عباس مرادی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس سند آمایش هرمزگان با توجه به اینکه بندرعباس بیش از ظرفیت محیطی و توان اکولوژی خود شاهد تراکم جمعیت و فعالیتهای مستقر شده است، اینها را باید استان پالایش کرد.
وی ادامه داد: برای این منظور بایستی با بکارگیری فناوری های نوین جلوی اثرهای منفی بیشتر فعالیتهای مستقر کنونی را گرفت و فعالیتها را به بالهای شرقی و غربی هرمزگان منتقل کرد تا از میزان فشار بر محیط زیست بندرعباس کاست.
وی اضافه کرد: سند آمایش هرمزگان اضافهکردن فعالیتها که عمدتا صنعتی هستند را به هیچ عنوان در بندرعباس توصیه نمیکند منتها سرمایهگذاران با توجه به فراهم بودن زیرساختها در این شهر به سرمایهگذاری در آن رغبت دارند.
مدیر دانشکده کشاورزی میناب و مدرس دانشگاه هرمزگان یادآور شد: اکنون بیش از ظرفیت محیطی بندرعباس، فعالیت در اینجا مستقر کردهایم که عمدتاً هم صنعتی هستند و آثار آن را بر محیط زیست ساحلی و تراکم جمعیت میتوان مشاهده کرد.
مرادی گفت: این به مانند آن است که کاپیتان کشتی همه مسافران را در یک گوشه کشتی مستقر کند که نتیجه آن برهم خوردن تعادل و غرق شدن کشتی و مسافران در دریاست، در عرصه سرزمین هم باید توان اکولوژیکی را مد نظر قرار دارد و در غیر اینصورت چنانچه همه فعالیتها در یک منطقه متمرکز شود آثار منفی خود را در حوزههای افزایش بروز آسیبهای اجتماعی، مهاجرت از روستاها به شهرها، حاشیه نشینی و امنیت نشان میدهد، از نظر پدافند غیر عامل هم این بسیار خطرناک است و در مواقع بروز خطر میتواند برای کشور و استان فلج کننده باشد.
وی افزود: درصد بالایی از بنزین کشور در بندرعباس فرآوری میشود و یا حجم بالایی از ترانزیت ایران از طریق بندر شهید رجایی است که چنانچه حادثهای رخ دهد کشور را با مشکل مواجه میکند، همچنین مخازن غرب بندرعباس هم از نظر پدافند غیرعامل خطرناک هستند.
مدیر علمی سند آمایش هرمزگان بیان کرد: برای اینکه تعادل و توازن حفظ شود بارگذاری فعالیتها را باید در پهنه سرزمین توزیع کرد و این نکته از نظر پدافند غیرعامل هم اهمیت بسیار بالایی دارد و همه این موارد در سند آمایش سرزمین هرمزگان دیده شده که در اختیار مسوولان این استان قرار دارد.مدیر علمی سند آمایش هرمزگان بیان کرد: برای اینکه تعادل و توازن حفظ شود بارگذاری فعالیتها را باید در پهنه سرزمین توزیع کرد و این نکته از نظر پدافند غیرعامل هم اهمیت بسیار بالایی دارد و همه این موارد در سند آمایش سرزمین هرمزگان دیده شده که در اختیار مسوولان این استان قرار دارد.
مرادی با نامناسب خواندن استقرار فعالیتهای جدید صنعتی مانند پارک یا شهر کود و سم در بندرعباس، تصریح کرد: سند آمایش چنین چیزی را توصیه نمیکند و باید به توان محیط زیستی بندرعباس توجه شود، شورای برنامه ریزی هرمزگان در تصویب طرحها و محل استقرار آنها میتواند از سند آمایش استفاده کند تا اجرای طرحها در آینده مشکل ساز نشود.
وی با یادآوری اینکه باید ایجاد صنایع جدید را باید به شرق و غرب هرمزگان برد، گفت: برای این منظور بایستی زیرساختها را هم به این مناطق برد که احداث خط لوله انتقال نفت و همچنین خط انتقال گاز از اقدامهای خوبی است که در این راستا انجام شده است.
مدیر دانشکده کشاورزی میناب و مدرس دانشگاه هرمزگان گفت: همچنین براساس سند آمایش هرمزگان خط ریلی از بندرعباس به جاسک و از جاسک به چابهار پیش بینی شده است که این مناطق را به همدیگر متصل میکند.
مرادی افزود: رسانهها و دانشگاهها در خصوص توسعه متوازن هرمزگان نقش دارند و میتوانند با نقدهای خود و انعکاس نظرهای کارشناسی در جامعه مسیرهای غلط را اصلاح کرده یا از بیراهه رفتن مسوولان جلوگیری کنند.