بهره‌برداری عجولانه از آب‌های ژرف تبعات منفی زیادی دارد

تهران- ایرنا- رئیس مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: استفاده از آب‌های ژرف باید پس از تکمیل مطالعات و نهایی‌شدن نتایج و با درنظرگرفتن مسائل زیست‌محیطی باشد، در غیر این صورت تبعات منفی زیادی به همراه خواهد داشت.

«محمدرضا کاویان‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: وظیفه مؤسسه تحقیقات آب بر اساس مأموریتی که به آن محول می‌شود انجام تحقیق و مطالعه در هر زمینه جدیدی در باره منابع آبی  است

وی آب‌های ژرف را یکی از این زمینه‌های جدید برشمرد و خاطرنشان ساخت: از سال‌های پیش یک سری مطالعات جامعی در مؤسسه تحقیقات آب انجام‌گرفته و گزارش‌های آن نیز داده شده است.

رئیس مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو گفت: پتانسیل‌های ایران در زمینه آب ژرف هم شناسایی شده است که به‌عنوان پتانسیل مطرح هستند.

کاویان‌پور ادامه داد: البته نقاط امیدبخشی هم پیدا شده که نیاز به مطالعات تکمیلی مثل مطالعات ردیابی، هیدرو شیمی، ژئوفیزیک و غیره دارد.

وی افزود: این مطالعات قاعدتاً این امکان را فراهم می‌کند تا ما آن نقاط امیدبخش را تبدیل به پتانسیلی که قابل‌بهره‌برداری باشد کنیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو خاطرنشان کرد: البته تا وقتی این اتفاق‌ها رخ ندهد آن نقاط تبدیل به نقاط بهره‌برداری نباید شوند؛ زیرا تبعات زیست‌محیطی داشته و نیز تبعات  منفی برای سفره‌های زیرزمینی دارد و هم چنین تبعات روی چاه‌ها، چشمه‌ها و غیره خواهد داشت.

کاویان‌پور گفت: اگر اینها کامل دیده نشود ممکن است تبعات آن چند سال دیگر گریبان‌گیر شود؛ بنابراین مطالعات باید واقعاً جامع و کامل باشد تا بتوان اظهارنظر درست کرد که در این بحث‌ها چاه‌های اکتشافی هم جای دارد.

وی ادامه داد: پس از انجام مطالعات باید مدل‌سازی شده و بعد پتانسیل سنجی و بعد وارد فاز بهره‌برداری شد که در این فاز هم قاعدتاً باید با طمأنینه و آرامش باشد که تبعات منفی  نداشته باشد.

رئیس مؤسسه تحقیقات آب گفت: بنابراین همه باید منتظر باشند تا مطالعات کامل انجام و نتایج حاصل شده و بعد نقشه جامع دیده شود که فاز بهره‌برداری هم در کنار آن دیده شود که مسائل زیست‌محیطی هم در آن دیده شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha