به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، چندین سازمان غیردولتی در پی انتقادهای جهانی به نتایج زیستمحیطی طرحهای این غول نفتی در شرق آفریقا، توتالانرژی را به نقض "وظیفه مراقبت" از سایتهای اجرایی در اوگاندا و تانزانیا متهم کردند.
این غول نفتی پس از سه سال تلاش مخالفان اجرای طرحهای توتالانرژی در شرق آفریقا، باید روز چهارشنبه هفتم دسامبر در دادگاه پاریس حاضر شود.
بر اساس این گزارش، جلسه مورد اشاره پیشتر برای ۱۲ اکتبر برنامهریزی شده بود اما به درخواست انجمنهای شکایتکننده در اوگاندا و فرانسه، به تعویق افتاد.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ یادآوری میکند که از دید انجمنهای زیستمحیطی، ۲ طرح عظیم توتالانرژی در این کشورها به هم مرتبط هستند؛ طرح تیلنگا (Tilenga) شامل حفاری ۴۱۹ حلقه چاه در اوگاندا که یک سوم آن در پارک طبیعی آبشار مورچیسون (Murchison) اجرای میشود و دیگری طرح ئیکاپ (Eacop) که شامل احداث خط لوله نفت خام آفریقای شرقی به عنوان طولانیترین خط لوله گرم جهان است که از تانزانیا به طول نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومتر میگذرد و از چندین منطقه طبیعی حفاظت شده عبور میکند.
ژولیت رنو (Juliette Renaud) عضو انجمن "دوستان زمین" توضیح میدهد که این خط لوله از تعدادی اکوسیستم شکننده، حوضه دریاچه ویکتوریا و در تانزانیا از مناطق دیگر از جمله تالابها و اکوسیستمهای حفاظتشده عبور خواهد کرد.
به گفته سازمانهای غیردولتی شکایت کننده از توتالانرژی، طرحهای مورد اشاره این غول نفتی یک تهدید بزرگ برای تنوع زیستی و منابع آبی در اوگاندا و تانزانیا است.
این گزارش با تبیین قانون "وظیفه مراقبت" که انجمنهای حامی محیط زیست بر مبنای آن از توتالانرژی شکایت کردند، یادآوری میکند که این قانون شرکتها را مسئول خطرات نقض جدی حقوق بشر و محیطزیست میکند.
شرکت توتال در حالی برنامه خود در شرق آفریقا را مطابق با این قانون ارزیابی کرده است که گروه موسوم به استاپ ئیکاپ (Stop Eacop) که نهادهای آفریقایی و بینالمللی مخالف این طرحها را گرد هم آورده است، گزارشی در تضاد با این ادعا منتشر کرده است.
در گزارش میدانی این گروه، توتالانرژی با همدستی مقامهای محلی، کارزارهای تهدید و ارعاب را علیه کشاورزانی که زمینهایشان مصادره شده یا مجبور به ترک زمینهای خود شدهاند، هدایت میکند.
از طرف دیگر توتالانرژی در حالی وعده جبران خسارت را به همه داده است که بر اساس گزارشهای میدانی، بسیاری از کشاورزان شکایت دارند که چیزی دریافت نکردهاند یا مبالغ تمسخرآمیزی به آنها پیشنهاد شده است.
موگیشا جلوسی (Mugisha Jealousy) کشاورزی که ادعا میکند از سوی مقامهای اوگاندا تحت فشار قرار گرفته است، میگوید: آنها میخواستند سه هزار یورو به ما بدهند، اما من این پول را نمیخواهم. این مبلغ برای نقل مکان یا بازسازی خانه در جایی کافی نیست.
بر اساس محاسبات گروه اتئلافی استاپ ئیکاپ، ۱۱۸ هزار نفر به دلیل اجرای این طرح که قرار است اوگاندا را به الدورادو نفتی جدید تبدیل کند، به طور جزئی یا کلی سلب مالکیت شدهاند.
بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، طرحهای حفاری و ساختوساز این خط لوله در مجموع شامل ۱۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خواهد بود که فرایند تولید در سال ۲۰۲۵ برای یک دوره ۲۵ ساله آغاز و اوج تولید آن ۲۳۰ هزار بشکه در روز تخمین زده میشود.
نظر شما