تدوین طرح زیست‌بوم در دانشگاه اراک هدف‌گذاری شد

اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه اراک گفت: سالمندان گنجینه تجربه هستند که باید از تمام تجارب، اندیشه و ظرفیت آنان استفاده شود، از این رو تدوین طرح زیست بوم به سمت دانایی در این دانشگاه مدنظر ویژه قرار دارد.

«مجتبی ذوالفقاری» روز سه‌شنبه در همایش ملی فعالیت بدنی، سلامت و سالمندی که در محل دانشگاه اراک برگزار شد، افزود: فلسفه برگزاری این همایش ملی ایجاد فضای بانشاط، شاداب در راستای افزایش سلامت و روحیه جامعه هدف است و حضور ارزشمند سالمندان در دانشگاه یک سرمایه است.

وی بیان کرد : افرادی که در سن طلایی هستند باید انجام فعالیت‌های ورزشی را جایگزین درمان کنند و این آمادگی در دانشگاه اراک وجود دارد که با ایجاد استانداردهای علمی، فضا را برای زندگی با کیفیت برای این جامعه ایجاد و در صورت استقبال از این طرح سطح خدمات را افزایش داد.

رئیس دانشگاه اراک اظهار داشت: پیشنهاد شده تا در دانشگاه از مشاوره سالمندان در تمام حوزه ها بهره گیری شود، همچنین آمادگی ایجاد رشته سالمندی در دانشگاه وجود دارد تا این مهم تبدیل به علم و جریان ماندگار شود تا بتوان به ابن جامعه هدف بهترین خدمات را ارائه کرد.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: این گوهرهای تکرار نشدنی حلال بسیاری از مشکلات هستند که با بهره گیری از ظرفیت و تجارب آنها می توان شاهد توسعه و پیشرفت در جامعه باشیم.

مدیر درمان تامین اجتماعی و رئیس هیات ورزشی پزشکی استان مرکزی نیز در ادامه این همایش بیان کرد: از بدو تولد با افزایش سن، سالمند می شویم و این به معنای پیری و کهنسالی نیست و سالمندی از ابعاد مختلف، معنای متفاوتی دارد.

«روح الله سهرابی» افزود: نیروهای جوان باید از تجارب این جامعه هدف بیشترین بهره گیری را داشته باشند، کهنسالی محدودیت نیست و به لحاظ نگرش اقتصادی در این سن دیگر نمی‌توان این افراد را مولد قلمداد کرد.

وی تاکید کرد: چنانچه خواهان این هستیم که در دوران سالمندی زندگی بهتری داشته باشیم باید در سن جوانی انجام فعالیت‌های ورزشی را سرلوحه قرار داد.باید در سن جوانی انجام فعالیت های ورزشی را سرلوحه قرار دهیم.

مدیر درمان تامین اجتماعی و رئیس هیات ورزشی پزشکی استان مرکزی تاکید کرد: نمی‌توان مانع افزایش وزن شد اما با کنترل وزن، انجام حرکت های ورزشی اصولی می‌توان در دوران سالمندی زندگی مناسبی داشت و سفیران سلامت در این راستای آگاهی بخشی به جامعه نقش موثری دارند.

رئیس پژوهشکده مطالعات کاربردی در علوم ورزشی دانشگاه اراک نیز بیان کرد: در دوره مدیریت جدید دانشگاه در وزارت علوم و در دانشگاه تاکید بر ارتباط با جامعه است به این معنی که دانشگاه باید بتواند در اجتماع و محیط های محلی، منطقه‌ای، ملی و بین المللی اثرگذار باشد و در این راستا تاکید شده از طریق پژوهشکده ها در دانشگاه ها، ارتباط با جامعه و صنعت برقرار شود.

«علیرضا بهرامی» افزود: دانشکده علوم ورزشی اراک یکی از مهمترین دانشکده های ورزشی غرب کشور با ۲۰ عضو هیات علمی و سه گروه آموزشی است که تلاش کرده در دوره جدید مدیریتی، نقش آفرینی بهتری در حوزه ورزش ایفا کند.

رئیس پژوهشکده مطالعات کاربردی در علوم ورزشی دانشگاه اراک تصریح کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته در حوزه سالمندی، در آینده نزدیک با افزایش جمعیت مواجه خواهیم شد چراکه با افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر در جامعه مواجه هستیم و کاهش نرخ باروری، منجر به افزایش جامعه سالمندان شده است.

بهرامی افزود: بر اساس ارزیابی های مرکز ارتباط سازمان ملل، اکنون بیش از ۹۰۰ میلیون نفر از جمعیت دنیا سالمند ( افراد بالای ۶۰ سال سن) هستند که در سال ۲۰۳۰ به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر افزایش می یابد که این‌مهم نیازمند برنامه ریزی مدونی است.

وی گفت: ۱۲۵ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده و پس از داوری ۲۰ مقاله به عنوان سخنرانی انتخاب شدند و ۸۹ مقاله نیز در قالب پوستر پذیرفته شده که فردا در سالن ورزشی نمایش داده می شوند.

رئیس پژوهشکده مطالعات کاربردی در علوم ورزشی دانشگاه اراک ادامه داد: یکی از سیاست های اجرایی سند ملی سالمندان که مصوب مهرماه ۹۶ است، انجام پروهش در حوزه سالمندی و تلاش در جهت افزایش سلامت جسمانی سالمندان است و این همایش تاکید دارد که در حوزه سلامت روان و برگزاری همایش و چشم انداز های جدید در حوزه سالمندی به اهداف خود دست پیدا کند.

بهرانی بیان کرد: بر اساس نظر سازمان بهداشت جهانی افراد دارای ۶۰ تا ۷۰ سال به عنوان سالمندان جوان، از ۷۰ تا ۸۹ سال به عنوان سالمند میانسال و از سن ۹۰ به بالا به عنوان سالمند پیر قلمداد می‌شود.

رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک نیز در این آیین گفت: در سال ۲۰۵۰ ، سن ۲۰ درصد جمعیت جهان بالای ۶۵ است که در کشور ما ۳۱درصد است و یکی از مشکلات دوران سالمندی، بیماری های مزمن است که با تغذیه مناسب و ورزش می توان آن را تا حد زیادی کنترل کرد.

«عباس صارمی» افزود: افرادی که در زندگی فعال هستند، چهار سال عمر طولانی تری دارند و در دوران سالمندی نیز از سلامت جسم ، روح و رفاه اجتماعی بیشتری برخوردار هستند.

وی عنوان کرد: برای افزایش طول عمر علاوه بر انجام فعالیت های هوازی، باید انجام ورزش‌های مقاومتی برای تقویت عضلات مدنظر ویژه قرار گیرد، هر چند مصرف غذاهای پروتئینی، ویتامین‌های مختلف، میوه و سبزیجات باید در اولویت باشد.

دانشگاه اراک با ۱۱۵ رشته تحصیلی دارای ۳۰۰ عضو هیات علمی است.

۶۷ هزار و ۱۴۹ دانشجو استان مرکز در ۷۵ مرکز آموزش عالی اشتغال به تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha