۱۶ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۰۸
کد خبرنگار: 2778
کد خبر: 84963495
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نقش دانشجویان در پویایی و التیام جامعه

۱۶ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۰۸
کد خبر: 84963495
نقش دانشجویان در پویایی و التیام جامعه

زاهدان- ایرنا- با توجه به شرایط خاص کنونی جامعه و سوء استفاده دشمنان به منظور تحریک برخی افراد، نقش دانشگاه و دانشجو به عنوان مرجع علمی با جمعیت روشنفکر و آینده‌ساز در جامعه بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش ایرنا ۱۶ آذر نماد خِرَدگرایی، آزادی‌خواهی و روز تجلیل از مبارزات سرنوشت‌ساز دانشجویی است و قدم‌های استوار دانشجو، همواره همگام و همراه با ملت بزرگ ایران بوده و دانشجوی این سرزمین به همان اندازه که در عرصه دانش فعال است، در صحنه دفاع از کیان و هویت دینی و ملی خود نیز امیدآفرین و فداکار است.

روز دانشجو نماد خودباوری، زمان‌شناسی و هوشیاری تاریخی فرزندان ایران در دانشگاه است. آنچه این روز را وارد تقویم مناسبت‌های ملی ایرانیان کرده، شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران توسط رژیم طاغوت است. روزی که سه دانشجو قربانی شدند تا رد خون آنها برای همیشه در چهره دانشگاه نقش ببندد و همواره نماد میهن پرستی، آزادی‌خواهی و استقلال‌طلبی فرزندان این مرزوبوم باشد.

دانشجویان فهیم و بصیر ایران اسلامی در آن روز ثابت کردند که دانشجو نه فقط جوینده دانش است بلکه جوینده آزادی و استقلال نیز هست و دانشجویان مصداق نبض بیدار جامعه و سرمایه واقعی و ماندگار کشور و کلید سعادت فردای ایران هستند.

دشمن، مجادله و توهین و نفرت را به‌جای منطق، مناظره و تمرین رواداری برای ساحت دانشگاه می‌پسندد و توقف و وابستگی را به‌جای حرکت، خودباوری و نوآوری القا می‌کند

همه خوب می‌دانیم که دانشجویان همیشه در خط مقدم مطالبه‌گری برای احقاق حقوق عامه و همچنین مقابله با جزم‌اندیشی‌ها و انحرافات بوده‌اند. آنها همواره زبان گویای مردم بوده و هیچ‌گاه از حرکت باز نایستاده‌اند.

تغییر و وارونه نشان‌دادن اولویت‌ها به دانشجویان، یکی از سلاح‌های دشمنان در برابر نظام دانشگاهی ماست. آن‌ها یقیناً می‌خواهند سهم غیرقابل انکار خود در بروز معضلات و عقب‌ماندگی ملت‌ها را با تزویر و القای ناامیدی و ضعف، به حاشیه ببرند و برای این‌کار، دانشجویان به‌عنوان پیشران‌های جامعه و دانشگاه به‌عنوان زیرساخت حیاتی نوآوری و تحول در کشور، هدف دشمنان قرار می‌گیرند.

دشمن، مجادله و توهین و نفرت را به‌جای منطق، مناظره و تمرین رواداری برای ساحت دانشگاه می‌پسندد و توقف و وابستگی را به‌جای حرکت، خودباوری و نوآوری القا می‌کند.

در شرایط خطیر امروز که جبهه دشمنان و طمع‌کاران به دانشگاه و دانشجو، سناریوهای متنوع و زنجیره‌ای برای انحراف جنبش دانشجویی، جوان و انقلابی کشور و خاموش کردن ندای استکبارستیزی، حق‌طلبی و آرمان‌خواهی آن را دنبال می‌کنند؛ بازخوانی و تامل در نقش دانشجو در تحقق آرمان‌ها و شعارهای اصیل انقلاب اسلامی و ظرفیت‌سازی‌های موثر برای تضمین پیشرفت ایران اسلامی به‌ سمت فتح قله‌های ممتاز جهانی از جمله گزاره‌های مهم و تعیین‌کننده فراروی یکایک دانشجویان شریف، بصیر و آینده‌نگر به شمار می‌رود.

