«محمدحسن آصفری» روز یکشنبه در آیین گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار در خانه کارگر استان مرکزی، افزود: هفته آینده باید ایرادات ۲ ماده قانونی دیگر رفع و پس از تایید نهایی به تصویب برسد.
وی تاکید کرد: باید اطلس مهندسی کارگری و صنعتی در حوزه های مختلف ایجاد شود تا مشکلات این حوزه رفع شود و سهم بیمه کارگران ساختمانی استان مرکزی نیز دیده شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عدالت محوری در حوزه بیمه کارگران ساختمانی باید مدنظر ویژه قرار گیرد تا درآمدهای صندوق تامین اجتماعی نیز تامین و مشکلات این قشر زحمتکش جامعه رفع شود.
آصفری ادامه داد: قانون کار علیرغم معایبی که دارد اما الزامی است، این قانون از سال ۱۳۶۹ تصویب شد تا به مسائل حوزه کارگری بپردازد.
وی عنوان کرد: استان مرکزی با بیش از ۲۵۰ هزار کارگر به عنوان استان کارگری محسوب می شود که می طلبد به این حوزه توجه ویژه شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: اصل ۴۴ قانون اساسی یکی از مواردی است که باید به آن به عنوان یک اصل مهم توجه شود، اما این مهم به واسطه واگذاریهای نامناسب، مشکلات زیادی برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.
آصفری تصریح کرد: هر کدام از واحدهای تولیدی استان مرکزی که براساس اصل ۴۴ قانون اساسی واگذار شدهاند، با توجه به ظرفیت بالایی که دارند باید دو برابر بیشتر از شرایط کنونی نیروی کار داشته باشند، اما به دلیل واگذاریهای نامناسب امروز برخی از این واحدها تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند.
وی افزود: برخی از مدیران این واحدهای تولیدی، توانمندی مدیریتی ندارند و مدیری که بیش از ۵۰ میلیون تومان حقوق میگیرد مکلف است که دغدغه کار و کارخانه را داشته باشد و برای ایجاد اشتغال از هیچ کوششی دریغ نکند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نبود امنیت شغلی را یکی از مشکلات برخی کارگران دانست و عنوان کرد: متقاضیان کار، درخواست استخدام در واحدهای تولیدی بزرگ دارند چرا که کارخانههای کوچک حداقل امنیت شغلی را دارند.
آصفری اضافه کرد: ماشینآلات بسیاری از واحدهای تولیدی فرسوده هستند که این مهم بهرهوری را به حداقل ممکن میرساند و باید تدابیری در جهت به روزرسانی این تجهیزات و عوامل تولید اندیشیده شود.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰۰ واحد صنعتی استان مرکزی تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند و مشکلات این واحدها باید فهرستبندی و در جهت حل آنها اقدام شود.
آصفری اضافه کرد: اعتراض کارگران نباید منجر به زندانی شدن آنها شود، بلکه در این بین کارفرما و عدم پیگیری و توجه او نسبت به ایجاد کار و اشتغال نیز تاثیر داشته و مدیر نیز باید پاسخگو باشد، مدیران باید با مسئولین مربوطه رایزنی داشته باشند.
مدیر کل تامین اجتماعی استان مرکزی نیز عنوان کرد: بدهی برخی از صنایع استان از جمله آذرآب، ماشینسازی و واگنپارس تقسیط شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
«علیرضا حسینی» افزود: سال۱۳۵۷ جمعیت کشور ۳۶ میلیون نفر بود و بیمه شدگان جامعه کارگری نیز یک میلیون و ۸۱۰ هزار نفر بوده است، در حالی که اکنون جمعیت کشور ۱۳۰ درصد افزایش یافته و جمعیت کارگری بیمه شده نیز به ۱۰ میلیون و ۴۴۶ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: ضریب نسبت پشتیبانی ابتدای انقلاب ۲۰ نفر بیمه پرداز و یک نفر مستمری بگیر بوده در حالی که هم اکنون به ۴.۲ رسیده است و در استان مرکزی که صنعتی است به ۳.۵ رسیده است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: کارگاههای فعال استان در سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۰ مورد بوده در حالی که اکنون به ۲۳ هزار و ۲۲۴ مورد رسیده است.
حسینی گفت: آمار بیمه شده و جمعیت کارگری استان مرکزی در شهریورماه سال گذشته ۲۱۸ هزار نفر بود که در شهریورماه امسال به ۲۲۴ هزار و ۴۷۶ نفر رسید.
استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است که به قطب چهارم صنعت کشور شهرت دارد.
نظر شما