۱۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۵۲
کد خبر: 84966304
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همه آن چیزی که در رابطه با ناودانی باید بدانید

۱۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۵۲
کد خبر: 84966304
همه آن چیزی که در رابطه با ناودانی باید بدانید

همه ما تا به حال چندین بار نام ناودانی را شنیده ایم ولی ممکن است ندانیم که چیست و چه کاربردی دارد. ناودانی، یکی نوع پروفیل است که کاربردهای بسیار زیادی در تمامی صنایع دارد.

این محصول، از دو بخش جان و بال تشکیل می شود و انواع مختلفی دارد که هر یک از آن ها در دسته بندی مختلفی، قرار دارند. لذا، اگر تصمیم دارید تا با ناودانی، انواع آن، قیمت روز این محصول و ... آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید. ما در ادامه همه آن چیزی که باید در رابطه با ناودانی بدانید را برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.

آشنایی کامل با ناودانی

نادوانی، یکی از پروفیل های فولادی است که شکل ظاهری آن تقریبا شبیه به U انگلیسی می باشد. لازم به ذکر است تا بدانید که نام این محصول از کلمه انگلیسی Steel C Channels گرفته شده است. همان طور که در بخش ابتدایی بیان کردیم، این پروفیل فولادی، از دو بخش اصلی تشکیل شده است که به سطح صاف آن «جان» و به بخش دیگر آن «بال» گفته می شود. ناودانی ها اغلب در جنس های مختلفی اعم از: آلومینیوم، استیل و گالوانیزه تولید می شوند که تمامی آن ها در ساختمان سازی و سایر صنایع کاربرد گسترده ای دارند. اما، گاهی اوقات نیز بر اساس نیاز مشتریان، برای ساخت این محصول از فولاد ضد زنگ نیز استفاده می شود.

همه آن چیزی که در رابطه با ناودانی باید بدانید

بهتر است در جریان باشید که تاریخچه استفاده از این محصول فولادی، به قرن بیستم باز می گردد؛ به طوری که از زمان جنگ جهانی دوم به بعد از ناودانی، به عنوان یک مقطع فولادی مهم در صنایع مختلفی مصرف می شد. پس از گذشت چند سال و پس از تمام شدن جنگ جهانی دوم، کارخانه هایی که فولاد تولید می کردند، به طرز چشمگیری افزایش یافتند. همین اتفاق باعث شد تا اغلب تولید کنندگان فولاد، درصدد تولید ناودانی تلاش نمایند. این روند ادامه پیدا کرد، به طوری که امروزه اغلب کارخانه های تولید کننده فولاد، ناودانی را نیز تولید کرده و به فروش می رسانند.

ناودانی چگونه تولید می شود؟

هم اکنون که به طور کامل و مفصل با ناودانی و تاریخچه آن آشنا شدید، ممکن است سوال بپرسید که نحوه تولید ناودانی چگونه است یا ناودانی چگونه تولید می شود؟ در پاسخ به سوال شما عزیزان می توانیم عرض کنیم که تولیدکنندگان برای تولید ناودانی، باید استانداردهایی را در نظر گرفته و رعایت کنند. سپس، با رعایت این استانداردها، باید مراحلی را طی کنند. پیش از آن که بخواهیم شما را با این مراحل آشناکنیم، بهتر است بدانید که برخی از افراد فکر می کنند که برای تولید ناودانی، ورق سیاه نیز استفاده می شود. به همین دلیل به دنبال قیمت ورق سیاه نیز می باشند. اما این تفکر کاملا غلط است؛ زیرا، برای تولید ناودانی از ورق سیاه استفاده نمی شود و از مواد دیگری همچون: فولاد ضدزنگ، ورق گالوانیزه، آلومینیوم و ... استفاده می شود. افراد تولیدکننده با در نظر گرفتن استانداردها، دو روش را برای تولید و ساخت انتخاب می کنند که این دو روش، به شرح زیر می باشند:

به روش پرسی

یکی از روش های تولید ناودانی، از طریق روش پرسی است که به آن روش سرد نیز گفته می شود. در این روش، ماده ای که استفاده می شود، فولاد است که ابتدا ورق های فولادی را در اندازه های مورد نیاز مشتریان، برش می دهند. سپس، این ورق های برش داده شده را خم کرده و با کمک دستگاه های پرس کننده و غلتک های مخصوص، به ناودانی تبدیل می کنند. اندازه و سایزهای مورد نیاز در این روش، بسته به نیاز هر یک از مشتریان دارد.

همه آن چیزی که در رابطه با ناودانی باید بدانید

به روش فابریک

یکی دیگر از روش های تولید ناودانی، روش فابریک می باشد که این روش خود به دو دسته تقسیم می شود. در روش اول، شمش های فولادی را در یک کوره با دمای بسیار زیاد قرار می دهند تا ذوب شوند. پس از ذوب شدن شمش های فولادی، ضخامت آن ها با کمک چند غلتک مخصوص، به صورت افقی و یا به صورت عمودی، کاهش می دهند. در نهایت پس از کاهش ضخامت، شمش ها را به نوارهای نازکی تبدیل می کنند که بتوان با کمک غلتک ها، آن ها را به ناودانی تبدیل کرد. البته، برخی از تغییرات نیز بر روی آن ها اعمال می شود.

لازم به ذکر است تا بدانید که پس از انجام مراحل فوق، شمش های فولادی را مجدد در کوره هایی با دمای بالا قرار می دهند. هنگامی که شمش ها به طور کامل ذوب شدند، آن ها را در یک و یا چند قالب مختلف، می ریزند تا به شکل ها و سایزهای مختلف ناودانی تبدیل شوند. بهتر است تا بدانید که برای تولید ناودانی سبک و یا بال موازی، از روش فابریک استفاده می کنند.

همه آن چیزی که در رابطه با ناودانی باید بدانید

دسته بندی ناودانی ها از لحاظ شکل ظاهری

علاوه بر جنس، ناودانی ها از نظر شکل ظاهری نیز با هم فرق دارند که انواع آن ها، به شرح زیر می باشند:

  • ناودانی سبک یا بال موازی
  • ناودانی سنگین یا اروپایی
  • ناودانی ساده
  • ناودانی مشبک

خلاصه مطلب

ما در این مطلب سعی داشتیم تا شما عزیزان را به طور کامل و مفصل با ناودانی آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که پیش از خرید هر یک از محصولات آهنی و فولادی از قیمت و کیفیت آن ها مطلع شوید. برای اطلاع از قیمت ناودانی، قیمت پروفیل و ... می توانید با همکاران ما در واحد فروش فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید. آن ها قیمت ها را به شما اطلاع داده و شما را در زمان خرید، راهنمایی می کنند.

** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha