به گزارش ایرنا، نقش پژوهش در توسعه همهجانبه انکارناپذیر است و این نیروی محرک توسعه در همه حوزهها، از جمله فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه جایگاه برجستهای دارد.
حضرت امام خمینی (ره) پژوهش را مهمترین عامل در کسب خودکفایی، بازسازی و توسعه مراکز علمی و تحقیقاتی و تمرکز بر هدایت امکانات و تشویق کامل همه جانبه دانستد .
رهبر معظم انقلاب نیز در تاکید جایگاه مهم پژوهش فرمودند: پژوهش از جمله چیزهایی است که زیرساخت همه پیشرفتهای کشور در امور توسعه مادی و صنعتی و به تبع آن ملی و سیاسی و بینالمللی است.
در راستای توجه به این تاکیدات صریح و توجه به نقش برجسته پژوهش در روند توسعه کشور، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گلستان تاکید کردند: توسعه بدون پژوهش مبتنی بر اصول علمی، دستنیافتنی است.
یکی از دانشجویان این مرکز آموزش عالی به ایرنا گفت: پژوهش از عوامل تاثیرگذار توسعه محسوب میشود اما در کنار تحقیق تئوری بلاید به کاربردیبودن پژوهش هم توجه کرد.
رضا امیدی اظهار داشت: پژوهش در صورت برخورداری از ویژگی کاربردیبودن میتواند منجر به خلق ثروت و توسعه شود.
وی بیان کرد: کشورهای پیشرفته بهخصوص در دهه اخیر به اهمیت پژوهش در برنامهریزی و توسعه و رشد پی برده و با برنامهریزی بلندمدت این موضوع مهم را محور و پایه تمام بخشهای اقتصادی، اجتماعی، علوم پایه و کاربردی خود در مسیر رسیدن به توسعه قرار دادند.
وی افزود: دانشگاه، تولیدکننده دانش بوده و بار اصلی تحقق و دستیابی به اهداف مرتبط با آن را بر عهده دارد.
امیدی ادامه داد: تولید و گسترش علم، تاثیر عمیق و زیادی در تمام حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارد و موتور محرکه توسعه همه جانبه و پایدار به شمار میرود اما در گلستان توجه کمی به پژوهش شده و از ظرفیت آن در مسیر پیشرفت استان استفاده نمیشود.
دانشجوی دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گلستان ادامه داد: باوجود کمتوجهی به نقش تحقیقات علمی در گلستان، دانشجویان به دلیل تاثیر عمیق پژوهش بر روند توسعه، از انجام آن غفلت ندارند اما امیدوار هستند نگاه مدیران به این موضوع مهم تغییر کند.
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گلستان هم به ایرنا گفت: موفقیت و توسعه پژوهش در جامعه نیازمند گسترش رویکرد پژوهشمدار است.
مریم صالحی افزود: نوع فعالیت پژوهشی یک شاخص اصلی برای توسعه و پیشرفت محسوب میشود و موفقیت در فعالیتهای مربوط به توسعه صنایع، کشاورزی و خدمات به گونهای به گسترش فعالیتهای پژوهشی بستگی دارد.
وی ادامه داد: پژوهش ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار میآید و اگر پژوهشی نشود، دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد.
صالحی ادامه داد: پژوهش و تحقیق، راه علمی و اصولی دارد و اگر این اصول رعایت نشود باعث هدر رفتن نیروی انسانی و مادی میشود.
رییس دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گلستان هم گفت: پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین است و توجه به آن میتواند نیاز کشور به اشتغال و تولید را برطرف کند.
شعبان شتایی اظهار داشت: کشورهای توسعهیافته و یا در حال توسعه برای پایهگذاری بنیانهای توسعه، علم و فناوری را محور فعالیتهای خود قرار داده و بودجه کلانی را به فعالیت تحقیقاتی اختصاص میدهند.
وی افزود: نقش تحقیقات علمی ساز و کار مؤثر و تعیین کننده توسعه ملی است.
رییس دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گلستان ادامه داد: باید اندیشمندان و دانشگاهیان را ترغیب به تولید بیشتر علم کنیم که ترویج فرهنگ پژوهش یکی از راههای رسیدن به این هدف است.
شنایی گفت: کاستی اصلی کاهش انگیزه برای انجام پژوهش در ایران، فراهمنبودن بستر تجاریسازی پژوهشها است که باعث شده از میل به انجام تحقیقات جدید کاسته شود.
وی بیان کرد: عرضه نتایج و عملکرد مطالعاتی دانشگاهها برای فراهمشدن امکان تجاریسازی پژوهشها، رسالت برخی دستگاههای اجرایی است که لازمه آن افزایش توجه مدیران به موضوع مهم پژوهش و تحقیق است.
استاندار گلستان هم گفت: علم و پژوهش در جمهوری اسلامی مورد توجه قرار داشته و معتقدیم بدون پژوهش نمیتوان به قلههای موفقیت و پیشرفت دست یافت.
علیمحمد زنگانه اظهار داشت: توجه به پژوهش در بیانات رهبر معظم انقلاب به چشم میخورد که به عنوان نمونه ایشان فرمودند «پژوهش باید هم برای رسیدن به اوج قله علم و ایجاد مرجعیت علمی و هم باید برای حل مسائل جاری کشور باشد».
وی ادامه داد: تلاش مستمر و هدفمند فرزندان نخبگان و فرهیختگان گلستان میتواند این استان را به نقطه منحصر به فرد علمی و پژوهشی در کشور و جهان برساند.
استاندار گلستان ادامه داد: پژوهش یکی از مهمترین نیازها برای دستیابی به رشد و پیشرفت همه جانبه است و نوع و سطح فعالیت پژوهشی شاخص مهم توسعه و پیشرفت محسوب میشود.
نظر شما