به گزارش ایرنا سیروس ابراهیمی روز یکشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان افزود: مفهوم دانایی با پژوهش پیوند خورده است و چنانچه افراد یک کشور اهل پژوهش و تحقیقات باشند جامعه دانایی خواهند بود.
وی با انتقاد از اینکه در جامعه ما آنچنان که باید به پژوهش و پژوهشگر، توجه کافی نمیشود اظهار داشت: بنابراین بایستی زیرساختهای پژوهش و تحقیقات را در کشورتقویت کرد و گسترش داد.
وی تصریح کرد: اروپا سهم ۳۰۶ میلیارد یورویی را برای پژوهش اختصاص داده در حالیکه در ایران، تنها یک درصد بودجه جاری کشور به تحقیق و پژوهش اختصاص داده شده است.
ابراهیمی با تاکید بر افزایش بودجه پژوهش در راستای انجام تحقیقات علمی و فناوری گفت: پژوهش و تحقیقات باید در لایههای مختلف جامعه، نهادینه شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از علتهای مهم معضلات و مشکلاتی همچون کشاورزی سنتی، ضعف پژوهشهای کاربردی است بنابراین این اقدامات باید در کنار صنایع، کشاورزی و واحدهای تولیدی باشد تا به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کنیم.
رییس دانشگاه لرستان نیز در این آیین گفت: پژوهش، تحقیقات و فناوری، در شرایطی مفید است که به نفع جامعه و مردم و آثار آن مفید باشد و در راستای رفع چالشها و مشکلات جامعه و کاهش نظام مسائل محیط زندگی بکار گرفته شود.
علی نظری، برگزاری حدود ۸۰ نشست و کارگاه تخصصی در هفته پژوهش و فناوری امسال در دانشگاه لرستان را یک تحول دانست و افزود: پژوهش و فناوری باید به سطح محلات شهرها برده شود تا جامعهمحور باشد.
در این آیین، پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، ادارات، سازمانها و دستگاههای اجرایی استان لرستان تجلیل شدند.
نظر شما