شِمای کنِسِت و کابینه آینده رژیم صهیونیستی

۱۴ آبان ۱۴۰۱، ۱۴:۱۱
کد خبر: 84933081
شِمای کنِسِت و کابینه آینده رژیم صهیونیستی

تهران - ایرنا - با حضور بیشترین شمار شهرک نشینان و اعضای احزاب دینی "صهیونیستی" و "حریدی" در کِنِست (پارلمان) رژیم صهیونیستی پیش بینی می شود که ترکیب اعضای کِنِست و به تبع آن کابینه آینده صهیونیستها متفاوت از گذشته باشد و این رژیم بیش از پیش در مسیر افراط گرایی و تنش آفرینی حرکت کند.

به گزارش ایرنا، اردوگاه راست افراطی متشکل از حزب «لیکود» به ریاست بنیامین نتانیاهو و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی شامل ائتلاف "صهونیسم دینی - عوتسما یهودیت"، حزب "شاس" و حزب "یهودیت تورات"  ۶۴ کرسی کنست را به دست آورد و انتظار می رود که نتانیاهو به عنوان رئیس این اردوگاه بزودی ششمین کابینه خود را تشکیل دهد.  

انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی سه شنبه هفته گذشته برگزار شد که در آن اردوگاه سیاسی تحت رهبری نتنانیاهو با کسب ۶۴ کرسی بر اردوگاه رقیب خود متشکل از ائتلاف  «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشبرد امور و «بنی گانتز» وزیر جنگ کنونی رژیم صهیونیستی پیروز شد. ائتلاف لاپید و گانتر در این انتخابات ۵۱ کرسی را کسب کردند.

این تغییر دراماتیک به نفع اردوگاه سیاسی نتانیاهو و به زیان اردوگاه سیاسی لاپید - گانتز» به نوبه خود باعث تغییر عمده ای در ترکیب پارلمان و تغییری بزرگتر در چهره  کابینه ائتلافی آینده خواهد شد. لاپید رئیس حزب «یش عتید» و گانتس رئیس حزب «اردوگاه رسمی» است که با ائتلاف با هم اردوگاه سیاسی مقابل نتانیاهو را تشکیل می دهند.

بر اساس گزارش روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحرونوت»، در پارلمان آینده رژیم اسرائیل که بیست و پنجمین دوره خواهد بود و نیز در ائتلاف حاکم آینده، بیشتر "کیپا" پوشان (یهودیان مذهبی که کلاهی به نام کیپا برسر می‌کنند) و بیشترین تعداد شهرکنشینان صهیونیست و تعداد بسیار کمی از زنان حضور خواهند داشت.

از نظر تعداد، بیش از نیمی از اعضای ائتلاف آتی، یهودیان دینی و حریدی (یهودیان ارتدوکس افراطی) خواهند بود که ۱۸ نفر از آنها در احزاب افراطی ارتدوکس «شاس» و یهودیت تورات» عضویت دارند.

همچنین ۱۲ نماینده حزب "صهیونیسم دینی" و سه تن از اعضا از حزب لیکود جزء مذهبی ها هستند. علاوه بر اینها، پنج نماینده یهودیان ارتدوکس در پارلمان هستند که در جرگه حزب "اردوگاه رسمی" به رهبری  گانتز قرار دارند و یک خاخام اصلاح گرا از حزب کارگر نیز در میان اعضای پارلمان جدید وجود دارد.

به استثنای ۱۰ عضو پارلمان در دو لیست عربی (جبهه متحد دموکرات برای صلح و برابری (حداش) و جنبش عرب برای تغییر (تعل)، هیچ عضو عرب دیگری در پارلمان وجود ندارد.

«پنینا تامنو شتا من» از حزب اردوگاه رسمی و «موشیه سولومون» از حزب صهیونیسم دینی دو عضو پارلمان رژیم اسرائیل هستند که در اتیوپی به دنیا آمده اند.  

در پارلمان قبلی تعداد شهرک نشینان به هفت نفر افزایش یافت و این بار نیز آمار آنها در پارلمان جدید افزایش خواهد یافت چرا که فقط در ائتلافی که انتظار می رود قدرت را به دست گرفته و حاکم شود (اردوگاه سیاسی نتانیاهو)، ۹ شهرک نشین وجود دارند که ۶ نفر از آنها از حزب صهیونیسم دینی هستند.

۲۹ زن در بیست و پنجمین دوره پارلمان حضور خواهند داشت، اما از نظر تعداد، زنان کمی در ائتلاف مورد انتظار (اردوگاه سیاسی نتانیاهو) حضور دارند. در این ائتلاف متشکل از ۶۴ نماینده، تنها ۹ زن وجود دارد که ۶ نفر از آنها از حزب لیکود و سه نفر از حزب صهیونیسم دینی هستند.

حزب «یش عتید» به ریاست لاپید در پارلمان جدید به سمت اپوزیسیون خواهد رفت. این حزب بیشترین تعداد زن را در پارلمان دارد و از ۲۴ عضو این حزب در پارلمان، ۱۰ نفر زن هستند. در حزب کار ۷۵ درصد زن هستند؛ یعنی از چهار نفری که از این حزب به پارلمان راه یافته است، سه نفر زن هستند. در دو حزب عربی که وارد پارلمان شده اند؛ در لیست هر یک، یک زن وجود دارد.

مسن‌ترین عضو پارلمان جدید رژیم اسرائیل، «حاییم کاتز» از حزب لیکود با ۷۴ سال سن است که پشت سر او، نتانیاهو با ۷۳ سال قرار دارد.  

در مقابل، جوانترین عضو پارلمان رژیم اسرائیل «اسحاق وزیرلاوف» است که در لیست انتخاباتی «عوتسما یهودیت» (قدرت یهودی) نفر دوم شد و  فقط ۳۰ سال سن دارد و انتظار می رود پس از «آرییه درعی» که پیش از این در سن ۲۹ سالگی به عنوان وزیر امور داخلی منصوب شده بود،  جوانترین وزیر رژیم اسرائیل باشد.

۲۲ نفر ( ۱۹ مرد و سه زن) برای اولین بار وارد پارلمان شده اند که هفت تن از آنها از حزب «صهیونیسم دینی» هستند.

به عقیده تحلیلگران سیاسی، حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو باعث خواهد شد که ائتلاف حاکم آینده به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاست های بسیار افراطی و فاشیتی را علیه فلسطینی ها در داخل سرزمین های اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش بگیرد و از سوی دیگر، سطح تنش ها در منطقه را افزایش دهد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha