به گزارش ایرنا ۴۲ سال پیش در بحبوحه دوران دفاع مقدس، شهید محمد حسین فهمیده، دانشآموز ١٣ ساله با بستن نارنجک به کمر خود، زیر تانک عراقیها رفت و جان خود را در راه دفاع از ایران و ایرانی نثار کرد و با این اقدام شجاعانه، برای مردم این مرز و بوم به الگوی ماندگاری از شجاعت و جوانمردی تبدیل و نامش در تاریخ ایران جاودانه شد.
به مناسبت ایام شهادت این نوجوان شهید و بسیجی شجاع همه ساله از هفت تا ۱۳ آبان در کشور به عنوان هفته بسیج دانشآموزی نامگذاری شده و در سطح مدارس و بین دانشآموزان برنامههای مختلفی در بزرگداشت یاد و خاطره وی و شهدای دانشآموز برگزار میشود .
در این خصوص تعدادی از فرهنگیان، دانشآموزان و مسئولان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی یزد با زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان به خصوص شهید محمد حسین فهمیده و هفته بسیج دانشآموزی بر ضرورت معرفی بیشتر این شهید به نسل آیندهساز تاکید کردند.
یکی از مربیان پرروشی مدارس یزد به اهمیت الگوسازی و معرفی نوجوانان و جوانان موفق و فعال در بخشهای مختلف به دانشآموزان توسط فرهنگیان و از سطح مدارس اشاره کرد.
هرچند تاکنون برای معرفی شهید فهمیده و ابعاد زندگی و ویژگیهای اخلاقی، رفتاری و ایثار و فداکاری او فعالیتهایی در کشور و مدارس صورت گرفته ولی مناسب نیستحسین زارع با بیان اینکه در کشور ما الگوهای موفق زیادی در بین نوجوانان و جوانان وجود دارد اظهار کرد: یکی از مهمترین و موفقترین چهره در این بخش شهید محمد حسین فهمیده است که جان خود را برای دفاع از کشور خالصانه فدا کرد.
هرچند تاکنون برای معرفی شهید فهمیده و ابعاد زندگی و ویژگیهای اخلاقی، رفتاری و ایثار و فداکاری او فعالیتهایی در کشور و مدارس صورت گرفته ولی مناسب نیست.
فاطمه کمالی یکی از فرهنگیان یزد با بیان اینکه در زمانی که تهدید نرم و فرهنگی دشمنان علیه نظام افزونی یافته بیشتر به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز داریم گفت: باید در قالب جهاد تبیین مورد تاکید مقام معظم رهبری نسبت به معرفی بهتر شهید فهمیده به دانش آموزان اقدام شود.
وی اظهار کرد: تهیه فیلم، کلیپ، برپایی نمایشگاههای فرهنگی و ادبی، مسابقات، تهیه روزنامه دیواری و سخنرانی در خصوص شهید فهمیده در مدارس نقش مهمی در معرفی او به نوجوانان و جوانان دارد.
یکی از دانش آموزان عضو بسیج دانش آموزی هنرستان حایری یزد گفت: هنوز به نحو شایسته خیلی از دانشآموزان با زندگی، خصوصیات اخلاقی و رفتری و اقدامات ایثارگرانه شهید فهمیده به آشنا نیستند و باید در این خصوص بهتر و بیشتر اقدام شود.
حسین سلیمیان با بیان اینکه هفته بسیج دانش آموزی یک فرصت برای معرفی شهید فهمیده و شهدای دانش آموز به نوجوانان است ادامه داد: باید در کتابهای درسی بیش از گذشته به این شهید در زوایای مختلف پرداخته شود.
وی اظهار کرد: اگر دانشآموزان از شهدای همکلاسی خود الگو بگیرند قطعا در مقابل توطئههای فرهنگی و روانی دشمنان دارای مصونیت میشوند و اهداف دشمن در آنها اثری ندارد.
دیگر دانش آموز یزد گفت: بروز و ظهور خیلی از ناهنجاریها و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه به دلیل دور شدن از فرهنگ والای ایثار و مقاومت است و باید مسئولان به خصوص در مدارس برای آشنایی دانشآموزان اقدام کنند.
بیشترین هجمه دشمنان متوجه نوجوانان و جوانان کشور با فعالیتهای سوء فرهنگی و در فضای مجازی است که باید برای غلبه بر اهداف آنها بیش از همیشه برای این قشر آیندهساز دارای برنامه مناسب و به روز باشیمریحانه دهقان بنادکی اظهار کرد: اگر فرهنگ ایثار و روحیه انقلابی و دینمداری در بین دانشآموزان با همت، برنامهیزی و انجام برنامههای شایسته نهادینه شود هیچ توطئه فرهنگی استکبار بر نسل جوان اثر ندارد.
مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: بیشترین هجمه دشمنان متوجه نوجوانان و جوانان کشور با فعالیتهای سوء فرهنگی و در فضای مجازی است که باید برای غلبه بر اهداف آنها بیش از همیشه برای این قشر آیندهساز دارای برنامه مناسب و به روز باشیم.
حجتالاسلا محمد حسین متوسل با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان انقلاب اسلامی و شهید فهمیده افزود: بهرهگیری از فضای مجازی و برنامههای متنوع فرهنگی و ادبی در شناسایی ابعاد زندگی و ایثارگری شهید فهمیده به دانشآموزان ضروری و موثر است.
وی اظهار کرد: باید در مدارس با برگزاری برنامههای معرفتی و بصیرتی، دانشآموزان را با شهید فهمیده آشنا کرد که تحقق آن نقش مهمی در شکست تهدید نرم دشمن علیه اعتقادات و مقدسات دارد.
همچنین مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان یزد گفت: تاکنون برای معرفی شهید فهمیده و شهدای دانش آموز به نسل جوان اقداماتی در استان صورت گرفته ولی به دلیل اهمیت موضوع با همکاری بخشهای مختلف باید بهتر و بیشتر شاهد کار و تلاش مضاعف باشیم.
حسین میرشریف افزود: اگر شهدای دانشآموز و در راس آنها شهید حسین فهمیده، شایسته به نسل جوان معرفی شود که یک وظیفه مهم و همیشگی محسوب میشود بسیاری از توطئههای فرهنگی خنثی میشود.
وی اظهار کرد: توسط اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان یزد با همکاری برخی از تشکلهای دانشآموزی و فرهنگیان برنامههای مختلفی در راستای جهاد تبیین و بصیرت افزایی نسل جوان برگزار میشود.
همچنین مسئول سازمان بسیج دانشآموزی استان یزد گفت: ۱۱۰ هزار دانشآموز دختر و پسر در یزد و مناطق و شهرستانهای تابعه استان در تمام پایههای تحصیلی در این تشکل انقلابی سازماندهی شدند.
حجتالاسلام حمید قطبی با اشاره به اینکه این دانش آموزان طبق اهداف و برنامههای تشکل سازمان بسیج دانش آموزی در یک هزار و ۵۰ واحد آموزشی فعالیت دارند افزود: این تشکل با همراهی سایر دانش آموزان مدارس بر حسب نیاز نسبت به انجام فعالیتهای فرهنگی ، هنری، ورزشی و اجتماعی فعالیت دارد.
لزوم تلاش جدی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب
این مسئول از همکاری فرهنگیان و مربیان تربیتی با تشکل بسیج دانش آموزی در مدارس قدردانی کرد و یادآور شد: تلاش برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب که مورد تاکید مقام مظم رهبری است جزو برنامههای مهمی است که تاکنون اقدام شده است.
قطبی بیان کرد: برگزاری ویژهبرنامههای مستمر معرفتی، بصیرتی و جلسلت مختلف فرهنگی جزو برنامههای مهم و محوری است که امسال در سطح مدارس پیگیری و اقدام میشود.
وی گفت: ویژه برنامههای بزرگداشت یوم الله ۱۳ آبان روز دانش آموز در سالجاری از اهمیت بسزایی برخوردار است که با همکاری بخشهای مختلف و دانش آموزان صورت میگیرد.
در سال تحصیلی جدید حدود ۳۰۵ هزار و ۲۲۴ دانش آموز در ۲ هزار و ۲۱۵ مدرسه و ۱۱ هزار و ۸۵۵ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۲۶ هزار ۷۳۵ نفر پیش دبستانی ، ۱۶۴ هزار و ۱۳۱ دانش آموز ابتدایی ، ۶۳ هزار و ۸۰۹ نفر متوسطه اول و ۵۰ هزار و ۵۴۹ دانش آموز هم در مقطع متوسطه دوم تحصیل میکنند.
از مجموع دانشآموزان ثبتنام شده در استان یزد ۱۲۶ هزار نفر دختر و ۱۲۹ هزار و ۹۲۷ نفر پسر هستند.
نظر شما