جهش در توسعه باغ‌های کهگیلویه و بویراحمد در زمین‌های شیب‌دار

یاسوج- ایرنا- رویکرد اصلی توسعه باغ‌ها در کهگیلویه و بویراحمد بهره وری از زمین های شیبدار است که این طرح در سطح ۳۰۰ هکتار به صورت کاملا فنی و با حضور کارشناسان و مشاوران باتجربه در حال اجراست.

به گزارش ایرنا، توسعه باغ های مرکبات با مناظر بدیع و دیدنی جای اراضی پرت، سنگلاخی و شیب دار سال های گذشته را گرفته است و جلوه ای زیبا از ظرفیت های اقتصادی را به نمایش گذاشته است.

این اراضی، تپه و کوهستان های وسیع بودند که تا چند سال پیش تنها محل چرای دامهای عشایر و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد و بلااستفاده رها شده بودند اما حالا به مکانی برای تولید و اشتغال باغداران تبدیل شده اند.

توسعه باغات در سطح استان براساس مصوبه وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۵ در زمین های شیب دار اجرایی شد.

ایجاد باغ ها در اراضی شیب دار استان، افزون بر تامین میوه مورد نیاز مردم کهگیلویه و بویراحمد و استان های مجاور باعث ایجاد فرصت های شغلی جدید نیز می شود.

مزایای طرح توسعه باغات کهگیلویه و بویراحمد از دید کارشناسان

یکی از کارشناسان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: این طرح در راستای استفاده بهینه از منابع آب و خاک، استفاده از روان آب های سطحی، جلوگیری از فرسایش خاک، پیشگیری از تغییر کاربری های نامناسب زمین های کشاورزی و ملی، ایجاد اشتغال پایدار، پیشگیری از مهاجرت روستائیان به شهر و توسعه باغ های مثمر با هدف کمک به درآمد زایی بهره برداران اجرا می شود.

محمد اکبری افزود: در صورت احداث باغ در اراضی شیبدار این استان تولید محصولات باغی کهگیلویه و بویراحمد که اکنون ۳۰۰ هزار تن در سال است به دو برابر افزایش خواهد یافت.

وی بیان کرد: پیش بینی ها نشان می دهد با احداث باغ در زمین های شیبدار این استان به ازای هر هکتار زمین حداقل دو شغل جدید ایجاد خواهد شد.

جهش در توسعه باغ‌های کهگیلویه و بویراحمد در زمین‌های شیب‌دار

بهره گیری از روش فنی در توسعه باغات اراضی شیب دار

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: توسعه باغات در سطح استان نوپا و براساس مصوبه وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۵ احداث باغ در زمین های شیب دار اجرایی شد اما از سال ۹۵ تا ۱۳۹۹ اقدام قابل توجهی در خصوص این طرح انجام نشده بود.

علی معتمدی پور افزود: سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ جهش چشمگیری در اجرای این طرح به وقوع پیوسته به گونه ای که این طرح در ۳۰۰ هکتار به صورت کاملا فنی در حال اجراست.

وی تصریح کرد: توسعه باغات در ۲۶۰ هکتار به طور کامل انجام شده و مابقی نیز در دست اقدام است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار برای اولین بار در استان به صورت سامانه های آبگیر اجرا شده است و در گذشته به صورت گود برداری در اراضی دیم اجرا می شد.

معتمدی پور عنوان کرد: یک مشاور کاردان بر این طرح به صورت فنی نظارت دارد و بنابراین طرح از انسجام و برنامه ریزی منظمی برخوردار است.

وی بیان کرد: ۹۰میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات اسناد خزانه برای اجرای عملیات احداث باغ در این استان تاکنون هزینه شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این روزها هم اعتبار جدیدی برای ادامه کار به استان اختصاص یافته که ۲۰ میلیارد ریال آن را به صورت نقد دریافت کرده ایم.

معتمدی پور افزود: این طرح با توجه به میزان بارندگی های مناسب استان یک طرح کارآمد است و مزیت های بسیاری دارد.

جزئیات طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار استان

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: هدف تبدیل اراضی شیب دار دیم در مناطق مستعد است که سبب بهره وری زمین و جلوگیری از فرسایش خاک است.

داریوش حصار افزود: این طرح همچون طرح های آبخیزداری عمل می کند از این جهت که باعث کاهش رسوبات در پشت سدها می شود زیرا فرسایش کمتر است و رسوب کمتر می باشد.

وی اضافه کرد: این سال ها عمده یارانه نهال ها به سمت نهال های دیم پرداخته می شود که سبب تشویق کشاورزان به سوی این طرح می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: احداث باغ بادام،انجیر و انگور در ۳۰۰ هکتار از اراضی دیم این استان در حال انجام است که این طرح در اراضی مستثنیات انجام گرفته و در اراضی ملی نبوده است.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی با برنامه ریزی های انجام شده توسعه باغات در اراضی شیبدار یکی از برنامه های اصلی این وزارتخانه در دولت سیزدهم است.

سید جواد ساداتی نژاد تاکید کرده که با توجه به خشکسالی های پی در پی توسعه باغات در اراضی شیبدار نقش مهمی در توسعه مناطق محروم دارد.

سالیانه۳۰۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوه‌های تابستانه و سایر میوه‌ها در باغستان‌های کهگیلویه و بویراحمد تولید شود.

محمدی سطح باغستان های استان را حدود ۴۰ هزار هکتار برآورد کرد.

سالانه ۹۷۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.

این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha