به گزارش خبرنگار ایرنا، ماموستا عبدالسلام کریمی شامگاه شنبه در آخرین شب برگزاری پانزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایران زمین در گرگان اظهار داشت: کشور ایران معنای واقعی وحدت اقوام جهان اسلام است و اگر این پازلها کنار هم تنیده شوند، میتوانیم به ایران مقتدر برسیم.
وی بیان کرد: کشور ما رنگینکمان اقوام است و اگر این رنگینکمان و اقوام به هم نزدیکتر شوند، زیباتر و قشنگتر میشوند و انسجام ملی رقم میخورد.
وی خاطرنشان کرد: اقوام ایرانی درکنار هم و با همدیگر مشارکت و همراهی کردند تا انقلاب پیروز شد و بعد از آن در جنگ تحمیلی توانستند رژیم بعثی عراق را شکست دهند و در هر انتخاباتی با هم مشارکت و همراهی دارند.
مشاور رییس جمهور در امور فرق و مذاهب اسلامی گفت: این مشارکتها و با هم بودنها اگر ادامه یابد، باعث خواهد شد تا ایران قوی و مقتدر را بسازیم.
ماموستا کریمی تاکید کرد: باید شرایطی ایجاد کنیم که همه اقوام احساس مشارکت واقعی داشته باشند و احساس کنند که در هر برنامه این نظام و انقلاب شریک و سهیم و دخیل هستند.
وی ادامه داد: خداوند و رسولش هیچ خطکشی بین مردم قرار نداده و ما نیز نباید چین کاری کنیم، زیرا زن و مرد در اسلام یکی هستند و شهروندان درجهبندی ندارند و تنها اختلاف ما در رنگ و سلیقه است و در واقع ما همه یک تَن و بدن واحد هستیم.
وی تصریح کرد: همه این اقوام در واقع نشانی از نشانههای الهی است و باید به این نشانهها احترام بگذاریم و اهانت به هیچ کس روا نیست.
مشاور رییس جمهور در امور فرق و مذاهب اسلامی گفت: مردان مظهر صفات جلال و بانوان مظهر صفات جمال و زیبایی هستند و این نشان میدهد که مرد و زن در کنار هم خوب و زیبا هستند و برای زیباتر شدن این زیبایی باید همه دست در دست هم دهیم به مهر، میهن خویش را آباد کنیم.
ماموستا کریمی اضافه کرد: اگر این جشنواره تا دیروز ضروری و لازم بود، امروز بخاطر مسائل وشرایط کشور بسیار لازمتر است.
وی افزود: اگر شروع این جشنواره گلستان است، نباید پایان و اختتامیهاش در گلستان باشد، بلکه از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتظار داریم که این جشنواره با همین کیفیت عالی و ممتاز در استانهای دیگر از غرب تا شرق و از شمال تا جنوب ادامه داشته باشد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه با فرهنگ، آداب، رسوم و فولکلورمان و فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی، کشوری ساختیم که در دنیا آوازه خاصی دارد، باید با اختراعات، تولیدات و دستاوردها به ویژه در حوزه صنایع دستی، به اقتصاد کمک کنیم و شرایطی ایجاد کنیم که بتوانیم از این نظام و انقلاب و کشور دفاع کنیم و کشوری در همه ابعاد الگو و نمونه برای دنیا باشیم.
۱۱۰ هزار بازدیدکننده
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز در این مراسم گفت: پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایران زمین در این استان توانست شور و نشاط اجتماعی را در بین مردم گلستان تزریق، جاری و ساری کند.
محمدجواد ساوری اظهارداشت: البته این نشاط اجتماعی باعث شد، تا براساس آمارها و شواهد موجود در کنار هنرمندان میهمان از ۳۰ استان کشور و همچنین هنرمندان گلستانی، بازدیدکنندگانی از استانهای همجوار داشته باشبم.
وی بیان کرد: حضور وزیر کشور در مراسم افتتاحیه جشنواره نشان از اهمیت والا و بالای آن و نقش موثرش در ایجاد نشاط اجتماعی دارد.
وی خاطرنشان کرد: هنرمندان استانهای شرکت کننده بنا به اظهارتشان این دوره را پررونقتر و غنیتر از دورههای گذشته ارزیابی کردند که ما تلاش داریم دورههای آتی، شرایط بهتر فراهم و ایجاد کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: تفاوت این دوره نسبت به دورههای پیشین، ماهیت اسمی آن و اضافه شدن واژه اقتصاد در کنار فرهنگ بود و رویکرد این جشنواره توجه بیشتر به بحث اقتصادی هنرمندان صنایع دستی و توسعه و ترویج فرهنگ صنایع دستی بود.
ساوری یادآور شد: در چهار شب قبل در مجموع ۸۰ هزار نفر از این جشنواره بازدید کردند و با آمار ۳۰ هزار نفری بازدیدکنندگان امشب، در مجموع بیش از ۱۱۰ هزار بازدیدکننده داشتیم.
وی تاکید کرد: گلستان ظرفیت و پتانسیل بسیاری در هر سه حوزه کاری این اداره کل دارد که متاسفانه به علت غفلتهای پیشین نتوانستیم از آن بهره لازم را در جهت معرفی استان برای جذب گردشگر و در نتیجه توسعه اقتصادی را ببریم.
وی تصریح کرد: یکی از این ظرفیتها دیوار تاریخی و بزرگ گرگان به طول ۲۰۰ کیلومتر با قدمت بیش از ۱۶۰۰ ساله است که در دوره ساسانی بنا شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: این دیوار به عنوان یکی از سه دیوار قدیمی و بزرگ جهان، میتوانست شرایط خوبی برای جذب گردشگران داخلی و حتی توریستهای خارجی داشته باشد که باز هم مورد غفلت واقع شد.
ساوری افزود: در این دوره سعی داریم این دیوار را به ثبت جهانی برسانیم که شعار جشنواره امسال، گام به گام تا ثبت جهانی دیوار بزرگ و تاریخی گرگان انتخاب شده بود.
یکپارچگی ایران اسلامی
همچنین رجبعلی شیخزاده معاون سازمان اجتماعی وزارت کشور شنبه شب در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایران زمین در گرگان اظهارداشت: البته در این مسیر نیازمند همراهی و همکاری مسوولان امر با برگزاری چنین جشنوارههایی هستیم.
وی بیان کرد: امروزه دشمن و دشمنان ایران اسلامی بیش از گذشته شده و آنان در واقع به یکپارچگی رسیدهاند و برای مقاومت و ایستادگی در برابر آنها باید در درون امت اسلامی و به ویژه ملت ایران اتحاد و یکپارچگی بیش از گذشته باشد.
وی تصریح کرد: همه اقوام و مذاهب ایران اسلامی باید ید و مشت واحده در مقابل دشمنان باشند و دفاع همه جانبه کنند.
معاون سازمان اجتماعی وزارت کشور گفت: پایه و اساس توسعه کشور امنیت است.
شیخزاده تاکید کرد: برای ایجاد و برقراری این امنیت نیازمند انسجام هستیم و در سایه همین انسجام به وحدت بین مسلمانان دست خواهیم یافت.
وی افزود: گلستان نمونه و الگوی خوبی برای نشان دادن این وحدت با وجود اقوام و مذاهب مختلف است و ایران اسلامی نیز نمونه خوبی برای نشان دادن این وحدت در جهان اسلام محسوب می
در این مراسم از سرپرستان گروههای مختلف موسیقی و آئینی با تندیس جشنواره و لوح سپاس و همچنین هنرمندان سایر بخشها تجلیل شد.
نظر شما