۱۶ آذر ۱۴۰۱، ۲۰:۵۰
کد خبرنگار: 2205
کد خبر: 84964324
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

۱۶ آذر و روشن شدن چراغ پرسشگری دانشجویان در بیرجند

بیرجند - ایرنا - همزمان با ۱۶ آذر روز دانشجو، نشست پرسش و پاسخ با حضور رئیس فراکسیون پیشرفت شرق و مکران مجلس شورای اسلامی در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار و به سوالات، مطالبات و دغدغه‌های دانشجویان در فضای صمیمی و صریح پاسخ داده شد.

به گزارش ایرنا، شانزدهم آذر سالروز جنبش دانشجویی، بیداری، عدالت خواهی، ظلم ستیزی، سمبل بصیرت و فداکاری دانشجویان و روز جلوه‌گری هویت جامعه دانشگاهی و یادآور شهامت دانشجویانی است که سال ۱۳۳۲ قلب‌هایشان برای استقلال ایران تپید و در برابر دخالت‌ و توطئه‌های استکبار جهانی تا شهادت ایستادند.

۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ سه دانشجو به نام‌های احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعت‌رضوی و مصطفی بزرگ‌نیا در دانشکده فنی دانشگاه تهران و حین اعتراض دانشجویی نسبت به برقراری مجدد روابط ایران با انگلیس و ورود قریب‌الوقوع ریچارد نیکسون معاون وقت رئیس جمهور آمریکا به ایران توسط نظامیان رژیم پهلوی به شهادت رسیدند.

فردای آن روز، ریچارد نیکسون به تهران آمد و در حضور ده‌ها سرباز در دانشگاه تهران دکترای افتخاری حقوق را دریافت کرد که نوعی بی‌اعتنایی و دهن‌کجی شاه به اعتراضات دانشجویان محسوب می‌شد.

واقعه ۱۶ آذر از آن روز توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور به عنوان روز دانشجو نامیده شد که تاکنون نیز به قوت خود باقی است.

به همین مناسبت روز چهارشنبه در دانشگاه بیرجند نشست پرسش و پاسخ دانشجویان با رئیس فراکسیون پیشرفت شرق و مکران مجلس شورای اسلامی و رئیس دانشگاه بیرجند برگزار شد و سه ساعت به طول انجامید.

در این نشست دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف خراسان جنوبی دغدغه‌های و سوالات خود را در تالار ولایت دانشگاه بیرجند بیان و پاسخ آنها را دریافت کردند.

انتقاد از نبود توازن در احداث واحدهای صنعتی و تولیدی

اولین قرعه برای مطرح کردن سوال به امید محسنی دانشجوی غیربومی و مقیم استان کرمان افتاد و وی از نبود توازن در ایجاد طرح‌های صنعتی و تولیدی انتقاد کرد و گفت: چرا در استان کویری کرمان باید صنایع آب‌بر و صنایع با آلودگی بالا از جمله فولاد احداث شود؟ مردم همچنان از عوارض آلوگی آن رنج می‌برند؟

رئیس فراکسیون پیشرفت شرق و مکران مجلس شورای هم در پاسخ به این دغدغه گفت: یکی از مشکلات ما در کشور نبود توازن در طرح‌های تولیدی و اقتصادی است در حالی که باید احداث طرح‌ها براساس سند آمایش سرزمینی باشد.

روح الله ایزدخواه افزود: پشت برخی طرح‌های احداثی، کشمش‌های سیاسی است که امثال من نماینده قول‌هایی در دوران جمع آوری آرا داده‌ایم و باید امروز به هر طریقی به دنبال تحقق وعده باشیم.

وی عنوان کرد: اما شما دانشجویان باید از لحاظ فرهنگی در این خصوص مطالبه‌گری داشته باشید چرا که با مطالبه‌گری شما دانشجویان این موضوعات اصلاح می‌شود و فضا به نفع توسعه اقتصادی براساس اقلیم و مزیت‌های منطقه رقم خواهد خورد.

۱۶ آذرماه و روشن شدن چراغ پرسشگری دانشجویان در دانشگاه بیرجند

آیا نمایندگان صدای مشکلات اقتصادی مردم در مجلس هستند؟

محمدعلی کاظمی از دانشجویان دکترای برق دانشگاه بیرجند هم از نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پرسید که آیا از نظر اقتصادی هم در مجلس شورای اسلامی اقدامی انجام شده؟ و آیا شما به عنوان نمایندگان مردم، صدای مردم در مجلس شورای اسلامی بوده‌اید یا نه؟

ایزدخواه در پاسخ به این سوال از تسهیل روند صدور کسب و کار در مجلس یازدهم سخن گفت و افزود: در این خصوص اگر دستگاه‌های اجرایی طی ۱۵ روز به استعلامات پاسخ ندهد خود به خود جواب استعلام مثبت اعلام خواهد شد.

وی عنوان کرد: با تصویب این قانون خیلی دست و پای بخش خصوصی آزاد شد و فسادها، کاغذ بازی‌ها و امضاهای طلایی جمع و جورتر شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فضای اقتصاد یک بعد فرهنگی و یک بعد اندیشه‌ورزی دارد، بیان کرد: بانک خصوصی در این کشور یک ایده احمقانه است، تولیدکننده با هر زحمت تولید ثروت می‌کند و بانک خصوصی جارو می‌کند.

ایزدخواه تصریح کرد: دانشجو نباید احساسی شود بلکه باید تحلیل‌گر و منتقد باشد چرا که برخی جریانات از احساسی شدن شما منافع خودشان را می‌برند.

۱۶ آذرماه و روشن شدن چراغ پرسشگری دانشجویان در دانشگاه بیرجند

انتقاد از کمبود اعتبار و امکانات دانشگاه فنی و حرفه‌ای

مائده کدخدایی دانشجو دانشگاه فنی و حرفه‌ای بیرجند هم از تخصیص پایین اعتبارات، امکانات و تجهیزات ضعیف دانشگاه خود انتقاد کرد و گفت: باید در تخصیص اعتبارات به این دانشگاه‌ها بیشتر توجه شود.

رئیس فراکسیون پیشرفت شرق و مکران مجلس در پاسخ دیگر سوال این دانشجو که نفس دانشجو را می‌برند و اجازه نمی‌دهند مطالبه‌گری کند، گفت: باید این فضای سیاسی بشکند و ربطی به قانون، نظام و مجلس اسلامی ندارد.

ایزدخواه ادامه داد: فضاهای فشار در محیط‌های کوچک‌تر معمولا بسته‌تر است که باید این فضای به همت خود شما دانشجویان شکسته شود.

وی از دانشجویان خواست روی مسئله اصلی کشور و جامعه دست بگذارند و حتما پیروز خواهند بود، برای موضوعات و مطالبه‌گری با افراد اهل فن و مردم هماهنگ باشید.

ایزدخواه عنوان کرد: بله اینک به دانشگاه و موضوع فعالیت فنی و حرفه‌ای کمتر توجه می‌شود، قبول دارم و کارگروه ویژه فنی و حرفه‌ای در دفتر خودم دارم که انتقادات و مشکلات دانشگاه شما را هم پیگیری خواهم کرد.

دبیر انجمن علمی مختران دانشگاه بیرجند هم با انتقاد از اینکه مخترعین و تولیدکنندگان حمایت‌های مالی لازم نمی‌شود، گفت: درخواست ما این است که دولت واقعا از شرکت‌های دانش بنیان و مخترعین حمایت کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی حمایت مستقیم از تولیدکنندگان و در هرجایی را سم دانست و گفت: پول مفت در هیج جا تاثیرگزار نیست.

۱۶ آذرماه و روشن شدن چراغ پرسشگری دانشجویان در دانشگاه بیرجند

چرا شفافیت در آرای نمایندگان نداریم؟

محمد قاسمی‌فرد دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با طرح این سوال که امروز به عنوان روز دانشجو مجلس چقدر به دانشجویان اهمیت داد؟ در روز دانشجو که از آن به عنوان موذن جامعه نام برده می‌شود و نمایندگان مجلس باید پاسخگوی مطالبات دانشجویان باشند چرا در این روز مهم رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی برگزار کردند؟ ایزدخواه در پاسخ گفت: این مطالبه و درخواست شما مهم و به جا است اما بنده واقعا به صورت مستمر در نشست‌های پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه‌های مختلف شرکت می‌کنند.

سوال دوم این دانشجو هم این بود چرا در آرای نمایندگان مجلس شفافیت وجود ندارد؟ که ایزدخواه در پاسخ گفت: در مجلس مخالف ذاتی شفافیت نیستیم اما فضای عمومی و تاب‌های اجتماعی جامعه آماده برای شفافیت آرای نمایندگان نیست و گاه با شفافیت آرا نمایندگان توهین‌های زیادی به آنان می‌شود.

وی افزود: همان قدر که نیاز است نماینده غیرشفاف را مورد انتقاد قرار دهید، در آن سوی قضیه هم باید افکار عمومی آماده شود و نباید به صرف یک نظر، به صورت مستمر به نماینده توهین شود.

حامد ملاکی، نماینده انجمن‌های علمی دانشجویان دانشگاه بیرجند هم از تخصیص پایین اعتبارات به انجمن‌ها انتقاد کرد و گفت: در استان ۵۰ انجمن علمی داریم و اکثر شرکت‌های دانش بنیان از دورن همین انجمن‌های علمی بیرون آمده‌اند.

ایزدخواه هم در پاسخ به انتقاد این دانشجو گفت: هرچه شما کار انجمن‌های علمی را به شرکت‌های دانش بنیان نزدیکتر کنید، راحتر از مزایای مختلف برخوردار خواهید شد.

همزمان با ۱۶ آذر مراسم گرامیداشت روز دانشجو با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین "محسن قرائتی" رئیس ستاد اقامه نماز کشور ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در فرهنگسرای شهر بیرجند و با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سید "علیرضا عبادی" نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند برگزار شد.

همچنین صبح امروز با حضور استاندار خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند از پژوهشگران و فناوران برتر استان تجلیل شد و جواد قناعت ساعاتی را میهمان دانشجویان این دانشگاه بود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha