به گزارش خبرنگار ایرنا، مسابقات کشتی هشت جانبه نهاوند بزرگداشت شهدای گرانقدر شهرستان نهاوند و به یاد و نام مربی اسبق تیم ملی کشتی مرحوم فرامرز سماوات با قهرمانی کرمانشاه به پایان رسید.
در این پیکارها بیش از یکصد کشتی گیر در قالب تیمهایی از کرمانشاه، لرستان، خوزستان، مرکزی و نهاوند در مجموعه شهید خدارحمی این شهرستان به رقابت پرداختند.
در این دوره از مسابقات کرمانشاه با ۱۷۰ امتیاز عنوان قهرمانی را کسب کرد، بروجرد از استان لرستان با ۱۵۵ امتیاز دوم شد و مرکزی با ۱۱۵ امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت.
نهاوند که میزبانی این مسابقات را برعهده داشت نیز با ۱۰۰ امتیاز در جایگاه چهارم قرار گرفت تا نشان دهد این شهرستان که روزگاری جزو پرچمداران کشتی کشورمان در میادین جهانی و آسیایی بود، حالا با فاصله بسیار زیاد حتی در مقایسه با استانهای همجوار همدان افت کرده است.
زنگ خطر برای کشتی نهاوند
کوروش قپانوری از تحلیل گران ورزش نهاوند در خصوص عملکرد کشتی گیران این شهرستان در مسابقات هشت جانبه جام شهدا گفت: این رقابتها پس از ۱۸ سال برگزار شد که معتقدم اقدام ارزشمندی از سوی هیات کشتی نهاوند بود اما کارنامه کشتی گیران ضعیف بود.
وی اضافه کرد: عملکرد کشتی گیران نهاوند در این دوره از مسابقات عیار مربیان سازنده را نشان داد که در واقع طی سالهای اخیر اقدام موثری نداشتهاند.
قپانوری بیان کرد: امروز کشتی نهاوند در ردههای بزرگسالان و جوانان دارای جایگاه خوبی نیست بنابراین مربیان در پرورش و شکوفایی استعدادها خوب کار نکردهاند و در قهرمان پروری ضعیف بودهاند.
امروز کشتی نهاوند در ردههای بزرگسالان و جوانان دارای جایگاه خوبی نیست بنابراین مربیان در پرورش و شکوفایی استعدادها خوب کار نکردهاند و در قهرمان پروری ضعیف بودهاند.
این کارشناس ورزشی نهاوند خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر امکانات کشتی در نهاوند نه تنها افزایش خوبی داشته بلکه به قدری مربی کشتی در این شهرستان فعال شده که حتی برای سانس تمرین در سالنها مشکل دارند.
وی افزود: با این شرایط ایجاد شده اما شاهد افت کشتی نهاوند در مسابقات هشت جانبه حتی بسیار پایینتر از استانهای همجوار هستیم.
قپانوری ادامه داد: چند سال قبل هشت کشتی گیر نونهال شهرستان نهاوند در مسابقات کشوری حایز مقام شدند اما به دلیل کم توجهیها، این قهرمانان حفظ نشدند و اغلب یا قید کشتی را زدند و یا با افت شدید مواجه شدند.
وی با اشاره به اینکه کشتی نهاوند در مسیری پیش میرود که دلخوش تک ستارهها است، اظهار داشت: حفظ قهرمانان مهمتر از قهرمان پروری است.
وی اضافه کرد: اگر ساختار آموزشی کشتی تغییر نکند و مربیان به تنهایی ۱۰۰ شاگرد را همزمان تمرین بدهند تا یکی ۲ سال آینده کشتی نهاوند در ردههای سنی نوجوانان و نونهالان هم زنگ تفریح حریفان خواهد شد.
کشتی نهاوند زیر ذره بین کارشناسان
سرپرست ورزش و جوانان نهاوند نیز در این باره میگوید: با برگزاری مسابقات هشت جانبه، عملکرد کشتی این شهرستان زیر ذره بین کارشناسان و مسئولان رفت.
«سلیمان جوانمردی» افزود: یکی از اهدافی که ما در میزبانی از مسابقات چند جانبه کشوری دنبال میکنیم، ارزیابی سطح فنی ورزشکاران شرکت کننده است و در کشتی با این معیار به برگزاری رقابتهای هشت جانبه پرداختیم.
وی اضافه کرد: این میزبانیها فقط برای کسب سکو و مدال نیست بلکه فرصتی مناسب برای تجربه اندوزی استعدادها به شمار میرود تا ورزشکاران بتوانند به خوبی نقاط ضعف خود را برطرف کنند.
این میزبانیها فقط برای کسب سکو و مدال نیست بلکه فرصتی مناسب برای تجربه اندوزی استعدادها به شمار میرود تا بتوانند به خوبی نقاط ضعف خود را برطرف کنند.
جوانمردی با اشاره به اینکه برگزاری این چنین مسابقاتی شور و هیجان را در بین ورزشکاران و مربیان دوچندان میکند، اظهار داشت: همگان میدانند که کشتی نهاوند در یک دهه اخیر دچار افت زیادی شده است اما باید با برنامه ریزی اصولی و هدفمند این فاصله را جبران کرد.
وی افزود: امروزه بهترین امکانات در اختیار ورزش کشتی است و دستگاه ورزش از هیچ گونه حمایتی فروگذار نیست و میخواهیم کشتی این شهرستان به جایگاه اصلی خود در صف اول کشور برسد.
نهاوند با ۹ هزار ورزشکار سازمان یافته در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مرکز استان همدان واقع شده است.
این شهرستان میعادگاه بزرگان کشتی جهان و آسیا نظیر سعید ابراهیمی، حمید سیفی، محمد رضایی، برادران درویشی، برادران کمروند، سعید کولیوند، مهرداد سعدی نژاد و دهها کشتی گیر نام آور دیگر است.
نظر شما