به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری آستان قدس رضوی، سید جواد ساداتینژاد، در دیدار با قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: امنیت غذایی، موضوع مهمی برای کشور و دارای تاثیر مستقیم در زندگی همه مردم است به همین دلیل تمامی کسانی که برای تامین این امنیت تلاش میکنند، کار بزرگ و قابل تقدیری انجام میدهند.
وی ادامه داد: از آستان قدس رضوی درخواست داریم با توجه به تجربه خود در حوزه کشاورزی قراردادی، برای توسعه آن به ما کمک کند چرا که امروز بهروزترین و کارآمدترین ابزار حمایتی در این عرصه، کشاورزی قراردادی است و میتواند ضمن افزایش تولید، از معیشت مردم و کشاورزان نیز حمایت کند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در دولت سیزدهم توسعه کشاورزی را به عنوان یک ماموریت برای خود تعیین کردهایم و انتظار داریم آستان قدس رضوی نیز این مهم را به عنوان یک ماموریت در دستور کار خود قرار دهد.
ساداتینژاد افزود: در این مسیر ما نیز به عنوان بازوی حمایتی، آمادگی خود را اعلام میکنیم تا بتوان در قالب توافقنامه منعقد شده با آستان قدس رضوی، تسهیلگر توسعه کشاورزی قراردادی در شرق کشور باشیم.
وی با بیان این که باید نام آستان قدس رضوی در حوزه کشاورزی در شرق کشور بدرخشد ادامه داد: با توجه به وضعیت منابع آبی در کشور، اجرای الگوی کشت نیز موضوع مهمی است که در این زمینه نیز از آستان قدس رضوی درخواست داریم پیشتاز باشد.
او همچنین با اشاره به اهمیت تقویت رویکرد دانشبنیان در کشاورزی اظهار کرد: دولت سیزدهم از هر گونه حمایتی که در حوزه دانشبنیان نیاز باشد، دریغ نمیکند و در همین راستا در حال توسعه مراکز و دهکدههای نوآوری کشاورزی است.
در کشاورزی قراردادی، قرارداد پیش از آغاز فرآیند تولید، بین کشاورز و خریدار برای مدتی معین به صورت شفاهی یا کتبی منعقد می شود و در آن، کشاورز متعهد می شود مقادیر توافق شده از یک محصول کشاورزی را با رعایت استانداردهای کیفی و زمان مورد نظر خریدار، تولید و عرضه کند. در مقابل، خریدار ضمن خرید محصول با قیمت توافق شده، تولید کننده را از طریق تأمین بخشی از نهاده های کشاورزی، آماده سازی زمین و ارائه توصیه های فنی حمایت می کند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی نیز در این دیدار گفت: این آستان، طی ۲ سال اخیر با ریسکپذیری در حوزه کشاورزی، کاشت محصولاتی که ارزآوری بالا و مصرف آب کمتری دارند را در اولویت قرار داده و کشتهایی که نیازمند مصرف آب بالایی است را متوقف کرده یا به حداقل رسانده است.
مالک رحمتی افزود: آستان قدس رضوی همچنین اصلاح الگوی کشت و استفاده از بذرهای مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی را در دستور کار قرار داده است که اتفاق بزرگ و اثربخشی بوده است.
وی ادامه داد: طبق تاکید تولیت آستان قدس رضوی، پرداختن به اقتصاد کشاورزی دانشپایه و دانشبنیان را به عنوان یکی از وظایف و ماموریت های اصلی در حوزه اقتصادی تعریف کرده ایم و دستاوردهای متعددی نیز در این حوزه داشتهایم که میتواند الگویی برای دولت و دیگر فعالان اقتصادی باشد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: ایران قوی، اقتصاد و کشاورزی قوی و کارآمد میخواهد و آستان قدس رضوی آمادگی دارد با توجه به تجربه موفق خود در کشاورزی و صنایع وابسته آن، برای تحولآفرینی در این عرصه حامی دولت باشد.
رحمتی افزود: مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت داشتن ایران قوی تاکید ویژه دارند و تحقق آن را نسخه نجاتبخش کشور میدانند، بر این اساس، تمامی دستگاههای دولتی، نهادهای عمومی و غیر دولتی و فعالان اقتصادی، هر کدام به سهم خود، برای عملیاتی کردن و عینیتبخشی به این مطالبه وظیفه و مسوولیتی بر عهده دارند.
وی ادامه داد: تحقق ایران قوی، مستلزم توجه جدی به تولید است و زمانی که بتوانیم در حوزه تولید و عرصه گسترده و مهمی همچون کشاورزی، شاهد پیشرفتهای چشمگیر باشیم، بدون شک ایران قوی محقق میشود و بر همه مشکلات اقتصادی نیز فائق خواهیم آمد.
نظر شما