«پیمان عین القضاتی» روز سهشنبه در حاشیه نخستین نشست شهرداران و روسای شوراهای اسلامی شهرهای مجاور اراک در گفت و گوبا ایرنا، افزود: استان مرکزی به لحاظ ساختاری از حیث واگرایی بین شهرها و مرکز استان رنج می برد و این مهم چند سالی است که مورد بحث است و استانداران در دولتهای متفاوت به این موضوع ورود کردند اما نتیجه مطلوب حاصل نشده است.
وی تاکید کرد: یکی از کارکردهای این نشست ایجاد همگرایی، وحدت و همدلی بین شهرها و افزایش ظرفیت های بین شهری و دستیابی به رویکرد تعاملی هدفگذاری شده است.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار داشت: بر این باور هستیم شهرهای همجوار اراک میتوانند در امر توسعه و پیشرفت این شهر نقش موثری ایفا کنند و در مقابل اراک هم می تواند الگوی مناسبی در راستای عمران شهرهای همجوار خود باشد.
عین القضاتی با بیان اینکه در نشست های هم اندیشی آتی از شهرداران دیگر شهرها نیز دعوت به عمل می آید، گفت: افزایش تعاملات بین شهری و دستیابی به یک رویکرد مشخص و توسعه شهرهای حومه اراک از دیگر رویکردهای این نشست بود.
وی ادامه داد: در مقوله حمل و نقل شهری با مسائل متفاوتی با شهرهای مهاجران، شازند، داودآباد و خنداب مواجه هستیم و مهمترین معضلی که اکنون پیش روی ماست، نبود پایانه هایی متناسب با شان و جایگاه شهرهای مذکور است که باید نسبت به اصلاح این شرایط تصمیمات راهگشا اتخاذ شود.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک با اشاره به آلودگی هوای اراک گفت: در این خصوص شهرهای اراک، شازند، خمین و شهرهای در مسیر نیز رنج می برند که در راستای اجرای طرح قانون هوای پاک باید با دستگاههای اجرایی ذیربط تعامل و همکاری مناسب شکل بگیرد و در جهت مطالبه گری در راستای کاهش آلایندگی هوا به ویژه در خصوص مازوت سوزی نیروگاه شازند باید تلاش مضاعف داشته باشیم.
عین القضاتی عنوان کرد: مراکز مشترک بین شهرها که به عنوان منشاء آلایندگی وجود دارند، باید شناسایی شوند و مطالبه برای کاهش آلودگی و دریافت عوارض آلایندگی برای توسعه فضای سبز و ایمن سازی شهر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی ضمن تاکید بر توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی به ویژه گردشگری، گفت: در شهرهای مذکور مراکز گردشگری بسیاری وجود دارد که برخی از آنها به دست فراموشی سپرده شده است که مدیریت شهری مکلف است این مراکز را به شهروندان معرفی و شرایط را برای حضور گردشگران فراهم کند.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: شهرستان شازند به دلیل برخورداری از شرایط اقلیمی متفاوت، سرچشمهها، تنوع گیاهی و پارکهای جنگلی مختلف می تواند به عنوان یک مقصد گردشگری معرفی شود و باید زمینه این مهم توسط مدیریت شهری فراهم شود.
وی تصریح کرد: در راس مباحث فرهنگی و اجتماعی، پیوند هویتی بین شهرهای همجوار با شهر اراک باید تقویت شود که در این راستا مقرر شد سال آینده هفته فرهنگی اراک با مشارکت شهرهای همجوار برگزار شود و بستری فراهم شود تا گروههای فرهنگی و هنری شهرهای همجوار حضور پیدا کنند و به معرفی خرده فرهنگهای خود بپردازند.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک کلانشهر اراک گفت: ایجاد بازارچه های صنایع دستی و دعوت از هنرمندان شهرهای همجوار در کنار محصولات فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی شهرهای خود در شهر اراک زمینه توسعه اقتصاد شهری را فراهم می کند و انجام فعالیت های کارآفرینی را افزایش می دهد.
عین القضاتی خاطرنشان کرد: امید است نشستها به صورت تخصصی برگزار و ثمره آن در رشد وتوسعه شهری مشهود باشد و بر این باور هستیم هر میزان تعاملات بین شهری افزایش یابد به طور حتم اقتصاد شهری نیز افزایش مییابد.
نظر شما