به گزارش ایرنا،« مجتبی ذوالفقاری» روز یکشنبه در نخستین همایش تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی در دانشگاه اراک، افزود: نیاز است تلاش شود تا علوم انسانی جذابتر شود و بتواند گرایش بیشتری پیدا کند.
وی بیان کرد: اقتصاد دانش بنیان باید روی پتانسیلها سرمایهگذاری کند و علوم انسانی جایگاه ویژهای در این راستا دارد و باید بیش از پیش در تجاریسازی علوم انسانی کار شود.
رئیس دانشگاه اراک ادامه داد: علوم پایه، نیاز هر جامعه است و بزرگترین استارتآپها به این سمت رفتهاند، و امروز نیز بیش از هز زمان دیگر جامعه به این علوم نیاز دارد.
ذوالفقاری اظهار داشت: دشمن میخواهد جوانان را از حوزه دور کند و بین حوزه و دانشگاه فاصله قرار دهد که باید هوشیار بود و امید است به برکت خون شهدا که شهید مفتح پیشگام ارتباط حوزه و دانشگاه بودند، همه جوانان در مسیر رشد و تعالی جامعه با قدرت به پیش روند و این ارتباط روز به روز تقویت شود.
۱۰۶ مقاله به همایش ملی تحول در علوم انسانی ارسال شد
دبیر علمی نخستین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی گفت: ۱۰۶ مقاله از ۳۰ آبان ماه تا ۱۵ آذرماه امسال به دبیرخانه این همایش ارسال شد.
« ابراهیم آقامحمدی» افزود: برگزاری این همایش به منظور گفتمانسازی در حوزه علومانسانی و ارائه یک الگوی پیشرفت از سال گذشته آغاز شد و ۳۵ استاد در کمیته علمی حضور دارند که پس از شکلگیری کمیته علمی، محورهای همایش مورد توجه قرار گرفت.
وی بیان کرد: علوم رفتاری، علوم اجتماعی، علوم اقتصادی و علوم سیاست مباحث مورد توجه در برگزاری این همایش است و تحول در علوم انسانی و توانمندسازی جامعه، جایگاه نظریه و روش در تحول علوم انسانی، جایگاه هستی شناسی و معرفت شناسی و تحول علوم انسانی، موانع و چالشهای تحول در علوم انسانی، راهکارهای تحول و بومیسازی علوم انسانی، تحول در علوم رفتاری و اجتماعی و پیشرفت ایران اسلامی،الهیات و معارف اسلامی، تحول در مدیریت و علوم اقتصادی و پیشرفت ایران اسلامی، روابط بینالملل و نقش آن در پیشرفت علوم انسانی و نقش نخبگان در تحول علوم انسانی، محورهای این همایش است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی ادامه داد: مقالات ارسال شده به این همایش توسط ۳۰ استاد و متخصص علوم انسانی داوری شد که در مجموع ۵۴ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
آقامحمدی اظهار داشت: از مجموع مقالات پذیرش شده در این همایش، ۲۵ مقاله به صورت سخنرانی، ۲۳ مقاله به شکل پوستر و ۶ مقاله هم به صورت چاپ شده ارائه میشود.
وی تاکید کرد: امید است، سلسه همایشهایی در حوزه تحول علوم انسانی در جامعه رخ دهد زیرا این علوم از مسایل بنیادی است که در دنیا مورد توجه است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی افزود: برای اینکه بتوان الگوی شناختی را عرضه کرد، باید علوم انسانی محور مطالعات قرار گیرد.
پیوند علوم انسانی با حکمت امری ضروری است
رئیس نخستین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی هم گفت: پیوند علوم انسانی با حکمت امری ضروری است.
حجتالاسلام « عبدالحسین خسروپناه» افزود: بیش از ۱۰ هزار نفر هیات علمی کشاورزی در کشور وجود دارد اما این بخش با واردات ۷۰ درصدی همراه است که این مهم به دلیل فقدان حکمرانی این علم است.
وی تاکید کرد: کنار دانش، باید مهارت مورد توجه جدی قرار گیرد و نباید ذهن جوانان تنها با مسایل تئوری پر شود.
حجتالاسلام خسروپناه گفت: بیشتر رشتههای دانشگاهی کارآمدی خاصی ندارند و نیاز است رشتههای علم محور به موضوع محور تبدیل شود.
رئیس نخستین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی افزود: حکمت علم نافع مبتنی بر عقل نظری، عقل عملی، عقل معاد و عقل معاش است و اگر روزآمدی، بومیسازی و حکمت رخ دهد، تعالی در علومانسانی رخ میدهد و میتوان در حکمرانی بخشهای مختلف از آن بهرهگیری کرد.
وحدت علم و دین زمینه وحدت حوزه و دانشگاه را رقم میزند
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مرکزی و قائم مقام همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی نیز گفت: وحدت حوزه و دانشگاه وقتی عمیق است که وحدت علم ودین صورت گیرد و تا دانش اسلامی نشود، دانشگاه، دانشجو و دانشیار اسلامی نمیشود.
حجتالاسلام « مهدی ایمانی مقدم» افزود: علم شناخت هستی است و بالاترین جنایتها در تاریخ محصول تفرقه بین علم و دین است.
نخستین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی تا عصر امروز (یکشنبه) در سالن هشت شهریور دانشگاه اراک ادامه دارد.
نظر شما