به گزارش ایرنا، احمد فرهادی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی افزود: اکنون۵۳ هزار و ۵۰۰ فر عضو کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری هستند ولی این تعداد سال گذشته تنها حدود ۲۸ هزار نفر بود.
وی افزود: مهرماه سال گذشته تنها ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات کتابخانههای عمومی استان استفاده کردند ولی مهر امسال بیش از ۳۷ هزار نفر از خدمات ارایه شده توسط اداره کل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری بهرهمند شدند.
فرهادی تاکید کرد: مهر پارسال ۱۸ هزار امانت کتاب در سطح کتابخانه های عمومی اُستان ثبت شد ولی امسال این میزان به بیش از ۵۰ هزار امانت رسید که نشان از تاثیر مثبت بازگشایی کتابخانه برای حضور کتابخوانان دارد.
نزدیک به یک میلیون کتاب در ۵۶ کتابخانه عمومی چهارمحال و بختیاری وجود دارد
مدیرکل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری افزود:هماکنون بیش از ۹۸۰ هزار کتاب در ۵۶ کتابخانه عمومی وجود دارد که با توجه به جمعیت استان، سرانه یک کتاب برای هر نفر را رقم زده است و بر اساس برنامهریزیها این سرانه تا پنج سال آینده باید به سه کتاب خواهد رسید.
فرهادی ادامه داد: ۵۶ کتابخانه عمومی در استان فعال است و با توجه به تعداد زیاد روستاهای استان، احداث کتابخانه در همه روستاها امکانپذیر نیست و میتوان برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی از اجرای طرحهای کتابخانه سیار و پیشخوان کتاب استفاده کرد.
وی یادآور شد: طرح پیشخوان خدمات کتابخانهای با هدف ارائه مطلوبتر خدمات به مردم ساکن در حاشیه شهرها و مناطق کمتر برخوردار و فراهمکردن زمینه دسترسی آسان اقشار مختلف به کتاب و کاهش به اجرا در میآید.
به گزارش ایرنا، در پیشخوان خدمات کتابخانهای بهجای ساخت کتابخانه و یا راهاندازی کتابخانههای سیار، کانکسهایی در مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهرها جانمایی می شود و در آنها، خدمات کتابخانهای به مردم ارایه میشود.
فرهادی تصریح کرد: در دوران همهگیری کرونا، با وجود حضور کتابداران در کتابخانههای عمومی استان، روند پذیرش کتابخوانان در کتابخانهها به صورت حضوری انجام نمیشد و کتابداران بهصورت مجازی خدماتی را در فضای مجازی ارایه میکردند، ولی با بازگشایی دوباره کتابخانه ها در یکسال گذشته شاهد استقبال مردم از کتابخانهها بودیم.
وی اظهار داشت: در یکسال گذشته بیش از ۲۸ هزار نسخه کتاب و ۱۹ هزار مجلد توسط نهاد کتابخانههای عمومی به تمامی ۵۶ کتابخانه عمومی اُستان تخصیص یافت و به کمک منابع استانی با اعتباری ۳۰ میلیون تومانی نیز ۵۶۰ جلد کتاب استانی به کتابخانههای استان اضافه شد.
فرهادی به ارایه خدمات جدید به کتابخوانان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت:در سه کتابخانه مولوی، امیرکبیر و حافظ شهرکرد در صورت تقاضای اعضای کتابخانه، کتاب با پیک برای این علاقهمندان ارسال میشود و در این کتابخانهها میز خدمات دادهها و مقالات به صورت رایگان در اختیار اعضا کتابخانهها قرار داده شده است که تمامی مقالات علمی داخلی و تعداد زیادی از مقالات معتبر خارجی را شامل میشود و بیش از ۲ میلیون رکورد الکترونیک در این مخزن عرضه شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس تفاهمنامه اداره کل کتابخانههای عمومی استان با شرکت مخابرات، فیبرنوری برای سه کتابخانه پر مراجعه شهرکرد ایجاد شده است و همه ۵۶ کتابخانه عمومی استان دارای دسترسی به اینترنت هستند و اعضای کتابخانه مجاز به استفاده از اینترنت پرسرعت کتابخانهها به صورت رایگان هستند.
مدیرکل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: سال گذشته سه سالن مطالعه اختصاصی در کتابخانههای استان ایجاد شد که این فضاهای جدید قرار است در بیش از نیمی از تمامی ۵۶ کتابخانه عمومی استان به شرط کاهش نیافتن صندلیهای عمومی ایجاد شود.
فرهادی تصریح کرد: کتابخانه فرخشهر تا سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و کتابخانههای شهرهای دشتک و سامان و منطقه حاجیآباد شهر لردگان و منطقه جوانمردی خانمیرزا و روستای چلمان از جمله طرحهای کتابخانهای جدید در استان هستند.
مدیرکل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: کتابخانه سعدی شهرکرد که مختص نابینایان بود و ساختمانی مستعمل داشت مقرر شد بهطور کامل نوسازی شود و در سه طبقه به صورت اختصاصی به کتابخانه نابینایان و ناشنوایان تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، آمار اعضای کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری افزون بر ۲۵۰ هزار نفر است که از این تعداد جمعیتی معادل ۵۴ هزار نفر بهصورت مستمر فعالیتهای مرتبط با کتاب و کتابخوانی را دنبال میکنند.
نظر شما