به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» شامگاه پنجشنبه در نشست صمیمی فعالان گردشگری استان مرکزی با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: علی رغم اینکه استان مرکزی پهناور نیست اما ظرفیتهای فوق العادهای در حوزههای مختلف از جمله میراث فرهنگی و صنایع دستی و مذهبی دارد که امید است حمایت های لازم در این راستا صورت گیرد
وی تاکید کرد: استان مرکزی، سرزمین بنیانگذار انقلاب اسلامی، مفاخر و مشاهیر است و بخش مهمی از نظام هویتی کشور با حوزه ماموریت وزارت میراث فرهنگی مرتبط است.
نماینده عالی دولت سیزدهم در استان مرکزی با بیان اینکه فرصتها و ظرفیتهای این استان، بیش از مسائل و مشکلات آن است، گفت: از ابتدای صبح تاکنون همراه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شهرستان های دلیجان، شهر نراق، نیم ور، شهرستان محلات و خمین حضور داشتیم و دیدارهای چهره به چهره با فعالان این حوزه انجام و در خصوص عمده مسائل و ظرفیتهای شهرستانها بحث و گفت و گو شد و دستورات لازم در راستای پیگیری مسائل به مسئولان ملی و استانی صادر شد.
مخلص الائمه خاطرنشان کرد: امید است سفر ۲ روزه مقام عالی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دستاوردهای قابل توجهی برای استان مرکزی به همراه داشته باشد.
ظرفیتهای گردشگری استان مرکزی بی بدیل است
نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود اینکه استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی کشور مطرح است اما ظرفیت و پتانسیلهای مناسبی در سه حوزه میراث فرهنگی، بناهای تاریخی، گردشگری و صنایع دستی دارد که امید است در سفر مقام عالی وزارت راهکارهای ویژه ای برای رفع مسائل و مشکلات این بخش ها ارائه شود.
«علی اکبر کریمی» افزود: فرش ساروق استان مرکزی ثبت جهانی شده و بازار تاریخی اراک نیز به لحاظ معماری در ایران جزو بناهای منحصر به فرد است.
وی تاکید کرد: رودخانه قرهچای در شهرستان خنداب نیز به عنوان یک آثار تاریخی مطرح است و شهرستان کمیجان علاوه بر دارا بودن قلعه های تاریخی از جمله قلعه بهادری ، حوزه طراحی فرش و سایر هنرهای مینیاتوری دارای ظرفیتهای قابل توجهی است.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وجود یک غار تاریخی واقع در روستای چهرقان مشابه غار علیصدر همدان در شهرستان کمیجان یک پتانسیل قابل توجه است که نیاز به سرمایه گذاری و بازگشایی دارد که امید است وزارت متبوع در این راستا ورود کند و اعتباری برای این اثر تاریخی اختصاص دهد.
کریمی گفت: تالاب آق گل واقع در مرز شهرستان خنداب و ملایر واقع شده که زیرساخت های لازم را ندارد که انتظار می رود برای تقویت این جاذبه گردشگری طبیعی اعتبار ویژهای پیشبینی شود.
وی خاطرنشان کرد: در مرکز استان نیز مجتمع اقامتی سیاحتی امیرکبیر وابسته به صندوق آینده ساز فعال است اما برای بهرهبرداری مطلوب نیازمند حمایت مالی است و انتظار میرود از محل صندوق حوزه گردشگری اعتباری برای توسعه این مجتمع تزریق شود.
امنیت پایدار مولفه اصلی گردشگری است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم گفت: امنیت پایدار مولفه اصلی گردشگری و هرکاری است و این مهم در استان مرکزی با مشارکت مردم برقرار است.
«بهنام نظری» افزود: مردم این استان بسیار مهمان نواز هستند و دغدغه امنیت در این استان وجود ندارد.
۲ هزار و ۱۰۰ اثر تاریخی در استان مرکزی شناسایی شده است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در سطح استان مرکزی ۲ هزار و ۱۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده وجود دارد که ۹۸۰ اثر به ثبت اثار ملی رسیده است.
«مصطفی مرزبان» با اینکه در استان مرکزی ۱۷ موزه فعال در حوزه میراث وجود دارد گفت: همچنین یک اثر جهانی به نام "قنات ابراهیم آباد" به ثبت جهانی رسیده و سه پایگاه ملی در سطح استان از جمله قنات ابراهیم آباد، مسجد جامع ساوه و یک پایگاه در وفس فعالیت دارند.
وی بیان کرد: بیش از ۴۰۰ مجوز تاسیسات گردشگری در استان مرکزی ثبت شده و ۶۸ پروژه در حال ساخت است و در حوزه صنایع دستی استان هشت هزار هنرمند در ۱۱۰ رشته فعالیت دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی اظهار داشت: منبتکاری روستای سمقاور و فرشدوزی تفرش در استان مرکزی، به عنوان آثار ملی به ثبت رسیده است.
هر مکان تاریخی یک ظرفیت فرهنگی است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم در این نشست گفت: هر مکان تاریخی یک ظرفیت ارزشمند فرهنگی برای تعمیق هویت دینی و ملی است.
«سینا دلشادی» افزود: بیشتر بناهای تاریخی کارکردهای فرهنگی خود را از دست دادهاند و نیاز است به یک کانون فرهنگی و مراکزی برای ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی شود.
صدور مجوز فعالان گردشگری استان مرکزی با وقفه ۶ ماهه مواجه است
مدیر فرودگاه اراک نیز در این نشست بیان کرد: با توجه به ایجاد وقفه ۶ ماهه برای اخد مجوز فعالین گردشگری سلامت لذا انتظار می رود این مهم در اسرع وقت تعیین تکلیف شود.
«رحیم حسین نسب» افزود: مهرماه سال گذشته تفاههنامه خوبی بین وزارت راه و شهرسازی و میراث فرهنگی منعقد شد که می طلبد حوزه گردشگری استان از این تفاهم نامه دو جانبه بهره گیری کند، همچنین می توان از حوزه هوانوردی استان نیز استفاده شود ضمن اینکه در سند جامع توسعه گردشگری بخشی به فرودگاه مربوط است.
وی عنوان کرد: حدود پنج سال گذشته، تلاش بر این بود حوزه گردشگری سلامت در استان فعال شود که بخشی به عنوان استارتاپ، کار را تا حدودی پیش بردند و شرکتها تاسیس و مجوزهای لازم صادر شد.
مدیر فرودگاه اراک بیان کرد: با توجه به ظرفیت مناسب استان میتوان مانند استان قم از فروگاه اراک به عنوان یک فرودگاه خصوصی در حوز گردشگری سلامت و زیارتی بهره گیری کرد.
حسین نسب بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود، مجموعه گردشگری سلامت در استان ایجاد و مجوزها اخذ شد اما به سبب شیوع کرونا گردشگری مشکل جهانی پیدا کرد که رفع مشکل کرونا، مجوزهای سند جامع گردشگری سلامت به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منتقل شد.
نظر شما