نقش دانشجویان در پویایی و التیام جامعه

نقش دانشگاه و دانشجو در پیشرفت کشور

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با تبریک روز دانشجو با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب که فرمودند اگر دانشجو خواب بماند نماز امت قضا می‌شود و نشاط ناشی از بیداری علمی، فرهنگی و سیاسی از مردم سلب می‌شود، گفت: همانطور که شهید بهشتی معتقد بود دانشجویان آگاه‌ترین اقشار جامعه هستند، باید بدانیم که دانشجویان هم‌اینک نیز به خوبی بر مسائل مختلف واقفند.

غلامرضا رضایی بیان کرد: داشتن بینش و درک سیاسی به دانشجویان کمک خواهد کرد در عین سیاسی بودن از گرفتار شدن در بازی قدرت و فاصله گرفتن از آرمانگرایی و انقلاب گرایی که در ذات دانشجوی سیاسی است، مصون بماند.

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مهمترین تهدید برای محیط دانشگاه‌ها و فعالیت‌های سیاسی در دانشگاه، جولان احزاب و جریان‌های سیاسی و بعضا سواری گرفتن از فعالیت‌های دانشجویی در جهت اجرای مقاصد قدرت طلبانه خویش است.

رضایی بیان کرد: دانشجو باید دوست را از دشمن تشخیص دهد و نسبت به ظواهر فریبنده و شعارهای انحرافی جریان‌های خارجی هوشیار باشد.

مهمترین تهدید برای محیط دانشگاه‌ها و فعالیت‌های سیاسی در دانشگاه، جولان احزاب و جریان‌های سیاسی و بعضا سواری گرفتن از فعالیت‌های دانشجویی در جهت اجرای مقاصد قدرت طلبانه خویش استوی افزود: دانشجویان می‌توانند درست‌ترین تحلیل را نسبت به مسائل جامعه داشته باشند و راه حل‌های تاثیرگذاری را برای بهبود شرایط به مسوولان به عنوان سیاست گذاران اقتصادی و اجتماعی ارائه دهند.

رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: دانشجویان می‌توانند راهکارهایی را به خانواده‌ها به عنوان هسته‌های اصلی اجتماع و نیز به تمام افراد جامعه به عنوان مصرف کننده و تاثیرگذاران و تاثیرپذیران اصلی اقتصاد در جوامع ارائه دهند.

وی افزود: دانشجویان بصیر کشورمان می‌توانند با زیر ذره بین بردن برنامه‌های اقتصادی دشمنان علیه ملت ایران و شناخت راه‌های مقابله با آن و انتقال آن را حل‌ها به جامعه، شکوفایی اقتصاد و پیشرفت همه جانبه را برای ایران اسلامی به ارمغان بیاورند.

رضایی بیان کرد: قطعا امروزه دانشگاه‌ها در پیشرفت کشور نقش مهمی دارند و در واقع بسیاری از الگوهای مثبتی که امروز در جامعه مطرح می‌شوند توسط مجموعه دانشگاهی، مرکز نخبگانی که شامل دانشجویان و اساتید است ارائه می‌شود و به این دلیل نباید نقش مثبت دانشگاه‌ها نادیده گرفته شود.

نقش دانشجویان در پویایی و التیام جامعه

اهمیت نقش کنشگری و مطالبه‌گری دانشجو

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: دانشجو همان عنصری است که توانست انقلاب اسلامی را راهبری کند. جنبش‌های دانشجویی با حفظ وحدت خود در اوان انقلاب توانستند قیام خود را به ثمر برسانند.

ابوالفضل مهروز گفت: دانشجوی امروز اما تفاوتی که با دانشجوی دیروز دارد، در سطح اطلاعات، کنشگری و اثرگذاری بیش از پیش است. دانشجوی امروز می‌تواند در عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی به کنشگری پرداخته و نظرات خود را مطرح و خود و دیگران را به چالش بکشاند.

وی بیان کرد: از وظایفی که دانشجو دارد رفتن بدنبال دانش و علم بوده و این همان معنای اصیل کلمه دانشجو است. دانشجو به طور مداوم، اصالتا به دنبال گمشده‌ای در خود، اطراف و جامعه خود است. با پیدا کردن آن به سراغ یافتن گمشده‌های دیگر خود می‌رود.

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: دانشجو باید به وظایف خود واقف باشد تا بتواند همان نقش کنشگری و مطالبه‌گری که جزو اصول دانشجو بودن است؛ به سرانجام برسد.

وی ادامه داد: دریافت این نکته که دانشجو، کفِ میدانِ همه اتفاقات و مرکز ثقل و پاشنه آشیل حوادث جهت ساز کشور است، می‌تواند اهمیت نقش کنشگری و مطالبه‌گری دانشجو را بیش‌از پیش نمایان سازد.

رسیدن به جهاد تبیین، مستلزم شناخت گذشته و قدرت تمیز حق از باطل است، دقیقا همان ملزوماتی که دانشجو برای حفظ اصالت خود در کنشگری و مطالبه گری باید رعایت کندمهرورز بیان کرد: از دیگر وظایف دانشجو در جهت کنشگری درست و به موقع، شناخت اهداف، مواضع و دیدگاه‌های دشمنان در قبال انقلاب اسلامی است. اگر دانشجو بدون شناخت نقشه راه و وظایف خود گام بر دارد، خواه نا خواه تکه‌های پازل دشمنان را تکمیل می‌کند.

وی تصریح کرد: مطالعه تاریخ ایران و اشراف بر وقایع صدر اسلام، از جمله الزاماتی است که برای رسیدن به سطح شناخت اولیه باید در اولویت قرار گیرد. تنفس و تمرکز دانشجو در هزار توی تاریخ و وقایع آن، موجب روشن شدن اهداف خاموش و مرگ آور دشمن و در نهایت هم هموار شدن راه برای ساختن مسیری به سمت قله در چاچوب انقلاب اسلامی می‌شود که امری زمان بر است.

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: دانشجو در کنشگری باید به تجارب دیگران رجوع و از انجام خطاها و یا طی طریقی که دیگران به اشتباه رفتند، بپرهیزد.

وی افزود: در مساله کنشگری و مطالبه‌گری دانشجو باید اصالت خود را حفظ کند و مطابق نظر رهبری، با شناخت دشمن گام بردارد. از منظر رهبر انقلاب، شناخت دشمن، ابتدا باعث جلوگیری از حمله فکری، اعتقادی، فرهنگی و سیاسی می‌شود و ثانیا می‌تواند راهکارهای مقابله با دشمن را در اختیار ما قرار بدهد.

مهرورز اظهارداشت: همانطور که بارها و بارها رهبر معظم انقلاب تاکید فرمودند جهاد تبیین نیاز امروز جامعه است؛ زیرا جبهه استکبار به دنبال نفوذ و سلطه بر اذهان عمومی است.

وی ادامه داد: ملکه دنیا، افکار عمومی است و پیروزی با کسی است که بتواند ملکه را در تحت سیطره داشته باشد.

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: رسیدن به جهاد تبیین، مستلزم شناخت گذشته و قدرت تمیز حق از باطل است، دقیقا همان ملزوماتی که دانشجو برای حفظ اصالت خود در کنشگری و مطالبه گری باید رعایت کند.

نقش دانشجویان در پویایی و التیام جامعه

نقش دانشگاهیان در تببین مسائل روز جامعه

رییس دانشگاه پیام نور زاهدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان مورد توجه جامعه هستند و مردم به آنها نگاهی خاص دارند در زمینه آرام سازی فضای جامه در شرایط کنونی می‌توانند نقش کلیدی داشته باشند.

عباس اویسی ادامه داد: نخبه‌های دانشگاهی همواره در تلاشند تا یک گام جلوتر از سایرین حرکت کرده و آینده نگری دقیقی داشته باشند و بنابراین می‌توانند چراغ راهی برای جامعه باشند.

وی افزود: برای حل مشکلات جامعه تنها حرف زدن کافی نیست و باید تعامل در جامعه بیشتر شود.

رییس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان تصریح کرد: وقایع اخیر گرچه پیامدهای منفی داشته اما برخی نکات مثبت نیز به همراه داشت که از جمله آنها می‌توان به آگاهی مردم از اعتراض و تفاوت آن با بهم ریختن نظم اجتماعی اشاره کرد و آگاهی رسانی به جامعه در این زمینه وظیفه‌ای است که باید از طریق عالمان دانشگاهی و روشنفکران انجام شود.

وی بیان کرد: باید جلوی تندروی‌ها گرفته شود و برخی از مسائلی که در ساختارهای خود دچار مشکل هستند اصلاح شود.

اویسی با بیان اینکه اطلاعات موجود از شرایط اخیر باید در دانشگاه‌ها پردازش و دسته بندی شود و برای حل مشکلات احتمالی راهکارهایی ارائه شود افزود: بسیاری از خواسته‌های مردم از نظر جامعه و رفتار شناسی امکان بررسی دارد.

دانشمندان اقتصادی برخاسته از دانشگاه دید روشنی از شرایط اقتصادی کشور دارند، بنابراین می‌توانند در حل مشکلات اقتصادی نقش کلیدی داشته باشند

وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما بلندگوهای بسیار زیادی وجود دارد و برخی افراد باید در این شرایط با احتیاط رفتار کنند و اجازه دهند تا بلندگوهای رسمی صدایی گویا داشته باشند و پیام آنها به گوش تمام جامعه برسد.

رییس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: نباید افردی که تخصص خاصی در زمینه‌ای ندارند بدون آنالیز شروع به پخش شایعات کنند زیرا این امر سبب تشنج در جامعه می‌شود و قانون نیز چنین حقی را برای این افراد قائل نمی‌شود.

وی بیان کرد: همچنین باید به سخنان مردم نیز توجه شود زیرا در بسیاری از موارد تمام مردم با هم، همصدا هستند که از نمونه‌های آن می‌توان به شعار "جانم فدای ایران" اشاره کرد، بنابراین، این امر بهترین منبع برای اتحاد است و با توجه به شکل‌گیری هویت جدید جامعه باید از این احاد در طریق مثبت استفاده کرد.

اویسی ادامه داد: باید این امر را در نظر گرفت که در کنار برخی اتفاقات منفی فرصت‌هایی نیز ایجاد می‌شود که باید از آنها بهره برد برای مثال برخی افراد نادان به پرچم ایران توهین کردند و تجزیه طلبان نیز شناسایی شدند که در پی فرصت طلبی بودند و همزمان در طرف مقابل حس همدلی نیز در سایر افراد جامعه برای ایجاد ایرانی آباد، متحد و رو به پیشرفت ایجاد شد و رشد کرد.

وی تصریح کرد: نباید فریب جوسازی‌های دشمنان را در زمینه وجود ناامنی و ناآرامی در ایران را خورد زیرا شرایط کشور هم‌اینک بسیار آرام و امن است.

رییس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان بیان کرد: دانشمندان اقتصادی برخاسته از دانشگاه دید روشنی از شرایط اقتصادی و تورم دارند و بنابراین می‌توانند در حل مشکلات اقتصادی نقش کلیدی داشته باشند.

وی افزود: بسیاری از افراد جامعه به زندگی اساتید و دانشگاهیان نظاره می‌کنند و در صورتیکه شرایط اقتصادی این بخش بهبود بخشیده شود این امر در جامعه نیز تاثیرگذار است.

اویسی ادامه داد: نباید شکاف‌های اقتصادی و ناهماهنگی در بین اساتید دانشگاه‌های مختلف وجود داشته باشد و در امر همسان سازی باید همت شود.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی خاطرنشان کرد: همه ما به عنوان بخشی از جامعه باید هم‌اینک صبر و بردباری را در پیش گرفته و به این نکته توجه کنیم که شرایط جهانی نیز در وضعی مطلوبی به سر نمی‌برد.

رییس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان بیان کرد: بسیاری از مشکلاتی که درون کشور از لحاظ اقتصادی وجود دارد در جهان نیز در حال رخ دادن است و برخی از موارد ریشه در مسائل جهانی دارند.

وی افزود: در این میان دانشگاهیان وظیفه دارند تا با اطلاع رسانی و شفاف سازی درست مسائل این چنینی را برای مردم جامعه بیان کنند تا فرهنگ صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف ترویج یابد.

نقش دانشجویان در پویایی و التیام جامعه

۱۶ آذر فرصتی برای تبیین جایگاه دانشجو

مسوول کانون بسیج اساتیددانشگاه آزاداسلامی واحدایرانشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: ۱۶ آذرباید فرصتی برای تبیین جایگاه دانشجو در پیشبرد اهداف متعالی کشور و نقش دانشجویان به عنوان نیروهای این عرصه باشد.

حمیدرضا خزایی فر افزود: هم‌اینک شاهد بمباران اطلاعاتی و ارائه الگو از سوی رسانه‌های مختلف هستیم، بویژه رسانه‌هایی که از سوی دشمنان منافع کشور، طراحی و ارائه شده‌اند و از بین همه اقشار مختلف جامعه هدف ویژه آنان بر جوانان معطوف شده، بهتر است این قشر اطلاعات مورد نیاز خود را از منابع معتبر و موثق تهیه کرده و در الگوسازی بدنبال الگوهای مناسب بروند.

وی ادامه داد: به گفته بسیاری از جوانان و دانشجویان در حال حاضر میدان به خلاقیت‌های جوانان داده نمی‌شود، جوانان نخبه می‌توانند به عنوان نیروی علمی و ارزشی، اهداف انقلاب اسلامی را به خوبی تبیین و در همان راستا حرکت کرده و این اهداف را اجرا کنند.

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان نیز در این میزگرد اظهار داشت: دشمنان از فضای مجازی به منظور بهره بردن برای مقاصد شوم خود استفاده می کنند.

میرامین میرمرادزهی تصریح کرد: دانشجویان باید با شناخت اهداف شوم دشمنان و تاکتیک‌های آنان در فضای مجازی علاوه‌بر پیش‌بینی بازی‌های آینده دشمنان نقش روشنگری به عنوان افسر جنگ نرم را در جامعه ایفا کنند.

به گزارش ایرنا، ۱۶ آذر در کشورمان روز دانشجو نامگذاری شده است. این روز، به یاد سه دانشجویی است که در اعتراض دانشجویان به دیدار رسمی نیکسون معاون وقت رییس جمهور آمریکا با شاه پهلوی آن هم چند ماه پس از کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، توسط رژیم ستم شاهی به شهادت رسیدند. رژیم پهلوی با حمله به دانشکده فنی دانشگاه تهران سه دانشجو به نام‌های شریعت رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگ‌نیا را به شهادت رساند.

این روز به نماد حق طلبی و مبارزه و اعتراض علیه استکبار و استعمار جهانی، استبداد شاهنشاهی تبدیل شد. از آن سال به بعد دانشجویان یاد آن شهدای دانشجو را گرامی می‌دارند. پس از پیروزی انقلاب نیز روز ۱۶ آذر روز «دانشجو» نامیده شد و هرساله مراسم‌ها و اجتماعاتی در دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha