عبور از محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد با توسعه راه‌های روستایی

یاسوج - ایرنا - کهگیلویه و بویراحمد از جمله استان های کوهستانی ایران است و به دلیل کوهستانی بودن روند توسعه آن به کندی پیش می رفت و در سال های اخیر با برنامه ریزی دولت در توسعه آسفالت راه روستایی مسیر آبادانی روستاها فراهم شده است.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم از همان ابتدای شروع به کارش با شعار مردم داری و محرومیت زدایی برنامه ها، خط و مشی و سیاست‌های راهبردی خود را در مناطق گوناگون کشور در حوزه های مختلف ترسیم کرد.

دولت سیزدهم با عملیاتی کردن برنامه های محرومیت زدایی خود ریل توسعه را در گردنه های پر پیچ و خم و سخت گذر بیشتر استانها بخصوص استان کهگیلویه و بویراحمد هموار کرد.

آثار مثبت و امیدآفرین برنامه های دولت با اجرای آسفالت راه روستایی در جای جای کشورمان از جمله برای مردم کهگیلویه و بویراحمد ملموس و نمایان شده است.

با توجه به وضعیت خاص راه در بیشتر مناطق روستایی مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد برای خروج استان از محرومیت ها و مشکلات انباشت شده از گذشته تلاش جهادی خود را آغاز کردند.

عبور از محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد با توسعه راه های روستایی

توسعه راه روستایی: آسایش و آرامش

همیشه نبود راه ارتباطی مناسب سد محکمی برای دسترسی روستائیان به امکانات بهتر بود ولی دولت سیزدهم با ارتقا شاخص آسفالت راه روستایی و توسعه مسیرهای ارتباطی علاوه بر دسترسی آسان به امکانات بدون تردید آسایش و آرامش را به آنان هدیه کرده است.

با توجه به وجود ظرفیت های مهم گردشگری در جای جای مناطق روستایی سردسیری و گرمسیری استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد توسعه مسیرهای ارتباطی رهاوردی برای افزایش خدمات، توسعه و برون رفت از محرومیت روستاها است.

آرش ملکی دانش آموز اهل روستای مورخانی بخش دیشموک با اشاره به اینکه همیشه برای رفت و آمد به شهر مسیر خاکی و نامناسب مشکلات زیادی را به وجود می آورد گفت: با آسفالت راه روستا علاوه بر تسهیل در تردد مسیر آبادانی آبادی فراهم شد.

عبور از محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد با توسعه راه های روستایی

علی رنجبر یکی دیگر از اهالی این روستا در خصوص بهره مندی روستاها از مسیر آسفالته گفت: در سالهای گذشته رفت و آمد ما به شهر چندین ساعت طول می کشید و اما اکنون با آسفالت شدن مسیر ارتباطی و توسعه مسیرهای روستایی هر موقع که بخواهیم در عرض چند دقیقه به شهر رفت و آمد می کنیم.
وی اضافه کرد: دولت مردمی سیزدهم با توسعه آسفالت راه روستایی به نوعی عدالت اجتماعی را اجرا کرده و باعث افزایش خدمات زیربنایی نیز شد.
بخشدار دیشموک نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم توسعه راه ها در مناطق روستایی است.

علیرضا نوروزی بیان کرد: برنامه ریزی دولت در محرومیت زدایی از مناطق دور افتاده از جمله دیشموک با آسفالت راه های روستایی برگ زرینی برای توسعه امکانات زیربنایی در دورافتاده ترین مناطق به شمار می رود.
وی بیان کرد: با توسعه و بهبود مسیر ارتباطی به روستای بخش دیشموک علاوه بر مهاجرت معکوس مشوقی برای مسئولان در راستای توسعه دیگر امکانات زیربنایی خواهد بود.

عبور از محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد با توسعه راه های روستایی

توسعه راه های روستایی کهگیلویه و بویراحمد مورد تاکید دولت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بسیاری از مناطق محروم استان با مشکل مواجهند به گونه ای که بسیاری از آن ها شامل زیلایی، سیلاب و کلوار، پهنوک، انتهای دیشموک و انتهای لنده، پیچاب، جلاله، طسوج و امامزاده علی و دیگر مناطق فاقد راه آسفالته هستند.

علی شهابی نسب ابراز داشت: بیشتر این روستاها در سفر رییس جمهور بررسی شدند و برای راه های روستایی ۲۰۰ میلیارد تومان در سفر و ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر در متمم سفر پیش بینی شده است بنابراین تحول بزرگی به زودی در مناطق روستایی استان رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: با توجه به تاکید رئیس جمهور این اعتبار تنها در مناطق محروم و دوردست روستایی استان هزینه خواهد شد.

توسعه متوازن در مناطق محروم رهاورد دولت سیزدهم

معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این رابطه اظهار داشت: بهسازی مسیرهای ارتباطی به ویژه در مناطق محروم در راستای توسعه متوازن در دولت سیزدهم شتاب بیشتری گرفت.

کیامرث حاجی زاده توسعه آسفالت راه روستایی در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد را از ضرورت های محرومیت زدایی دانست و گفت: هم اکنون ۱۳ پروژه راه روستایی در بخش محروم دیشموک کهگیلویه از سوی راهداری در دست اجرا است.

عبور از محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد با توسعه راه های روستایی

وی بیان کرد: این طرح ها در حوزه های بهسازی و ایمنی مسیرهای ارتباطی روستایی، حذف نقاط حادثه خیز و آسفالت راه روستایی هستند.

حاجی زاده آسفالت راه روستایی در مناطق دورافتاده و صعب العبور را یکی از برنامه های مهم دولت سیزدهم دانست و افزود: با توسعه فعالیت های عمرانی در روستاها شاهد مهاجرت معکوس خواهیم بود.

وی تصریح کرد: ۴۴ درصد جمعیت کهگیلویه و بویراحمد روستایی است و ۵۶ درصد شهری است و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در روستاها زندگی می کنند.

حاجی زاده با اشاره به اینکه سیاست دولت این است که به روستا به ویژه مناطق محروم توجه شود و امسال بالای ۵۴۰ میلیارد تومان اعتبار دولت برای مناطق محروم پیش بینی کرده است اظهار داشت : استان کهگیلویه و بویراحمد جزو استان های توسعه نیافته در بخش مناطق روستایی بشمار می رود.

وی عنوان کرد: این مبلغ در قانون بودجه برای محرومیت زدایی در چند بخش آب روستایی و عشایری، راه روستایی، مدرسه، عملیات آبخیزداری و خانه بهداشت پیش بینی و در نظر گرفته شده است.

حاجی زاده اضافه کرد: با تخصیص این اعتبارات شاهد رونق بیشتر اشتغال و توسعه روستاها در زمینه های مختلف خواهیم بود.

پروژه های راهداری در استان فعال است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این رابطه اظهار داشت: هم اینک طرح های بزرگ راهسازی در کهگیلویه و بویراحمد در دست اجراست و شاهد خدمات برجسته دولت در حوزه تخصیص اعتبارات و پیشرفت فیزیکی طرح هایی هستیم که حتی طول عمر یکی از آن ها به ۲۹ سال هم می رسد.

سید علی احمد زاده تصریح کرد: رصد و پیگیری مداوم طرحهای عمرانی و زیرساختی این استان را در حقیقت به کارگاه سازندگی تبدیل کرده و همت و اراده ای در استان به وجود آمده است تا پروژه ها به سرانجام برسند.

وی افزود: با پیگیری ها و تعاملات انجام گرفته و با حمایت ویژه دولت سیزدهم، توانستیم یک حرکت جدی در بحث فعال سازی پروژه های عمرانی و زیرساختی به ویژه آن چیزی که اولویت ما بوده در بحث راه روستای، آب، ساماندهی ورودی شهرها و زیرساخت های شهری ایجاد کنیم.

احمد زاده افزود : همه پروژه های راهسازی راه و روستای استان فعالند و حرکت های خوبی در استان آغاز شده است که بسیار تحول آفرین اند.

وی اضافه کرد: محرومیت زدایی و ارایه خدمت بی منت اولویت نخست کاری دولت سیزدهم بوده و در مدت یکسال و اندی اخیر دولت اقدامات شاخصی در این استان به ویژه در حوزه رفع مشکلات و محرومیت زدایی به سرانجام رسیده است.

عبور از محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد با توسعه راه های روستایی

آسفالت ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه وبویراحمد گفت: در راستای برنامه ریزی دولت سیزدهم برای توسعه آسفالت راه روستایی آسفالت ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی در استان برنامه ریزی شده است.

عابد محمدی اظهار داشت: در این راستا تاکنون یکصد کیلومتر از راهای روستای استان در قالب محرومیت زدایی آسفالت شد.

وی گفت: در این راستا بر اساس قانون بودجه روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا پایان دولت سیزدهم باید آسفالت شوند.

محمدی بیان کرد: در این راستا ۲هزار کیلومتر راه شوسه و خاکی در استان وجود دارد که ۵۰۰کیلومتر از این میزان در روستاهای بالای ۲۰خانوار هستند.

وی اضافه کرد: در سال جاری ۴۷پروژه از محل محرومیت زدایی برای آسفالت راه روستایی در سطح استان تعریف شد.

محمدی اعتبار این طرح ها را ۵۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در صورت تخصیص این میزان اعتبار شاخص آسفالت راه روستایی استان افزایش چشمگیری خواهد یافت.

وی به کوهستانی و سخت گذر بودن برخی از راه های روستایی استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۲ هزار کیلومتر راه روستایی فاقد آسفالت در مناطق مختلف این استان وجود دارد.

محمدی با بیان اینکه دولت توجه ویژه ای به مناطق محروم و روستایی دارد افزود: تا سه سال آینده در صورت ادامه روند فعلی برای تخصیص اعتبار، تمام راه های روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان آسفالت خواهد شد.

عبور از محرومیت در کهگیلویه و بویراحمد با توسعه راه های روستایی

وی اظهار داشت: بیش از چهار هزار کیلومتر راه روستایی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۵۰ درصد از این راه ها معادل ۲ هزار کیلومتر خاکی و شوسه است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون بیش از ۱۶۰ طرح در حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای و راه روستایی در مناطق مختلف استان در دست اجراست .

وی بیان کرد: این طرح ها شامل لکه گیری، روکش و آسفالت راههای اصلی و فرعی، تعمیر و مرمت ابنیه فنی راههای استان، ساخت پل و راههای روستایی، بهسازی و آسفالت راههای روستایی، خط کش و نصب و علائم ترافیکی در راههای اصلی و فرعی استان است.

بر اساس برآوردها هزینه هر کیلومتر بهسازی و آسفالت راه‌های اصلی در این استان حدود دو تا سه برابر استان‌های کویری است.

کهگیلویه وبویراحمد حدود ۶ هزار کیلومتر راه اعم از بزرگراه، راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که از این میزان ۱۴۲ کیلومتر بزرگراه، ۵۰۵ کیلومتر راه اصلی، یکهزار و ۲۳۸ کیلومتر راه فرعی و مابقی نیز روستایی است.

بیش از ۴۴ درصد جمعیت افزون بر ۷۲۳هزار نفری استان کهگیلویه و بویراحمد در روستاها ساکن هستند.

استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارای هشت شهرستان، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha