محمدحسنی نسب روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:تامین نهال یارانهدار ارقام مناسب مناطق مختلف ، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای توسعه باغات ، آموزش کشاورزان در خصوص اصول فنی مدیریت باغات زیتون ، پرداخت یارانه برای سرشاخه کاری و تغییر ارقام باغات غیراقتصادی ، کمک به تامین کود ، هرس و مدیریت باغات از طریق پرداخت یارانه و مساعدت در توسعه صنایع تبدیلی و فراوری این محصول از مهمترین مشوقها برای توسعه باغات زیتون در این استان است.
وی با اشاره به اینکه کشت زیتون در دهه ۸۰ در مناطق ایذه و باغملک شروع و هم اکنون در حال توسعه است افزود:مشوقهای جدید برای توسعه کشت این محصول و فراوری آن میتواند میزان درآمد باغداران استان افزایش دهد.
حسنی نسب گفت: کشت زیتون با توجه به تنوع آب وهوایی خوزستان و مقاوم به کمآبی و آفات شرایط مناسبی برای توسعه کشت این محصول فراهم کرده است.
برداشت زیتون از باغات خوزستان
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه برداشت زیتون از اوایل آبان ماه در خوزستان شروع شده و تا پایان آذر ماه ادامه دارد خواهد داشت افزود: تاکنون یک هزار و ۱۰۰ تن زیتون کنسروی از باغات استان برداشت شده است.
وی سطح باغات زیتون در خوزستان را ۴۴۰ هکتار بیان کرد و افزود:عمده باغات زیتون درشهرهای ایذه ،دزپارت (دهدز) ،باغملک ، اندیکا و مسجد سلیمان متمرکز هستند.
حسنی نسب افزود: در سال جاری از ۳۸۰هکتار سطح بارور باغات زیتون، یک هزار و ۱۰۰تن محصول برداشت شد که ۵۰ درصد آن به صورت روغنی و ۵۰ درصد کنسروی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تصریح نمود:پتانسیل تولید زیتون در مناطق مستعد شمال و شمال شرق استان حدود هشت تن در هکتار است که با توسعه ارقام جدید و مناسب برای مناطق مستعد محقق خواهد شد.
حسینی نسب ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، توسعه این محصول سودمند و کم توقع از لحاظ نیاز آبی را برای سال جاری در برنامه دارد و از متقاضیان توسعه این محصول حمایت میکند.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات کشاورزی ، باغی ، شیلات و آبزی پروری ، فراوردههای دامی ولبنی و عسل به تنهایی ۱۴درصد کل محصولات کشاورزی کشوررا تامین می کند.
در ۲ سال خشکسالی و محدودیت و ممنوعیت کشت در برخی مناطق خوزستان ، تولید محصولات کشاورزی در استان تا ۲۵ درصد کاهش یافته است.
نیشکر، چغندرقند ، گندم و جو ، برنج ، سیفی ها و سبزی ها ، جالیزیها ، خرما ، انار ، انواع مرکبات ، ذرت دانهای وعلوفهای و انواع گل ها از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان به شمار میرود.
نظر شما