به گزارش ایرنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پی آسیب دیدن کابل فیبر نوری دریایی (GBI) در بستر دریای خلیج فارس که اوایل سال جاری رخ داد و منجر به اختلال و کاهش ظرفیت ارتباطات بینالملل در کشور شد، یک شرکت ایرانی با حمایتهای شرکت ارتباطات زیرساخت؛ موفق شد کابلهای آسیب دیده فیبر نوری دارای برق در اعماق دریا را ابتدا مکانیابی و سپس قسمت آسیب دیده را که طول آن به چهار کیلومتر میرسید را در عملیات دشوار و پیچیده ترمیم و مرمت کند. این اقدام علاوه بر مقابله با تحریمهای بینالمللی در این حوزه، باعث صرفه جویی در زمان و کاهش هزینههای ارزی شد.
«امیر لاجوردی» مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت که برای بازدید از این فرآیند به جاسک سفر کرده است با اعلام اینکه با تعمیر این ناحیه از کابل فیبر نوری عملاً ۷۲۰ گیگ به ظرفیت اینترنت کشور اضافه شد، درباره پیچیدگی این فناوری گفت: از داخل این فیبر ولتاژ عبور میکند و برای تعمیر آن باید ابتدا نقطه آسیب دیده شناسایی شود که ۴ نقطه به همین منظور شناسایی شد و کابل در کف دریا از طریق ربات، برش خورد و به بالا کشیده شد و از طریق دستگاههای خاص، تخلیه بار الکتریکی انجام شد تا عمل تعمیر انجام شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کیفیت و دقت این تعمیر به تایید ناظران بینالمللی رسیده است گفت: این شرکت دانش بنیان که این کار تعمیر را انجام داد به عنوان پیمانکار نگهداری کابلهای دریایی خلیج فارس هم برای جام جهانی از سوی کشورهای خارجی انتخاب شد.
وی افزود: این فناوری که در حوزه کابلکشی و تعمیر انجام شد، سالانه ۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور خواهد داشت و میتوانیم به کشورهای منطقه هم خدمت دهیم که بهنوعی درآمدزایی برای کشور خواهد داشت.
نظر شما