۲۶ آذر ۱۴۰۱، ۱۱:۲۱
کد خبرنگار: 1763
کد خبر: 84972327
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتخابات پارلمانی تونس در فضای سرد تحریمی آغاز شد

تهران – ایرنا – انتخابات پارلمانی تونس در حالی امروز شنبه آغاز شده است که مشارکت ضعیف اتباع این کشور در خارج و اعلام تحریم انتخابات از سوی تعداد زیادی از احزاب عمده، فضایی سرد را بر آن حاکم کرده است.

به گزارش ایرنا از شبکه الجزیره، دولت تونس از ۹ میلیون نفر واجد شرایط برای شرکت در انتخابات پارلمانی به منظور انتخاب نمایندگان پارلمان از بین هزار و ۵۸ نامزد دعوت کرده است.

کمیسیون عالی انتخابات تونس اعلام کرد که میزان مشارکت چند روز گذشته اتباع این کشور مقیم خارج در این انتخابات، کم بوده است.

انتخابات امروز شنبه تازه ترین بخش از اقدامات ویژه ای است که قیس سعید رئیس جمهوری این کشور از ۲۵ جولای ۲۰۲۱ آغاز کرد و طی آن دست به انحلال شورای عالی قضایی و پارلمان این کشور زد، قوانین جدید ریاستی صادر کرد و از طریق همه پرسی ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۲ یک قانون اساسی تازه بنا نهاد.

شمار زیادی از جریان های سیاسی تونس این اقدامات را تحکیم حکومت مطلقه فردی قیس سعید دانسته و برخی دیگر آن را اصلاح روند انقلاب ۲۰۱۱ می دانند که زین العابدین بن علی را سرنگون کرد.

انتخابات جدید پارلمانی تونس امروز در حالی برگزار می شود که شماری از احزاب و نیروهای مهم سیاسی از جمله جنبش اسلامی النهضه، قلب تونس، ائتلاف کرامت، جنبش اراده تونس، امل، جمهوری، کارگران، قطب و جریان دموکراتیک، تشکل دموکراتیک برای کار و آزادی، آفاق و حزب قانون اساسی آزاد آن را تحریم کرده اند.

در تازه ترین موضعگیری، جنبش النهضه تونس در بیانیه ای بار دیگر فراخوان خود را برای تحریم انتخابات پارلمانی تکرار کرده است.

بر اساس بیانیه، انتخابات پارلمانی "در راستای کودتا و ابزارهای آن است تا بتواند قدرت را به شکل انحصاری و استبداد فردی تحکیم بخشد. "

به باور جنبش النهضه، "پارلمانی که نتیجه چنین انتخاباتی باشد از تصمیمات کودتایی بیشتر حمایت خواهد کرد و هیچگونه اختیار یا توانایی برای اجرای نقش واقعی خود در زمینه قانون‌گذاری و نظارت نخواهد داشت. "

شبکه الجزیره در ادامه گزارش خود آورده است: از سوی دیگر پارلمان اروپا تصمیم گرفت که از اعزام هیأتی برای نظارت بر انتخابات تونس خودداری کند و دلیل این امر را از جمله تصمیم دادگاه حقوق بشر آفریقا و تحولات سیاسی و اجتماعی در تونس اعلام کرد.

با این حال "محمد التلیلی المنصری" سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات تونس گفت که این کمیسیون هر چند امیدوار بود ناظران بین المللی به تونس بیایند با این حال تصمیم اخیر اتحادیه اروپا، راهبرد آن در استقبال از ناظرانی که دارای شرایط قانونی باشند را تغییر نخواهد داد.

وی همچنین اتهامات مربوط به عدم بی طرفی کمیسیون انتخابات تونس را رد کرد و گفت که این کمیسیون بدور از کشمکش های سیاسی کار خود را انجام می دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha