به گزارش خبرنگار ایرنا، شرکت ارمغان اجرای ۲۳۰ واحد مسکونی را در دست اجرا دارد، این پروژه از سال ۸۸ وارد مرحله اجرایی شد اما با فراز و نشیب های زیادی روبه رو بود و تحویل واحدهای مسکونی تا کنون به طول کشید.
برای پروژه ارمغان در بجنورد زمین به وسعت هشت هکتار اختصاص یافت، این زمین از جنوب به کوچه پورآدینه، شمال خیابان منصور حصاری و از غرب و شرق به خیابان ۱۷ شهریور و شهید بهشتی محدود است.
تملک زمین از سال ۸۴ انجام و اعتبار آن به وسیله دولت پرداخت شد در ادامه حدود سه هکتار از اراضی پروژه تملک و در سال ۸۸ کار آغاز شد.
در سال های اول، این طرح به کارگزاری شرکت مسکن سازان از سو دولت شروع شد، در ادامه سیاست دولت بر کناره گیری از شرکت و واگذاری سهام خود در شرکت کارگزار قرار گرفت، از طرفی مالکان زمین ها که خواستار ساخت و ساز در این زمین ها بودند در دریافت پروانه دچار مشکل شدند زیرا زمین فریز شده و امکان صدور پروانه ساختمان و ساخت و ساز به وسیله افراد در آن وجود نداشت از این رو مالکان معترض شده و خواستار فروش به دولت یا ساخت و ساز اراضی خود بودند اما دولت احتمالا بودجه ای برای تملک و خرید این زمین نداشت.
بر این اساس مابقی زمین هشت هکتاری آزاد شد و تنها سه هکتار به پروژه ارمغان اختصاص یافت. دولت در سال ۹۱ سهام خود در شرکت را واگذار و از شرکت خارج شد.
مسوولان وقت و مدیران ارشد استان اصرار داشتند تا کار احیای بافت فرسوده سرعت داده شود و کارها اجرایی شود و با رایزنیهای استانداری، تسهیلاتی برای اجرای بافت فرسوده با عاملیت بانک مسکن تأمین و قسط اول آزاد شد و شرکت ارمغان وارد ساختوساز در پروژه شد.
بانک مسکن با مهلت ۶ ماهه و با شرط ارایه اسناد زمینهای تملک شده ظرف این مدت، قسط اول وام را آزاد کرد و با این اعتبار پیریزی و فونداسیون طرح ارمغان عملیاتی شد اما تملک زمین یکپارچه که مورد نظر بانک بود به سرانجام نرسید و پرداخت اقساط بعدی تسهیلات متوقف ماند.
با این شرایط دریافت تسهیلات از بانک به بنبست خورد و بانک با اعطای تسهیلات موافقت نکرد البته بانک اعلام کرد که برای ادامه پرداخت تسهیلات، باید سند یکپارچه ارائه شود این در حالی بود که سند زمین فاز اول پروژه مالکان متعدد داشت. به طوری که شهرداری، اوقاف، شرکت عمران و بهسازی،سازمان ملی زمین و مسکن،اشخاص حقیقی،مالکان زمین هشت هزار متری فاز اول پروژه بودند که به نوعی معارض محسوب شدند.
بر این اساس نبود سند یکپارچه سبب شد تا بانک پرداخت تسهیلات را متوقف سازد. در این شرایط شرکت ارمغان آنچه در توان داشت انجام و پس از پایان سفت کاری حدود صد واحد و اجرای فونداسیون الیافی واحدها برای ادامه اجرای کار در طرح ارمغان، سرمایه گذار وارد عرصه نمود.
به ناچار چند سرمایهگذار وارد عرصه شد تا با آورده خود، کار احیای بافت فرسوده را زیر نظر شرکت ارمغان بهپیش ببرند. اما هر کدام در ابتدای راه از ادامه منصرف شدند. در نهایت شرکت پارسیان تجارت وارد عرصه سرمایه گذاری در طرح ارمغان شد. این شرکت از تسهیلات بانکی استفاده کرد و کار را تا به اندازه ای پیش برد اما متاسفانه دچار تخلفاتی شد و کار به قضا کشیده شد.
مشکل از همین جا آغاز شد، این شرکت برای تامین منابع مالی، دست به پیش فروش واحدهای مسکونی آن هم به صورت غیرقانونی زد. این شرکت برخی واحدها را به چند نفر فروخته بود و تمام این فروش ها خارج از قرارداد انجام شد که تخلف محسوب می شد.
البته این افراد بدون استعلام از شرکت ارمغان اقدام به خرید سهام کردند و سرگردان و بلاتکلیف ماندند. براین اساس مشکلات بیخ پیدا کرد و کار به دادگاه کشید و قضایی شد.
با شکایت ۴۵ نفر از پیش خریداران، پروژه قفل شد و در همزمان در توقیف بانک ملت به دلیل عدم بازپرداخت تسهیلات شرکت پارسیان قرار گرفت و این مشکل تا چند سال به طول انجامید.
بهره برداری از واحدهای طرح ارمغان پس از یک دهه انتظار
رییس هیات مدیره شرکت عمران و نوسازی ارمغان بجنورد در این باره گفت: اخیرا ۶۷ واحد مسکونی در طرح ارمغان آماده بهره برداری شده است که به مرور به متقاضیان تحویل می شود.
سید ابوالقاسم رضایی اظهار داشت: شرکت ارمغان ساخت ۲۳۰ واحد مسکونی را در برنامه دارد که در چند مرحله و به وسیله چند شرکت سرمایه گذار در حال پیگیری و انجام است.
وی افزود: در سال ۹۵ هیات مدیره جدید روی کار آمد و دادستان عمومی و انقلاب بجنورد هم بر این موضوع ورود پیدا کرد. با پیگیری های انجام شده برای حل مشکل قضایی، مقرر شد که شرکت پارسیان تجارت از پروژه خارج شده و شرکت ارمغان کار را ادامه دهد.
وی بیان داشت: با رای قطعی دادگستری مقرر شد که سهم شرکت پارسیان تجارت که ۲۰.۵ واحد تعیین شده بود، به وسیله شرکت ارمغان تکمیل و تحویل شود و به پیش خریداران تحویل شود.
وی گفت: مشکل قضایی مربوط به این سرمایه گذار که زیر نظر شرکت ارمغان وارد عرصه ساخت و ساز شده بود، در سال ۱۴۰۰ حل شد و شرکت ارمغان اکنون ۶۷ واحد مسکونی را در این طرح به مرحله بهره برداری رسانده و به متقاضیان تحویل داده است.
رضایی خاطرنشان کرد: اکنون ۶۷ واحد به بهره برداری رسیده است که ۲۰ واحد از این واحدها، مربوط به سرمایه گذار شرکت پارسیان تجارت است که شرکت ارمغان آن را تکمیل وتحویل داده است.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۱۶۳ واحد مسکونی در دست اجرا است گفت: معضل اصلی پروژه، مسائل مالی است، اکنون با هزینه های سرسام آور و افزایش هزینه های تولید مسکن، منابع مالی نیاز است که انتظار می رود بانک مسکن تسهیلات لازم را در اختیار قرار دهد.
رییس هیات مدیره شرکت عمران و نوسازی ارمغان بجنورد خاطرنشان کرد: سازنده ها پای کار هستند اما منابع مالی محدود است در انتظار تسهیلات مسکن است.
رضایی گفت: اگر منابع مربوط به تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن به پروژه ارمغان اختصاص یابد، این پروژه در ۲ سال آتی به بهره برداری می رسد.
رییس هیات مدیره شرکت عمران و نوسازی ارمغان بجنورد تصریح کرد: اکنون ساخت و تولید هر مترمربع مسکن در این طرح ۱۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد از این رو ساخت و ساز در این پروژه نیاز به حمایت دولت دارد.
ارمغان نیازمند حمایت دولت
مدیرعامل شرکت عمران و نوسازی ارمغان بجنورد هم در این باره گفت: در فاز اول طرح ارمغان ۹۷ واحد مسکونی ساخته می شود که اکنون ۶۷ واحد تکمیل و به مرحله بهره برداری رسیده و ۳۰ واحد هم بوسیله شرکت ارمغان در دست ساخت است
سیدعلی نبوی اظهار داشت: در فازدوم طرح ارمغان، ۶۰ واحد مسکونی به وسیله شرکت پارس سرزمین ماهان ساخته می شود که اکنون ۳۰ واحد از این تعداد به پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی رسیده است و اجرای ۳۰ واحد دیگر هم در مرحله فونداسیون است.
وی خاطرنشان کرد: آغاز اجرای این واحدهای مسکونی در انتظار دریافت تسهیلات از بانک مسکن است و در این باره امیدوار هستیم این امر محقق شده و به ساخت و ساز در این پروژه سرعت داده شود.
نبوی افزود: پیگیری های لازم برای دریافت تسهیلات طرح نهضت ملی برای طرح ارمغان انجام شده است و بر این اساس برای هر واحد مسکونی ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد پرداخت می شود.
وی گفت: شرکت سرمد کوش هم ساخت ۷۵ واحد مسکونی را بر عهده دارد که از این تعداد ۱۸ واحد آماده بهره برداری است و ساخت ۵۵ واحد مسکونی هم در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت عمران و نوسازی ارمغان بجنورد خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۰ واحد مسکونی به پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد رسیده و مابقی در مرحله اجرای فونداسیون است.
وی گفت: با پیگیری های انجام شده، صدور سند مالکیت هم برای این ۶۷ واحد در دست انجام است و با صدور پایان کار به وسیله شهرداری، اقدات لازم برای صدور سندهای مالکیت اانجام می شود.
مدیرعامل شرکت عمران و نوسازی ارمغان بجنورد افزود: این شرکت اکنون تکالیف خود را در قبال متقضیان حقیقی انجام داده و واحدهای مسکونی را به این اشخاص تحویل داده است.
نظر شما