به گزارش ایرنا محمدحسین خدابنده شهرکی روز یکشنبه در نخستین همایش حقوق شهروندی و ایثار در سالن اجتماعات ایثار اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه جامعه ایثارگران همیشه همراه و در کنار نظام هستند و حفظ کرامت جامعه ایثارگران وظیفه تمام دستگاههای اجرایی اُستان است، تاکید کرد:نیاز است قوانین مرتبط با ایثارگران آسیبشناسی شود.
خدابنده گفت: وظیفه همه مسوولان و دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری است که در راستای حمایت از ایثارگران بدون هیچ توقعی تلاش کنند و این مهم مورد تاکید استاندار محترم نیز قرار دارد.
وی یادآور شد: از دهه ۷۰ قوانین متعددی برای ایثارگران تصویب شد ولی با گذشت سالها هنوز دستورالعملهای مرتبط با بسیاری از این قوانین برای اجرا تدوین نشده است که نیاز به توجه جدی دارد.
خدابنده خاطر نشان کرد: آسیبشناسی قوانین مرتبط با ایثارگران مسأله مهم دیگری است که با گذشت ۳۰ سال از تصویب این قوانین آسیبشناسی آنها در جهت حفظ شان ایثارگران ضروری است.
وی خاطر نشان کرد: مشکل دیگری که در مورد قوانین مرتبط با جامعه ایثارگران وجود دارد، تفسیر متفاوت از قانون در دستگاههای مختلف اجرایی است و در اجرای قوانین وحدت رویه و برخورد یکسانی با جامعه هدف ایثارگران صورت نمیگیرد.
خدابنده افزود: قوانین متعددی در سالهای مختلف برای جامعه ایثارگران وضع شده است که وجود این قوانین متعدد و گوناگون باعث سردرگمی جامعه هدف میشود و تجمیع قوانین در این زمینه راهگشاست.
وی تاکید کرد: قانونی که در ۱۳۷۴ تصویب شده است برای مقتضیات آن زمان طراحی شده و اگر این قوانین را اصلاح و بروز نکنیم بسیاری اهداف قانونگذاران محقق نخواهد شد و لزوم بازنگری در برخی از قوانین مرتبط با جامعه ایثارگران و جانبازان بشدت احساس میشود.
دولت سیزدهم نگاه ویژهای به جامعه ایثارگران دارد
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری نیز در این همایش گفت: دولت سیزدهم توجه و نگاه ویژهای به جامعه ایثارگران دارد که با نگاه گذشته متفاوت است و با روی کار آمدن این دولت شاهد اهتمام و پیگیری همه مسوولان استان برای حل مشکلات هستیم.
اسماعیل عسگری چالشتری افزود: رویکردهای امروز ارایه خدمات مطلوب، سریع و عزتمند به جامعه هدف ایثارگران است و استاندار چهارمحال و بختیاری نیز تاکید ویژهای بر روی این موضوع داشته است و امیدواریم به سمت و سویی برویم که حقوق شهروندی برای جامعه ایثارگران بیش از پیش محقق شود.
وی اظهار داشت: ایجاد و استقرار امکانات و تسهیلات مناسب اداری برای مراجعین ایثارگر و آموزش دانش، مهارت تخصصی، انضباط اداری و حقوق شهروندی ایثارگران به تمامی مدیران و کارمندان دستگاههای اجرایی از جمله محورهای مورد بررسی در این همایش است.
عسگری تصریح کرد:مباحثی پیرامون لزوم حفظ رعایت حریم خصوصی همه افراد بویژه جامعه ایثارگران، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی همگانی در زمینه حقوق و تکالیف مراجعین ایثارگر، امکان اظهار نظر آزاد و ارایه پیشنهاد از سوی مردم به ویژه ایثارگران در مورد تصمیمات و فرایندهای اداری نیز در این همایش ارایه خواهد شد.
وی تاکید کرد:دستگاه های اجرایی اُستان باید زمینه برخورداری ایثارگران از امتیارات قانونی خاص خود را فراهم کنند و همچنین امکان رسیدگی بموقع و منصفانه به شکایات واعتراضات مراجعین ایثارگر را مهیا سازند.
عسگری تاکید کرد:فضا سازی مناسب اداری و شهری برای عبور و مرور جانبازان و معلولان ضروری است که برای حفظ کرامت انسانی این عزیزان باید انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: مشاوران ایثارگران در تمام دستگاه های اجرایی اُستان، هر دو ماه جلسات هم اندیشی برگزار می کنند و لازم است آسیب شناسی برخی قوانین حوزه ایثارگران انجام شود.
به گزارش ایرنا، چچهارمحال و بختیاری ۲ هزار و ۴۴۰ شهید، هفت هزار و ۳۵۰ نفر جانباز و ۵۰۸ آزاده را تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.
نظر شما