالانه ارتش چین و روسیه، رزمایش دریایی مشترک چین و روسیه در دریای مشترک۲۰۲۲ از ۲۱ تا ۲۷ دسامبر (۳۰ آذر تا ۵ دی) در آبهای شرق منطقه دریایی از ژوشان تا تایژو برگزار میشود.
این رزمایش مشترک با هدف نشان دادن برنامهها و توانایی دو طرف برای پاسخگویی مشترک به تهدیدات امنیتی دریایی و حفظ صلح و ثبات بینالمللی و منطقهای و تعمیق بیشتر همکاری استراتژیک چین و روسیه برای یک دوره جدید است.
**نخستوزیر کوزوو، مسکو را مسئول تشدید تنش کشورش با صربستان معرفی کرد
آلبین کورتی نخست وزیر کوزوو در اظهاراتی روسیه را مسئول تشدید تنشهای کشورش با صربستان خواند و گفت: مسکو به دلیل تلفات گسترده در اوکراین در پی گسترش جنگ به منطقه بالکان است.
آلبین کورتی نخست وزیر کوزوو در اظهاراتی همزمان با برداشتن نخستین گامها برای اعزام نیرو به مرز کوزوو و صربستان، نسبت به تشدید تنشها میان دو کشور به دلیل آنچه که او تزلزل روسیه در جنگ با اوکراین دانست، هشدار داد.
نگرانی رهبر کوزوو در پی بستن جاده ها از سوی صرب های ساکن در شمال کوزوو رخ داده است؛ وضعیتی که مانع تردد آزاد مقامات کوزوو شده است. آمریکا و اتحادیه اروپا تاکنون بارها از قومیت صرب ساکن این منطقه خواسته اند این موانع غیرقانونی در جاده های شمال کوزوو به سرعت برچیده شود.
از سوی دیگر، گروه بزرگی از اعضای «نارودنه پاترول» که یک سازمان ملی گرای صرب مرتبط با گروه های شبه نظامی روس است، روز یکشنبه با تجمع در مرز صربستان و کوزوو، تهدید کردند که با نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مقابله می کنند.
با افزایش خطر درگیریهای خشونتآمیز، الکساندر ووچیچ رئیسجمهوری صربستان نیز از حق خود براساس قطعنامه سازمان ملل، برای درخواست مجوز از ناتو در خصوص اعزام یک هزار نیروی پلیس و پرسنل ارتش، استفاده کرد.
درخواست صربستان در روز جمعه، نخستین مورد از زمان پایان جنگ کوزوو در سال ۱۹۹۹ بشمار می رود؛ تقاضایی که هرچند رد می شود اما به نگرانی ها در خصوص نخستین گام بلگراد برای تصمیم یکجانبه در خصوص استقرار نیرو دامن زده است.
کورتی در ادامه اظهارات خود با ابراز نگرانی تشریح کرد: شرایط متشنج کنونی میان صربستان و کوزوو به نفع ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه خواهد بود، زیرا نیروهای روس و صرب تنها در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۰۴ تمرین نظامی مشترک انجام داده اند.
نخست وزیر کوزوو سپس افزود که او موافقت کرده نیروهای تحت رهبری ناتو موسوم به «نیروهای حافظ صلح کوزوو» (Kfor) صرب هایی را که جاده ها را بسته اند تشویق به عقب نشینی کند، اما در عین حال تاکید کرد این نگرانی وجود دارد که برداشتن این موانع تاثیری در کاهش تلفات نداشته باشد.
کورتی افزود: اتحادیه اروپا و آمریکا همگی موافق هستند که موانع باید برداشته شوند، اما این کشورها در عین حال نگران سوء استفاده بلگراد از شرایط جاری هستند.
وی نگرانی شرکا و دوستان غربی خود را ارتباط بلگراد و مسکو، خواند و تشریح کرد: اکنون که روسیه پس از تهاجم در اوکراین تلفات سنگینی متحمل شده است، می خواهد این جنگ را به مناطق دیگر بکشاند. روس ها می خواهند فعالیتهای جنگ افروزانه خود را تا منطقه بالکان یعنی جایی که مشتری دارند توسعه دهند.
همزمان کرملین از تمایل خود برای حل دیپلماتیک این مساله خبر داده، اما در عین حال خاطرنشان کرده است که باید تمامی حقوق صرب ها تضمین شود.
درگیری در شمال کوزوو، که در پی آن مردان مسلح نقابدار از کامیونها، آمبولانس و ماشینهای کشاورزی برای بستن جادهها استفاده کردند، با دستگیری یک افسر پلیس سابق صرب مظنون به دست داشتن در حملات اخیر به پلیس کوزوو آغاز شد. هرچند این نقطه شروع نبوده و کانون اصلی این تنش ها، امتناع بلگراد از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو است.
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا به دنبال میانجیگری برای عادیسازی روابط است، اما نخست وزیر کوزوو بر این باور است که تعمیق روابط میان بلگراد و مسکو مانع اساسی برای پیشرفت است.
**چین: اسرائیل به قطعنامههای شورای امنیت در قبال فلسطین متعهد باشد
"ژانگ جون" سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد می گوید گسترش فعالیت های شهرک سازی اسراییل بر روی زمین و منابع فلسطین نوعی تجاوز به حقوق فلسطینیان به شمار می آید و دستیابی آنها به حق تعیین سرنوشت، تشکیل یک کشور مستقل را دست نیافتنی می کند.
ژانگ جون گفت چین از اسراییل می خواهد به تعهدات خود در قبال قطعنامه های شورای امنیت پایبند باشد و تمام فعالیت های شهرک سازی از جمله تخریب خانه های فلسطینیان و اعمال تغییرات یک جانبه در وضعیت موجود در سرزمین های اشغالی را متوقف کند و به مسیر صحیح برای دستیابی به راه حلی که به تشکیل دو کشور می انجامد، بازگردد.
ژانگ خاطرنشان کرد: چین از بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم فلسطین حمایت می کند.
وی خاطرنشان کرد: اشغال فلسطین در چند دهه گذشته، وقوع درگیری و بحرانهای مکرر توسعه اقتصادی و اجتماعی فلسطین را به شدت محدود کرده است.
وی افزود: ما از اسراییل می خواهیم تا محدودیت های نامعقول در مورد جابجایی مردم، کالاها و استفاده از زمین در سرزمین های اشغالی را کاهش دهد و شرایطی را برای توسعه جوامع فلسطینی در کرانه باختری ایجاد و محاصره غزه را در اسرع وقت لغو کند.
سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد گفت: جامعه بین المللی باید از طریق کانال های متعدد به فلسطین کمک کند تا بحران مالی خود را کاهش دهد و خدمات عمومی را تضمین نماید.
وی گفت: چین همیشه به مردم فلسطین اهمیت می دهد. چین به کمک های بشردوستانه و حمایت از اجرای پروژه های معیشتی و افزایش کمک به سازمان ملل متحد برای خدمت رسانی به پناهندگان فلسطین ادامه خواهد داد.
**نیویورکتایمز: آموزش نیروهای اوکراین توسط آمریکا تا پیش از جنگ ادامه داشت
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که نیروهای اوکراینی حتی تا پیش از شروع جنگ توسط یک نیروی سایبری آمریکا آموزشهای دفاعی میدیدند.
روزنامه نیویورک تایمز امروز سهشنبه به نقل از یک فرمانده سایبری ارشد آمریکا نوشت که «نیروی ماموریت ملی سایبری» پنتاگون مدتها با مشورتهای روزانه، دفاع دیجیتالی اوکراین را پشتیبانی کرده است. به گفته وی این همکاری در راستای دفاع از شبکههای کامپیوتری در معرض خطر اوکراین صورت گرفته است.
به نوشته این رسانه، پیش از اینکه تمام نیروهای آمریکایی مدتی قبل از شروع جنگ از اوکراین عقب نشینی کنند، واشنگتن یک تیم حدودا ۴۰ نفره از این نیرو را برای کمک به افزایش قابلیتهای دفاعی این کشور در خاک اوکراین داشت.
فرمانده این نیروها دیروز (دوشنبه) گفت که آمریکا به این عملیات از داخل خاک خود برای کمک به اوکراین و متوقف کردن هکرهای روسیه همچنان ادامه میدهد.
نیروی ماموریت ملی سایبری در سال ۲۰۱۲ به عنوان بخشی از فرماندهی سایبری آمریکا تشکیل شد و مرکز فرماندهی آن در مجموعه آژانس امنیت ملی در منطقه فورتمید در ایالت مریلند قرار دارد.
این بخش ۲ هزار عضو به خدمت گرفته و به ۳۹ تیم با مسئولیت افزایش قابلیتهای دفاعی متحدان، متوقف کردن هکرهای روسیه، دفاع از انتخابات آمریکا و دیگر ماموریتها تقسیم شده است.
نیروی ماموریت ملی سایبری همچنین در سراسر اروپا تیمهایی برای تقویت دفاع شبکههای کامپیوتری در اختیار دارد. تا کنون نیروهایی از این بخش ۳۸ بار به ۲۱ کشور مختلف اعزام شده اند.
**بازگشت آمریکاییها به ویتنام برای زندگی با کیفیت
اینترنشنال مگزین رسانه چپگرای آمریکایی در توئیتی نوشت: آمریکا در جنگ ویتنام، این کشور را بیوقفه بمباران کرد؛ ویتنامیها پس از ۵۰ سال کشور خود را بازسازی کردند و اکنون آمریکاییها برای مراقبتهای بهداشتی ارزان و زندگی باکیفیتتر به ویتنام میروند.
سرویس رصد یک خطی، محتواهای برگزیده پژوهشی از شبکههای اجتماعی خارجی و داخلی را به صورت کوتاه منعکس میکند.
**پاکستان و تقاضای گاز از قفقاز
پاکستان که سال هاست با تبعات سنگین روی گردانی از قرارداد واردات گاز طبیعی از ایران مواجه است و تقریبا هیچ یک از گزینه های آن برای جبران از دست دادن قرارداد گازی با ایران ازجمله رویای پروژه «تاپی» محقق نشده است، حالا برای جبران بخش از بحران شدید کمبود گاز خود به جمهوری آذربایجان روی آورده است.
«مصدق مسعود ملک » وزیر نفت و پتروشیمی پاکستان در گفتگو بایک شبکه تلویزیونی خصوصی اعلام کرد این کشور ۲۰۰ هزار تن گاز از جمهوری آذربایجان طی ۲ ماه آینده و باتوجه به نیاز کشور وارد خواهد کرد.
وی در ادامه سخنانش افزود وزیر نفت و پتروشیمی روسیه ماه آینده برای انجام مذاکراتی جهت توافق برای واردات نفت خام از روسیه به پاکستان به این کشور سفر خواهد کرد.
وزیر نفت پاکستان گفت دولت بر روی پروژه لوله خط تاپی برای واردات هزار و ۳۰۰ میلیارد گاز به شکل سالانه از آذربایجان کار کرده است تا کمبود گاز کشور را جبران کند.
او همچنین خاطرنشان کرد ذخایر گاز در پاکستان هر سال رو به کاهش بوده است که منجر به فشار مضاعف برای واردات حداکثری جهت تامین نیاز کشور شده است.
پیشینه
پیش تر اکسپرس تریبیون در گزارشی به نقل از اظهارات «مصدق مسعود ملک» نوشته بود دولت این کشور برای غلبه بر بحران انرژی کار بر روی خط لوله انتقال گاز ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند TAPI را ادامه میدهد.
باوجود این برخلاف خواسته افکار عمومی پاکستان و مطالبه صنعتگران و جامعه تجار این کشور همسایه برای بهرهبرداری از پروژه گاز ایران به جای خرید هنگفت گاز مایع از خارج و یا دل بستن به طرح گازی تاپی، دولت اسلامآباد اصرار بر تبعات تحریمها و برداشتن گام های لرزان به سمت گاز ترکمنستان دارد.
مهلت اجرای قرارداد گازی ایران و پاکستان همزمان با پایان سال ۲۰۱۴ میلادی به پایان رسید و جمهوری اسلامی ایران مدت ها قبل از سررسیدن این ضرب الاجل، به تعهد خود عمل کرد و خط لوله گاز را در خاک خود از میدان های گازی جنوب تا نزدیک مرز پاکستان احداث کرد اما دولت وقت پاکستان و حتی دولت ها بعدی به بهانه تحریم، از انجام تعهدات خود سر باز زدند.
طبق بندهای مندرج در این قرارداد، هر یک از طرفین که در مهلت مقرر (۳۱ دسامبر ۲۰۱۴) به تعهدات خود عمل نکند، باید بابت هر روز تاخیر، مبلغ مشخصی به طرف مقابل جریمه پرداخت کند. اکنون، حدود هشت سال است که این ضرب الاجل سپری شده است.
اما ایران، به نشانه حسن نیت و به دلیل احترام به حسن همجواری با پاکستان به عنوان کشور دوست و همسایه، تا کنون طلب جریمه نکرده است هرچند که طبق قرار داد، این حق را برای خود محفوظ می داند.
طرح خط لوله گاز موسوم به "تاپی" که نام آن از حروف اول نام چهار کشور حاضر در این طرح (به انگلیسی) شامل ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند تشکیل شده است، قرار است در صورت اجرا و تکمیل، گاز ترکمنستان را به به این سه کشور انتقال دهد.
اهمیت موضوع
روی آوردن پاکستان به جمهوری آذربایجان در منطقه قفقاز برای خرید گاز، حکایت از عمق بحران کمبود انرژی در این کشور جنوب آسیا دارد. این اقدام اخیر پاکستان همچنین حکایت از آن دارد که این کشور توان پرداخت هزینه های هنگفت خرید گاز مایع از قطر و یا دیگر کشورها را ندارد و نیز نشان می دهد که هیچ چشم انداز روشنی برای به نتیجه رسیدن پروژه گاز "تاپی" برای انتقال گاز ترکمنستان به پاکستان، افغانستان و هند وجود ندارد.
طرح احداث خط لوله انتقال گاز ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند، اگرچه طرحی عظیم با ظاهری جذاب و دارای صرفه اقتصادی برای هر چهار کشور به نظر می رسد اما واقعیت های موجود در منطقه و شرایط کنونی حاکم بر کشورهایی که قرار است مسیر عبور این خط لوله و مصرف کنندگان گاز آن باشند، باعث شده تا زمینه برای اجرای این طرح عظیم گازی، چندان مناسب و مساعد نباشد.
اختلاف های کهنه و شدید سیاسی و سرزمینی میان پاکستان و هند و همچنین دعواهای انکارناپذیر میان پاکستان و افغانستان بر سر مسائل مرزی، امنیتی و مبارزه با تروریسم، بخشی از مشکلات پیش روی طرح تاپی به شمار می رود.
اگرچه حدود یک ماه پیش مصدق ملک وزیر مشاور در امور نفت و گاز پاکستان با تکرار بهانه تحریم، رسما اعلام کرد که کشورش دیگر تمایل چندانی به پیشبرد پروژه خط لوله گاز ایران ندارد، اما اجرای این طرح همچنان مطالبه مستمر رسانه ها و مردم پاکستان از دولت اسلام آباد است.
سکوت و عقب نشینی دولت های مختلف پاکستان از اجرا تعهدات خود در قبال قرارداد خط لوله گاز ایران در شرایطی است که مردم و صنایع مختلف این کشور به ویژه در سرمای زمستان، با مشکلات فراوان ناشی از کمبود و قطع گسترده گاز مواجه هستند. با وجود اینکه ایران دو میلیارد دلار برای انجام تعهداتش در قبال احداث خط لوله گاز تا مرز پاکستان هزینه کرده، اما طرف پاکستانی هیچ اقدامی در انجام تعهداتش در قبال این قرارداد برنداشته است.
برگزاری تظاهرات های خیابانی در شهرهای مختلف به ویژه در فصل زمستان در اعتراض به کمبود و قطعی های گسترده گاز، همواره یکی ازمسائل پیش روی دولت پاکستان بوده است.
ارزیابی
به نظر می رسد پاکستان که در اجرای پروژه تاپی موفق نبوده است، حالا دچار سرگردانی برای تامین گاز شده است و مطالبات رسانه ها و مردم این کشور برای بازگشت اسلام آباد به قرارداد واردات گاز ایران ، هر روز بیشتر می شود.
با توجه به شرایط اقتصادی نه چندان مساعد پاکستان، تامین انرژی مورد نیاز برای جمعیت ۲۲۰ میلیون نفر و صنایع گسترده این کشور ، از جمله مهم ترین و دشوارترین کارهای و وظایف پیش روی دولت این کشور است و با وجود این شرایط، دولت اسلام آباد همچنان اصرار به تمکین به تحریم های ظالمانه ، یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران دارد و تحمل فقر شدید انرژی و رنج های ناشی از آن بر زندگی مردم و صنایع این کشور را به ایستادگی در برابر تحریم های آمریکا ترجیج می دهد.
پاکستان گزینه های مختلف جبران کمبود انرژی و گاز این کشور را از جمله خرید گاز مایع از قطر، واردات گاز از روسیه، پروژه رویایی تاپی و حالا هم طرح خرید گاز از جمهوری آذربایجان را با ناکامی مورد آزمایش قرار داده است و اما همچنان در عطش و فقر گاز و انرژی به سر می برد.
آنچه مسلّم است، ایران به عنوان همسایه پاکستان و دومین دارنده ذخایر گازی جهان، مطمئن ترین، نزدیک ترین، آسان ترین، ارزان ترین و امن ترین راه دستیابی پاکستان به منابع عظیم انرژی است و مردم پاکستان نیز به خوبی به این موضوع واقف بوده و مطالبه خود از دولت برای بازگشت به بازار انرژی ایران را بر زمین نخواهند گذاشت.
**موافقت بانک جهانی با کمک ۱.۶۹ میلیارد دلاری برای سیل پاکستان
بانک جهانی در بیانیه ای از تصویب کمک مالی به ارزش ۱.۶۹ میلیارد دلار برای پروژه های کمک به آسیب های سیل پاکستان خبر داد.
پس از اعلام ضربه اقتصادی از سوی پاکستان در پی وقوع سیل های اوایل سال که منجر به زیرآب رفتن بخش بزرگی از مناطق این کشور، تخریب مزارع و زیرساخت ها و کشته شدن حدود هزار و ۷۰۰ نفر شد بانک جهانی در بیانیه ای از تصویب کمک مالی به ارزش ۱.۶۹ میلیارد دلار به پاکستان خبر داد.
بانک جهانی در نظر دارد تا پروژه های کمک رسانی در جنوب شرقی استان سیند که گفته می شود بیشترین خسارت بر اثر سیل داشته است را اجرایی کند.
«بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان امروز سه شنبه اعلام کرد پاکستان به کمکهای جهانی برای سیل زدگان نیازمند است. وی در گفتگو با پایگاه خبری بلومبرگ خاطرنشان کرد: پاکستان با بحران اقتصادی روبرو شده است. این کشور همچنین با کمبود بودجه، دلار و تاخیر صندوق بین المللی پول برای پرداخت وام روبرو شده است.
تابستان سال جاری میلادی پاکستان شاهد وقوع سیلی ویرانگر پس از بارش باران های سنگین موسمی و ذوب شدن یک سوم کوه های یخی این کشور در مناطق کوهستانی بود که بیش از هزار و ۷۰۰ کشته به جا گذاشت و زندگی ۳۳ میلیون نفر نیز متاثر کرد.
منازل، جاده ها و شبکه راه آهن بر اثر وقوع این سیل از بین رفتند و خسارتی که دولت در این باره تخمین زده بیش از ۳۰ میلیارد دلار بوده است.
علاوه براین در این گزارش بر اهمیت امنیت غذایی در پاکستان تاکید شده است و در نقل قول از برنامه جهانی غذا که بخشی دیگر از سازمان ملل است آمده است بالاترین میزان جمعیت که با ناامنی غذایی مواجه شدند در سیند و بلوچستان به ترتیب ۳.۹ و ۱.۶ میلیون نفر گزارش شده است.
۳۰ میلیون نفر در پاکستان به دلیل سیل اخیر آسیب دیدند و دست کم ۱۷۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. سیل زدگان در مناطق جنوب پاکستان درپی ویرانگریهای سیل از زیرساختهای انرژی نیز محروم ماندند.
درپی سیل ویرانگر در بخشهای مختلف پاکستان و تماس رئیس جمهوری اسلامی ایران با نخست وزیر پاکستان، اولین محموله کمکهای بشردوستانه دولت و ملت کشورمان برای سیلزدگان پاکستان نهم شهریور امسال در نقطه صفر مرزی تحویل مسئولان این کشور شد.
**رئیس جمهور تونس: هنوز یک نیمه بازی مانده است!
رئیس جمهوری تونس در واکنش به شرکت فقط ۱۱ درصد واجدین شرایط در انتخابات پارلمانی اخیر در سایه تحریم گسترده آن و کشیده شدن انتخابات در برخی حوزه ها به دور دوم گفت: این آمار ملاک نیست و مثل بازی فوتبال، هنوز یک نیمه دیگر مانده است.
قیس سعید رئیس جمهوری تونس امروز سه شنبه گفت: درصد مشارکت در انتخابات پارلمانی فقط با دور اول سنجیده نمی شود.
وی در جریان دیدار خود با نجلاء رمضان نخست وزیر تونس گفت: "برخی از طرف های شناخته شده هستند که این بار نقطه ضعفی بدست نیاورنده اند؛ جز اینکه نرخ مشارکت در دور اول انتخابات را زیر سوال بردن ببرند؛ در حالی که میزان مشارکت فقط در دور اول سنجیده نمی شود بلکه در مجموع دو دور سنجیده می شود.
قیس سعید گفت: این وضعیت شبیه این است که نتیجه یک دیدار ورزشی را در پایان نیمه اول اعلام کنند.
«فاروق بوعسکر» هیات عالی انتخابات تونس پیش از این در یک نشست خبری اعلام کرد که یک میلیون و ۲۵ هزار و ۴۱۸ نفر با شرکت در انتخاباتی که روز شنبه برگزار شد، رای دادند که این نسبت تقریبا ۱۱.۲۲درصد است.
پیش از این «التلیلی المنصری» سخنگوی هیات عالی انتخابات در اظهاراتی گفت که عوامل متعددی در عدم مشارکت گسترده در انتخابات از جمله سیستم رای گیری جدید و مشارکت گسترده شخصیت های مستقل دخیل است.
حزب اسلامگرای النهضه تونس که این انتخابات را تحریم کرده بود، از عدم مشارکت گسترده استقبال کرد.
بر اساس این گزارش، این اولین انتخابات پارلمانی تونس پس از تعلیق فعالیت پارلمان در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ سپس انحلال آن توسط «قیس سعید» رئیس جمهوری این کشور است.
این انتخابات درحالی برگزار شد که بسیاری از احزاب از جمله حزب النهضه مخالف آن بودند؛ این حزب اکثریت کرسی های پارلمان قبلی را قبل از تعلیق فعالیت آن در اختیار داشت.
تحریم گسترده انتخابات از سوی احزاب و شهروندان تونسی، درخواست ها برای برکناری فوری «قیس سعید» رییس جمهوری کنونی این کشور را افزایش داده و جبهه رهایی ملی تونس از تلاش خود برای سرنگونی او در آینده نزدیک خبر داده است.
جبهه رهایی ملی تونس از ائتلاف جنبش النهضه، جنبش امل، جنبش اراده تونس، ائتلاف کرامت، قلب تونس، جنبش شهروندان ضدکودتا، ابتکار دموکراتیک و چندین تشکل و گروه دیگر تشکیل شده است.
حزب النهضه تونس یکشنبه شب در پی مشارکت پایین مردمی در انتخابات این کشور، خواستار کناره گیری قیس سعید از قدرت شد.
حزب النهضه اعلام کرد که تحریم ۹۰ درصدی به معنای رأی عدم اعتماد به سعید و دولتش است و ما خواستار کناره گیری او از قدرت هستیم.
**انتقاد از اعمال نفوذ آمریکا در نهاد قانونگذاری اروپا
نماینده ایرلند در پارلمان اروپا امروز در توییتی از نفوذ آمریکا در این نهاد قانونگذاری و عدم توازن در ارائه دیدگاه های مختلف انتقاد کرد.
میک والاس در مطلبی ضمن تائید مداخله و تبلیغات چین و روسیه در امور اروپا، تاکید کرد: هیچکدامشان این کار را به خوبی انجام نمی دهند چرا که می توانیم به نیت واقعی آنها پی ببریم. اما می دانید که چه کشوری در مداخله و تبلیغات بهتر عمل می کند؟ آمریکا. آنها خیلی از روسیه و چین جلوترند.
این نماینده اروپایی در ادامه از حضور مدافعان سیاست های آمریکا و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در پارلمان اروپا انتقاد کرد و گفت: افرادی را (در پارلمان اروپا) می بینم که از امپریالیسم آمریکا دفاع کرده و آن را ترویج می کنند.
بسیاری از آنها از زندگی شگفت انگیز در کشورهای (عربی) خلیج (فارس) تعریف کرده و این کشورها را زیر سوال نمی برند.
والاس همچنین این سوالات را مطرح کرد که چه کسی اجازه حضور این افراد در کمیسیون های پارلمان را می دهد و چه کسی تصمیم می گیرد که چه افرادی به ما گزارش دهند؟
** افغانستان شش ماه بعد از زلزله مرگبار؛ زمستان، غم تازه زلزلهزدگان
فصل سرد در افغانستان فرا می رسد و درحالی که شش ماه از خانه به دوشی زلزله زدگان افغان می گذرد، ضرورت توجه ویژه جامعه بین الملل و نهادهای بین المللی به مصائب قربانیان این حادثه مرگبار بیش از هر زمان دیگری مشهود و ملموس است.
نهادهای بین المللی که مدام دم از دفاع از حقوق انسانی می زنند، زودتر از این می بایست به فریاد زلزله زدگان افغان می رسیدند.
این در حالی است که با گذشت شش ماه از زمان وقوع زلزله در افغانستان، به تازگی منازل جدیدی در اختیار مردم این کشور قرار گرفته است.
در پی وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری تیر ماه در افغاستان که مرگبارترین زلزله در این کشور نزدیک به یک ربع قرن توصیف شد، بیش از یک هزار نفر جان باختند و دهها هزار نفر بی خانمان شدند.
اکنون پس از گذشت این مدت، صدها منزل مسکونی که با حمایت آژانس پناهندگان سازمان ملل ساخته شده، به بازماندگان زلزله تحویل داده شده است، کسانی که مجبور بودند تا همینک در چادرهای موقت اسکان کنند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که منازل مسکونی جدید به پنل های خورشیدیی، توالت های مستقل و بخاری های سنتی برای کمک به ساکنان به منظور رویارویی با زمستان سخت مجهز است.
حتی قبل از وقوع زمین لرزه، افغانستان دستخوش یک فاجعه انسانی بود که با روی کار آمدن طالبان در اوت ۲۰۲۱ بدتر شد.
«بارا خان» یکی از بازماندگان گفت که منتهی الیه شرقی افغانستان که زمین لرزه در آن روی داد، سال ها مورد بی توجهی مقامات بوده است.
وی افزود: بعد از زلزله، مردم آمدند و دیدند که ساکنان منطقه دچار مشکل شده اند. ما حتی یک درمانگاه یا یک مدرسه نداریم. همه بی سواد بزرگ شده اند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پس از زمستان کار خود را برای ساخت دو مدرسه و یک درمانگاه در منطقه زلزله زده افغانستان که هنوز پر از آوار است، شروع می کند.
غفلت جامعه جهانی برای کمک به مردم افغانستان در حالی نمود می یابد که ایران پیشتاز ارسال کمک های بشردوستانه برای زلزله زدگان افغانستان بوده است.
مسئول هلالاحمر خوست همان زمانی که زلزله روی داد، گفت هرچند آوازههایی از کمکهای دیگر کشورها به گوش رسیده، امّا تاکنون فقط کمکهای ایران عملا به آسیبدیدگان رسیده است.
تیمی از امدادگران متخصص سازمان امداد و نجات هلالاحمر ایران از طریق هوایی به افغانستان اعزام شدند. همچنین دو هواپیما از کمکهای اولیه جمهوری اسلامی ایران مملو از کمکهای این کشور در فرودگاه خوست به زمین نشست.
آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری ایران اعلام کرد که هلال احمر و استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی باید کمکهای بشر دوستانه را به مردم زلزله زده افغانستان تسریع دهند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در کمک های بشر دوستانه همواره پیشقدم بوده است، افزود: وظیفه انسانی ما است که به مردم مظلوم افغانستان که سالها تحت ستم ناتو و آمریکا قرار داشتند و این روزها هم گروه های تروریستی به جان مردم این کشور افتاده اند و امنیت این کشور را مختل کرده اند؛ امدادرسانی و کمک کنیم.
**تداوم انسداد گذرگاه لاچین؛ انتقاد تند مقام ارمنی از جمهوری آذربایجان
آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ارمنستان امروز سهشنبه اعلام کرد: جمهوری آذربایجان برای پاکسازی قومی گذرگاه لاچین را مسدود کرده است.
گریگوریان در جلسه فوقالعاده مجمع ملی، پاکسازی قومی گذرگاه لاچین را هدف اصلی جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت، ارمنستان با تمام شرکا در حال همکاری برای باز کردن گذرگاه لاچین است.
دبیر شورای امنیت ارمنستان یادآور شد که بر اساس بیانیه سه جانبه رهبران باکو، مسکو و ایروان در روز ۹ نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹)، امنیت در گذرگاه لاچین باید از سوی صلحبانان روسیه تضمین شود.
وی همچنین تاکید کرد که ارمنیهای ناگورنو- قره باغ باید از بحران انسانی دور بمانند.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان دیروز دوشنبه با ابراز نگرانی از تداوم مسدود ماندن گذرگاه لاچین، ابراز داشت که این گذرگاه به مدت هشت روز از سوی جمهوری آذربایجان بسته شده و مردم ناگورنو قره باغ در جادهها در سرما گرفتار شدند.
از روز ۱۲ دسامبر(۲۱ آذر)، باکو گذرگاه لاچین را بست و یک روز بعد از آن عرضه گاز به منطقه قره باغ را قطع کرد اما ۳ روز بعد عرضه گاز مجددا از سر گرفته شد.
ساکنان این منطقه ارمنینشین با کمبود بنزین، گازوئیل و گاز مایع مواجه شده و وادار به صرفه جویی در مصرف سوخت شده اند. همچنین مسئولان این منطقه به منظور اجتناب از وقوع بحران با صاحبان مشاغل و کسب و کار در زمینه صرفهجویی در مصرف سوخت به توافق رسیده اند.
https://irna.ir/xjLhNq
**بورل: دیدار با امیرعبداللهیان ضروری بود
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از دیدار روز سهشنبه با وزیر امور خارجه کشورمان در پایتخت اردن، گفت که این دیدار در بحبوحه آنچه او وخامت در روابط اتحادیه اروپا و ایران نامید، ضروری بود.
جوسپ بورل که مسئولیت هماهنگی مذاکرات رفع تحریمها را برعهده دارد، با انتشار پیامی در توئیتر نوشت که دو طرف در این دیدار توافق کردند کانال ارتباطی را باز نگه دارند و برجام بر اساس مذاکرات صورت گرفته در وین ازسرگرفته شود.
وی در تداوم اظهارات مداخلهجویانه مقامهای غربی در امور داخلی ایران و ادعای مشارکت نظامی تهران و مسکو در جنگ اوکراین مدعی شد که در این جلسه، «بر ضرورت توقف فوری حمایت نظامی از روسیه و سرکوب داخلی در ایران تاکید کردم»
این ملاقات در حاشیه اجلاس بغداد ۲ برگزار شد و در جریان آن که دو ساعت به طور انجامید، مهمترین موضوعات در دستورکار ایران و اتحادیه اروپا بویژه شرایط حاکم بر مذاکرات وین، مورد تبادل نظر دو طرف قرار گرفت
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای جمعبندی مذاکرات وین براساس پیش نویس بسته مذاکراتی که نتیجه ماهها مذاکرات سخت و فشرده است، به طرف های مقابل توصیه نمود با پرهیز از سیاسی کاری و با اتخاذ رویکردی سازنده و واقع بینانه، تصمیمات سیاسی لازم را برای اعلام توافق بگیرند.
وی در این دیدار، رویکرد کشورهای غربی در حمایت از اغتشاشگران و وضع تحریم های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه های واهی حمایت از حقوق بشر مردم ایران را محکوم کرد. وی حمایت از حقوق بشر را جزو اصول پایه ای انقلاب اسلامی دانسته و ضمن یادآوری رویکرد کشورهای غربی در نقض حقوق بشر ملت ایران از جمله در همراهی با تحریم های غیرقانونی آمریکا، ریختن اشک تمساح از سوی این کشورها در حمایت از حقوق مردم ایران را باورپذیر ندانست.
امیرعبداللهیان با تبیین موضع و رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت ارضی اوکراین و تاکید بر راه حلهای مسالمت آمیز برای خاتمه جنگ و حل بحران اوکراین، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای رفع هر سوتفاهم در تعامل مستقیم با طرف اوکراینی را نیز اعلام کرد.
در این ملاقات، علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان و انریکه مورا، هماهنگ کننده مذاکرات وین نیز حضور داشتند.
**مکرون: جنگ اوکراین ما را مجبور کرد راهبرد نظامی خود را تقویت کنیم
رئیس جمهور فرانسه با اشاره به جنگ در اوکراین گفت: بازگشت جنگ به اروپا، کشورمان را مجبور کرد تا راهبرد نظامی خود را تقویت کنیم.
امانوئل مکرون روز سهشنبه روی عرشه ناو هماپیمابر شارل دو گل اظهار داشت: هدف ما از تقویت راهبرد نظامی آمادهسازی ارتشها بر اساس یک مدل کامل است.
رئیس جمهور فرانسه که برای شرکت در جشن کریسمس با سربازان، روی این ناو هواپیمابر حاضر شده است، مدل کامل خود را شامل ارتشهایی توصیف کرد که اطلاعات را مییابد، مستقل عمل کرده و شریکان خود را انتخاب میکند تا هم در خاک فرانسه، هم در اروپا و همچنین در دریای مدیترانه اقدام به محافظت از منافع خود کند.
مکرون همچنین در مصاحبه اختصاصی با شبکه رادیویی فرانساَنفو (FranceInfo) بار دیگر بر تمایل خود برای تقویت راهبرد نظامی فرانسه تاکید و اضافه کرد: این انتخابی است که من پنج سال پیش با سرمایهگذاری مجدد و گسترده در ارتشهایمان از طریق قانون برنامهریزی نظامی انجام دادم و اکنون درحال تهیه قانونی جدید هستیم که در آن باید از این نیز فراتر برویم.
رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه هم اینک در حوزههای نوینی همچون دریا، فضا و بخش سایبری درگیری وجود دارد، گفت: این امر ما را مجبور به سرمایهگذاری در حوزه انسانی، آموزش، سرمایهگذاری بر روی ظرفیتها، نوآوری و همچنین سرمایهگذاری برای داشتن تجهیزات متعدد میکند.
مکرون با بیان اینکه ناو هواپیمابر شارل دو گل، گُل سرسبد نیروی دریایی ملی است، گفت: این ناو ماه گذشته در کنار ناتو و اتحادیه اروپا، امنیت حریم هوایی رومانی را تامین کرد.
وی افزود: بسیار واضح است که جنگ، بازگشت جنگ به اروپا و بازی قدرتها، ما را ملزم میکند که خودمان را مجهز کنیم و راهبرد واقعی داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، ناو هواپیمابر شارل دو گل هم در تقویت بخش دفاعی و بازدارندگی ناتو در برابر روسیه، هم در پسزمینه جنگ در اوکراین و هم در مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه مشارکت میکند.
رئیس جمهور فرانسه همچنین با بیان اینکه روسیه رفتار خود را تغییر داده، مدعی کمک ایران به مسکو شد و گفت: ناو هواپیمابر ابزاری برای چابکی راهبردی است و با توجه به شرایط، میتواند از مدیترانه به دریای سرخ یا اقیانوس هند تغییر مسیر دهد.
**نشست «گفت وگوی تهران» ؛ شکست تحریم و انزوا
سومین دور از نشست های «گفت وگوی تهران» با محوریت «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتمادسازی» در حالی برگزار شد که حضور ۷۰ نفر از ۳۶ کشور جهان از تمایل آنها برای توسعه و تعمیق همکاری ها با تهران نشان داشت.
در ادامه مجمع گفت وگوی تهران که دور اول و دوم آن به ترتیب در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ برگزار شد، نشست دیروز دوشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱ که سومین دور آن به شمار میرود، اهمیت به سزایی در توسعه روابط ایران با کشورهای همسایه، منطقه و فرامنطقه داشت.
در این نشست «سید کمال خرازی»، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، «سید عباس عراقچی»، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر اسبق عراق، «محمد بن عبدالعزیز الخلیفی» معاون وزیر خارجه قطر، «کالوس مارتینز» معاون وزیر امور خارجه ونزوئلا و تعدادی دیگر از معاونان و مدیران کل وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند.
همان طور که اشاره شد، مفهوم محوری مجمع امسال «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» بود؛ مجمعی که در آن حدود ۷۰ نفر از ۳۶ کشور از میان مقامات سیاسی، مدیران اندیشکدهها و موسسههای پژوهشی، اندیشمندان و پژوهشگران حضور داشتند.
مدیران اندیشکدههای داخلی، سفرا و روسای نمایندگیهای خارجی مقیم تهران از دیگر شرکت کنندگان در این نشست بودند.
در نشست های چهارگانه این نشست مزبور پس از افتتاحیه، آخرین تحولات غرب آسیا (خاورمیانه) و امنیت در خلیج فارس، اتصالات منطقه ای و امنیت انرژی، بحران اوکراین و پیامدهای منطقهای و جهانی آن و چشم انداز صلح و دولت فراگیر در افغانستان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
اهمیت تعمیق روابط با همسایگان، منطقه و فرامنطقه
همان طور که انتظار می رفت، دال مرکزی این گفت وگو حول محور توسعه و تعمیق همکاری ایران با کشورهای همجوار و غیرهمجوار می چرخید؛ موضوعی که نشان می دهد دولت سیزدهم همچنان توازن بخشی به مناسبات را در حوزه خارجی مد نظر دارد.
«محمدحسن شیخ الاسلامی» رئیس دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در جریان سومین مجمع گفتوگوی تهران گفت: مفهوم نشست امسال یعنی رهیافتی به دوستی و همسایگی، در راستای سیاست خارجی دولت سیزدهم و بسیار فراتر از مفهوم قدیمی همسایگی است که هدف آن ایجاد و تثبیت همسایگی متکی به مفهوم عمیق اعتماد با کشورهای همسایه است.
«حسین امیرعبداللهیان » وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز که در سومین نشست «گفتوگوهای تهران» با شعار سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتمادسازی سخنرانی میکرد، با اشاره به دو مشخصه پرچالش و تأثیرگذار منطقه غرب آسیا، ایران را یکی از پایههای امنیت و ثبات در منطقه و در خط مقدم مبارزه با تروریسم داعش به عنوان تهدیدی مشترک برای منطقه و کل بشریت عنوان کرد.
وی افزود: ما همواره اطمینان دادهایم که آماده اعتمادسازی و همکاری در همه ابعاد و سطوح با همسایگان خود در منطقه از جمله همسایگان خود در حوزه خلیج فارس هستیم تا یک بار برای همیشه، تفکر «تأمین امنیت از خارج از منطقه» کنار برود.
اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان به موضوع «امنیت درون زا» برمی گردد؛ دیدگاهی که معتقد است امنیت منطقه نه از سوی بازیگران خارجی و مداخله گری آنها بلکه باید با تکیه بر عناصر درون منطقه ای و همکاری فزاینده آنها تامین شود.
از دیگر موارد مهم، تاکید وزیر خارجه بر «گفت وگوهای سازنده» بود و او بر سیاست دولت برای نزدیکی، گفتوگو و همکاریهای سازنده و رو به جلو و گامهای عملی برای توسعه روابط با همسایگان ایران تأکید کرد.
امیرعبداللهیان در ادامه به تحولات قفقاز هم اشاره کرد و با یادآوری اینکه تهران معتقد به همافزایی و ایفای نقش مثبت و سازنده همه کشورها در مناطق پیرامونی است، خاطر نشان کرد: ضمن تصریح بر آمادگی خود برای ایفای نقش سازنده در تقویت اتصالات منطقهای، بر ضرورت حفظ خطوط ژئوپلیتیک کنونی در منطقه قفقاز تأکید و پافشاری داریم و یادآور میشویم که امنیت مقولهای متقابل است.
از دیگر مباحث مطرح شده در نشست گفت و گوی تهران، نقش و جایگاه ریاکارانه و قلدرمآبانه آمریکا، ضرورت تدام گفت وگوها با ریاض، بهره گیری از پتانسیل و مجمع مزبور و اجلاس مشابه بود؛ اجلاسی که از نگاه ناظران میتواند برای برون رفت از چالشهای منطقه ای و بین المللی گامی رو به جلو باشد.
کارشناسان سیاسی حضور ۷۰ شخصیت از ۳۶ کشور جهان را در نشست مزبور حاوی پیامی روشن و واضح برای کسانی می دانند که همواره تلاش دارند تا اوضاع کشور را بر اساس خواسته ها و انتظارات خود تفسیر کنند.
این کارشناسان معتقدند که برگزاری این اجلاس در تهران با وجود فشارهای برخی طرف های غربی برای تحریم و انزوای جمهوری اسلامی ایران در طول ۴ دهه گذشته، نشان از شکست همه این برنامه ها دارد و مناسبات و روابط گسترده و همه جانبه ایران با کشورهای مختلف جهان همچنان ادامه دارد.
**استقرار بیسابقه نیروهای نظامی هند در مرز چین
وزیر امور خارجه هند، با اشاره به استقرار بیسابقه نیروهای نظامی در خط کنترل واقعی گفت: به چین اجازه نخواهیم داد وضعیت موجود در مرز را به طور یکجانبه تغییر دهد.
در میان تنش های مرزی با چین، وزیر امور خارجه هند، سوبرانیام جایشنکار در مورد استقرار ارتش هند مستقر در خط کنترل واقعی (LAC) صحبت کرد.
وی گفت: ما به هیچ کشوری، اجازه نمیدهیم، مرزهای هند را یکجانبه تغییر دهد.
این بیانیه زمانی منتشر میشود که دو کشور پس از درگیریهای ۹ دسامبر در تاوانگ آروناچال پرادش درگیر کشمکش هستند.
جایشنکار گفت: امروز استقرار ارتش هند در مرز چین به گونهایا است که ما هرگز نداشتیم. این برای مقابله با تجاوز چین انجام می شود. ارتش هند امروز برای مقابله با هرگونه تلاش برای تغییر یک جانبه مرزها توسط چین مستقر شده است و این وظیفه دولت هند است.
جایشنکار در پاسخ به این سوال که چرا تجارت با چین در میان مناقشات مرزی به رشد خود ادامه می دهد، گفت: پس از دهه ۱۹۹۰، زمانی که ما اقتصاد خود را به گونه ای باز کردیم که برای تقویت تولیدات داخلی خود استفاده نکردیم. در رقابت با اقتصادهایی که واردات بیشتر، مقیاس بزرگتر و حمایت سیستماتیک دارند، ما زنجیره تامین خود را ایجاد نکردیم، واردات از چین انجام می شود زیرا برای ۳۰ سال گذشته از صنایع مورد نیاز حمایت نشده است.
وی گفت: شما نمی توانید در عرض ۵ تا ۱۰ سال کاری را که در ۳۰ سال انجام داده اید، برگردانید، کشوری مانند هند نمی تواند برنامه خودکفایی در تولید داخلی را با سرعت پشت سر بگذارد.
**سازمان الحشد الشعبی خواهان اعطای تابعیت عراقی به شهید سلیمانی شد
سازمان الحشد الشعبی عراق خواهان اعطای تابعیت عراقی به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.
سازمان الحشد الشعبی عراق از دولت محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق خواست که عاملان ترور فرماندهان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس مجازات شوند.
سازمان الحشد الشعبی همچنین خواهان دادن تابعیت عراقی به شهید سپهبد سلیمانی شد.
این سازمان در ادامه همچنین از دولت السودانی خواست که از نمایندگی های دیپلماتیک خارجی در عراق محافظت کند.
بامداد روز جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸، پهپادهای آمریکایی کاروان حامل سهپبد حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس معاون بسیج مردمی عراق را حین یک سفر رسمی و در خروجی فرودگاه بغداد مورد هدف تروریستی قرار داد و آنها را پس از عمری مجاهدت در مبارزه با تروریسم، به شهادت رساند.
در پی این اقدام تروریستی، در کنار شعله ورتر شدن آتش خشم و انتقام جویی اقیانوس ملت ایران از تروریسم دولتی آمریکا، حزن و اندوه سراسر ایران را فرا گرفت و حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سه روز عزای عمومی اعلام کردند.
شورای عالی امنیت ملی ایران هم پس این حمله تروریستی، تشکیل جلسه داد و بر انتقام از جنایتکارانی که دستشان به خون سپهبد شهید سلیمانی آغشته است، تاکید کرد.
**عملیات هلی برن اشغالگران آمریکایی در الحسکه سوریه
منابع خبری گزارش دادند که نیروهای اشغالگر آمریکایی در حومه شهر الحسکه در شمال سوریه اقدام به عملیات طریق هلی برن و بازداشت ۲ نفر کردند.
منابع نزدیک به گروه مسلح موسوم به "نیروهای سوریه دموکراتیک" (قسد) که از حمایت آمریکا برخوردار است، به پایگاه خبری العربی الجدید گفتند که ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا موسوم به ائتلاف ضد داعش بامداد امروز سه شنبه با انجام عملیات هلی برن بر فراز یک خانه در منطقه مجاور مدرسه "البیرونی" در شهر الشدادی در جنوب استان الحسکه یک نفر را به اتهام پیوستن به داعش دستگیر کردند.
این منابع که ترجیح دادند هویت خود را فاش نکنند، افزودند که این عملیات با پرواز بالگرد و پهپاد در اطراف شهر همراه بود و پس از پایان عملیات صدای انفجار مهیبی در منطقه شنیده شد.
به گفته این منابع در این عملیات هیچ درگیری مشاهده نشد و هویت فرد مورد هدف نیز مشخص نشد.
در همین حال، برخی دیگر از منابع خبری با اعلام خبر عملیات هلی برن نیروهای آمریکایی در منطقه مجاور مدرسه البیرونی گفتند که در این عملیات دو نفر بازداشت شده است.
نظامیان آمریکایی تاکنون بارها به منظور جابجایی سرکردهای گروه تروریستی داعش و اجرای نقشهای خرابکارانه خود در سوریه و عراق، عملیاتی را اجرا کردهاند.
نیروهای آمریکایی طی سالهای اخیر چندین بار عملیات مشابهی را با هدف سرپوش گذاشتن بر انتقال عناصر داعش در الحسکه و دیرالزور به پایگاههای غیرقانونی خود در عراق انجام دادهاند.
مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان تحت حمایت واشنگتن موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضهای شهروندان سوری به حضور اقدامهای تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.
دولت سوریه بارها تاکید کرده که این شبه نظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت این کشور ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.
**هنیه: جنایت علیه اسیر فلسطینی بی جواب نخواهد ماند
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت که شهادت اسیر قهرمان «ناصر ابوحمید» در زندان های رژیم صهیونیستی در اثر عدم رسیدگی پزشکی با توجه به ابتلای وی به بیماری سرطان، جنایتی جدید علیه ملت فلسطین و تمام بشریت است که بدون مجازات نخواهد ماند.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس افزود: شهادت ناصر ابوحمید را به مادر صبور وی تبریک می گوییم و به برادران قهرمان خود در زندان درود می فرستیم.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که نیروهای مقاومت از هیچ اقدامی در راستای آزادی تمام زندانیان و همچنین آزادی تمام خاک فلسطین دریغ نخواهند کرد.
هنیه همچنین تاکید کرد: یاد و خاطره ناصر ابوحمید شهید قهرمان جاویدان باد و ننگ بر اشغالگران و حامیان آنها.
نهاد رسیدگی به امور اسیران و آزادگان فلسطین اعلام کرد که اسیر "ناصر ابوحمید" ۵۰ ساله از اهالی اردوگاه الامعری در بخش رام الله در کرانه باختری رود اردن بامداد امروز - به خاطر اهمال پزشکی عمدی اداره زندان های رژیم صهیونیستی درقبال اسیران بیمار فلسطینی- در بیمارستان "اساف هروفیه" به شهادت رسید.
مسئولان رژیم صهیونیستی ظهر دوشنبه این اسیر فلسطینی را به علت وخامت شدید سلامتی وی از زندان الرمله به بیمارستان اساف هروفیه منتقل کرده بودند.
پیش از این نهاد رسیدگی به امور اسیران و آزادگان فلسطین درباره شهادت این اسیر فلسطینی به خاطر اهمال پزشکی نسبت به وضعیت سلامتی او با توجه به ابتلای وی به سرطان هشدار داده بودند.
وضعیت سلامتی ابوحمید در زندان از ماه اوت سال ۲۰۲۱ میلادی به طور مشخص رو به وخامت گذاشته بود.
**تورم دورقمی اروپا و نگرانی نسل جوان از دورنمای آینده
تورم، دستمزد ناکافی و افزایش بهای اجاره مسکن، نسل جوان اروپا را برای پرداخت هزینههای زندگی تحت فشار قرار داده و تصویر مبهمی را از آینده برای آنها به نمایش گذاشته است.
در حالی که پس از همهگیری کرونا سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) نسبت به اثرات آسیبهای طولانی مدت این بحران بر شرایط شغلی و اقتصادی نسل جوان هشدار داده بود، اکنون نه تنها آن آسیبها برطرف نشده بلکه اوجگیری تورم جای بحران همهگیری را در تشدید این آسیبها گرفته است.
بر اساس این گزارش، یافتهها نشان میدهند که در دوران همهگیری کرونا بیشتر جوانان با مشکلاتی از قبیل افزایش افسردگی و اضطراب پیرامون مسائل اقتصادی و شغلی درگیر بودند.
این روزها با بدتر شدن وضعیت اقتصادی در سراسر اروپا، برنامهریزی جوانان برای آینده مختل شده است. آنها در گفتوگو با گاردین درباره افزایش فشار اقتصادی و تلاش مضاعف برای پرداخت هزینههای زندگی گلایه کردهاند.
در اسپانیا، اجاره بهای بالا، دستمزد کم و افزایش نرخ بیکاری، جوانان را ناگزیر کرده است تا به زندگی با والدین خود ادامه دهند و یا به آن بازگردند. اسپانیا با ۳۲ درصد بالاترین نرخ بیکاری جوانان را در اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه دارد.
با وجود اینکه دولت اسپانیا یک یارانه ۲۵۰ یورویی برای کمک به جوانان کم درآمد در تهیه مسکن در نظر گرفته است اما این گزارش پیش شرط استفاده از آن را داشتن شغلی با قرارداد دائم اعلام میکند.
این گزارش میافزاید: در برخی کشورها نوعی از قرارداد استخدامی وجود دارد که در آن جوانان باید ابتدا دروههای آموزشی محل کار را بگذارنند که چنین شرایطی آنها را از لحاظ مالی تحت فشار قرار میدهد.
در این میان، بخشی از نسل جوان اروپا که پیشتر به طور مستقل توانایی اجاره مسکن را داشتند اکنون در شرایط اقتصادی فعلی به اجاره آپارتمان اشتراکی و یا اشتراک محل سکونت خود با همخانه ناچار شدهاند.
بر این اساس، در لندن پایتخت انگلیس، سرعت رشد بهای مسکن چنان شتابی دارد که جوانان به گرد آن هم نمیرسند. گاردین میگوید: بسیاری از آنها به اجاره آپارتمانهای کوچکتر و یا انتخاب شغل دوم مجبور شدهاند.
گفتنی است که بخش زیادی از نسل جوان اروپا برای نخستین بار است که تورم دو رقمی و مشکلات اقتصادی به این شکل را تجربه میکنند. بنابراین، کسانی که با وجود فشارهای فعلی دخل و خرجشان با هم تناسب داشت، امروز با کوچکترین افزایش در هزینهها تا لبه پرتگاه پیش میروند.
یکی از این جوانان در گفتوگو با گاردین با ابراز نگرانی از دورنمای مبهم اقتصادی اروپا، گفت: خبرها بسیار آشفته هستند، وقتی آنها را تماشا میکنید، احساس میکنید که همه چیز در مسیر اشتباه پیش میرود. مدام میگویند رکود، رکود، رکود، اقتصاد در حال سقوط است. بنابراین من خوشبین نیستم.
یکی دیگر از این جوانان نیز در گفتوگو با گاردین، تنهای کورسوی امید برای بهبود وضعیت اقتصادی اروپا را اعتصابهای سراسری دانست.
**دیپلمات ایتالیایی: ایالات متحده به جهان نیاز دارد، این یک سیستم چند قطبی است
یک دیپلمات ایتالیایی تاکید کرد که ایالات متحده باید با این واقعیت کنار بیاید که جهان دیگر بر اساس یک سیستم یکجانبه اداره نمیشود.
آندره آ مارجلتی در حاشیه سومین دوره «مجمع گفتگوی تهران» به خبرنگار ایرنا، گفت: واقعیت این است که گاهی ایالات متحده بیشتر از اینکه ما به این کشور نیاز داشته باشیم، به ما نیاز دارد. این نظام بیشتر یک نظام چند قطبی است تا یک جانبه.
وی در حاشیه این نشست که توسط ایران برای طرح موضوعات کلیدی درمورد وضعیت امنیتی و سیاسی کنونی در غرب آسیا برگزار شده، تصریح کرد: ما باید بیشتر بحث کنیم و باید گذشته را کنار بگذاریم تا آینده بهتری داشته باشیم.
این دیپلمات ایتالیایی از برگزاری مجمع تهران به عنوان فرصتی برای گفت و گو درباره تحولات منطقهای و بینالمللی یاد کرد و افزود: این مکان بسیار مهمی است زیرا ما باید به خاطر داشته باشیم، به خصوص در امور خارجی باید با همه گفتگو کرد و ما واقعاً به آن اعتقاد داریم.
مارجلتی با بیان اینکه تنها راه رسیدن به آرامش، درک بهتر دیگران است، اظهار داشت: مهم است که یکدیگر را ملاقات کنید زیرا گفتگوی حضوری و شخصی با ملاقات مجازی متفاوت است. همه ما امید یکسانی برای زندگی در دنیایی بهتر داریم.
**نگرانی واشنگتن از تضعیف اتحاد ناتو تحت تاثیر تبادل راهبردی چین و روسیه
نماینده دائم آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اعلام کرد که ایالات متحده بیم آن را دارد که روسیه و چین راهبردهایی را در جهت تضعیف اتحاد ناتو مبادله کنند.
جولیان اسمیت دیپلمات ارشد آمریکایی در عین حال از پایتخت های غربی خواست تلاش ها برای دفاع از خود در برابر مسکو و پکن را افزایش دهند.
وی با اشاره به تهدید پیشروی تامین انرژی و امنیت سایبری افزود: این دو به طور فزاینده ابزاری را به اشتراک می گذارند که می تواند ائتلاف ناتو را نگران کند.
اسمیت ادامه داد: جای پرسش نیست که چین و روسیه هر دو در جهت ایجاد شکاف در شرکای ترانس آتلانتیک تلاش می کنند.
دیپلمات ارشد آمریکا گفت: ما شاهد بوده ایم که آنها تاکتیک های چندگانه را به اشتراک می گذارند. به نظر من چین به دقت این مساله را زیر نظر دارد که روسیه چطور به اطلاعات نادرست و مسائلی چون تهدید و اجبار یا امنیت انرژی و عملیات سایبری مخرب اتکا دارد.
وی یادآور شد که ائتلاف ناتو مانند یک لیزر متمرکز شده است تا اوکراینی ها همه حمایت لازم به شکل سامانه های دفاع هوایی برای دفاع در برابر حملات روسیه به زیرساخت های غیرنظامی و تجهیزاتی برای کمک به بازسازی نیروگاه های آسیب دیده و سایر سیستم های انرژی را دریافت کنند.
اسمیت در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که آمریکا قصد ندارد متحدان اروپایی را تحت فشار قرار دهد تا تمرکز این ائتلاف را به سمت آسیا – اقیانوسیه منحرف کنند، بلکه می خواهد از اینکه متحدان از سیاست های دفاعی داخلی قوی برخوردار باشند، اطمینان حاصل کند.
وی افزود: آنچه ما در مورد آن صحبت می کنیم درک چگونگی عملکرد چین در منطقه اروپا – آتلانتیک و پیرامون آن است. اینکه چگونه می تواند با برخی اقدامات، خطرات امنیتی یا آسیب پذیری هایی را برای کل ائتلاف یا تک تک اعضا به وجود آورد.
وی اضافه کرد: آنچه ما در مورد آن صحبت می کنیم، محافظت از ارزش های ما، محافظت از خود در برابر برخی از تاکتیک های چندگانه ای است که به طور ویژه چین مایل است به آن تکیه کند.
آمریکا به طور فزاینده ای سایر اعضای ناتو را تحریک می کند تا مواضع شان در قبال چین را سخت تر کنند و برای توضیح این مساله به تحقیقات نظامی پکن، تهدیدها برای زیرساخت های حیاتی کشورهای غربی از جمله شبکه های انرژی و حمل و نقل و شراکت نامحدود چین با روسیه اشاره دارد.
**کاهش ۳۵ درصدی کارکنان و ۵۰ درصدی وزارتخانهها در ازبکستان
شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان در پیام سالانه خود به پارلمان و مردم، از برنامه ریزی برای کاهش شدید کارکنان و وزارتخانههای این کشور خبر داد.
میرضیایف از کاهش تدریجی تعداد کارمندان دولتی به میزان ۳۰ تا ۳۵ درصد خبر داد و گفت: تعداد وزارتخانه ها و سازمان ها نیز از ۶۱ وزارتخانه فعلی به ۲۸ وزارتخانه کاهش می یابد.
او تصریح کرد: در مرحله اول وزارتخانه ها اصلاح خواهند شد و روش کار دولت تغییر اساسی خواهد کرد.
شوکت میرضیایف گفت: وظایف و سیاست ها در حوزه مربوطه و همچنین کمیتههای پیشرو، آژانسها و بازرسیهای موجود در این ساختار کاملا تغییر خواهد کرد.
رئیس جمهور پیشنهاد حرکت به سمت یک سیستم فشرده و کارآمد مدیریت دولتی را مطرح کرد و گفت که منابع ذخیره شده برای رسیدگی به مسائل اجتماعی استفاده می شود.
وی با طرح این سوال که چرا سخنرانی خود را با اصلاحاتی در این راستا آغاز میکنم، اظهار داشت: لازم بود ظرف شش سال وزارتخانهها و ادارات جدیدی ایجاد شود تا صنایعی که قبلاً در وضعیت نادیده گرفته شده و در آستانه ناپدید شدن هستند، ایجاد شوند. او توضیح داد: «ما باید این کار را میکردیم، وگرنه به چیزی که الان داریم نمیرسیدیم.
به گفته وی، ازبکستان در زمینه های آموزش دبستانی، مسکن و خدمات عمومی، سرمایه گذاری، خدمات آب و برق و مشارکت عمومی و خصوصی "به نتایج بزرگی دست یافته است".
رئیس دولت گفت که ابتکار گسترش بخش خصوصی و گشودن چشم اندازهای جدید برای آن ضروری است. رئیس جمهور اضافه کرد: «اکنون زمان حرکت از «کنترل دستی و سنتی» به سمت کنترل سیستمی است و برای یک نتیجه خاص تلاش کنیم.
میرضیایف افزود: «باید به صراحت گفت که در حال حاضر در دستگاه دولتی کارکرد تکراری زیادی و کارکنان غیر ضروری وجود دارد. تمرکز بسیار بالا در نتیجه زمان، تلاش و منابع زیادی صرف یافتن راه حل های مناسب برای مشکلات پیچیده امروزی می شود. چقدر طول می کشد تا یک (مشکل) از ناحیه به رئیس جمهور برسد؟ بروکراسی زنجیری روی پای ما می شود. وزرا به اصطلاح در تصمیمات دولت «صدایی ندارند». یعنی مشارکت و مسئولیت آنها در تهیه و اجرای این تصمیمات ناکافی است.»
شوکت میرضیایف گفت که «وزرا دیگر حق ندارند به روش قدیمی کار کنند».
او اظهار داشت: «اگر وزیر در حوزه کاری خود رویکردهای دوراندیشانه روشنی ندارد، اگر فعالیت های او بار مردم را کم نمی کند، با خود بگویید چنین مدیری چه فایده ای دارد؟ ما مدتهاست که برای این کار آماده شده ایم، هیچکس حق ندارد در این مورد بحث کند، این اقتضای زمان است.»
او با بیان اینکه بسیاری از وزیران در حال تغییر هستند، افزود: وزیرانی که در حوزه کاری خود مسلط هستند، ایثار می کنند و مردم از کارشان راضی هستند، در سمت های خود باقی می مانند. به نظر من این رویکرد منصفانه است. جایگاه سیاسی هر وزیر افزایش می یابد، مسئولیت او در قبال رئیس جمهور، مجلس و جامعه بر این اساس مسئولیت ها افزایش می یابد و اختیارات و ابزار کافی برای حل مشکلات مردم به آنها داده می شود.
**دومین دور کنفرانس بغداد در اردن آغاز بکار کرد
دومین دور کنفرانس بغداد ظهر امروز سه شنبه با مشارکت مسئولان بلندپایه ۱۲ کشور از جمله «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سواحل بحرالمیت در اردن آغاز بکار کرد.
در این کنفرانس که به دعوت «عبدالله دوم» شاه اردن و با هماهنگی «شیاع السودانی» نخست وزیر عراق برگزار شده است، سران و مقامات کشورهای ایران، مصر، عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت، عمان، ترکیه، همراه با دبیر کل سازمان همکاری خلیج فارس و اتحادیه کشورهای عربی و نمایندگان سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اروپا و «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه حضور دارند.
این کنفرانس بر اساس تصمیم اولین کنفرانس که در آگوست ۲۰۲۱ در بغداد برگزار شد، به میزبانی اردن برگزار میشود و هدف آن حمایت از حاکمیت، امنیت و ثبات عراق و توسعه مکانیسمهای همکاری با این موضوع به گونهای است که امنیت، ثبات و روند توسعه منطقه را افزایش دهد.
بر اساس اعلام رسانههای اردن، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس سفرای کشورهای عربی، اتحادیه اروپا، گروه ۲۰ حضور دارند.
«احمد الصحاف» سخنگوی وزارت امور خارجه عراق پیشتر گفته بود که این کنفرانس به منظور حمایت کشورهای شرکت کننده از عراق در چندین پرونده از جمله حاکمیت ملی، امنیت و ثبات عراق و حمایت از روند سیاسی و مسیر اقتصادی و توسعه و بازسازی این کشور به گونهای که خواستههای مردم عراق را برآورده کند، برگزار میشود.
وی اظهار داشت: کنفرانس یاد شده راههای حمایت از عراق و تلاشهایی که برای ارتقای امنیت و حاکمیت این کشور و تضمین ثبات آن و دستیابی به توسعه و رفاه برای مردمش را مورد بحث قرار خواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه عراق ادامه داد: علاوه بر توسعه مکانیسمهای همکاری منطقهای با عراق، تعدادی از پروندههای مرتبط با این کشور از جمله مبارزه با تروریسم، امنیت غذایی، امنیت آب، انرژی و سایر حوزههایی که به حمایت از این کشور کمک میکنند مورد بحث قرار میگیرد ضمن آنکه درباره شیوههای همکاری منطقهای که منجر به امنیت و ثبات منطقه میشود، گفت و گو خواهد شد.
**امیرعبداللهیان: گفت وگوی منطقه ای برای رسیدن به یک فهم مشترک ضروری است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دومین دور کنفرانس بغداد به میزبانی اردن تاکید کرد که گفت وگو بین کشورهای منطقه برای رسیدن به یک فهم مشترک به منظور برقراری صلح و ثبات یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت است.
حسین امیر عبداللهیان در سخنرانی خود در دومین دور کنفرانس بغداد در اردن از میزبانی دولت و ملت اردن تشکر و قدردانی کرد و گفت: این کنفرانس با مشارکت کشورهای منطقه برای نشان دادن حمایت ما از عراق و تاکید بر تلاش های عراق برای همکاری بین کشورهای منطقه است.
وی افزود: امیدورام که در سایه این نشست ها به منطقه ای باثبات، شکوفا و قوی برسیم.
عبداللهیان تاکید کرد: گفت وگو بین کشورهای منطقه برای رسیدن به یک درک مشترک به منظور برقراری ثبات و صلح یک گزینه نیست بلکه ضروری است.
وزیر امور خارجه ایران گفت: دولت سیزدهم از زمان روی کار آمدن روابط خود با کشورهای همسایه عراق را توسعه داده است و بر حمایت از کشور عراق و دولت محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در راستای تحقق شکوفایی این کشور تاکید می کند.
وی تصریح کرد: افزایش تبادل تجاری و نشست های دوجانبه با مسئولان بلندپایه در منطقه و برگزاری کمیسیون های اقتصادی و سیاسی مشترک و تقویت جنبه های همکاری همه و همه نشان دهنده اهتمام جمهوری اسلامی ایران به همسایگان و منطقه است.
عبداللهیان گفت: ما آرامش و ثبات و امن کشور خودمان را در پیوند با ثبات و امنیت همه منطقه می دانیم و برهمین اساس سیاست ثابت ما که تغییر نکرده است، پرهیز از جنگ و کمک به بازیابی امنیت و ثبات بوده است. ما پاکترین خونها و شجاعترین فرزندان خود را برای دفاع از امنیت و ثبات منطقه که آن را امنیث و ثبات خودمان می دانیم، در مصاف با داعش و در کنار دولت و ملت عراق و سوریه به میدان بردیم.
وزیر امور خارجه ایران گفت: امروز در آستانه سالگرد ترور ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی و یارانشان، به روح بند آنها ادای احترام می کنیم.یقینا مجاهدت آنها در حافظه تاریخی ملت های منطقه باقی خواهد ماند.
وی تصریح کرد: امروز عراق به خاطر تلاش ها و دیدگاهای سازنده رهبران آن نقش مهمی در منطقه دارد و جا دارد که از نقش منطقه ای و نخست وزیر محترم عراق جناب آقای السودانی در جهت برقراری صلح و ثبات منطقه ای و ترویج فرهنگ گفت وگو استقبال و قدردانی کنم. همچنین مایلم آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای تعمیق همکاری با همه کشورهای منطقه از جمله کشورهای دوست و برادر در حاشیه جنوب خلیج فارس اعلام و بر اهمیت آن تاکید کنم.
عبداللهیان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره حامی عراق یکپارچه و با ثبات و توسعه یافته است و همچنین بر اهمیت حمایت کشورهای منطقه از ثبات و امنیت عراق تاکید می کند و در تحقق امنیت پایدار با مشارکت جمیع همسایگان عراق از جمله کشور دوست و برادر سوریه تاکید می کند و جا دارد که تاسف خودم را به خاطر خالی بودن جای آن در بین کشورهای حامی عراق در نشست امروز ابراز دارم.
وی گفت: مایلم تاکید کنم که انتظار نداریم که از خاک کشور دوست و برادر جمهوری عراق هیچ گونه تهدیدی متوجه همسایگان شود.
وزیر امور خارجه ایران افزود: ما معتقدیم که امنیت وارد کردنی و خریدنی نیست. امنیت مقوله ای یکپارچه و بهم پیوسته است. نمی توان در یک منطقه برای بی ثبات سازی یک کشور همه امکانات را بسیج کرد و همزمان برای ثبات کشوری دیگر بر ثبات سازی تاکیدکرد.
عبداللهیان تاکید کرد: دوران اتخاذ سیاست های اشتباه به سر آمده است. امنیت با نگاه حذفی و تقابلی حاصل نمی شود بلکه امنیت گروهی و ثبات منطقه ای به دست اعضای منطقه و نگاه درونی محقق می شود.
وزیر امور خارجه ایران مقابله با پدیده گرد و غبار و حل این مشکل را یکی از زمینه های همکاری منطقه ای توصیف کرد.
**تداوم مذاکرات تجاری انگلیس با شورای همکاری خلیج فارس زیرسایه نگرانیهای حقوق بشری
دومین دور مذاکرات انگلیس و نمایندگان شورای همکاری خلیج فارس با هدف دستیابی به توافق تجارت ازاد، درحالی به پایان رسید که موسسات و نهادهای خیریه در لندن نسبت به وضعیت حقوق بشر مشارکت کنندگان هشدار میدهند.
دور جدید مذاکرات طرفین در تاریخ ۵ تا ۹ دسامبر (۱۴ تا ۱۸ آذر) با حضور نمایندگان دولت لندن و شش کشور عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان در پایتخت انگلیس برگزار شد.
گفته میشود که در این جلسات اولویتهای دو طرف مورد بررسی قرار گرفت و فرصتها برای نزدیک شدن مواضع طرفین در راستای رسیدن به توافق تجارت آزاد شناسایی شد. دور جدید مذاکرات قرار است سال آینده در ریاض پیگیری شود.
این چهارمین مجموعه مذاکرات در مورد توافق تجارت آزاد است که انگلیس در سال جاری پس از هند، کانادا و مکزیک آغاز کرده است.
دولت لندن بعد از خروج از اتحادیه اروپا درصدد انعقاد قراردادهای تجارت آزاد با کشورهای مختلف است؛ اما تجارت با کشورهای شیخنشین و حاشیه خلیج فارس همواره برای اروپاییها که با مشکلات انرژی روبرو هستند به ویژه در شرایطی که صادرات گاز روسیه به اروپا کاهش یافته، وسوسهانگیز است.
مجموع مبادلات تجاری انگلیس با شورای همکاری خلیج فارس سال گذشته ۳۳.۱ میلیارد پوند (۴۰.۳۵ میلیارد دلار) ارزش گذاری شد که ۱۱ میلیارد پوند از این رقم متعلق به تجارت با عربستان بود.
براساس اعلام لندن، توافق با شورای همکاری خلیج فارس می تواند اقتصاد انگلیس را ۱.۶ میلیارد پوند دیگر در سال تقویت کند، ضمن آنکه تعرفه ها بر صادرات نوشیدنی و مواد غذایی انگلیس به این منطقه را که سال گذشته ۶۲۵ میلیون پوند بود، حذف کند یا کاهش دهد.
این در حالی است که نهاهای مدافع حقوق بشر با اشاره به موارد گسترده نقض حقوق بشر در کشورهای حاشیه خلیج فارس هشدار دادهاند که هرگونه توافق تجارت آزاد، این موارد را نادیده میگیرد.
دولت انگلیس که طبق تازهترین ارزیابی شورای اروپا به تناقض رفتاری در مقوله حقوق بشر متهم است، ادعا میکند که علاوه بر منافع اقتصادی، معیارهای حقوق بشری را در هرگونه توافق تجاری مد نظرقرار میدهد.
**السیسی در کنفرانس بغداد2: عراق به موفقیتهای بزرگ در مبارزه با تروریسم دست یافته است
رئیس جمهور مصر در «کنفرانس بغداد2» اعلام کرد که عراق در زمینه مبارزه با تروریسم به موفقیتهای مهم و بزرگی دست پیدا کرده است.
«عبدالفتاح السیسی» در ادامه سخنان خود در این کنفرانس که عصر امروز سه شنبه در اردن برگزار شده است، افزود: «از تلاشهای ملی در عراق برای بدست آوردن جایگاه خود و نقش تاثیرگذارش در منطقه حمایت میکنیم».
رئیس جمهور مصر در ادامه با تأکید بر دستیابی بغداد به دستآوردهای مهم در مبارزه با تروریسم تصریح کرد: «اوضاع امنیتی بغداد به طور چشمگیری بهبود یافته است».
وی کنفرانس بغداد را فرصتی برای توسعه و هماهنگی با عراق در مقابله با مشکلات و چالشها دانست و گفت که «موفقیت عراق به منزله موفقیت تمام منطقه است».
رئیس جمهور مصر گفت که «ما در کنار عراق و اردن تلاش کردیم سازوکار و همکاری سه جانبه انجام دهیم».
دومین دور کنفرانس بغداد ظهر امروز سه شنبه با مشارکت مسئولان بلندپایه ۱۲ کشور از جمله «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سخنرانی «عبدالله دوم» شاه اردن در سواحل بحرالمیت در این کشور آغاز بکار کرد.
به گزارش ایرنا، در این کنفرانس که به دعوت «عبدالله دوم» شاه اردن و با هماهنگی «شیاع السودانی» نخست وزیر عراق برگزار شده است، سران و مقامات کشورهای ایران، مصر، عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت، عمان، ترکیه، همراه با دبیر کل سازمان همکاری خلیج فارس و اتحادیه کشورهای عربی و نمایندگان سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اروپا و «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه حضور دارند.
این کنفرانس بر اساس تصمیم اولین کنفرانس که در آگوست ۲۰۲۱ در بغداد برگزار شد، به میزبانی اردن برگزار میشود و هدف آن حمایت از حاکمیت، امنیت و ثبات عراق و توسعه مکانیسمهای همکاری با این موضوع به گونهای است که امنیت، ثبات و روند توسعه منطقه را افزایش دهد.
بر اساس اعلام رسانههای اردن، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس سفرای کشورهای عربی، اتحادیه اروپا، گروه ۲۰ حضور دارند.
**اطمینان السودانی به کشورهای همسایه: اجازه نمیدهیم از عراق تهدید شوید
نخستوزیر عراق طی سخنانی در جریان دومین کنفرانس بغداد در سواحل بحر المیت، تاکید کرد که کشورش اجازه تهدید کشورهای همسایه از خاک این کشور را نخواهد داد.
محمد شیاع السودانی نخستوزیر عراق در جریان این سخنرانی اظهار داشت: ایده برپایی کنفرانس بغداد ناشی از تمایل عراق برای ایجاد و تقویت پایههای همکاری و مشارکت با کشورهای همسایه و دوست است.
وی گفت: ما امروز در امان هستیم و امیدواریم به سمت تقویت روند روابط بین کشورهایمان در زمینههای مختلف حرکت کنیم و این روابط را به گونهای توسعه دهیم که به پایه گذاری ثبات و توسعه در منطقه کمک کند و فضای گستردهای را برای راههای گفتوگو و تبادل نظر ایجاد کند.
السودانی تاکید کرد: ما معتقدیم که اولویت در حال حاضر در تقویت پیوندهای همکاری و مشارکت بین کشورهایمان از طریق ارتباط متقابل در زیرساختها، یکپارچگی اقتصادی و سرمایه گذاریهای متقابل است که پیوندهای برادری و دوستی میان کشورها و مردم ما را تقویت میکند. ما همچنین درصدد همکاری با یکدیگر برای تبدیل شدن به کشورهای صنعتی، از طریق ایجاد مناطق صنعتی مشترک هستیم.
وی ادامه داد: همه ما باید به کار مشترک ادامه دهیم و برای مبارزه با ایدئولوژی افراطی در همه اشکال آن، نیروها را متحد کنیم و سازوکارها و برنامههای واقعی را برای افشای سوء نیت تروریستهایی که جوانان را با ایدههای مخرب خود جذب میکنند، اجرا کنیم.
نخستوزیر عراق تصریح کرد: عراق به دلیل کمبود آب با یک تهدید جدی و حیاتی مواجه است و ما مصمم هستیم که با همسایگان خود در جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی ایران سخت کار کنیم تا امنیت آبی خود را تضمین کنیم و به بهترین راههای مشترک برای مدیریت منابع آب فرامرزی و رسیدن به سهم آب خود بر اساس توافقات و قوانین بینالمللی دست یابیم و به موازات آن اقدامات عملی را برای ترویج استفاده از سیستمهای نوین آبیاری و جلوگیری از هدر رفت آب در ذخیره سازی و کشاورزی در دستور کار قرار دهیم.
السودانی همچنین خاطرنشان کرد: عراق متعهد به ایجاد روابط متوازن همکاری با همه شرکای منطقهای و بینالمللی است و از صفبندی محورها و فضای تشدید تنش فاصله گرفته و به دنبال سیاست آرامش و کاهش تنش است. بغداد در عین حال، از مداخله در امور داخلی عراق، نقض حاکمیت و یا حمله به خاک خود را نمیپذیرد.
وی همچنین افزود: در تلاش برای حل اختلافات نمیتوان اصل زور و قدرت را در دستور کار قرار داد و ما اجازه استفاده از این اصل را علیه عراق نمیدهیم و نمیپذیریم که عراق سرمنشأیی برای تهدید کشورهای همسایه و یا کشورهای منطقه باشد. وظیفه ما این است که برای حل و فصل مشکلات خود گفتوگو کنیم و تفاهم را در دستور کار قرار دهیم.
السودانی در پایان تاکید کرد: عراق با هدف آرام کردن فضا و نزدیکتر کردن دیدگاهها حامی ارتباط و گفتوگو به عنوان راهی اساسی برای حل اختلافات است.
دومین دور کنفرانس بغداد ظهر امروز سه شنبه با مشارکت مسئولان بلندپایه ۱۲ کشور از جمله «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سخنرانی «عبدالله دوم» شاه اردن در سواحل بحرالمیت در این کشور آغاز بکار کرد.
در این کنفرانس که به دعوت «عبدالله دوم» شاه اردن و با هماهنگی «شیاع السودانی» نخست وزیر عراق برگزار شده است، سران و مقامات کشورهای ایران، مصر، عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت، عمان، ترکیه، همراه با دبیر کل سازمان همکاری خلیج فارس و اتحادیه کشورهای عربی و نمایندگان سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اروپا و «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه حضور دارند.
این کنفرانس بر اساس تصمیم اولین کنفرانس که در آگوست ۲۰۲۱ در بغداد برگزار شد، به میزبانی اردن برگزار میشود و هدف آن حمایت از حاکمیت، امنیت و ثبات عراق و توسعه مکانیسمهای همکاری با این موضوع به گونهای است که امنیت، ثبات و روند توسعه منطقه را افزایش دهد.
بر اساس اعلام رسانههای اردن، در مراسم افتتاحیه این کنفرانس سفرای کشورهای عربی، اتحادیه اروپا و گروه ۲۰ حضور دارند.
**کارشناس پاکستانی: کشورهای همسایه بر مذاکره جهت حل مسائل تمرکز کنند
سید فراز حسین نقوی محقق ارشد موسسه مطالعات منطقه ای در اسلام آباد، اعلام کرد که کشورهای همسایه باید بر همکاری و گفت وگو به منظور حل مسائل متمرکز شوند.
وی روز سه شنبه در مصاحبه اختصاصی با ایرنا در حاشیه سومین مجمع گفت وگوی تهران گفت که ما شاهد تغییرات ژئوپولیتیکی بسیاری در سراسر جهان به ویژه در خاورمیانه بوده ایم و برای همه ما این تغییرات به دلیل دارایی های منطقه ای شان و از نقطه نظر امنیت جغرافیایی مهم است.
وی افزود: ما شاهد گروه های متعصب مختلفی و همچنین شکاف های بین دولتی در خاورمیانه بوده ایم که قدرت های جهانی همچون آمریکا، روسیه و چین را به درک این پویایی و درک موضع ایران در این زمینه و نحوه کنار آمدن تهران با این تغییرات و تسریع همکاری هایش با کشورهای منطقه ای در شرق و غرب به ویژه با پاکستان، عراق، چین و کشورهای همسایه اش دعوت کرده است. این کنفرانس از اهمیت خاصی برخوردار است.
مقام مزبور در پاسخ به سوالی در مورد بهترین راهکار برای حل و فصل موضوعات منطقه ای یادآور شد که همکاری تنها راه است و ما می دانیم که زمینه دیپلماسی هم اکنون آغاز شده است. از اینرو، تصور می کنم که دیپلماسی و همکاری از طریق مذاکره و گفت و گو، بسیار مهم است.
نقوی گفت که شاهد بوده ایم مذاکرات عربستان و ایران در سطح منطقه ای جریان داشته و مذاکرات وین در سطح جهانی در حال انجام است، از اینرو در پایان، مذاکرات روی میز، نقطه نهایی است.
این کارشناس تصریح کرد که ما باید ملاقات داشته باشیم، مذاکره کنیم و موضوعات را حل و فصل کنیم.
مجمع گفت وگوی تهران ۲۰۲۲ روز دوشنبه با سخنرانی حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران آغاز به کار کرد.
عنوان این مجمع که سومین مجمع گفت و گوی تهران است، «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران؛ رهیافتی به دوستی و اعتمادسازی» است.
دور اول و دوم این مجمع، سه و دو سال پیش برگزار شد.
https://irna.ir/xjLhV9
**رابرت مالی ادعای دیپلمات آمریکایی درباره برجام را تکرار کرد
"رابرت مالی" نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ادعاهای "رابرت وود" دیپلمات آمریکایی را در نشست روز گذشته شورای امنیت برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام تکرار کرد.
رابرت مالی مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم با ایران روز سه شنبه به وقت محلی در حساب کاربری خود در توییتر مدعی شد: همانطور که رابرت وود دیروز در سازمان ملل گفت سپتامبر، اولین باری نبود که رهبران ایران به توافقی که روی میز بود و مورد تایید همه بود، پشت کردند. اما این آخرین مورد، امید جمعی ما برای بازگشت سریع و متقابل به اجرای کامل برجام را از بین برد.
رابرت وود دیپلمات آرمریکایی عصر دوشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام با تکرار ادعاها درباره پیشرفت های برنامه هسته ای ایران و بدون اشاره به نقض برجام از سوی کشورش مدعی شد: آمریکا کاملا متعهد به حل نگرانی ها از طریق دیپلماسی است. ما چندین ماه است که درگیر مذاکرات جدی با هدف بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام بودهایم.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: با این حال، اقدامات و مواضع ایران دلیل عدم دستیابی به نتیجه بوده است. در ماه سپتامبر، یک توافق در دسترس بود. حتی به نظر میرسید که ایران نیز آماده موافقت با این توافق بوده، امادر آخرین لحظه، ایران خواستههای جدیدی را مطرح کرد که خارج از برجام بود.
وی با بیان این ادعا که آمریکا همچنان در خصوص نیت ایران تردید دارد، در ادامه ادعاهایش افزود: ما به صراحت اعلام کرده ایم که درهای دیپلماسی باز است. متأسفانه اقدامات ایران نشان می دهد که این هدف در اولویت آنها نیست.
دبیرکل سازمان ملل پیش از برگزاری این نشست در جمع خبرنگاران نیز گفت: همیشه معتقد بودم که برجام یک دستاورد مهم دیپلماتیک است و زمانی که این توافق زیرسوال رفت بسیار از آن ناراحت شدم .
دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد: ما در حوزه خود همه تلاش ها را انجام خواهیم داد تا برجام از دست نرود.
گوترش در عین حال افزود: خطر جدی از دست دادن برجام وجود دارد. از دست رفتن این توافق، عامل بسیار منفی برای صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن خواهد بود.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت با انتقاد از سیاست های یکجانبه آمریکا با تاکید بر اینکه فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد، خطاب به آمریکا گفت: که فریب را متوقف کنید.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای و عادی شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: امروز همانطور که انتظار می رفت، اعضای شورا بار دیگر حمایت خود را از احیای برجام ابراز کردند و اجرای کامل آن به عنوان تنها اقدام عملی خواستار شدند. بدیهی است که برجام تنها با پرداختن به ریشه های اصلی وضعیت فعلی آن، یعنی خروج آمریکا از توافق در تاریخ ۸ می ۲۰۱۸، قابل بازگشت و احیاء است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد. اگر آمریکا واقعاً خواهان احیای برجام است، باید تنها بر دیپلماسی تکیه کند. ایران به نوبه خود بر تعهد خود به گفتگو و دیپلماسی تاکید می کند.
وی افزود: ما آمادهایم مذاکرات وین را از سر بگیریم، برای دستیابی به یک راهحل قابل قبول همکاری کنیم و حتی نشست وزیران را در اسرع وقت ترتیب دهیم تا احیای برجام را اعلام کنیم. اما این امر در صورتی قابل دستیابی است که آمریکا متحده اراده سیاسی واقعی نشان دهد و آماده کار در جهت راه حل رضایت بخش باشد و موافقت کند که به طور کامل به تعهدات خود عمل کند.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: آمریکا اکنون توپ را در زمین خود دارد. باید نشان دهد که صادق، قابل اعتماد و قادر به اجرای وعده هایش است. اکنون وقت اقدام است.
ایران پس از امضای برجام در سال 1394 با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه 1+5 محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.
ایران حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد اما تجربه ماهها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیمگیری برای بازگشت به توافق هستهای را ندارد و از این منظر، به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضربالاجلهای ساختگی علیه ایران متوسل شده است.
گفتوگوها پس از ماهها رایزنیهای فشرده به مرحلهای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمهای سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران هم تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گفت وگوی تلفنی با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات، اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی دارد.
**انفجار خط لوله گاز در روسیه ۳ کشته برجا گذاشت
انفجار خط لوله گاز در منطقه چواشستان روسیه منجر به کشته شدن سه نفر و زخمی شدن یک نفر شد.
«اولگا اسمیرنووا» رئیس سکونتگاه روستایی کالینینسکی به خبرگزاری روسی ریانووستی گفت: سه نفر در این حادثه کشته شدند و یک نفر زخمی شده است.
وی تاکید کرد که عملیات تعمیرات این خط لوله در جریان است.
پس از انتشار ویدئوهای انفجار و گزارش های اولیه مبنی بر زخمی نشدن هیچ کس در جریان آن، اسمیرنووا گفت که شرایط بدتر از آنچه در ویدئوها نشان داده می شود، است.
این انفجار، تازه ترین سری از انفجارهای ابهام آلودی است که زیرساخت های گاز روسیه را از زمان آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین هدف قرار داده است.
گفته می شود که ماموران آتش نشان به دلیل شرایط زمستانی برای رسیدن به منطقه انفجار با مشکل مواجه شده اند.
تجهیزات معیوب به عنوان محتمل ترین دلیل انفجارهای مکرر در شبکه خط لوله ای روسیه مطرح شده است.
**وزیر خارجه عربستان در کنفرانس بغداد ۲: از اتصال شبکه برق با عراق حمایت میکنیم
وزیر خارجه عربستان اعلام کرد که کشورش مصمم به تلاش برای گشودن چشم اندازهای تازه همکاری با عراق است و از اتصال شبکه برق دو کشور حمایت می کند.
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در نشست بغداد ۲ تأکید کرد که عربستان از تلاش های السودانی نخست وزیر عراق در مواجهه با چالش ها حمایت می کند.
او گفت که عربستان در کنار عراق برای بازگشت به جایگاه تاریخی اش و خواستار ادامه همکاری با عراق به خصوص در بخش های تجاری و اتصال شبکه های برق دو کشور است.
فیصل بن فرحان افزود که کشورش مصمم به گشودن افق های جدید همکاری با عراق است و در حمایت اقتصادی از عراق و پیشرفتش از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند.
وی تأکید کرد که عربستان هرگونه تجاوز به هر وجب از خاک عراق را محکوم می کند و به بازگشت عراق به نقش منطقه ای و جهانی اش خوش امد می گوید.
**بلومبرگ از تشدید بحران انرژی با اجرای برنامه محدودیت بهای گاز خبر داد
شبکه اقتصادی بلومبرگ روز سه شنبه پیش بینی کرد که طرح اتحادیه اروپا برای تعیین سقف بر بهای گاز طبیعی روسیه موجب شدیدتر و وخیم تر شدن بحران انرژی هم زمان با آغاز دوره سرما و یخبندان در این قاره شود.
بلومبرگ افزود که تعیین سقف برای بهای گاز بدن درنظر گرفتن محدودیت برای تقاضا، خطر کمبود در عرضه را به علت تحریک به افزایش مصرف، ایجاد می کند.
اتحادیه اروپا با تعیین محدودیت بر بهای گاز طبیعی روسیه از ۱۵ فوریه سال آینده (۲۵ بهمن ماه) از طریق یک برنامه پیچیده با چند پیش نیاز موافقت کرد شامل اینکه بهای هر مگاوات ساعت بهای شاخص گاز به مدت دستکم سه روز کاری به بالای ۱۸۰ یورو (۱۹۱ دلار) و دستکم ۳۵ یورو بالاتر از بهای جهانی گاز طبیعی مایع، افزایش یابد.
بر اساس ارزیابی های بلومبرگ و داده های اس اند پی گلوبال کامودیتی اینسایتس؛ در صورت تصویب این برنامه در اوایل سال جاری، امکان فعال شدن این سقف نزدیک به ۴۰ روز در ماه های اوت و سپتامبر که بهای گاز به میزان بی سابقه ای اوج گرفته بود، وجود داشت.
این برنامه که هدف آن جلوگیری از نوسان های بسیار زیاد قیمتی در بازار گاز طبیعی اعلام شده است، در صورت فعال شدن به مدت دستکم ۲۰ روز کاری در همه مراکز معامله گاز اتحادیه اروپا به اجراگذاشته خواهد شد.
به گفته کادری سیمون کمیسیونر اتحادیه اروپا، نهادهای ناظر پیش از فوریه، اثرات این اقدام را بررسی خواهندکرد و در صورت فراتر رفتن زیان هایش از سودمندی هایش، امکان لغو آن وجود دارد.
تحلیلگران گروه گولدمن ساچ گفته اند: بسیاری از عرضه کنندگان هشدار داده اند که در صورت فراتر رفتن بهای این کالا از سطح سقف اروپا، ممکن است محموله های ال ان جی به سوی آسیا سرازیر شوند و بدون تعیین سقف برای تقاضا، با تشویق به افزایش مصرف، امکان وخیم تر شدن کمبود عرضه گاز را در اروپا ایجاد می کند.
اروپا در پی آغاز جنگ اوکراین نزدیک به یک تریلیون دلار از هزینه های فزاینده انرژی زیان دیده است. اتحادیه اروپا پیش بینی کرده که این بحران تا سال آینده (۲۰۲۳) ادامه یابد و تاثیر تثبیت بهای بالای انرژی، مشکلات صنایع و خانوارها راتداوم بخشد.
نظر شما