به گزارش خبرنگار ایرنا، «فاطمه ترکمان اسدی» روز چهارشنبه در آیین تجلیل از فعالان عرصه سلامت آب اظهار داشت: مدیریت بحران آب از مرداد سالجاری در شهرستان همدان با بیش از ۶۵۰ هزار نفر جمعیت آغاز شد.
وی افزود: با توجه به قرار داشتن در فصل تابستان و محدودیت های منابع آبی، بالا بودن احتمال بروز بیمار اسهالی و همزمانی کمبود آب با پیاده روی اربعین و قرار داشتن همدان در مسیر زائران کربلا ، مدیریت این بحران بسیار دشوار بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: این دانشگاه برای مدیریت منابع آب در چند بخش و محور ورود کرد که در گام نخست بررسی کیفیت منابع آبی و چاه های جدید در دستور کار قرار گرفت و در این راستا همه چاه ها مورد سنجه های مختلف سلامت از نظر آلودگی میکروبی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: با اضافه شدن تانکرهای سیار و احتمال بروز مسایل عفونی، ۱۵۰ تانکر آبرسانی سیار چندین مرحله در طول شبانه روز از نظر سلامت آب، تانکر، راننده، سلامت شیر خروجی و پلمب آن با ۲ امضا تایید سپس اجازه خروج به تانکر آب داده می شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: علاوه بر این تامین آب مورد نیاز همه بیمارستان ها و مراکز درمانی شبانه روزی و خوابگاه های دانشجویی پیگیری شد.
ترکمان اسدی اظهار داشت: به دنبال تامین آب آشامیدنی شهری، سلامت آن نیز پایش شد تا آب سالم، با کیفیت و استاندارد به دست مصرف کننده برسد.
وی تاکید کرد: چنانچه آب موجود در یک لوله انتقال آب آلوده می شد نه تنها تخت های موجود در همه بیمارستان ها تکمیل بلکه باید در کل شهر بیمارستان صحرایی برای بستری و درمان بیماران اسهالی دایر می شد.
وی گفت: از پنجم مرداد تا ۳۰ آبان امسال پنج هزار و ۴۸۰ نمونه از آب موجود در تانکرهای سیار و هشت هزار نمونه از شبکه شهری و در مجموع حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ مورد نمونه برداری صورت گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: با توجه به انتقال آب از سد تالوار به همدان و چالش های طرح شده، ۷۰ نمونه از سد تالوار انجام شد و یک گروه علمی و توانمند دانشکده بهداشت شروع به آرسنیک زدایی از آب تالوار کردند.
ترکمان اسدی بیان کرد: با ورود آب سد تالوار به تصفیه خانه شهید بهشتی از لحظه ورود آب، خروج آن و قرار گرفتن در مسیر لوله تا خانه، آلودگی ارسنیک پایش و بررسی و نتایج با هم مقایسه می شد که نتایج سنجه های علوم پزشکی حاکی از سلامت آب از نظر آرسنیک بود.
وی گفت: ۳۱۴ نمونه از مخزن شهید بهشتی برای بررسی میزان آرسنیک دریافت شد هر چند همچنان نمونه گیری ادامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: در مقطعی یک هزار و ۲ نفر از اهالی شهر مریانج به علت استفاده از آب چاه خانگی دچار اسهال شده بودند که این موضوع از سوی معاونت بهداشتی مدیریت و خانه به خانه کارهای آموزش و بررسی وضعیت چاه ها انجام شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: همدان حدود ۲ ماه با مشکل آب مواجه بود و مردم در تامین آب آشامیدنی مورد نیاز با مشکلاتی روبرو شدند.
«محمد مهدی مجذوبی» افزود: با وجود اهمیت انتقال آب تالوار به شهر همدان، اما سلامت آب موضوع مهمی بود چرا که باید سلامت آن از سوی دانشگاه علوم پزشکی تایید می شد.
وی ادامه داد: بررسی کیفیت و سلامت آب موجود در شبکه، تانکرهای سیار، چاه ها و آب معدنی توسط بخش های مختلف بهداشت محیط، معاونت پژوهشی، اورژانس و معاونت غدا و دارو دانشگاه و آزمایشگاه های علوم پزشکی همدان درگیر این موضوع شدند.
نظر شما