حسن شادمهری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: بیشترین حجم ذخیره آب در این مدت مربوط به پروژههای آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس به میزان حدود سه میلیون مترمکعب و مابقی در سایر سازهای آبخیزداری شهرستانهای دیگر سطح استان است.
وی افزود: حدود ۳۰ درصد تا ۴۰ درصد بارندگی ۲ روز گذشته در مناطق از استان که به صورت جنگلی و دارای بستر مخروطافکنی (گرانولی) است باعث تغذیه سفره آبهای زیر زمینی و تامین آبخوانهای منطقه شده است.
رییس اداره کنترل و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: در مجموع بر اثر بارندگیهای رخ داده در آبان ماه، پروژههای آبخیزداری در سطح استان حدود پنج میلیون متر مکعب از حجم بارندگیها که به صورت سیلاب در حوزههای آبخیز روان بودند را در مخاذن خود ذخیره کردند.
به گزارش ایرنا، مدیریت سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش نفوذ آب در خاک و تغذیه آبخوانها، حفظ منظر و تنوع زیستی اکوسیستم حوزه، کاهش خسارات مالی و جانی به جوامع پایین دست، توانمندسازی جوامع محلی و افزایش معیشت خانوارهای روستایی، کاهش وابستگی به منابع طبیعی و افزایش تولید در واحد سطح اراضی و بهره برداری بهینه از حوزه آبخیز بر اساس توان و ظرفیت در راستای توسعه پایدار از مهمترین اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری است.
گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانهای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار اراضی ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی های متوالی، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان های قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.
گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.
نظر شما