«عباس جودکی» روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: همه ساله با فرا رسیدن فصل پاییز، مهاجرت پرندگان شکاری به عرضهای جغرافیایی پایین تر، از جمله به استان مرکزی آغاز میشود که برخی افراد سودجو به صورت غیرمجاز اقدام به زندهگیری، نگهداری و تجارت غیرمجاز این پرندگان شکاری میکنند و در این راستا گشت و کنترل یگان حفاظت تشدید میشود.
وی بیان کرد: پاییز به فصل بازگیری به معنای آغاز کار شکارچیان متخلف بازهای شکاری معروف است، زیرا برخی بازهای شکاری نظیر بالابان و شاهین که از محبوبیت بیشتری نزد کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس برخوردارند به صورت قاچاق و با قیمت بسیار بالا به کشورهای عربی فروخته میشوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با توجه به کاهش جمعیت این گونه در دههای اخیر، نسل این پرندگان در ایران در معرض خطر انقراض قرار دارد.
جودکی اظهار داشت: جریمه زندهگیری یک بهله دلیجه ۳۰۰ میلیون ریال و جریمه زندهگیری یک بهله شاهین، بحری، بالابان، لاچین و ترلان، ۲ میلیارد ریال است که متخلفان زندهگیری این پرندگان علاوه بر پرداخت این میزان جریمه بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست به جرایم کیفری نیز محکوم میشوند.
وی عنوان کرد: پرندگان نقش مهمی در تعادل اکوسیستم و چرخه حیات دارند و نیاز است دوستداران محیط زیست هر گونه تخلف در این حوزه را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری لازم اقدام شود.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متأثر از اقلیم های متنوع برخوردار است.
در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین ، پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان ، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود ۵.۴ درصد مساحت استان میشود، به عنوان ذخیره گاههای زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده اند. همچنین قسمتی از محدوده ی پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.
نظر شما