ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

تهران-ایرنا- تلاش مسکو برای لغو روادید با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در سازمان ملل، پاسخ تل آویو به خوش خدمتی آنکارا، تحریم‌های جدید سران اروپا علیه روسیه و بالای ۶۰ هزار ابتلا به کووید-۱۹ در کره‌جنوبی؛ مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**مصر از کشف یک میدان گازی جدید خبر داد

وزیر نفت و منابع زیرزمینی مصر پنجشنبه شب از کشف و شناسایی میدان جدید گازی در دریای مدیترانه خبر داده است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

طارق الملا با اعلام این خبر افزود که البته شناسایی این میدان نفتی در مرحله ارزیابی قرار دارد تا میزان ذخایر این میدان مشخص شود.

وی نام این میدان گازی را "نرگس" اعلام کرد و افزود که این میدان پس از میدان گاز "ظهر" از اهمیت زیادی دارد.

خبرگزاری رسمی مصر (خاورمیانه) به نقل از محمد معیط وزیر دارایی مصر اعلام کرد که دولت قاهره درصدد است که در سال ۲۰۲۳ حجم صادرات گاز را از ۶۰۰ میلیون دلار در سال جاری به یک میلیارد دلار افزایش دهد.

الملا ماه گذشته اعلام کرد که مصر در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۸ میلیون تن گاز طبیعی مایع را صادر کرده است که ۹۰ درصد از آن به مقصد بازار اتحادیه اروپا بوده است.

وزیر نفت و منابع زیرزمینی مصر که در کمیسیون انرژی کشورش در مجلس حاضر شده بود افزود: یک کشف بسیار بزرگی داریم که حجم آن هنوز مشخص نشدهاست و به زودی اعلام خواهد شد.

وی حجم تولید این میدان گازی را خوب توصیف کرد و ادعا کرد که حق کشور و سهم آن با شریک خارجی محفوظ است.

https://irna.ir/xjLg۳v

**سفیر مسکو در کانادا : ترودو به دنبال متحد کردن مخالفان روسیه است

اولگ استپانوف سفیر روسیه در اتاوا گفت: کانادا در حال افزایش فعالیت های سیاست خارجی در قبال روسیه و تلاش برای رهبری در اتحاد مخالفان است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

سفارت روسیه نسبت به انتشار گزارش راستی آزمایشی کانادا در مورد بسیج نسبی روسیه واکنش نشان داد و اعلام کرد که این گزارش نشان می دهد که دولت ترودو نخست وزیر کانادا در حال افزایش فعالیت رسانه های اجتماعی علیه روسیه است.

دپارتمان امور خارجی کانادا روز پنجشنبه در پیام توییتری نوشت که فراخوان نیروها از مناطق فقیر و دورافتاده با جمعیت اقلیت های قومی بزرگ از سوی دولت روسیه ، اعتراضات در بین اقوام را برانگیخته و حداقل ۲۰۰ هزار روس را وادار کرده است تا از زمان فراخوان نظامی از کشور فرار کنند.

به دنبال انتشار این گزارش ، استپانوف سفیر روسیه در کانادا گفت: بر کسی پوشیده نیست که کانادا در خط مقدم کشورهایی است که به دنبال اجرای پروژه متحد کردن مخالفان روسیه هستند.

در ۲۱ سپتامبر سال جاری ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه فرمانی را امضا کرد که در آن ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره برای حمایت از عملیات نظامی در اوکراین فراخوانده شد.

در اواخر اکتبر نیز سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت که کشور بسیج را تکمیل کرده است.

https://irna.ir/xjLg۳z

**روسیه : طالبان باید درباره حمله داعش به هتل کابل تحقیق و اقدام کند

وزارت امور خارجه روسیه از مقامات افغانستان خواست تا در مورد حمله به هتلی در کابل که گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، تحقیق و اقداماتی را برای تضمین امنیت اتخاذ کنند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

وزارت امور خارجه روسیه پنجشنبه شب اعلام کرد که (ما) از دولت افغانستان می خواهیم که تحقیقات کاملی را در مورد این رویداد انجام دهد، عاملان و آمران را بیابد و مجازات کند و همچنین تدابیر قاطع به منظور تامین امنیت مردم محلی، شهروندان خارجی و تشدید نبرد با مقاومت داعش اتخاذ کند.

این وزارتخانه خاطرنشان کرد که مسکو حمله تروریستی در هتل کابل را که حداقل پنج کشته و ۳۰ زخمی برجای گذاشت، بشدت محکوم کرده است.

به گفته دستگاه دیپلماسی روسیه، این رویداد غم انگیز متأسفانه اولین اقدام تروریستی در افغانستان نیست که در چند ماه گذشته از جمله حملات علیه بیگانگان رخ داده است و بار دیگر ضرورت اقدامات مشترک و هماهنگ جامعه جهانی برای ریشه کن کردن تهدید تروریستی در افغانستان را تأیید می کند.

گروه تروریستی داعش روز دوشنبه در اعلامیه‌ای با پذیرش مسئولیت حمله به هتلی در کابل ادعا کرده در حمله به هتل های دیپلمات‌ها و شهروندان‌ چین دست‌کم ۳۰ نفر کشته و زخمی شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد در این خصوص گفت: حمله به یک هتل در منطقه شهر نو کابل با کشته شدن سه مهاجم به پایان رسید.

وی افزود: تمامی مهمانان هتل در این حمله نجات یافته و هیچ شهروند خارجی در جریان این حمله کشته نشده است.

https://irna.ir/xjLg۳K

**سران اروپا با کمک ۱۸ میلیارد یورویی به اوکراین و تحریم‌های جدید علیه روسیه موافقت کردند

سران اتحادیه اروپا در آخرین نشست خود در سال ۲۰۲۲ با ارائه کمک ۱۸ میلیارد یورویی به اوکراین و وضع نهمین بسته تحریمی علیه روسیه موافقت کردند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

پس آنکه سران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا پنجشنبه در نشست بروکسل با طرح تحریم‌ها موافقت کردند وزاری خارجه کشورهای عضو اتحادیه روز جمعه باید آن را نهایی کنند.

انتظار می‌رود که حدود ۲۰۰ فرد روس تحریم شده و سرمایه‌گذاری در صنعت معدن روسیه ممنوع شود.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در سخنانی خطاب به سران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا گفت: در ۶ ماه آینده باید تلاش‌های بیشتری برای حمایت از ما صورت بگیرد.

وی خواستار دریافت کمک‌های بیشتر از جمله تجهیزات دفاع هوایی و انرژی شد.

سران اتحادیه اروپا همچنین موافقت کردند تا در سال آینده ۱۸ میلیارد یورو در اختیار اوکراین قرار دهند. لهستان از مخالفان این طرح بود اما سرانجام با آن موافقت کرد.

وضع تعیین سقف قیمت گاز نیز یکی دیگر از محورهای نشست پنجشنبه شب سران اتحادیه اروپا بود. هنوز اختلافات زیادی در این باره وجود دارد و قرار است که وزرای انرژی اتحادیه در نشست دوشنبه آینده تصمیم نهایی را در این خصوص اتخاذ کنند.

https://irna.ir/xjLg۳N

**لیبی: اجازه نمی دهیم پرونده لاکربی بار دیگر بازشود

عبدالحمید الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی پنجشنبه شب گفت که مسؤولیت کشور لیبی از موضوع "لاکربی" پایان یافته و هرگز دوباره این پرونده باز نخواهد شد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

وی در واکنش به انتقال "ابوعجیله مسعود" به آمریکا گفت: باید میان دو پرونده بشدت تمایز قائل شد، پرونده نخست که پرونده لاکربی است و مسؤولیت آن برعهده دولت لیبی بوده و دومین پرونده روند کیفری فردی این پرونده است، چرا که مسؤولیت دولت لیبی در این باره به صورت کامل تمام شده است.

الدبیبه اظهار کرد: هرگز اجازه بازگشایی دوباره پرونده لاکربی و نیز مطرح شدن مسأله غرامت ها و مسؤولیت کشور ثالثی را نخواهم داد.

رئیس دولت وحدت ملی لیبی از ابوعجیله به تروریستی نام برد که عامل قتل بیگناهان بوده است.

وی افزود: ابوعجیله مسؤول ساخت بمب های انفجاری بوده که یکی از آنها موجب مرگ صدها تن شده است، به همین دلیل وی به هیچ عنوان دفاع از ابوعجیله را جایز ندانست.

الصدیق المصور دادستان کل لیبی روز چهارشنبه در طرابلس در غرب لیبی گفت که روند تحویل ابوعجیله به آمریکا بدون اطلاع مقامات قضایی و نمایندگی های آن در لیبی گرفته شده است.

سخنان الدبیبه یک روز پس از آن صورت می گیرد که واشنگتن پس از گذشت ۳۴ سال از انفجار هواپیمای آمریکایی در منطقه لاکربی اسکاتلند، ۲۳ آذرماه سال جاری از بازداشت و محاکمه شهروند لیبی متهم به ساخت بمب این انفجار خبر داد.

«ابوعقیله محمد مسعود خیر المریمی» نزدیک به ۳۴ سال پس از انفجار این بمب در هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ در دادگاه واشنگتن حضور یافت؛ بمب گذاری که در پی آن علاوه بر ۲۷۰ مسافر این پرواز ۱۱ نفر دیگر هم روی زمین در اثر برخورد قطعات هواپیما کشته شدند.

وی روز سه شنبه در دادگاه فدرال واشنگتن گفت که حاضر نیست بدون حضور وکیل حرف بزند. این مظنون لیبیایی در سپتامبر ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) به جنایات خود در لیبی اعتراف کرده بود.

«اریک کنرسن» دادستان دادگاه فدرال واشنگتن در این جلسه به مسعود گفت: خانواده‌های بی‌شماری پس از این حادثه هرگز به حالت عادی بازنگشتند.

وی افزود: دولت به دنبال مجازات اعدام نیست، اما فرجام مسعود حبس ابد خواهد بود.

در سال ۱۹۹۱، دو عامل دیگر اطلاعاتی لیبی به نام‌های «عبدالباسط علی المقرحی» و «لامن خلیفه فهیمه» در این بمب‌گذاری متهم شدند.

مقرحی در سال ۲۰۰۱ در دادگاهی در هلند مجرم شناخته و به حبس ابد محکوم شد، اما بعدها به دلیل ابتلا به سرطان آزاد شد و در سال ۲۰۱۲ در خانه خود در طرابلس درگذشت. فهیمه اگرچه از همه اتهامات تبرئه شد، اما دادستان های اسکاتلند معتقد هستند که المقرحی نمی توانست به تنهایی این اقدام را انجام دهد.

مسعود پس از قیام لیبی با پشتیبانی ناتو در سال ۲۰۱۱ علیه «معمر قذافی» دیکتاتور لیبی به دلیل حضور در دولت سابق زندانی شد.

براساس بیانیه یک مامور اف‌ بی‌ آی، مسعود در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۲ اعتراف کرد که با همراهی فهیمه و المقراحی بمبی ساخته تا پرواز ۱۰۳ پان ام را سرنگون کنند.

مسعود همچنین گفته بود که در توطئه های مشابه نیز دست داشته و دستور بمب‌گذاری را هم رهبر اطلاعات لیبی صادر کرده است.

وی همچنین مدعی شد، قذافی که در اکتبر ۲۰۱۱ کشته شد، «از مسعود و سایر اعضای تیم به خاطر حمله موفقیت‌آمیزشان به آمریکا تشکر کرده بود.

https://irna.ir/xjLg۳Q

**تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در سازمان ملل/ آرای موافق کمتر از مخالف و ممتنع

قطعنامه ضدایرانی کانادا که هر سال به بهانه حقوق بشر ارائه می شود، شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما تعداد آرای کشورهای مخالف و ممتنع به این قطعنامه بیش از موافقان این قطعنامه سیاسی بود.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا با ۸۰ رای موافق ، ۲۹ رای مخالف و ۶۵ رای ممتنع شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید. در واقع ۹۴ کشور با این قطعنامه ضد ایرانی موافق نبودند.

کشورهایی همچون روسیه، چین، کوبا، پاکستان، هند ، فلیپین، سوریه، سریلانکا، اندونزی، عراق، عمان، لبنان، اندونزی ، اریتره، بولیوی ، زیمباوه ، ترکمنستان، قرقیزستان، بلاروس، ازبکستان ، قزاقستان، تاجیکستان، نیکاراگوئه به این قطعنامه رای مخالف دادند.

عربستان و بحرین هنگام رای گیری در خصوص این قطعنامه ضد ایرانی حضور نداشتند. کشور ونزوئلا هم به دلیل اینکه نتوانسته است حق عضویت خود را در سازمان ملل به موقع پرداخت کند، فعلا حق رای در جلسات سازمان ملل ندارد.

کشور افغانستان نیز هنگام رای گیری حضور نداشت. از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان بر سر احراز کرسی دائمی این کشور در سازمان ملل اختلاف وجود دارد و کمیته اعتبارنامه و مجمع عمومی سازمان ملل تاکنون درخواست دولت طالبان برای کسب کرسی افغانستان را به تعویق انداخته است و نمایندگان دولت قبلی این کشور در این نهاد حضور دارند که هزینه های آنان را دولت آمریکا پرداخت می کند. گفته می شود موافقت با حضور نماینده طالبان در سازمان ملل به معنای به رسمیت شناخته شدن آنها در عرصه بین المللی است.

این قطعنامه ضد ایرانی سال گذشته نیز در مجمع عمومی سازمان ملل ۷۸ رای موافق، ۳۱ رای مخالف و ۶۹ رای ممتنع کسب کرده بود.

این قطعنامه سیاسی که هر ساله از سوی کشور کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود، ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون "دستورکار وضعیت های حقوق بشری و گزارش های گزاشگران ویژه" مورد بررسی قرار می گیرد که امسال ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان ماه) در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید وحمایت از ناآرامی‌های ایران از محورهای آن بود.

این قطعنامه در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۷۹ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع تصویب شدو در واقع ۹۶ کشور به این قطعنامه رای منفی و ممتنع دادند.

روز چهارشنبه (۱۴ دسامبر /۲۳ آذرماه ) نیز قطعنامه سیاسی آمریکا در شورای همکاری اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اکوسوک) که کمیسیون مقام زن زیر مجموعه آن قرار دارد، به تصویب رسید که به عضویت ایران در این کمیسیون پایان بخشید و بدعتی خطرناک را برای حذف مخالفان و کشورهای غیرهمسو با آمریکا پایه گذاری کرد.

بررسی پیش نویس "قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴" یا همان قطعنامه سیاسی آمریکا با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای بقیه دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» روز چهارشنبه به وقت محلی (۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ /۲۳ آذر ۱۴۰۱ ) در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) مطرح شد و با ۲۹ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید که بدعت و رویه‌ای خطرناک از سوی آمریکا در سازمان ملل پایه گذاری شد.

آمریکا و متحدان غربی اش یعنی اعضای اتحادیه اروپا و کانادا و کشورهای آرژانتین و شیلی، کلمبیا، گواتمالا، پرو و پاناما به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای مثبت دادند و کشورهایی چون مکزیک، تایلند و تونس رای ممتنع دادند.

کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه نیز به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند.

کمیسیون مقام زن، نهادی زیرمجموعه اکوسوک است که از سال ۱۹۴۶ تلاش می‌کند در حوزه چالش‌ها و مشکلات زنان، راهگشا باشد و جمهوری اسلامی ایران از طریق انتخاباتی شفاف و دموکراتیک و با حمایت گروه آسیا و اقیانوسیه و با رای اکثریت اعضای اکوسوک به عضویت آن درآمده است.

کمیسیون مقام زن سازمان ملل ۴۵ عضو دارد و جمهوری اسلامی ایران براساس رای اکثریت اعضای اکوسوک یعنی ۴۳ رای از ۵۴ رای اعضای این نهاد، از ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ به عضویت این کمیسیون درآمده بود.

آمریکا به همراه متحدان غربی خود، از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.

دولت جو بایدن مدعی است که از تغییر رژیم در ایران حمایت نمی کند اما از آغاز حوادث ایران، با مخالفان جمهوری اسلامی ایران همسو بوده و به صراحت اعلام کرده است که به جای تمرکز بر مذاکرات برای احیای برجام، بر حوادث داخلی ایران متمرکز شده اما نقش خود را در این ناآرامی ها منکر شده است.

غرب به رهبری آمریکا سوم آذرماه در ژنو سوئیس نیز قطعنامه ای را در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به بهانه ناآرامی های ایران، با عنوان آنچه "وضعیت حقوق بشر در ایران" خوانده شده است، به تصویب رساند.

این قطعنامه با ۲۵ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به تصویب رسید. چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند. کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رای ممتنع داده‌اند.

https://irna.ir/xjLg۳r

**روسیه: سامانه‌های دفاع هوایی آمریکا در اوکراین اهداف مشروع هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه هشدار داد که اگر آمریکا سامانه‌های دفاع هوایی پیچیده در اختیار اوکراین قرار دهد، این سیستم ها و خدمه آنها به عنوان «اهداف مشروع» ارتش قلمداد خواهند شد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

زاخارووا پنجشنبه گفت که آمریکا با ارائه تسلیحات و آموزش نظامی به اوکراین به «یک طرف موثر» در جنگ تبدیل شده است.

وی افزود که اگر گزارش‌ها درباره ارسال سامانه پاتریوت به اوکراین درست باشد این به معنای «یک اقدام تحریک‌آمیز دیگر آمریکاست» و مشارکت واشنگتن در جنگ را گسترش می‌دهد و «تبعات احتمالی خواهد داشت.»

زاخارووا گفت: ارسال هر گونه سامانه تسلیحاتی از جمله پاتریوت و اعزام خدمه آنها به اوکراین بعنوان اهداف مشروع برای نیروهای مسلح روسیه خواهند بود.

«پت رایدر» سخنگوی نیروی هوایی وزارت دفاع آمریکا در واکنش به اظهارات زاخارووا گفت: آمریکا اجازه نخواهد اظهارات مقام‌های روس بر کمک امنیتی ما به اوکراین تاثیر بگذارد.

مقام‌های آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کردند که این کشور قصد دارد سامانه پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار بدهد. عملیاتی کردن و نگه‌داری این سامانه به ۹۰ نیروی خدمه نیاز دارد.

از سوی دیگر، «هانا مالیار» معاون وزیر دفاع اوکراین پنجشنبه به خبرنگاران گفت که ارسال پاتریوت «نه تنها برای اوکراین بلکه برای شرکا ما نیز مهم است.»

در همین حال، نیویورک تایمز پنجشنبه گزارش داد که آمریکا قصد دارد برنامه آموزش نظامیان اوکراین را گسترش داده و ماهانه ۸۰۰ سرباز اوکراینی را در پایگاه آمریکایی «گرافن ووهر» در آلمان آموزش دهد.

آمریکا و سایر کشورهای ناتو تاکنون سامانه‌های موشکی کوتاه برد و میان برد را در اختیار اوکراین قرار داده‌اند. این سامانه‌ها قابلیت مقابله با پهپادها و جنگنده‌های روس را دارند اما در مقابل موشک‌های بالستیک و کروز کارایی ندارند.

https://irna.ir/xjLg۳S

**چین: انگلیس از تحریف سیاسی حادثه منچستر دست بردارد

چین به انگلیس هشدار داد، از «تحریف سیاسی حادثه منچستر» دست بردارد و به قوانین بین‌المللی و تعهدات دوجانبه خود در مورد کنسولگری‌ها پایبند باشد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

وانگ ونبین سخنگوی وزارت خارجه چین پنجشنبه گفت، در صورتی که انگلیس تحریف سیاسی در قبال این حادثه را متوقف نکند، پکن «با قاطعیت و اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد.»

پلیس انگلیس در حال بررسی حمله ادعایی به یک معترض است که پس از کشانده شدن به داخل محوطه کنسولگری چین در منچستر، در جریان تظاهرات علیه رئیس جمهوری چین شی جینپینگ توسط چند مرد مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

اما چین می‌گوید در این حادثه که ۱۶ اکتبر (۲۴ مهر) رخ داد چند عنصر ضدچینی وارد ساختمان کنسولگری شده و مقام‌های آن را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که ابتدا معترضان دست به اقدامات تحریک‌آمیز زدند. وی افزود: یکی از کارکنان کنسولگری از ساختمان بیرون کشیده شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

وی اظهار داشت که انگلیس نتوانست به قوانین بین‌المللی و تعهدات دوجانبه خود در مورد کنسولگری‌ها پایبند باشد.

وانگ از انگلیس خواست تا گام‌های قابل قبولی برای حفاظت از امنیت، آرامش و شان مراکز دیپلماتیک و کنسولی چین در آن کشور بردارد.

وی همچنین گفت که سرکنسول چین در منچستر دوره ماموریت خود را به پایان رسانده و به پکن بازگشته است.

پلیس منچستر پیشتر از ۶ مقام چینی خواسته بود مصونیت دیپلماتیک خود را لغو کنند تا بتوان از آنها بازجویی کرد و این موضوع به سفارت چین در لندن اطلاع داده شده بود.

رسانه‌ها گزارش دادند که پس از این درخواست، چین این ۶ دیپلمات را به کشور فراخواند.

https://irna.ir/xjLg۳V

**دولت اسلواکی سقوط کرد

دولت «ادوارد هگر» نخست وزیر اسلواکی پنجشنبه شب نتوانست از پارلمان این کشور رای اعتماد بگیرد و سقوط کرد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

۷۸ قانونگذار پارلمان ۱۵۰ نفری اسلواکی به دولت راست میانه این کشور رای عدم اعتماد دادند. اما هگر فعلا می‌تواند به عنوان سرپرست دولت به فعالیت خود ادامه دهد.

احتمال می‌رود که اسلواکی با بی‌ثباتی سیاسی بیشتری روبرو شده و انتخابات پارلمانی که برای سال ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است در سال ۲۰۲۳ برگزار می شود.

ائتلاف حاکم که گروه‌های مختلفی از جمله لیبرال‌ها و محافظه‌کاران مسیحی را در بر می‌گیرد، در سال ۲۰۲۰ به قدرت رسید اما حزب SaS پس از تنش‌های فراوان با شرکای ائتلافی، در ماه سپتامبر از دولت جدا شد و هگر اکثریت پارلمانی را از دست داد.

این حزب، دولت را متهم کرده است که کمک کافی به مردم ارائه نکرده است تا با بحران افزایش بهای انرژی در اسلواکی مقابله کنند.

رویترز نوشت که سقوط دولت اسلواکی حمایت این کشور از اوکراین را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. اسلواکی که عضو ناتو است از آغاز جنگ، از اوکراین حمایت کرده و علاوه بر ارسال سلاح به این کشور، شماری از پناهندگان اوکراینی را پذیرفته است.

در حال حاضر، احزاب اپوزیسیون چپ در نظرسنجی‌ها پیشتاز هستند و در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام ممکن است که قدرت را در دست بگیرند. از این رو، حمایت اسلواکی از اوکراین بیش از پیش تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

https://irna.ir/xjLg۴۳

**آمریکا : سازمان ملل همه گروه های وابسته به داعش را تحریم کند

ویکتوریا نولند معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد باید همه گروه‌های وابسته به داعش و گروه‌های تروریستی القاعده را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

نولند در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد مبارزه با تروریسم جهانی گفت: یکی از راه‌هایی که شورا می‌تواند کمک کند، انجام اقدامات بیشتر در مورد فهرست تحریم‌های فعلی است تا اطمینان حاصل شود که این فهرست به‌طور دقیق واقعیت‌های موجود را منعکس می‌کند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه افزود: تحریم‌های سازمان ملل یک ابزار ضروری در مجموعه ابزار مبارزه با تروریسم است، شورای امنیت باید از لیست کردن همه گروه های وابسته به داعش و القاعده و همچنین رهبران و حامیان اصلی آنها حمایت کند تا با مسدود شدن دارایی های جهانی، ممنوعیت سفر و تحریم تسلیحاتی مواجه شوند.

نولند خاطرنشان کرد که کمیته‌های سازمان ملل تنها یک نهاد و یک فرد را در سال جاری (در لیست تحریم ها) تعیین کرده‌اند و این عدم اقدام، وظایف آنها را تضعیف می‌کند.

در آخرین گزارش سازمان ملل آمده است که تروریسم به رغم از دست دادن رهبری در میان سازمان های تروریستی پیشرو مانند القاعده، گسترش یافته و در سراسر جهان حضور یافته است و به طور خاص تروریسم در غرب آفریقا و ساحل و همچنین در افغانستان شیوع بیشتری یافته است.

https://irna.ir/xjLg۳Y

**سازمان ملل: بیش از ۱۴ میلیون تن غلات از اوکراین صادر شده است

سازمان ملل متحد اعلام کرد که براساس قرارداد دریای سیاه با روسیه بیش از ۱۴ میلیون تن غلات از اوکراین صادر شده که در پی آن قیمت جهانی مواد غذایی کاهش یافته است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

ربکا گرینسپن رئیس آژانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد گفت: صادرات غلات قیمت جهانی غذا را برای هفت ماه متوالی کاهش داده است.

وی به خبرنگاران در سازمان ملل در ژنو گفت: ما از ۱۴ میلیون تن مواد غذایی که از طریق طرح غلات دریای سیاه خارج شده است، فراتر رفتیم و این برای بازار بسیار قابل توجه است.

در اوایل آذر ماه چند روز قبل از انقضای قرارداد صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه که در ماه جولای در استانبول منعقد شده بود، برای ۱۲۰ روز دیگر نیز تمدید شد.

ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین در ۲۲ جولای توافقنامه ای را در استانبول برای از سرگیری صادرات غلات اوکراین امضا کردند که به دلیل جنگ روسیه و اوکراین متوقف شده بود.

https://irna.ir/xjLg۳X

**رانش زمین در مالزی / ۱۰۰ نفر فروافتادند

اداره آتش‌نشانی و امداد مالزی اعلام کرد که در پی رانش زمین در حومه کوالالامپور پایتخت این کشور حدود ۱۰۰ نفر در قعر زمین فروافتادند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

این حادثه در ساعات اولیه بامداد جمعه و در یک اردوگاه تفریحی رخ داد.

نوراعظم خمیس مدیر اداره آتش‌نشانی و امداد مالزی گفت که تاکنون دستکم ۳۱ نفر نجات یافته‌اند.

هنوز جزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده است.

https://irna.ir/xjLg۴۷

**سنای آمریکا بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری را تصویب کرد

سنای آمریکا بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری این کشور را بامداد جمعه تصویب کرد و برای امضای ریاست جمهوری، به کاخ سفید فرستاد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

این بودجه ۴۵ میلیارد دلار بیشتر از مبلغ درخواستی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و با ۸۳ رای موافق در مقابل ۱۱ رای مخالف به تصویب رسید.

تعدادی از سناتورهای لیبرال که مخالف افزایش بودجه نظامی هستند و گروهی از سناتورهای محافظه‌کار که بر کاهش هزینه‌های دولتی تاکید دارند به این لایحه رای منفی دادند.

مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته این لایحه را تصویب کرد و انتظار می‌رود بایدن نیز بزودی آن را تصویب کند.

لایحه بودجه دفاعی آمریکا برای سال مالی ۲۰۲۳ شامل افزایش ۴.۶ درصدی حقوق نظامیان، بودجه خرید تسلیحات، کشتی و هواپیما و حمایت از اوکراین و تایوان است.

جیمز آینهوف سناتور ارشد جمهوریخواه در کمیته نیروهای مسلح سنا در بیانیه‌ای گفت: این مهمترین لایحه‌ای است که هر سال تصویب می‌کنیم.

بر اساس لایحه بودجه دفاعی جدید، آمریکا قرار است ۸۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی به اوکراین و میلیاردها دلار کمک نظامی و تسلیحاتی به تایوان ارائه دهد.

همچنین ارتش مجوز خواهد داشت بودجه بیشتری به توسعه تسلیحات مافوق صوت، خرید سیستم‌های تسلیحاتی و خرید جنگنده‌های اف-۳۵ و کشتی‌های ساخت شرکت «جنرال داینامیکس» اختصاص دهد.

https://irna.ir/xjLg۴d

**هشدار انصارالله به امارات : اشغالگری را با موشک و پهپاد پاسخ می دهیم

گروه انصارالله یمن روز جمعه امارات را به عنوان عضو تأثیرگذار در ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان به حمله تهدید کرد و گفت که اشغاگری را با موشک و پهپاد پاسخ می دهیم.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

"عبدالله النعمی" عضو دفتر سیاسی گروه انصارالله یمن در حساب توئیتری اش نوشت: امارات فکر می کند زرنگ است و اشغال برخی از استان ها و جزایر یمن و تحویل آن به نیروهای اسرائیلی، انگلیسی و آمریکایی برای این کشور ارمغانی از موشک‌های بالستیک و پهپاد را به ارمغان خواهد آورد.

وی افزود: امارات با قلدری با مردم یمن رفتار می کند، گویا که این مردم، یک ملت عقب مانده است که دوست و دشمن خود را از یکدیگر تشخیص نمی دهد.

این عضو ارشد انصارالله از امارات خواست که در محاسبات خود و نقش آن در یمن تجدید نظر کند.

وی در این باره نوشت: اگر ملت یمن تنها سلاحی که در دست داشته باشند، سنگ باشد، جنگی علیه امارات به راه خواهد انداخت که در محاسباتش در قبال یمن تجدید نظر کند.

النعمی اضافه کرد: اکنون که ما موشک های بالستیک و پهپاد در اختیار داریم، این کشور کوچک (امارات) را مجبور خواهیم کرد که سرعقل بیاید و در برابر جهانیان [نسبت به مشارکت در حمله به یمن] توبه کند.

این مقام انصارالله تصریح کرد: نیروهای مسلح یمن در آمادگی بسیار بالا به سر می برند.

النعمی تأکید کرد: نیروهای انصارالله در طول آتش بس توانسته است، پیشرف های ویژه ای در زمینه ساخت تجهیزات نظامی به دست آورد و دشمن [ائتلاف عربی] را در صورتی که بخواهد به محاصره و کشتار مردم یمن ادامه دهد، پشیمان خواهد کرد.

عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید پایان یافت.

https://irna.ir/xjLg۴g

**رئیس جمهوری پرو به ۱۸ ماه زندان محکوم شد

پدرو کاستیو رئیس جمهوری برکنار شده پرو به ۱۸ ماه زندان محکوم شد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

دیوان عالی پرو اعلام کرد که کاستیو باید ۱۸ ماه در حبس بماند.

وی سه‌شنبه هفته گذشته در جلسه استماعی در دادگاه که بصورت مجازی برگزار شد، گفت: از آرمان مردم که من را به اینجا رسانده است، دست نخواهم کشید.

کاستیو افزود: همین جا از نیروهای مسلح و پلیس ملی می‌خواهم سلاح‌هایشان را کنار گذاشته و کشتار مردمی را که تشنه عدالت هستند، متوقف کنند.

وی با بیان این که بازداشت وی ناعادلانه و خودسرانه است، افزود: من دزد، متجاوز، فاسد و رذل نیستم.

کاستیو هفته گذشته انحلال پارلمان را اعلام کرد. اما پارلمان بلافاصله برای استیضاح تشکیل جلسه داده و وی را به دلیل «بی‌کفایتی» برکنار کرد.

پارلمان سپس دنیا بلوارته معاون کاستیو را بعنوان رئیس جمهوری موقت انتخاب کرد. اما برکناری و بازداشت کاستیو و انتصاب بلوارته به اعتراضات گسترده‌ای دامن زده که تاکنون دستکم هفت کشته بر جای گذاشته است.

کاستیو سه‌شنبه با انتشار نامه‌ای در صفحه توییترش خطاب به مردم این کشور گفت که او را «ربوده‌اند». وی همچنین بلوارته را «غاصب» خواند.

در این شرایط پرالتهاب، اعتراضات سه‌شنبه نیز ادامه یافت و معترضان در ۱۳ منطقه از مناطق ۲۴گانه پرو، جاده‌ها را بستند. مناطق شمال و جنوب کشور از جمله منطقه توریستی «کاسکو» بیشترین آسیب را از اعتراضات دیده‌است.

کاستیو چپ‌گرا مورد حمایت سوسیالیست‌ها، بومیان سرخپوست و کارگران است؛ از همین رو، سازمان‌های کشاورزی و بومی اعلام کرده‌اند که از سه‌شنبه اعتصاب سراسری گسترده‌ای را به مدت نامعلومی آغاز می‌کنند.

دولت‌های کلمبیا، مکزیک، آرژانتین و بولیوی با صدور بیانیه‌ای مشترک که توسط وزارت امور خارجه کلمبیا منتشر شد، حمایت خود از کاستیو و «نگرانی عمیق» نسبت به رویدادهای اخیر را که منجر به برکناری و بازداشت رئیس‌جمهوری او شده است، ابراز کرده و احترام به اراده عمومی جامعه را خواستار شدند.

https://irna.ir/xjLg۴m

**پنتاگون : آمریکا به دنبال درگیری با روسیه نیست اما به اوکراین تسلیحات می دهد

پاتریک رایدر، سرتیپ نیروی هوایی آمریکا گفت که ایالات متحده در حال جنگ با روسیه نیست و به دنبال درگیری با آن نیست، اما تا زمانی که ( جنگ اوکراین ) طول بکشد به این کشور تسلیحات خواهد داد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

رایدر روز پنجشنبه در یک نشست معمول پنتاگون اظهار کرد ، ما بر ارائه کمک های امنیتی به اوکراین برای دفاع از خود متمرکز شده ایم. ما گفتیم که این کار را خیلی قبل از تصمیم روسیه برای حمله انجام خواهیم داد.

وی ادامه داد: ما تا زمانی که طول بکشد به این کار ادامه خواهیم داد."

روسیه در ۲۴ فوریه بافرمان ولادیمیر پوتین که گفته شد در پاسخ به درخواست رهبران جمهوری های دونباس ،حمله به اوکراین را که از آن با عنوان عملیات نظامی ویژه نام برده شد ، حمله کرد و سپس غرب تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و تا کنون میلیاردها دلار تسلیحات به کی یف ارسال کرده است .

https://irna.ir/xjLg۴r

**لیتوانی هشت سامانه هیمارس از آمریکا خرید

وزیر دفاع لیتوانی که به واشنگتن سفر کرده ، از امضای رسمی قرارداد خرید هشت سامانه هیمارس از آمریکا خبر داده است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

شبکه الجزیره، آرویداس آنوسوسکاس از امضای این قراداد به صورت نهایی خبر داد.

رادیو و تلویزیون لیتوانی نیز گزارش دادند که توافق برای این قرارداد به ارزش اولیه ۴۹۵ میلیون دلار اعلام شده است.

براساس این گزارش، لیتوانی از آمریکا هشت سامانه هیمارس در کنار انواع موشک از جمله موشک های دوربرد که برد آنها بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر می باشد، خریداری کرده است.

همچنین خبرها حکایت از آن دارد که سامانه هیمارس سال ۲۰۲۵ به لیتوانی خواهد رسید.

کریسیانیس کارینز، نخست‌ وزیر لتونی چند روز پیش گفت که کشورهای حوزه بالتیک یک اقدام مشترک را برای دستیابی به موشک های هیمارس آمریکا آغاز کردند.

وی در کنفرانس مطبوعاتی با همتایان لیتوانی و استونی خود گفته بود: تلاشی مشترک در خصوص خرید سامانه هیمارس آغاز شده است و به جستجو برای یافتن راه های دیگری که می تواند به صورت مؤثر ضامن امنیت فردی و اجتماعی ما باشد، ادامه خواهیم داد.

مرکز سرمایه گذاری دفاع وابسته به وزارت دفاع استونی نیز اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که این کشور قراداری به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار با ایالات متحده برای خرید سامانه هیمارس امضا کرده است.

این خبر درحالی منتشر می شود که والیری زالوجنی فرمانده کل نیروهای اوکراینی اعتراف کرد که کی‌یف دیگر نمی تواند با استفاده از موشک های هیمارس آمرکایی مراکز نظامی روسیه را هدف قرار دهد.

زالوجنی در گفت وگو با روزنامه اکونومیست افزود: نیروهای روسی به فاصله‌ای منتقل شده اند که سامانه هیمارس نمی تواند آنها را هدف قرار دهد و ما هیچ سلاح دیگری با برد بیشتری در اختیار نداریم.

پیشتر و ۱۹ آبان ماه وزارت امور خارجه ایالات متحده فروش سامانه های موشک پرتاب چندگانه هیمارس ام ۴۱۲ (MLRS) و تجهیزات مربوط به آن به ارزش ۴۹۵ میلیون دلار به لیتوانی را تایید کرده است.

https://irna.ir/xjLg۴q

**کره شمالی از موتور سوخت جامد با رانش بالا رونمایی کرد

کره شمالی بامداد جمعه از آزمایش موفقیت آمیز یک موتور موشک قاره پیما با سوخت جامد خبر داد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری کره شمالی گزارش داد که این آزمایش در سایت "سوها" آزمایش شده و مطلوب بودن این موتور و ثبات آن به اثبات رسیده است.

این موتور تضمینی برای توسعه سیستم سلاح راهبردی دیگری از نوع جدید است.

خبرگزاری کره شمالی گزارش داد: کیم جونگ سون رهبری این کشور اعلام کرده است که سلاح راهبردی دیگر و جدیدی در کوتاهترین زمان ممکن ساخته خواهد شد.

آزمایش این پیشران درحالی صورت می گیرد که رافائل گروسی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی برای گفت وگو با مقامات کره جنوبی راهی سئول شده است.

موتور سوخت جامد برخلاف موتورهای سوخت مایع پایداری بیشتری داشته و می تواند بدون هیچ فرآیند آماده سازی باعث غاقل گیری دشمن شود.

موتور سوخت جامد جدید که رانش بالایی دارد در نوع خود منحصر به فرد بوده و در موشک های قاره پیما با توانایی حمل کلاهک هسته ای استفاده می‌شود.

رونمایی از این موتور بخشی از تلاش های پنج مرحله ای پیونگ یانگ برای دستیابی به بازدارندگی هسته ای در برابر تهدیدات آمریکا محسوب می شود. پیش تر کره شمالی موفق به آزمایش هسته ای و نیز رونمایی از موشک قاره پیما که توانایی رسیدن به خاک ایالات متحده را دارد، شده بود.

مقامات پیونگ یانگ بارها اعلام کرده اند اقدامات خصمانه آمریکا و متحدان منطقه ایش انگیزه اصلی این کشور برای ایجاد بازدارندگی است.

https://irna.ir/xjLg۴w

**پیش بینی یک نهاد بین المللی از بدتر شدن بحران بشری افغانستان در سال ۲۰۲۳

کمیتۀ بین‌المللی نجات (IRC) می‌گوید، افغانستان از جمله کشورهایی است که احتمالاً در سال آینده میلادی با بدترین بحران بشری مواجه خواهد شد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

آی آر سی روز گذشته با انتشار "فهرست اضطراری سالانه‌اش" افغانستان را پس از سومالیا و اتیوپی در سومین رده کشورهای در معرض خطر و وخامت بحران بشری جای داده است.

کمیتۀ بین‌المللی نجات گفته است که افغان‌ها با تغییر قدرت همچنان در فروپاشی اقتصادی قرار دارند و تلاش‌ها برای بهبود وضعیت اقتصادی این کشور کافی نبوده است.

به گفته آی.آر.سی، تقریباً تمام مردم افغانستان در فقر زندگی می‌کنند و یک زمستان طولانی را در پیش‌رو دارند و میلیون‌ها افغان قادر به تامین نیازهای اولیه‌شان نیستند.

در گزارش این کمیته، خشکسالی و جاری شدن سیلاب‌ها از دیگر عوامل عمدۀ بدتر شدن وضعیت اقتصادی افغانستان خوانده شده است.

کمیتۀ بین‌المللی نجات در ادامه گفته است که زنان و دختران افغان بار سنگین این سختی را در سال ۲۰۲۳ بیشتر تجربه خواهند کرد.

همچنین به تازگی ادارۀ سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمند سازی زنان در افغانستان، گفته است که در حال حاضر حداقل شش میلیون نفر در این کشور در یک قدمی قحطی قرار دارند.

کمیتۀ بین‌المللی نجات گفته است که در سال ۲۰۲۲ کارمندانش را در افغانستان به چهار برابر افزایش داده و در نظر دارد تا سال آیندۀ میلادی به گونۀ مستقیم برای ۸۰۰۰۰۰ نفر خدمات از جمله تیم‌های پزشکی سیار را فراهم کند.

https://irna.ir/xjLg۴M

**موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در کره‌جنوبی بالای ۶۰ هزار قرار گرفت

موارد جدید کووید-۱۹ در کره‌جنوبی برای چهارمین روز متوالی بیش از ۶۰ هزار باقی ماند زیرا همزمان با تصمیم دولت برای کاهش اجبار پوشش ماسک در فضاهای بسته، نگرانی‌ها از اوج‌گیری مجدد آن حکایت دارد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

براساس آمار منتشر شده از سوی آژانس کنترل و پیشگیری از بیماری‌های کره‌جنوبی، امروز تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ ۶۶ هزار و ۹۵۳ مورد بوده که ۲۸ مورد آنها از خارج از این کشور بازگشته بودند. همچنین تعداد کل مبتلایان به کووید-۱۹ نیز به ۲۸ میلیون و ۶۲ هزار و ۶۷۹ مورد رسیده است.

روز سه‌شنبه هفته گذشته تعداد موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ به ۸۶ هزار و ۸۵۲ مورد رسید که بالاترین رقم از روز ۱۴ سپتامبر با تعداد مبتلایان ۹۳ هزار و ۹۴۹ نفر است. روز چهارشنبه هفته گذشته نیز این کشور تعداد موارد جدید ابتلا به کرونا را با کاهشی اندک نسبت به روز قبل از آن ۸۴ هزار و ۵۷۱ مورد اعلام کرد. این رقم در روز پنجشنبه نیز ۷۰ هزار و ۱۵۴ مورد گزارش شد.

با این حال مقامات بهداشتی سطح هشدار را با توجه به آمار روزانه بالا می‌دانند و بسته به تنظیم قانون ماسک برنامه‌ریزی شده، احتمال بازگشت روند بالای ابتلای روزانه وجود دارد.

دولت کره‌جنوبی پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد اجبار پوشش ماسک در فضاهای بسته را تا پایان ماه دسامبر و براساس برخی عوامل از جمله کاهش موارد ابتلا، مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان‌ها بردارد.

https://irna.ir/xjLg۴W

**تورم مصرف‌کنندگان ژاپنی در ماه نوامبر، رکود چهار دهه گذشته را شکست

نظرسنجی اخیر خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد افزایش بهای انرژی، مواد غذایی و مواد اولیه شرکت‌های ژاپنی باعث شده تا شاخص قیمت مصرف‌کنندگان ژاپنی در ماه نوامبر، به بالاترین رقم خود طی چهل سال گذشته برسد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

شاخص اصلی قیمت مصرف کننده (CPI) در ژاپن طی ماه نوامبر که شامل قیمت مواد غذایی نشده ولی قیمت حامل‌های انرژی را در بر می‌گیرد، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

این رقم بیش از نرخ شاخص اصلی قیمت مصرف کننده در ماه اکتبر با نرخ ۳.۶ درصد خواهد بود. در ماه دسامبر سال ۱۹۸۱، شاخص قیمت مصرف کنندگان ژاپنی به رقم ۴.۰ درصد رسیده بود.

موسسه تحقیقات اقتصادی لایف دایی-ایچی با بیان اینکه شرکت‌ها بیش از گذشته در حال انتقال افزایش بهای تولید خود به مصرف‌کننده هستند، اعلام کرد: همزمان با آهسته‌تر شدن نرخ افزایش بهای انرژی، دلیلی که همچنان قیمت‌ها را بالا نگاه داشته، جهش قیمت مواد غذایی است.

براساس این گزارش، دولت ژاپن قرار است در روز ۲۲ ماه دسامبر شاخص قیمت مصرف کننده برای ماه نوامبر را اعلام کند.

بانک ژاپن (بانک مرکزی ژاپن) با وجود فشار قیمت‌ها که به طور ویژه افراد با درآمدهای پایین را با چالش مواجه کرده، از پیوستن به روند جهانی برای افزایش نرخ بهره خودداری کرده و کماکان به سیاست تسهیل پولی خود ادامه می‌دهد.

بانک ژاپن قرار است در تاریخ نوزدهم و بیستم شورای سیاستگذاری خود را برگزار کند و درباره نرخ بهره در کوتاه مدت تصمیم بگیرد. در حال حاضر نرخ هدف این بانک منفی ۰.۱ درصد است و تعهد آن برای هدایت بازده اوراق قرضه دولتی ۱۰ ساله در حدود صفر درصد است.

https://irna.ir/xjLg۵۲

**انفجار در ترکیه و زخمی شدن ۸ افسر پلیس

طی انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در جنوب ترکیه ۸ افسر پلیس زخمی شدند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

صبح امروز (جمعه) طی یک انفجار در استان دیار بکر در جنوب ترکیه ۸ افسر پلیس مجروح شدند.

سلیمان صویلو وزیر کشور ترکیه اعلام کرد که افسران مجروح به بیمارستان منتقل شده اند و دو نفر که مظنون به دست داشتن در این انفجار هستند، بازداشت شدند.

منابع محلی اعلام کردند که هنگام عبور ماشین حامل نیروهای پلیس ضدشورش یک خودروی بمب گذاری شده که در کنار جاده دیار بکر-ماردین متوقف شده بود، منفجر می شود و منجر به زخمی شدن چند نفر می شود.

استانداری دیار بکر نیز ضمن تایید این خبر اعلام کرده که عملیات تروریستی بوده است.

https://irna.ir/xjLg۶۸

**حملات جدید موشکی روسیه به اوکراین

مقامات اوکراینی می‌گویند روسیه حملات موشکی جدیدی را در روز جمعه به اوکراین داشته و سیستم دفاعی اوکراین نیز در واکنش به این حملات در سراسر کشور عملیاتی شده است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

صدای انفجارهای مختلف از شهر خارکیف در شرق اوکراین شنیده شده و مقامات محلی می‌گویند زیرساخت‌های حیاتی این شهر هدف قرار گرفته است. مقامات محلی در شهر اودسا در منطقه دریای سیاه هم اعلام کردند که زیرساخت‌های حیاتی این شهر نیز هدف قرار گرفته‌اند.

این خبرگزاری گزارش داده که خبرنگارانش صدای انفجار در شهر کی‌یف پایتخت اوکراین را هم شنیده‌اند. با این حال هنوز مشخص نیست که موشک‌های روسی از سیستم دفاع هوایی اوکراین عبور کرده یا در هوا هدف قرار گرفته‌اند.

همچنین مشخص نیست که چه تعداد افراد در این حملات زخمی شده یا زیرساخت‌های حیاتی در کی‌یف هدف قرار گرفته‌اند یا نه؟

گیرلو تیموشنکو معاون دفتر ریاست جمهوری اوکراین در پیامی تلگرامی نوشت: هیچ یک از هشدارهای حملات هوایی را نادیده نگیرید و در پناهگاه‌ها بمانید.

ویتالی کیم فرماندار منطقه میکولایف در جنوب اوکراین نیز اعلام کرد که حدود ۶۰ موشک روسی در راه اوکراین شناسایی شدند.

روسیه از ماه اکتبر حملات مختلفی را علیه زیرساخت‌های انرژی اوکراین انجام داده که این موضوع باعث قطع برق در سراسر این کشور شده است.

https://irna.ir/xjLg۶q

**اعتراضات در اردن و کشته شدن افسر پلیس

منابع خبری از گسترش اعتراضات در برخی شهرهای اردن در پی افزایش قیمت سوخت و کشته شدن یک افسر عالی رتبه پلیس خبر دادند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

سازمان امنیت عمومی اردن اعلام کرد که در پی گسترش اعتراضات به افزایش قیمت سوخت در این کشور عبدالرزاق عبدالحافظ الدلابیح معاون رئیس پلیس استان معان طی یک تیراندازی کشته شد.

این سازمان اعلام کرد که افسر عالی رتبه اردنی درحال مقابله با اقدامات تخریبی معترضان در منطقه الحسینیه در استان معان بوده است که با شلیک گلوله به ناحیه سر کشته می شود.

بر اساس این گزارش، اعتراضات علیه افزایش قیمت سوخت در منطقه الحسینیه و دیگر شهرها در جنوب اردن آغاز شده است.

همزمان با آن رانندگان ماشین های سنگین و کارگران بخش حمل و نقل در واکنش به بالا رفتن قیمت سوخت اعتصاب کرده اند.

رانندگان اتوبوس های شهری و تاکسی ها نیز در پایتخت اردن اعتصاب کردند و دولت این کشور تلاش کرده است که با حمایت از آن ها بحران را کاهش دهد اما تصمیم دولت بی نتیجه بوده است.

سازمان امنیت عمومی اردن در پی این اعتراضات و کشته شدن افسر پلیس گفته است، با کسانی که تلاش دارند امنیت شهروندان را به خطر بیندازند و به اموال عمومی آسیب برسانند، به شدت برخورد خواهد کرد.

این سازمان گفته است که به تلاش های خود برای محافظت از امنیت شهروندان ادامه می دهد.

https://irna.ir/xjLg۶B

**آتش‌سوزی لیون باعث کشته شدن ۱۰ نفر از جمله پنج کودک شد

جرارلد دارمانین وزیر کشور فرانسه امروز جمعه اعلام کرد که در جریان یک آتش‌سوزی در نزدیکی شهر لیون، ۱۰ نفر از جمله پنج کودک سه تا ۱۵ ساله کشته شده‌اند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

تیم‌های امداد و نجات و رسانه‌های محلی می‌گویند در این آتش‌سوزی که از ساعات اولیه امروز آغاز شده است، چهار فرد دیگر نیز زخمی شده‌اند.

این آتش‌سوزی ساعت سه صبح به وقت محلی از طبقه اول این ساختمان هفت طبقه آغاز شد و سپس به سایر طبقات هم سرایت کرد.

براساس این گزارش، آتش بعد از ساعاتی خاموش شد اما عکس‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که ابری سیاه و تاریک بر فراز این منطقه ایجاد شده است.

وزیر کشور فرانسه گفت: هنوز دلیل این آتش‌سوزی روشن نشده است. با این حال سناریوهای مختلفی مد نظر قرار دارد و پرونده‌ای برای بررسی آن تشکیل شده است.

https://irna.ir/xjLg۶F

**ژاپن بدنبال بازنگری در دستورالعمل‌های دفاعی با آمریکا

ژاپن در حال بازنگری دستورالعمل‌های همکاری دوجانبه دفاعی با آمریکا در جریان سفر ماه آینده فومیو کیشیدا به واشنگتن است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

منابعی در دولت ژاپن اعلام کردند که دولت فومیو کیشیدا در صدد است تا در جریان نشست برنامه‌ریزی شده دفاعی بین توکیو و واشنگتن در ماه آینده، در بخشی از دستورالعمل دفاعی با آمریکا بازنگری کند.

این اقدام چندین هفته بعد از آن صورت می‌گیرد که دولت ژاپن اسناد امنیتی کلیدی خود را در بین نگرانی‌های فزاینده امنیتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه، اصلاح کرد.

ژاپن این اصلاح را در واکنش به تقویت قابلیت‌های نظامی چین، روسیه و کره‌شمالی انجام داد.

به گفته این منابع، فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن امیدوار است با جو بایدن رییس جمهوری آمریکا درباره اولین بازنگری در دستورالعمل همکاری‌های دفاعی دو کشور که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسیده مذاکره کند.

کیشیدا قرار است در ماه ژانویه سال آینده میلادی با سفر به واشنگتن با جو بایدن دیدار کند.

https://irna.ir/xjLg۴S

**القبس: وزیر دفاع کویت استعفا داد

روزنامه القبس به نقل از برخی منابع آگاه اعلام کرد که وزیر دفاع کویت استعفا داده است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

برخی منابع آگاه در گفت وگو با روزنامه القبس اعلام کردند که شیخ عبدالله علی العبدالله الصباح ، وزیر دفاع کویت استعفای خود را به شیخ احمد نواف الاحمد الصباح نخست وزیر این کشور داده است.

این منابع اعلام کردند که وزیر دفاع کویت روز یکشنبه آتی با نخست وزیر این کشور دیدار خواهد کرد و استعفای او به طور علنی اعلام و انجام خواهد شد.

بر اساس این گزارش، عبدالله علی الصباح در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۲ به عنوان وزیر دفاع کویت انتخاب شد.

این منابع خبری هنوز دلیل استعفای وزیر دفاع کویت را اعلام نکردند.

https://irna.ir/xjLg۷k

**دومینوی ریزش کرسی‌های حزب حاکم انگلیس در پارلمان

دومین شکست نماینده حزب حاکم انگلیس در انتخابات میان‌دوره‌ای حوزه «استرتفورد» و «اورمستون» علاوه بر تائید نظرسنجی‌های صورت گرفته درباره کاهش محبوبیت محافظه‌کاران، بار دیگر زنگ خطر سقوط این حزب در انتخابات عمومی سال ۲۰۲۴ را به صدا درآورده است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

«اندرو وسترن» از حزب کارگر که ریاست شورای شهر منطقه ترافورد را برعهده دارد موفق شد تا با اختلاف فاحش ۱۰ هزار رای، کرسی این حوزه را که در کلان‌شهر منچستر واقع شده است کسب کند. این دومین پیروزی حزب کارگر انگلیس طی دو هفته اخیر بشمار می رود.

بر اساس آمار منتشر شده «وسترن» ۶۹.۶۵ درصد آراء در حوزه «استرتفورد» و «اورمستون» را کسب کرد که در قیاس با انتخابات عمومی سه سال پیش ۹.۳۴ درصد افزایش نشان می‌دهد. آمارها حاکیست که ۱۰.۵ درصد رای‌دهندگان در این حوزه از حزب محافظه‌کار به کارگر گرایش پیدا کرده‌اند.

این درحالیست که «املی کارتر-کاندولا» نامزد حزب حاکم محافظه‌کار با کسب ۲ هزار و ۹۲۲ رای معادل ۱۵.۸۶ درصد آراء از ورود به مجلس عوام بازماند.

«اندرو وسترن» پس از پیروزی در انتخابات گفت که موفقیت او نشانه دیگری از پایان ۱۲ سال حاکمیت محافظه کاران بر دولت است. وی افزود: رای مردم استرتفورد و اورمستون محدود به این حوزه انتخابیه نیست و نماینده میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است که معتقدند دولت محافظه‌کار در ۱۲ سال گذشته ما را ناامید کرده است. وی تصریح کرد: «دوازده سال شکست دولت محافظه کار، در حال پایان است.»

انتخابات میان‌دوره‌ای حوزه «استرتفورد» و «اورمستون» پس از آن آغاز شد که کیت گرین، از اعضای ارشد حزب کارگر در ماه نوامبر نوامبر گذشته استعفا داد و معاون شهردار منچستر بزرگ شد. در انتخابات اخیر ۹ نامزد برای جانشینی او رقابت کردند.

کارشناسان معتقدند که این انتخابات دومین آزمون برای اعتبارسنجی ریشی سوناک در صندوق‌های رای، از زمانی است که او نخست وزیر شده است. طبق تازه‌ترین نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار با اختلاف زیادی پایین‌تر از حزب کارگر است. یافته‌های موسسه یوگو نشان می‌دهد ۴۸ درصد مردم حامی حزب کارگر و ۲۵ درصد از حزب ریشی سوناک طرفداری می‌کنند.

کاهش محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار از اواخر دوران نخست وزیری بوریس جانسون کلید خورد و بعد از افشای تخلفات نامبرده در دوران قرنطینه عمومی و برنامه ریاضت اقتصادی دولت سقوط کرد. سپس برنامه اقتصادی جنجالی دولت لیز تراس که باعث آشفتگی مالی جدی در انگلیس شد، اوضاع را تشدید کرد و به رغم وعده‌های دولت ریشی سوناک، محبوبیت حزب حاکم پیشرفتی نکرده است.

این درحالیست که اوضاع اقتصادی انگلیس در بدترین وضع نیم قرن گذشته قرار دارد و سوناک با اعتراف به مشکلات عمیق اقتصادی عنوان کرده است که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد. کشور به گفته رئیس بانک مرکزی وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده و وزیر دارایی از طوفان اقتصادی خبر داده است.

وضع موجود باعث بروز نارضایتی‌های گسترده‌ شده و بسیاری از بخش‌های عمومی در مقاطع مختلف دست به اعتصاب زده‌اند. بیشتر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که محافظه‌کاران شانس چندانی برای پیروزی در انتخابات سراسری سال ۲۰۲۴ ندارند و بسیاری از کرسی‌های پارلمان را از دست خواهند داد.
https://irna.ir/xjLg۷y

**تصویب افزایش مالیات برای هزینه‌های دفاعی در ژاپن

احزاب حاکم ژاپن امروز (جمعه ۲۵ آذرماه) طرحی را برای افزایش مالیات‌ها به منظور تامین بودجه افزایش قابل توجه هزینه‌های دفاعی این کشور تایید کردند، اما تصمیم‌گیری در مورد زمان انجام این کار را به دلیل آشفتگی ایجاد شده توسط فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن به تعویق انداختند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

دولت ژاپن برنامه دارد تا با افزایش نرخ مالیات شرکت‌ها و دخانیات، هزینه‌های دفاعی این کشور را طی پنج سال آینده به میزان ۴۳ تریلیون ین (۳۱۲ میلیارد دلار) افزایش داده و آن را به سطح ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور برساند.

هفته گذشته فومیو کیشیدا در بیانیه‌ای اعلام کرد که موضوع افزایش نرخ مالیات شرکت‌ها و دخانیات را در حزب حاکم لیبرال دموکرات بررسی خواهد کرد که این موضوع با مخالفت برخی از نمایندگان احزاب مخالف دولت شد که خواستار انتشار اوراق قرضه دولتی برای این موضوع بودند. از سوی دیگر برخی از اعضای کابینه نیز با این اقدام دولت مخالفت کردند.

براساس این گزارش، دولت ژاپن به عنوان بخشی از هدف اخذ مالیات ۴۳ تریلیون ینی طی سال مالی ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷، قصد دارد در سال مالی آینده که از ماه آوریل آغاز خواهد شد، مالیات شرکت‌ها و دخانیات را ۶.۵ تریلیون ین افزایش دهد. به گفته نخست وزیر ژاپن، در سال ۲۰۲۷ میزان مالیات اخذ شده از این بخش به ۸.۹ تریلیون ین افزایش خواهد یافت.

برنامه تصویب شده در ائتلاف حاکم (حزب لیبرال دموکرات و حزب کومیتو) مالیات شرکت‌ها از ۴ درصد به ۴.۵ درصد افزایش خواهد یافت و به ۷۰۰ میلیارد ین خواهد رسید. شرکت‌های کوچکی که ۲۴ میلیون ین یا کمتر در سال درآمد دارند از این مالیات، معاف شده‌اند.

همچنین هر شهروند ژاپنی به ازای هر نخ سیگار باید سه ین مالیات پرداخت کند.

دولت ژاپن از برنامه‌های دفاعی چین و آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی نگران است و در حال بازنگری در همکاری‌های دفاعی خود با آمریکاست. این کشور برنامه دارد که صدها موشک تام‌هاوک از آمریکا خریداری کند.
https://irna.ir/xjLg۷R

**حمله موشکی متجاوزان سعودی به "صعده" یمن

منابع خبری از حمله موشکی ائتلاف متجاوز سعودی به یمن خبر دادند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

خبرگزاری یمنی "سبا" از حمله موشکی ائتلاف متجاوز عربستان به منطقه مرزی "الظاهر" در استان صعده یمن واقع در شمال این کشور خبر داد.

بر اساس این گزارش، تا این لحظه جزئیات بیشتری از این حمله منتشر نشده است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن‌ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

https://irna.ir/xjLg۸t

**رویکرد مثبت مسکو به دیدار سه جانبه ترکیه-سوریه و روسیه

مسکو از پیشنهاد رجب طیب اردوغان برای برگزاری دیدار میان روسای جمهور ترکیه، سوریه و روسیه استقبال کرد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

میخائیل بوگدانوف معاون وزیر خارجه روسیه امروز جمعه در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک تاکید کرد که مسکو نگاه بسیار مثبتی نسبت به ایده رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه برای برگزاری دیدار میان روسای ترکیه، سوریه و روسیه دارد.

وی گفت که این پیشنهاد بسیار مثبت است و ما اکنون در حال رایزنی با دوستان سوری در این خصوص هستیم.

پیش از این «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه که برای شرکت در اجلاس سه جانبه ترکیه، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان به ترکمن باشی ترکمنستان سفر کرده بود، روز پنجشنبه در بازگشت به آنکارا به خبرنگاران گفت: به پوتین پیشنهاد دیدار سه جانبه بین سران ترکیه، روسیه و سوریه را دادم و او از این پیشنهاد استقبال کرد و به این شکل مجموعه‌ای از دیدارها را آغاز می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ما می‌خواهیم یک گام سه جانبه بین ترکیه، روسیه و سوریه برداریم، افزود: ابتدا باید بین سازمان‌های اطلاعاتی و سپس وزرای دفاع و پس از آن وزرای خارجه جلساتی برگزار شود.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه چاه‌های نفت در سوریه در حال حاضر تحت حفاظت نیروهای ائتلاف است، افزود: تروریست‌ها نقت این چاه‌ها را می‌فروشند و ما تا الان صبور بوده ایم اما صبرمان به پایان رسیده است.

وی افزود: مشکلی وجود دارد که باید به سرعت حل شود و آن این است که سازمان‌های تروریستی در شمال سوریه، هر از چند گاهی به ترکیه تجاوز می‌کنند.

اردوغان ادعا کرد که تروریست‌ها از آنجا (در شمال سوریه) ترکیه را تهدید و تحریک می‌کنند و طبق توافقات قبلی چه در آستانه و چه در سوچی، ما این حق را داریم که در داخل کریدور امنیتی خود که به عمق ۳۰ کیلومتری می‌رسد آنچه لازم است انجام دهیم.

https://irna.ir/xjLg۸H

**دیدار نماینده حزب الله با فرمانده نیروهای حافظ صلح در لبنان

ابراهیم موسوی نماینده پارلمان لبنان و عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت(حزب الله) صبح امروز با فرمانده نیروهای حافظ صلح سازمان ملل(یونیفل) در این کشور دیدار کرد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

در این دیدار که اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان لبنان نیز حضور داشتند موسوی با عرض تسلیت به فرماندهی نیروهای یونیفل برای کشته شدن سرباز ایرلندی در حادثه شهرک العاقبیه خواستار اجرای تحقیقات شفاف برای روشن شدن علت حادثه شد.

موسوی در این دیدار ضمن همبستگی با نیروهای یونیفل بر روابط حسنه مردم محلی با نیروهای سازمان ملل و همچنین ضرورت احترام به این نیروها و قوانین بین المللی تاکید کرد.

در جریان حادثه درگیری بین نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در شهرک العاقبیه در جنوب لبنان و وقوع تیراندازی یک سرباز ایرلندی پس از واژگون شدن خودروی این نیروها کشته شد.

مقامات رسمی لبنان ضمن محکوم کردن این حادثه بر ضرورت تحقیقات شفاف تاکید کردند.

تحقیقات نهادهای امنیتی لبنانی در خصوص علت کشته شدن سرباز ایرلندی تا کنون به نتیجه نرسیده است.
https://irna.ir/xjLgb۵

**تلاش مسکو برای لغو روادید با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس

معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که کشورش برای لغو روادید با اکثر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در تلاش است.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که کشورش برای لغو روادید با اکثر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستان و بحرین در تلاش است.

وی در گفت و گو با اسپوتنیک اظهار کرد: تلاش می‌کنیم سیستم لغو روادید را تقریبا با همه کشورهای عضو شورای همکاری از جمله عربستان و بحرین اجرا کنیم.

بوگدانوف افزود: روابط ما بسیار خوب گسترش می‌یابد و تاجران به آنجا سفر می‌کنند، معتقدم می‌توانیم با یکدیگر همکاری کنیم.

پیشتر فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان گفته بود روابط بین عربستان و روسیه پیشرفت می‌کند و برای گسترش این روابط باید به گفت‌وگو تکیه کرد.

https://irna.ir/xjLgbm

**آماده باش ۱۴ هزار پلیس فرانسه برای فینال جام جهانی ۲۰۲۲

مقام های فرانسوی روز جمعه اعلام کردند حدود ۱۴ هزار نیروی پلیس این کشور تامین امنیت شهرهای این کشور را در بازی فینال جام جهانی ۲۰۲۲ بین فرانسه و آرژانتین برعهده خواهند داشت.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

این ماموریت امنیتی که روز جمعه مشروح آن در اختیار ژرالد دارمانین وزیر کشور فرانسه قرار گرفت، شامل استقرار نیرو در پاریس خواهد بود شهری که انتظار می رود جمعیت زیادی در صورت پیروزی فرانسه در آن تجمع کنند.

خیابان شانزه لیزه در جریان پیروزی های قبلی فرانسه در جام جهانی سال های ۱۹۹۸ و ۲۰۱۸، صحنه تجمعات بزرگ مردمی و جشن و پایکوبی بود به طوری که ۶۰۰ هزار نفر در آن زمان در این مکان گردهم آمدند.

قرار است روز یکشنبه تردد خودروها به این خیابان ممنوع شود و ۲ هزار و ۷۵۰ نیروی پلیس نیز در مجاورت آن مستقر شوند.

پلیس برای مقابله با آشوب در حال آماده باش کامل قرار می گیرد، پس از آنکه حدود ۴۰ هوادار راست افراطی روز چهارشنبه در پی پیروزی فرانسه در مقابل تیم مراکش در نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ بازداشت شدند.

همچنین درگیری هایی در شامگاه شنبه و پس از پیروزی فرانسه در مرحله نیمه نهایی رخ داد و پلیس به سوی آَشوبگران گاز اشک آور شلیک کرد.

وقایع پس از بازی نیمه نهایی جام جهانی همچنین با مرگ یک نوجوان ۱۴ ساله در جنوب فرانسه خدشه دار شد. این نوجوان بر اثر برخورد با خودروی هواداران تیم فرانسه جان باخت. راننده این خودرو همچنان تحت تعقیب پلیس است.

حادثه مرگبار مشابهی نیز در سال ۲۰۱۹ در همین منطقه رخ داد زمانی که یک راننده پس از بازی جام ملت های آفریقا کنترل خودروی خود را از دست داد و یک مادر و نوزادش را زیر گرفت.

در همین حال، قرار است در مجموع ۱۲ هزار و ۸۰۰ نیروی پلیس روز شنبه برای برقراری امنیت مسابقه بین مراکش و کرواسی در فرانسه مستقر شوند.

شادمانی فرانسوی‌ها پس از پیروزی ۲ بر صفر مقابل مراکش در مرحله نیمه‌نهایی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر، در بسیاری از شهرهای این کشور به درگیری با هواداران مراکش انجامید.

تیم ملی فرانسه با برتری مقابل مراکش در بازی دوم نیمه نهایی و صعود به فینال جام‌جهانی به شگفتی‌سازی شیرهای اطلس پایان داد. فیفا پس از توقف تیم ملی مراکش در مرحله نیمه‌نهایی، بابت نمایش زیبایی که نشان دادند از این تیم تشکر کرد.

تیم ملی آرژانتین، ششمین حضور خود در فینال جام جهانی را در حالی تجربه می‌کند که در دو نوبت، قهرمان جام شده است و می رود تا رویایی قهرمانی را برای سومین بار تحقق بخشد.

https://irna.ir/xjLgbK

**پوتین برای گفت‌وگو با متحد خود راهی بلاروس می‌شود

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه هفته جاری برای انجام مذاکراتی با الکساندر لوکاشنکو متحد و همتای خود در بلاروس، به این کشور سفر می کند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

ریاست جمهوری بلاروس روز جمعه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دو طرف در جریان سفر پوتین به بلاروس، موضوعات مختلف را در مینسک مورد بحث و بررسی قرار می دهند.

این سفر در حالی انجام می شود که حمله روسیه به اوکراین وارد دهمین ماه خود شده است.

مینسک اعلام کرد که پوتین و لوکاشنکو گفت و گوهای دو جانبه ای را انجام می دهند و همچنین مذاکرات بیشتری نیز در سطح وزیران دو طرف برگزار می شود.

مسکو و مینسک نسبت به طیف گسترده ای از برنامه هایی با زمینه همکاری عمیق تر دفاعی و اقتصادی متعهد شده اند.

در بیانیه مزبور آمده است که رئیسان جمهوری دو کشور روسیه و بلاروس همچنین به موضوعات امنیتی اولویت خاصی می دهند و نقطه نظرات خود را در مورد وضعیت منطقه و جهان تبادل می کنند.

پوتین آخرین بار تابستان سال ۲۰۱۹ از بلاروس دیدن کرد.

لوکاشنکو که از سال ۱۹۹۴ در بلاروس در راس قدرت است، بارها گفته است که قصد ندارد نیروهای بلاروسی را به اوکراین اعزام کند.

بلاروس گفته است که وارد جنگ اوکراین نمی‌شود اما الکساندر لوکاشنکو در گذشته با اشاره به تهدیدات کی‌یف و غرب برای بلاروس به نیروهای نظامی دستور داده بود تا در کنار نیروهای روسیه در نزدیکی مرز اوکراین مستقر شوند.

روسیه و بلاروس از لحاظ اقتصادی و نظامی متحد نزدیکی محسوب می شوند. کشورهای غربی ادعا می‌کنند مسکو از بلاروس به عنوان پایگاهی برای حمله به اوکراین استفاده می‌کند.
https://irna.ir/xjLgcv

**مجمع عمومی سازمان ملل حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت خودشان را مورد تایید قرارداد

ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه در نیویورک با اکثریت آرا به قطعنامه حمایت از حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین رای داد.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

به گزارش خبرگزاری آناتولی ، وی گفت: این قطعنامه در جریان نشست عادی مجمع با اکثریت ۱۶۸ کشوری که به آن رای مثبت دادند، به تصویب رسید.

المالکی گفت: در حالی که ۶ کشور چاد، اسرائیل، جزایر مارشال، میکرونزی، ناوورو و ایالات متحده آمریکا با آن مخالفت کردند و ۹ کشور هم به آن رای ممتنع دادند.

وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین ، با استقبال از این قطعنامه ، از کشورهایی که به این قطعنامه رای مثبت دادند تشکر کرد.

وی افزود: این رأی موافق اکثریت ، پاسخی طبیعی و قاطعی به تلاش‌ها برای زیرسوال بردن حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین و مخالفت علنی با موارد نقض حقوق ملت ما توسط اسراییل و جنایات این رژیم است.

المالکی همچنین از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست به تعهد و مسئولیت خود برای حفظ حقوق مسلم مردم فلسطین عمل کرده و برای متوقف کردن رژیم اشغالگر قدس، اقدامات عملی انجام دهند.

شایان ذکر است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در اوایل ماه جاری با اکثریت آرا به پنج قطعنامه به نفع مردم فلسطین به ویژه موضوع آوارگان فلسطینی، رای موافق داد.

این تصمیمات هر ساله توسط مجمع عمومی متشکل از ۱۹۳ عضو صادر می شود و الزام آور نیست.

https://irna.ir/xjLgcr

**سازمان ملل: ۹۰ درصد پناهجویان سوری در لبنان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، برنامه جهانی غذا و یونیسف در بیانیه مشترکی اعلام کردند: به دلیل بدترین بحران اقتصادی لبنان در دهه‌های اخیر، درحال حاضر ۹۰ درصد از پناهجویان سوری در این کشور برای ادامه زندگی خود به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

ازتلاش مسکو برای لغوروادید بااعضای شورای همکاری خلیج فارس تاتصویب قطعنامه ضدایرانی درسازمان ملل

این سازمانها روز جمعه اعلام کردند: نتایج اولیه ارزیابی آسیب پذیری پناهجویان سوری در لبنان برای سال ۲۰۲۲ حاکی از وخامت شدید و فزاینده شرایط زندگی آنها است به گونه ای که این آوارگان اکنون حتی برای تامین نیازهای اولیه زندگی نیز با مشکل مواجه هستند و برای زنده ماندن به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

به گفته عبدالله الوردات مدیر برنامه جهانی غذا در لبنان، سطح امنیت غذایی در میان پناهندگان در لبنان بسیار نگران کننده است.

الوردات افزود: به لطف حمایت سخاوتمندانه یاریگران این برنامه، برنامه جهانی غذا قادر است حمایتها و کمکهای مورد نیاز یک نفر از هر سه نفر متقاضی را فراهم کند."

ایاکی ایتو نماینده دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در لبنان نیز اظهار داشت: با وجود افزایش بیش از ۷۰۰ درصدی قیمت مواد اولیه و خدمات از ژوئن ۲۰۲۰، درآمد خانوارهای لبنانی همچنان کمتر از هزینه ای است که باید برای تامین کالاهای اساسی بپردازند.

ارزیابی آسیب پذیری پناهندگان سوری در لبنان در سال جاری نشان داد که آنها برای زنده ماندن، هر روز وعده های غذایی روزانه خود را کمتر و کمتر می کنند .

براساس بیانیه فوق، در این ارزیابی مشخص شده اکثر خانواده‌های پناهجو با معضل بدهی‌های انباشته مواجه هستند زیرا اکثر آنها برای خرید مواد غذایی وام می‌گیرند و این نشان می‌دهد که حدود ۸۷ درصد خانواده‌ها در وهله اول، تامین غذا را مهمترین مشکل خود و در وهله های بعدی تامین سرپناه و بهداشت و درمان را مشکلات بعدی خود عنوان می کنند.

این بررسی ها نشان داده است تنها ۶۰ درصد از کودکان۶تا۱۴ سال پناهجوی سوری در سال ۲۰۲۲ به طور منظم به مدرسه می‌روند و حضور نوجوانان در مدارس متوسطه به کمتر از ۸ درصد کاهش یافته است.

بررسیهای مراجع بین المللی نشان می دهد، کودکان در معرض سوء تغذیه هستند و کمتر از نیمی از نوزادان زیر پنج ماه به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می‌شوند و تنها ۱۱ درصد از کودکان به حداقل تعداد وعده‌های غذایی و مواد خوراکی موردنیاز روزانه دسترسی دارند.

همچنین از هر ۱۰ کودک پناهجوی سوری، ۶ کودک با روش های انضباطی خشونت آمیز مواجه می شوند.

تعداد آوارگان سوری مقیم لبنان بر اساس برآوردهای رسمی حدود ۱.۵ میلیون نفر است به ویژه با توجه به تشدید بحران اقتصادی در این کشور عربی، اکثر این آوارگان در شرایط سخت زندگی ، بسر می برند .

https://irna.ir/xjLgcJ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha