۱۵ آذر ۱۴۰۱، ۱۵:۲۹
کد خبرنگار: 2296
کد خبر: 84963074
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چهارمین همایش ملی «خیر ماندگار» برگزار می‌شود

۱۵ آذر ۱۴۰۱، ۱۵:۲۹
کد خبر: 84963074
چهارمین همایش ملی «خیر ماندگار» برگزار می‌شود

تهران- ایرنا- رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف یکی از شاخص‌های اصلی امر خیر است، گفت: یکی از وظایف اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه توسعه امر خیر در جامعه و تسهیل‌گری برای موسسات و تشکل‌های خیریه است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام احمد شرفخانی امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری چهارمین همایش ملی خیر ماندگار که در ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد با تاکید بر اینکه یکی از سرفصل‌های مهم این سازمان، امور خیریه است، اظهارداشت: یکی از وظایف اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه توسعه امر خیر در جامعه و تسهیل‌گری برای موسسات و تشکل‌های خیریه و تشکل‌های اجتماعی است.

وی با بیان اینکه وقف یکی از شاخص‌های اصلی امر خیر است، افزود: ضرورت دارد تا سازمان اوقاف و امور خیریه در کنار موسسات و تشکل‌های اجتماعی در راستای توسعه امر خیر، موضوع تحقیق را جزو اولویت‌های اصلی قرار دهد؛ بر همین اساس در سال‌های گذشته با همت مجموعه پژوهشکده آلاء، همایش‌های علمی و پژوهشی برگزار شده است.

شرفخانی با اشاره به اینکه پیشینه امر خیر در کشور ما به انفاق، احسان، باقیات ‌صالحات و وقف برمی‌گردد، تاکید کرد: بخش قابل توجهی از پیشرفت کشور ما مدیون امر وقف است؛ تعداد قابل توجهی از کتابخانه‌ها، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه کشور موقوفه هستند، بنابراین توسعه علمی کشور مدیون وقف است.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر تاثیرگذاری امر خیر در حوزه سلامت، گفت: امروز شاهد هستیم یک هزار و ۱۲۷ بیمارستان، مرکز درمانی و مرکز بهداشتی موقوفه از ساختار خیریه هستند و این یعنی بخش قابل توجهی از سلامت جامعه را امر خیر عهده‌دار شده است.

وی با بیان اینکه موقوفات قابل توجهی برای امر سرپرستی و کمک به ایتام، نیازمندان و فقرا وجود دارد، افزود: ما ۵۸ دارالایتام و مرکز نگهداری ایتام داریم و بیش از ۴ هزار موقوفه برای پشتیبانی امور ایتام وجود دارد؛ حتی برای تحکیم خانواده، رفع اختلاف خانواده‌ها و امر ازدواج موقوفات قابل توجهی در کشور وجود دارد.

شرفخانی با اشاره به اینکه ساختار موقوفات براساس ساختار تشکلی و مردمی است، اظهارداشت: اداره موقوفات در گذشته به‌ صورت ساختار جمعی بوده و حتی وقف‌ها به صورت جمعی شکل گرفته است اما امروز علاوه بر ساختار وقف، ضرورت دارد تا موسسات و تشکل‌های اجتماعی از حمایت مجموعه‌های حاکمیتی برخوردار شوند؛ بر همین اساس باید راهبردی را طراحی کنیم و نیاز به یک کار علمی داریم؛ یکی از روش‌های کار علمی برگزاری همایش‌هاست.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: امسال شاهد برگزاری چهارمین همایش ملی خیر ماندگار با موضوع ظرفیت‌ها و کارکردهای نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران هستیم که با حضور اندیشمندان این حوزه برگزار می‌شود.

رئیس چهارمین همایش خیر ماندگار در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: با توجه به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی صادر شده است، ‌ما باید پیشرفت‌های خود را در این موضوع تبیین‌ کنیم؛ از یک طرف گذشته درخشان در حوزه وقف داریم و می‌توانیم دستاوردهای کشورهای دیگر در امر خیر را بررسی و الگو گرفته و خودمان نیز یک‌ طرح بومی‌ را با توجه به پیشینه خوب خودمان ترسیم کنیم.

محمدصالح طیب‌نیا با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ در بنیاد آلاء ایده‌ای با عنوان خیر ماندگار شکل گرفت، افزود: چهار هدف اصلی ذیل این طرح شکل گرفت؛ هدف اول تولید دانش امر خیر در ایران، هدف دوم تربیت نیروی انسانی متخصص برای خیریه‌ها، هدف سوم اصلاح نظام مدیریت در حکمرانی امر خیر در ایران و هدف چهارم فرهنگ‌سازی و ترویج امر خیر در ایران است.

وی با اشاره به آماری از سه همایش خیر ماندگار در سال‌های اخیر اظهارداشت: فرصت ارسال مقالات به چهارمین همایش خیر ماندگار تا ۱۴ دی خواهد بود و زمان برگزاری همایش دهه دوم اسفند است که در 2 روز برگزار خواهد شد؛ ابتدا مراسم مربوط به افتتاحیه را داریم که در یک‌ نیم روز برگزار می‌شود و روز بعد نیز نشست‌های تخصصی پژوهشی خواهیم داشت که بخشی از آن مجازی و بخش نیز حضوری خواهد بود.

رئیس چهارمین همایش خیر ماندگار گفت در دبیرخانه اجرایی نیز همکاران ما بخش جنبی همایش را پیگیری می‌کنند که قرار است نمایشگاهی از دستاوردهای خیریه‌ها برای پیشرفت ایران را به نمایش بگذارند؛ همچنین در کنار این نمایشگاه یک کارگاه تخصصی برای امر خیر خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha