امام جمعه یزد: ترویج نام‌های بیگانه زمینه‌ساز نفوذ فرهنگی دشمن است

یزد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد با تاکید بر نگاه ویژه به نام گزینی برای فرزندان متناسب با توصیه های دینی یادآور شد: یکی از راه‌های نفوذ فرهنگی دشمن در جامعه ترویج نام های بیگانه و فراگیرسازی آن است.

به گزارش ایرنا، آیت الله محمرضا ناصری یکشنبه شب در نشست شورای فرهنگ عمومی استان یزد اظهار داشت: هر اسمی که وارد یک جامعه می شود، فرهنگی را نیز به همراه خود می‌آورد ، بنابر این دقت در این حوزه مانع از رسوخ عناصر فرهنگی بیگانه در جامعه می شود و باید در این زمینه حوزه های فرهنگی بیش از پیش حساسیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه رویکرد معنوی در نام گزینی روندی کاهشی یافته است، تصریح کرد: برخی از اسامی و نام هایی که هم اکنون در جامعه ترویج می شود از مصادیق شیطان پرستی یا دیگر انحرافات فرهنگی است، لذا ضروری است که دستگاه های فرهنگی در این زمینه فعالانه تر وارد عمل شوند.

استاندار یزد: اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی از طریق کمیته‌های تخصصی پیگیری شود

استاندار یزد نیز با تاکید بر پیگیری لازم برای اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی گفت: در این شورا بیان مسائل به خوبی صورت می‌گیرد و اجرای مصوبات باید از سوی کمیته‌های تخصصی دنبال شود.

مهران فاطمی با تاکید بر انتخابات مباحث مورد بررسی در این شورا متناسب با اولویت‌های استان اظهار داشت: برخی مباحث مورد طرح قبل از ارائه در شورا باید برای اعضا ارسال شود تا با اطلاع آنان موضوعات مورد بررسی قرار گیرد و پس از تصویب در شورا نیز پیگیری از طریق کمیته های تخصصی باعث می شود، تا مصوبات بلااثر نشود.

وی در خصوص برگزاری نشست های شورا فرهنگی عمومی استان نیز اظهار داشت: با توجه به اهمیت مباحث فرهنگی، نشست های ماهیانه شورا به هر ماه ۲ نشست تغییر یافته است و موضوعات اولویت دار استان از سوی اعضا برای طرح در شورا به دبیرخانه اعلام شود.

در برنامه های فرهنگی باید به گونه ای عمل شود که فرهنگ ایرانی اسلامی مبنای ترویج نام ها قرار گیرد و در این مسیر دوگانگی ایجاد نشود.فاطمی همچنین در خصوص دستور کار نشست شورا در خصوص تغییرات فرهنگ نام گزینی نیز گفت: در برنامه های فرهنگی باید به گونه ای عمل شود که فرهنگ ایرانی اسلامی مبنای ترویج نام ها قرار گیرد و در این مسیر دوگانگی ایجاد نشود.

وی تصریح کرد: در نظام سلامت حین بارداری، بیشتر مراقبت ها متوجه سلامت جسمانی مادران باردار است و خلاء مراقبت های اجتماعی و فرهنگی و ارائه مشاوره در خصوص نام گزینی برای فرزندان در این دوره به شدت احساس می شود، انتظار این است که اداره کل امور بانوان استانداری با همکاری بخش های مختلف یک بسته فرهنگی برای دوران بارداری مادران تهیه و در کنار مراقبت های بهداشتی در این زمینه نیز آگاهی جامعه هدف افزایش یابد.

استاندار یزد در ارتباط با انتخاب نام تجاری اصناف نیز با تاکید بر اجرای مصوبه ممنوعیت انتخاب نام های بیگانه گفت: اتحادیه اصناف و دستگاه های صادر کننده مجوز فعالیت های اقتصادی به گونه ای برنامه ریزی کنند که تا قبل از صدور مجوز، اصناف اقدام به تهیه تابلو نکنند .

فاطمی همچنین از رسانه ها خواست با برنامه سازی و تولیدات مناسب رسانه ای در زمینه نام گزینی برای نوزادان و همچنین اصناف ، نقش بیشتری در این حوزه ایفا کنند و یادآور شد: تاثیر رسانه ها بر نام گزینی بسیار زیاد است و هم اکنون تحت تاثیر تولیدات رسانه ای استفاده برخی از نام های بیگانه بسیار رواج یافته، به گونه ای که در برخی سخنرانی های مسئولان نیز اصطلاحات بیگانه به صورت زیادی در صحبت‌ها بیان می شود و این رویه در تضاد با تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی و زبان فارسی است.

تولیدات رسانه ای، مناسب های مذهبی و فرهنگ مهمترین عوامل موثر بر نام‌گزینی

مدیر کل ثبت احوال استان یزد نیز در این نشست گفت: تحولات نام گزینی در چهار دهه اخیر دچار تغییراتی شده و تنوع نام گزینی برای نوزادان نسبت به دهه های قبل روندی افزایشی داشته است به گونه ای که در برخی نام ها که در گذشته بیش از ۱۰ درصد سهم از نام گزینی را داشتند هم اکنون به سهم سه تا چهار درصدی کاهش یافته است.

محمدعلی مکرمی ادامه داد: در چهار دهه اخیر سهم درصدی برخی نام ها مانند ابوالفضل، محمد و علی روندی کاهشی داشته اما برای برخی نام ها مانند حسین دامنه تغییرات نام گزینی تغییرات زیادی از نظر سهم نام گزینی نداشته است و این در حالی است که رویکرد استفاده از نام های ترکیبی روندی افزایشی داشته و نام امیرعلی در رده بیشترین نام گذاری قرار گرفته است و انتخاب برخی نام ها مانند آریا، ماهان و کیان نیز روندی افزایشی را تجربه کرده است.

وی ادامه داد: در ارتباط با روند نام گزینی اسامی فاطمه، زهرا و زینب نیز مقداری کاهشی شده است و از سوی دیگر برخی نام های دخترانه مانند آوا، یسنا، ستایش و رستا روندی افزایشی داشته و جزو ۱۰ اسم با بیشترین انتخاب قرار گرفته است.

در سایت ثبت احوال فهرست نام های مجاز برای نام گزینی درج شده است و در صورتی که نام مورد نظر خانواده ها در این فهرست نباشد، نام پیشنهادی آنان از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار می گیردمکرمی عواملی مانند تولیدات رسانه ای، مناسب های مذهبی و فرهنگ خانواده ها را از مهمترین عوامل موثر برای نام گزینی فرزندان عنوان کرد و یادآور شد: در سایت ثبت احوال فهرست نام های مجاز برای نام گزینی درج شده است و در صورتی که نام مورد نظر خانواده ها در این فهرست نباشد، نام پیشنهادی آنان از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نداشتن مغایرت با مصوبات قانونی، مدرک هویت بر اساس نام پیشنهادی صادر و در غیر این صورت نام دیگری باید انتخاب شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست گفت: با وجود قانون منع به کارگیری اصطلاحات بیگانه در نام گزینی به دلیل برخی نا هماهنگی ها میان بخش های مختلف شاهد انتخاب نام های بیگانه برای برخی اصناف در سطح استان هستیم که در این زمینه به اینگونه اصناف برای تغییر نام و تابلو تذکر داده شده است.

احسان عابدی ادامه داد: در زمینه انتخاب برخی اسامی بیگانه تخصصی که از سوی فرهنگستان زبان فارسی معادلی برای آن ارائه نشده است، انتخاب نام بیگانه بلا مانع می باشد اما در برخی موارد مشاهده شده با وجود اصطلاحات و اسامی مناسب فارسی برخی اصناف تمایل به انتخاب نام های بیگانه دارند و قبل از صدور مجوز برای نام تجاری صنف، اقدام به تهیه تابلو می کنند که این موضوع با توجه به هزینه های بعضا بالا، مشکلاتی را برای تغییر نام صنف در تابلو ساخته شده ایجاد می کند.

در این نشست ممانعت از تهیه تابلو قبل از صدرو مجوز نام مورد تصویب قرار گرفت و همچنین مقرر شد به سازندگان تابلو اصناف اعلام شود تا قبل از اقدام به ساخت از صدور مجوز تایید نام اطمینان حاصل یافته و سپس اقدام ساخت تابلو کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha