به گزارش روز سه شنبه ایرنا، علیرضا کلانتری در اولین جلسه کارگروه اشتغال و کارآفرینی وزارت ورزش و جوانان که با حضور دکتر یامین پور معاون امور جوانان و رئیس این کارگروه و سایر اعضا در ساختمان جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، به ارائه گزارشی از عملکرد بند الف تبصره ۱۸ (تسهیلات اشتغال زایی) سال ۱۴۰۰ در دو بخش ورزش و جوانان پرداخت و گفت: با پیگیریها و جلساتی که با وزارتتعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم موفق شدیم ۱۵ درصد از اعتبارات مربوط به بند الف تبصره ۱۸ آن وزارت را جذب کنیم. بر همین اساس اعتباری معادل ۳۴۰ میلیارد تومان با هدف اشتغال زایی به طرحهای مرتبط با توسعه مراکز تخصصی ورزشی اختصاص یافت که در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۰ به ما ابلاغ شد و پس از اصلاحات طرح، توسط نماینده وزارت ورزش و جوانان در شورای عالی اشتغال به استانها ابلاغ شد.
کلانتری افزود: تعداد زیادی از باشگاههای ما که در سه سال گذشته تحت تاثیر کرونا قرار گرفتند از این تسهیلات استفاده کردند که میانگین عدد تسهیلات برای اشتغال هر نفر ۲۲۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال جاری ارتقای بسیار چشم گیری داشته است.
وی با بیان این که این تسهیلات در حوزه اشتغال پایدار در مراکز تخصصی ورزش و مراکز مشاوره ازدواج اختصاص مییابد تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ با اعلام شورای عالی اشتغال این رقم به سه هزار میلیارد تومان یعنی چیزی حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است.
سرپرست مرکز مشارکتها، سرمایهگذاری و اقتصاد ورزش وزارت ورزش و جوانان به توافقنامه سال گذشته وزارت ورزش و جوانان با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: بر اساس این توافق موظف شدیم که ۳۷۵۰۰ اشتغال مستقیم و ۷۵۰۰ واحد کسب و کار تا پایان سال ۱۴۰۲ ایجاد کنیم که البته این تاریخ تا پایان سال ۱۴۰۳ تمدید شد. بر مبنای این توافق نامه یک توافقنامه استانی نیز آماده شده که تا پایان آذرماه به استانها ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، تعداد ۱۱۶۹ طرح ورزشی در سامانه کارا ثبت شد که برای آنها ۱۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد شده بود. از این تعداد ۳۱۱ طرح در کمیته های فنی استانها تصویب شد که نهایتا ۲۴۲ میلیارد تومان پرداخت شد و بر اساس آن ۱۱۰۰ اشتغال مستقیم ایجاد شد.
کلانتری با بیان این که ما بر مبنای مجوز هایی که صادر می کنیم می توانستیم در کمیته های فنی دفاع کنیم، افزود: در حال حاضر وزارت ورزش و جوانان دو مجوز صادر می کند که یکی پروانه باشگاه های ورزشی و دیگری مجوز راه اندازی مراکز مشاوره ازدواج و خانواده است که امسال به حوزه کاری ما در بخش اشتغالزایی اضافه شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به آسیبهای کرونا در حوزه باشگاه های ورزشی اشاره کرد و افزود: طبق مطالعات ما، در سه سال گذشته که باشگاه های ورزشی درگیر موضوع کرونا بودند و تعطیل شدند ۲۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش در میزان رشد باشگاه ها داشتیم اما نکته جالب اینجاست که در اوج شیوع کرونا که حدود ۲۰۰ روز باشگاه ها تعطیل بودند مجوز احداث ۲۰۲۲ باشگاه تصویب شده که نشان می دهد سرمایه گذاری در این بخش هنوز جذابیت دارد.
سرپرست مرکز مشارکت ها، سرمایه گذاری و اقتصاد ورزش با بیان این که ۶۰ درصد باشگاه ها در ۹ استان برخوردار ایجاد شده، گفت: ۸۴ درصد باشگاه هایی که ایجاد شده استیجاری و ۱۶ درصد تملیکی هستند که چیزی حدود ۳۵ هزار نفر از اشتغال ایجاد شده در آن بخش استیجاری مشغول به کار هستند و اگر هر اتفاق ناخوشایندی که منجر به افزایش اجاره بها و قیمتها و عدم درآمد لازم شود منجر به تعطیلی باشگاه خواهد شد که برای این مشاغل خطرناک است.
وی با بیان این که ۸۳۸۵ باشگاه در سه سال اخیر ایجاد شده اند افزود: این باشگاه ها ۴۱ هزار اشتغال مستقیم، ۱۰۵ هزار اشتغال غیر مستقیم، دو هزار میلیارد تومان گردش مالی سالیانه و یک میلیون ۲۵۷ هزار متر مربع به فضای ورشی کشور اضافه کرده اند که اگر قرار بود دولت این کار را انجام دهد باید ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه می کرد و این ارزش حضور بخش خصوصی برای توسعه باشگاه ها را نشان می دهد.
کلانتری در خصوص اثرگذاری باشگاه های ورزشی، عنوان کرد: طبق آخرین آمار، ۳۰ هزار باشگاه ورزشی فعال در کشور داریم که حدود ۱۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۳۷۵ هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده اند. همچنین ۱۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی سالیانه این بخش است و ۶ میلیون مترمربع فضای ورزشی ایجاد کرده اند که اگر قرار بود این کار را دولت انجام دهد باید ۶۰ هزار میلیارد تومان تا الان هزینه می کرد.
وی افزود: این ۳۰ هزار باشگاه در سال چیزی حدود ۵ هزار میلیارد تومان فقط حقوق و دستمزد پرداخت می کنند و نشان می دهد مجوزی که ما صادر می کنیم مجوز ارزشمندی است و ظرفیت سرمایه گذاری در باشگاه ها توسط بخش خصوصی وجود دارد.
کلانتری ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ با برنامه های که ما داشتیم و با توجه به حضور دکتر یامین پور در شورای عالی اشتغال و پیگیری های وی، رقم ۳۴۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به ۳ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که حدود هزار درصد رشد داشت و تعهد دادیم که بر مبنای این تسهیلات ۷۷۱۸ نفر شغل مستقیم ایجاد کنیم.
وی با بیان این که امسال موضوع مجوز مراکز مشاوره ازدواج و خانواده هم به تسهیلات اشتغال زایی اضافه شد، تصریح کرد: از سه هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی وزارت ورزش و جوانان ۲۴۰۰ میلیارد تومان در بخش ورزش و ۶۰۰ میلیارد تومان در حوزه مراکز مشاوره ازدواج و خانواده تسهیلات پرداخت خواهد شد.
کلانتری به موضوع بیمه شاغلین باشگاه های ورزشی اشاره کرد و افزود: ما ۳۰ هزار باشگاه ورزشی داریم که ۱۵۰ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند اما آمار ثبت شده تامین اجتماعی ۴۰ هزار نفر است که نشان می دهد بخش اعظمی از شاغلین باشگاه ها فاقد بیمه تامین اجتماعی هستند و به عنوان اشتغال غیر رسمی محاسبه شده اند. یکی از اقداماتی که در این طرح در حال انجام است تبدیل اشتغال غیر رسمی به اشتغال رسمی است که با پردخت تسهیلات و مشوق های بیمه کارفرمایی قابل انجام است و اگر اجرایی شود می تواند بسیار کمک کننده باشد.
وی اظهار داشت: در طرح تسهیلات اشتغال زایی ۱۴۰۱، تاسیس باشگاه ها و مراکز تخصصی ورزش و مراکز تخصصی ازدواج و خانواده به ازای هر مرکز و هر یک نفری که در آن مشغول به کار شود ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۱۲ درصد در مناطق برخوردار و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۹ درصد در مناطق محروم پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: طبق مکاتباتی که با استانها داشتیم تا الان ۳۱۵ پروژه نیمه کاره بخش خصوصی به ما معرفی شده که میزان تسهیلات مورد نیاز برای تکمیل آنها ۱۸۱۰ میلیارد تومان است یعنی بخش بزرگی از تسهیلات اشتغالزایی در این بخش پوشش پیدا می کند و ۴۵۲۵ نفر از اشتغال تعهدی ما فقط در بخش تکمیل پروژه های نیمه تمام بخش خصوصی اتفاق می افتد در این جا هم باید بگوییم که اگر قرار باشد این ۳۱۵ پروژه را دولت تکمیل کند باید ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه کند. همه این مباحث و اعداد و ارقام ارزشمند است که با همین دفاعیات توانستیم میزان تسهیلات را ۱۰ برابر ارتقا دهیم.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد آئین نامه کارگروه اشتغال و کارآفرینی وزارت ورزش و جوانان پس از اصلاحات مورد نیاز برای اعضا ارسال و در صورت تایید در جلسه بعدی کارگروه به تصویب برسد.
مطلبی رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری، امیرحسین آل اسحاق مدیرکل دفتر طرح های ملی و فراگیر جوانان، معتمدکیا مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی، منعم مدیرکل دفتر توسعه ورزش حرفه ای و امور باشگاه ها، خلیلی مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی، پسندیده مدیرکل دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری، زکی زاده مدیرکل دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش بانوان، شکیبا مهر مدیرکل دفتر فنی و نظارت بر طرح ها و اماکن ورزشی در این جلسه حضور داشتند و به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
نظر شما