۲۳ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۱۰
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84970025
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

شبکه‌سازی بین پژوهشگران علوم پایه در دانشگاه‌های کشور ضروری است

اصفهان - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: شبکه‌سازی بین پژوهشگران و استادان رشته‌های علوم پایه بویژه زمین‌شناسی در دانشگاه‌های کشور ضروری است تا زمینه بهتری برای جذب دانشجویان فراهم شود.

به گزارش ایرنا، هادی امیری روز چهارشنبه در افتتاحیه هفتمین دوره همایش ملی انجمن رسوب شناسی ایران در دانشگاه اصفهان افزود: یکی از دغدغه های اصلی در علوم پایه، کاهش استقبال از این رشته هاست که نبود شبکه منسجم بین پژوهشگران یکی از دلایل آن به‌شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه فقدان شبکه بین پژوهشگران باعث موازی کاری می شود، اظهار داشت: با توجه به چالش ها و دغدغه های موجود درخواست کردیم تا طرحی در کشور اجرا شود که با شبکه‌سازی بین استادان دانشگاه های مختلف، مشخص شود هر کدام در چه موضوعی بطور تخصصی فعالیت می کنند و حوزه ماموریت و اولویت های آنها چیست تا بر این اساس دانشجویان مستعد در دانشگاه‌ها جذب شوند.

امیری با اشاره به اینکه لازم است این ظرفیت برای همه استادان دانشگاه های کشور فراهم شود، اضافه کرد: با توجه به ماهیت علوم زمین شناسی و گرایش های تخصصی آن، زمینه شبکه سازی بین استادان و پژوهشگران آن، بهتر است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان، گفت: بمنظور پیاده سازی شبکه سازی بین استادان و پژوهشگران، لازم است که امتیازهایی در این زمینه قائل شد بعنوان مثال استادانی که از دانشگاه های مختلف باهم فعالیت مشترک انجام می دهند، برای آنها امتیاز مثبت به‌همراه داشته باشد.

امیری همچنین با بیان اینکه زنجیره تولید ثروت از علوم پایه در کشورمان به خوبی شکل نگرفته است، تصریح کرد: در علوم زمین شناسی نیز لازم است که حلقه هایی برای تولید ثروت از دانش شکل بگیرد که هنوز آنها را بطور کامل نداریم.

وی با تاکید بر لزوم همکاری استادان دانشگاه های کشور برای شکل گیری حلقه های تولید ثروت از علوم پایه در کشور و ایجاد کسب و کارهای ثروت آفرین، اظهار داشت: در زمان حاضر در دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان طرح ملی شتابدهی کسب و کارهای نوپا در زمینه فیزیک کوانتوم در حال اجراست.

امیری با اشاره به برنامه های دانشگاه اصفهان برای توسعه پژوهش در بین رشته های علوم پایه، خاطرنشان کرد: تشکیل هسته های پژوهشی و پرداخت حقوق ماهیانه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی فعال در این هسته ها و ایجاد زمینه بهتر برای جذب قراردادهای پژوهشی با صنعت و جامعه از جمله آنهاست.

مدیر گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان نیز در این همایش گفت: با توجه به پیشینه غنی دانشگاه اصفهان در زمینه مطالعات رسوب شناسی و چینه شناسی، هفتمین دوره همایش رسوب شناسی ایران امسال در این دانشگاه برگزار شد.

حمایت جمالی با بیان اینکه رشته رسوب شناسی در زمینه های مختلف مانند تغییرات اقلیمی و مسائل محیط زیستی و گردشگری نیز کاربرد دارد، افزود: این رشته در حال قرار گرفتن در جایگاه اصلی خود در کشور است و آینده خوبی خواهد داشت.
دبیر اجرایی هفتمین همایش ملی انجمن رسوب شناسی ایران نیز اظهار داشت: امسال استقبال خوبی از سوی پژوهشگران از این همایش صورت گرفت و ۱۳۴ عنوان مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد.

محمدعلی صالحی افزود: از بین این مقاله ها، ۴۲ مقاله بصورت سخنرانی کلیدی، حضوری و مجازی ارائه می شود.

وی با بیان اینکه گروه های رسوب شناسی از حدود ۱۰ سال گذشته در دانشگاه های کشور شکل گرفته است، افزود: برگزاری این رویداد فرصت مناسبی برای هم اندیشی گروه های آموزشی و پژوهشی رسوب شناسی دانشگاه های مختلف کشور و برقراری ارتباط با صنعت بویژه در بخش نفت است.

همچنین رییس انجمن رسوب شناسی ایران در این مراسم گفت: این انجمن در سال ۱۳۸۹ تاسیس شد و تاکنون هفت دوره همایش برگزار کرده است.

محمدحسین آدابی برپایی سمینارهای علمی، انعقاد تفاهم‌نامه های متعدد برای انجمن های علمی، تالیف و ترجمه کتاب و انتشار مقالات برتر در نشریات معتبر را از فعالیت های این انجمن دانست.

وی خاطرنشان کرد: هشتمین دوره همایش انجمن رسوب شناسی ایران در دانشگاه هرمزگان برگزار خواهد شد.

رشد صنعت نفت، مدیون دانش رسوب‌شناسی است

رییس پژوهشکده علوم زمین پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این همایش گفت: رشد صنعت نفت، مدیون رشته زمین شناسی به‌ویژه دانش رسوب شناسی است و این رشته ها از اکتشاف تا تولید نفت نقش اساسی دارند.

بیژن بیرانوند افزود: شانس موفقیت حفاری های صنعت نفت تا قبل از ورود دانش رسوب شناسی کمتر از ۴۰ درصد بود اما با وارد شدن این رشته، شانس موفقیت به ۷۰ درصد ارتقا یافت که به تولید ثروت منجر شد.

وی به اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت نفت اشاره و اضافه کرد: از پنج هزار و ۶۱۵ طرح پژوهشی در زمینه صنعت نفت، ۲۵ درصد آنها مربوط به علوم زمین شناسی است اما سهم رشته رسوب شناسی ۲ درصد است که باید تقویت شود.

هفتمین دوره همایش ملی انجمن رسوب شناسی ایران روز چهارشنبه به میزبانی گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان در این دانشگاه برگزار شد.

رسوب شناسی یکی از شاخه های علوم زمین شناسی است.

علوم پایه شامل مجموعه علومی است که بر اساس نظریه های علمی برای درک و پیش بینی طبیعت و سایر پدیده ها تلاش می کنند. رشته های بسیار مهمی مانند ریاضی، فیزیک، شیمی و زمین شناسی در این گروه حضور دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha