به گزارش ایرنا، «پروین مفتح زاده» روز سهشنبه در نشست پدافند غیرعامل استان مرکزی، افزود: این استان رتبه ۲۶ کشور در نرخ باروری و رتبه ۳۱ کشور در بخش سالمندی را دارد.
وی ادامه داد: نرخ باروری استان مرکزی در سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ روند کاهشی داشته و به یک و ۳۴ صدم درصد رسیده است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: نرخ باروری سال ۹۵ در استان مرکزی یک و ۷۶ صدم درصد بوده و اکنون به یک و ۲۳ صدم درصد رسیده است.
مفتح زاده افزود: در این استان مشکل ناباروری در مقایسه با سایر استانها وجود ندارد و از ظرفیت علمی سه مرکز درمان ناباروری استفاده میشود.
وی اظهارداشت: تمایل نداشتن زوجین به داشتن فرزند از مشکلات باروری در استان مرکزی است که باید فرهنگ سازی در این بخش در تغییر نگاه زوجین صورت گیرد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: اکنون در موضوع جمعیت باید برای درمان تلاش صورت گیرد و دیگر جایی برای پیشگیری باقی نمانده است.
اولویت بندی و شناسایی تهدیدات استان مرکزی در دستور کار قرار دارد
مدیرکل پدافند غیرعامل استان مرکزی گفت: اولویتبندی و شناسایی تهدیدات استان با هدف تصمیم سازی برای رفع تهدیدات در دستور کار قرار گرفته است.
«مهدی پزشکنیا» با بیان اینکه تهدیدات در بخش های مختلف تعریف شده است، افزود: تهدیدات استان مرکزی در حوزه زیستی، هستهای، امواج و شیمیایی است.
وی اظهار داشت: باید تلاش شود که در نشست های آتی تهدیدهایی که در استان بیشتر وجود دارند، شناسایی و برای آنها راهکار اندیشیده شود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان مرکزی گفت: یکی از تهدیدات در حوزه زیستی استان، ناباروری است که مقوله میل نداشتن زوجین به فرزندآوری مطرح است.
پزشکینیا افزود: در بررسی این موضوع نرخ باروری استان باید به صورت دقیق و علمی تعیین و اعلام شود.
وی با بیان اینکه شاید یکی از دلایل ناباروری آلودگی هوا باشد، اظهار داشت: سال گذشته شهر اراک ۱۴۵ روز آلوده بود و تاکنون ۱۰۱ روز آلوده در کارنامه آلودگی این شهر ثبت شده است.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: اکنون در کشور شمار سقط جنین از تلفات کرونا بیشتر شده درحالی که به این مهم کم توجهی شده است.
حجت الاسلام «غلامرضا الواری» افزود: کسانی که ازدواج میکنند دوست دارند بچه دار شوند اما برخی مشکلات مانع از میل به فرزندآوری آنان شده است.
وی اظهار داشت: زوجینی که میل به باروری ندارند از تعداد کسانی که دچار مشکلات ناباروری هستند، بیشتر است.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: برای رفع مشکل کمبود جمعیت باید به علتها پرداخته شود و معلولها را کنار گذاشت تا نتیجه بهتری حاصل شود.
استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما