۲۴ آذر ۱۴۰۱، ۱۰:۴۰
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 84934249
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

غرش آسمان و رویش بذر امید در دل کشاورزان شیروانی

بجنورد-ایرنا- ارش باران و نزول نعمت الهی در بهترین و مناسبت ترین زمان ممکن، بارقه ای از امید در دل کشاورزان شهرستان شیروان در خراسان شمالی زنده کرد.

به گزارش ایرنا، غرش آسمان کشاورزان شهرستان شیروان در خراسان شمالی را به تکاپو انداخت و بذر امید را در دل آنها زنده کرد، زحمت کشانی نگاهشان به آسمان بود و از طرفی تردید کشت را داشتند در این روزها شادمان از بارندگی های پاییزه سعی در کشت بیشتری دارند.

خشکسالی و کاهش بارندگی موجب شده بود تا کشت پاییزه غلات خصوصا دیم در سال های اخیر در خطر باشد و سال زراعی گذشته تا اواخر دی ماه به دلیل نبود بارش و خشکسالی ها فقط ۳۰ درصد از ۲۱ هزار هکتار کشتزار دیم این شهرستان سبز شده بود و کشاورزان امسال نیز بابت این موضوع نگران بودند ولی با بارش باران هفته های اخیر این روزها کشاورزان سرحال تر از همیشه از طلوع آفتاب تا قبل از غروب آفتاب در اراضی کشاورزی شان سخت مشغول کشت هستند.

این شهرستان قطب تولید جو در خراسان شمالی است به طوری که ۲۰ درصد سطح زیر کشت جو آبی و ۳۵ درصد جو دیم استان مربوط به این شهرستان است و امید می رود تا کشاورزان این خطه سال زراعی مناسبی را سپری کنند.

غرش آسمان و رویش بذر امید در دل کشاورزان شیروانی

افزایش ۶۰ درصدی بارندگی

سال زراعی گذشته تا اواخر دی ماه به دلیل نبود بارش و خشکسالی ها فقط ۳۰ درصد از ۲۱ هزار هکتار کشتزار دیم این شهرستان خراسان شمالی سبز شده بود که با بارندگی های ایجاد شده سطح سبز کشتزارها به ۹۰ درصد افزایش یافت و نتیجه آن افزایش تولید محصول غلات امسال نسبت به سال قبل از آن بود ولی فصل بهار و تابستان برای کشاورزان این شهرستان ناامیدکننده بود تا اینکه پاییز فرا رسید و اواخر خوشی برای آنان رقم زد.

رییس اداره هواشناسی شیروان در این باره اظهار داشت: درصد مساحت تحت تاثیر خشکسالی براساس شاخص SPEL دوره یکساله تا پایان مردادماه امسال ۲۸.۲۱ درصد بوده است که ۶۴ دهم درصد از این میزان دارای خشکسالی شدید، ۴.۴۹ درصد خشکسالی متوسط و ۲۳.۰۸ درصد خشکسالی خفیف است.

رسول رهنما عنوان کرد: در ۶ ماهه امسال، ۹۶.۸ میلی متر بارندگی در این شهرستان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است ضمن اینکه میزان بارندگی شهرستان در دوره آماری بلند مدت ۱۰۴.۹ میلی متر ثبت شده که ۷.۷ درصد کاهش بارندگی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: همچنین میزان بارش های سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ (مهر ۱۴۰۰ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۱) در حدود ۲۳۳.۴ میلی متر بارندگی ثبت شده است که در مقایسه با سال گذشته ۷۵.۹ درصد افزایش داشته است.

غرش آسمان و رویش بذر امید در دل کشاورزان شیروانی

زنده شدن بذر امید با بارندگی های پاییزه

سال قبل ۳۱ هزار و ۵۰۰ هکتار غلات پاییزه در اراضی کشاورزی شهرستان کشت شد که از این میزان کشت، ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار محصول آبی و ۲۱ هزار هکتار دیم است که به دلیل کاهش بارندگی، خشکسالی و گرانی نهاده ها در مقایسه با سال قبل از آن ۳۰۰ هکتار کاهش را نشان می داد و امید می رود که سال زراعی جاری شرایط بهتر شود.

رییس اداره جهاد کشاورزی شیروان نیز در ادامه گفت: بارندگی های پاییزه شرایط خوب و مناسبی را برای کشت دیم و آبی کشاورزان فراهم کرد و اگر بذرپاشی به موقع انجام نمی شد، کشاورزان باید اقدام به خشکه کاری می کردند.

علی باقرزاده اظهار داشت: کشت پاییزه غلات این شهرستان از نیمه دوم مهرماه آغاز شده و تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت که تاکنون حدود یک سوم معادل ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان زیر کشت رفته است و پیش بینی می شود به ۳۳ هزار هکتار افزایش یابد.

وی افزود: به کشاورزان دیم کار توصیه می شود با توجه به بارندگی اولیه پاییزه، قبل از پایان آذرماه مابقی کشت خود را انجام دهند که به مرحله پنجه زنی برسد.

باقرزاده ضمن توصیه به کشاورزانی که تاکنون کشت خود را انجام نداده اند، عنوان کرد:در اولین فرصت زمین خود را به مرحله عملیات آماده سازی برسانند و کشت را انجام دهند و از کود ازته و فسفات استفاده کنند تا ریسک کاهش عملکرد به حداقل برسد.

رییس جهاد کشاورزی شیروان یادآور شد: همچنین به بذرکاران توصیه می شود از دستگاه کارنده عمیق کار استفاده کنند که عمق بذر تاثیر خوبی در سطح سبز دارد و بین سه تا پنج سانتی متر قرار می گیرد و روی بذرهای مصرفی صرفه جویی می شود.

وی تصریح کرد: کشاورزان از بذر اصلاح شده و ضدعفونی کننده استفاده کنند و کشاورزانی که از کود پایه اوره استفاده نکرده اند از کود ازته استفاده کنند چراکه حجم ریشه بیشتر و گندم زودتر به مرحله رویشی و پنجه زنی بهتر می رود.

شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در سال های اخیر دوران خشکسالی و کم‌آبی سختی را به خود دیده و حتی در مناطق مختلف به ویژه تعدادی از روستاها مردم برای تامین آب شرب با مشکل مواجه شده اند.

این شهرستان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که ۱۲ هزار بهره بردار از این بخش ارتزاق می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha