به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، سران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه درحالی درباره نهمین بسته تحریمی علیه روسیه به توافق رسیدند که کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان بر تحریمهای سختگیرانهتر تاکید داشتند و کشورهای غربیتر مانند آلمان همچنان در این باره مردد بودند.
در این میان، برخی از اعضای اتحادیه از جمله بلژیک و یونان به همراه مجارستان که همچنان وابستگی شدیدی به واردات منابع انرژی از روسیه دارند، در برابر وضع تحریمهای گستردهتر علیه مسکو مقاومت میکردند.
یک سخنگوی دولتی بلژیک که به نام وی اشارهای نشده است، اذعان داشت: در شرایط کنونی، اعمال تحریمهایی که با وجود ضربهزدن به روسیه، خسارتهای جانبی قابل توجهی برای اتحادیه اروپا به همراه نداشته باشد، روزبهروز دشوارتر میشود.
همچنین گابریلیوس لندسبرگیس وزیر امور خارجه لیتوانی، ناامیدانه آخرین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه را یک «فرصت از دست رفته» خواند و افزود: سران کشورهای اتحادیه به جای تمرکز بر گامهای محکمتر، بیشتر زمان را صرف بحث درباره معافیتها کردند.
این گزارش میافزاید: کشورهای نزدیکتر به خط مقدم جنگ در اوکراین از جمله لهستان و کشورهای منطقه بالتیک که در هفتههای گذشته تحریمهای گستردهتر علیه نفتوگاز و صنعت هستهای روسیه و خودداری از ارائه معافیتهای تجاری را خواستار شده بودند، تردید و تعلل دیگر اعضا را در برداشتن گامهای سختگیرانهتر علیه مسکو، آزار دهنده میدانند.
رادوسلاو سیکورسکی وزیر خارجه سابق لهستان و از اعضای پارلمان اروپا در این باره اظهار داشت: ما از آلمان میخواهیم سیاستهای خود را تغییر دهد؛ این عادلانه نیست که برلین برای دفاع از خود در برابر تهدید جنگ، پشت لهستان پنهان شود.
وی ادامه داد: ثرمتمندتر و بزرگتر بودن به معنای همیشه درست بودن نیست.
مسکو بارها با تاکید بر اینکه روسیه اقتصادی مستحکم دارد اعلام کرده است که اثر تحریمهای غرب مانند یک بومرنگ به خود غربیها بازگشته و باعث تورم و افزایش بهای انرژی در این کشورها شده است.
در این رابطه، ادیتا هردا سفیر جمهوری چک در اتحادیه اروپا که ریاست این اتحادیه را نیز بر عهده دارد، گفت: اکنون در اعمال تحریمها مراقب هستیم تا به قدری پیش نرویم که به اقتصاد اروپا صدمه بزنیم.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان نیز اقدامات تنبیهی اتحادیه اروپا علیه روسیه را به بمبهایی تشبیه کرده است که اقتصاد مجارستان را ویران میکند.
در این میان برخی اعضای اتحادیه اروپا، نیم نگاهی به روابط آینده با روسیه پس از پایان جنگ دارند.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان پیشتر گفته بود که اتحادیه اروپا تا زمانی که مسکو به جنگ ادامه دهد، تحریمها علیه روسیه را تشدید خواهد کرد، اما در مقابل با بیان اینکه اکنون روابط با مسکو روند کاهشی دارد، تصریح کرده بود: باید فرصتی برای همکاری اقتصادی دوباره برای «روسیهای که به جنگ پایان میدهد» وجود داشته باشد.
پس از آغاز جنگ اوکراین و روسیه که نزدیک به ۱۰ ماه از آن میگذرد، اتحادیه اروپا در ابتدا یک جبهه متحد علیه مسکو تشکیل داد و به سرعت تحریمهایی را در زمینههای مختلف از جمله بخش نفتوگاز علیه روسیه اعمال کرد. اما به نظر می رسد با گذشت کمتر از یک سال از آغاز این جنگ و پیامدهای اقتصادی آن برای اروپاییها، اکنون رسیدن به توافق علیه روسیه، دشوارتر شده است.
نظر شما