شیب صعودی تلفات ناشی از عفونت‌های استرپتوکوکی و بازار سیاه آنتی‌بیوتیک در انگلیس

لندن - ایرنا - با افزایش شمار مرگ و میر کودکان انگلیسی بر اثر ابتلا به باکتری مهلک استرپتوکوک، بهای آنتی‌بیوتیک در جزیره به ۲۰ برابر قیمت اصلی آن رسیده و باعث به راه‌افتادن بازار سیاه شده است.

شبکه خبری اسکای روز شنبه گزارش داد که چندین داروخانه در انگلیس هشدار داده‌اند که قادر به تهیه آنتی بیوتیک و داروهای مورد نیاز برای درمان بیماران مبتلا به عفونت‌های استرپتوکوکی نیستند. این درحالیست که طبق تازه‌ترین آمار آژانس امنیت بهداشت انگلیس تاکنون ۱۶ کودک زیر ۱۰ سال بر اثر ابتلا به این باکتری جان باخته‌اند.

دولت انگلیس اصرار دارد که ذخایر «کافی» از آنتی‌بیوتیک در کشور وجود دارد اما رئیس یکی از داروخانه‌های زنجیره‌ای در انگلیس که خواست نامش فاش نشود به گاردین گفت که قیمت آموکسی سیلین از ۸۰ پنس به ۱۸ پوند (۱۸۰۰ پنس) افزایش یافته است.

یک سخنگوی وزارت بهداشت انگلیس وضع موجود را به کمبود جهانی مواد اولیه برای تهیه آنتی‌بیوتیک نسبت داد و ادعا کرد که نوسان قیمت این دارو امری طبیعی است. هم زمان رسانه‌های انگلیس فرازهایی از نامه سازمان خدمات ملی بهداشت (ان‌اچ‌اس) به داروخانه‌ها را منتشر کرده‌اند که درباره «وقفه موقت در عرضه برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها به دلیل افزایش تقاضا» هشدار داده شده است.

هفته پیش «کالین براون» معاون مدیر آژانس امنیت بهداشت انگلیس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: امسال شاهد تعداد بیشتری از موارد استرپتوکوکی گروه A نسبت به همیشه هستیم. این باکتری معمولاً موجب ایجاد عفونت خفیف و منجر به گلودرد یا مخملک می‌شود که به راحتی با آنتی بیوتیک قابل درمان است. در شرایط بسیار نادر، این باکتری می‌تواند وارد جریان خون و باعث بیماری جدی شود که به آن استرپتوکوک مهاجم گروه A می گویند.

وی با بیان این ادعا که موارد ابتلا در انگلیس همچنان نادر است افزود: با این حال مهم است که والدین مراقب علائم باشند و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند تا فرزندشان درمان و از جدی شدن عفونت جلوگیری شود.

این در حالیست که مدیران مدارس ابتدایی انگلیس در واپسین روزهای سال جاری میلادی و در آستانه تعطیلات کریسمس، با ارسال نامه‌هایی از والدین خواسته‌اند که مراقب علائم عفونت استرپتوکوک در فرزندان خود باشند و در صورت مشاهده نشانه‌ها بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنند.

مقامات بهداشتی انگلیس می‌گویند که ابتلا به این باکتری در بیشتر موارد با مصرف دارو قابل درمان است اما در برخی موارد که بیمار دچار تب شدید، درد عضلانی، حالت تهوع و تغییر مزاج شده است می‌تواند منجر به تلفات شود.

آن‌ها معتقدند که در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر شیوع سویه جدید وجود ندارد و افزایش موارد مرگ و میر به احتمال زیاد مربوط به مقادیر بالای باکتری‌های در گردش و افزایش تعاملات اجتماعی پس از پایان محدودیت‌های کرونایی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha