مهرداد عرب اول روز شنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برنامه هفتم توسعه، چهارمین برش از سند ۲۰ ساله چشم انداز و اولین برنامه بیانیه گام دوم انقلاب محسوب میشود و از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی بیان کرد: ۲۱ شهریور ماه امسال سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه کشور ابلاغ و پس از آن در دوم آذر ماه بخشنامه، خط مشی و چارچوب کلان برنامه هفتم توسعه تدوین شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در نهایت این برنامه در اختیار سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر وزارتخانهها قرار گرفت تا بر مبنای آن لایحه برنامه هفتم در مدت کوتاه تدوین و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.
وی، تلاش، صداقت و تعهد دستگاههای اجرایی و کارگزاران نظام، همراهی و همفکری صاحب نظران و متخصصان و همراهی آحاد مردم و فعالان اقتصادی را سه شرط مهم تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه عنوان کرد.
به گفته عرب اول، برنامه هفتم توسعه به عنوان چهارمین برش از سند چشم انداز ۲۰ ساله و اولین برنامه بیانیه گام دوم انقلاب، بسیار حائز اهمیت است و اهداف کلانی را دنبال میکند.
توجه به ۱۲ مسئله و محور کلیدی در برنامه هفتم توسعه
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۲ مساله و محور کلیدی در برنامه هفتم توسعه آغاز شده است.
وی افزود: توجه به مساله محوری از ویژگیهای برنامه هفتم توسعه است که در برنامههای گذشته وجود نداشت و به موضوعات متنوعی پرداخته میشد که هم به گونهای منابع را هدر میداد و هم زمان را از دست میدادیم.
عرب اول تصریح کرد: ثبات اقتصادی و کنترل تورم با تاکید بر اصلاح ساختار بودجهای و نظام بانکی و بهبود فضای کسب و کار، اولویت اول برنامه هفتم توسعه محسوب میشود.
وی افزود: دومین موضوعی که در برنامه هفتم توسعه به آن توجه شده، رشد اقتصادی و ارتقای بهرهوری با تاکید بر بخشهایی همچون مسکن، زنجیرههای ارزش صنایع معدنی، اقتصاد دریا محور و دیجیتال و قطب بندی نواحی تولیدی و ترانزیتی موجود در کشور است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دیگر موضوع کلیدی برنامه هفتم توسعه توجه به امنیت غذایی است، گفت: توجه به صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی و حکمرانی یکپارچه منابع و مصارف آب نیز از دیگر موضوعهای این برنامه هست.
وی تاکید کرد: در مجموع در برنامه هفتم با سه گروه بندی از جمله چالشهایی که در نظام برنامهریزی کشور وجود داشته، محورهای بستر ساز یا زمینه ساز توسعه و پیشرانهای توسعه و تحقق اهداف برنامه، مواجه هستیم.
به گفته عرب اول، در بخش محورهای توسعه میتوان گفت که سیستان و بلوچستان از پر ظرفیتترین استانهایی هست که توجه به اقتصاد دریا محور کمک محسوسی به آن خواهد کرد.
نظر شما