فرزاد رحمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سگ عامل بیش از ۹۰ درصد موارد حیوان گزیدگی و انتقال بیماری هاری و مرگ ناشی از آن در انسان است و از شهروندان می خواهیم از نزدیک شدن به سگهای ولگرد و بدون صاحب پرهیز کنند، چرا که بیشترین موارد حیوان گزیدگی انسانها توسط سگها روی میدهد.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی کردستان واکسیناسیون سگ های صاحب دار و سگ های گله را یکی از راهکارهای اصلی مبارزه با بیماری هاری دانست.
وی اضافه کرد: طرح واکسیناسیون سگ های صاحب دار و گله علیه بیماری هاری تا پایان سال جاری در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان قرار دارد.
به گفته وی هاری از جمله خطرناک ترین بیماری های عفونی است که متاسفانه ۱۰۰ درصد مبتلایان جان خود را از دست می دهند و تنها راه مقابله با آن پیشگیری از مواجهه و ابتلا است.
وی افزود: بیماری هاری از طریق بزاق حیوان مبتلا به این بیماری انتقال می یابد و ویروس از محل گازگرفتگی وارد بدن شده و در ماهیچه ها به سمت اعصاب انتهایی رفته و شروع به تکثیر می کند.
انسان هار به طور کلی نسبت به تمام محرک های فیزیکی، شیمیایی، حسی و بویایی عکس العمل شدید نشان می دهد ولی این عکس العمل ها و رفتارهای تهاجمی یک تا پنج دقیقه بیشتر طول نمی کشد و در فواصل پیدایش آنها بیمار خسته و کوفته، آرام و بی حال می افتد.
بیمار به تدریج با افزایش و تشدید انقباضات عضلانی و نخوردن غذا و نیاشامیدن آب ناتوان و فرسوده شده و سپس وارد مرحله اغما می شود و در اثر انقباضات شدید عضله قلب و بالاخره فلج دستگاه تنفسی فوت می کند.
نظر شما