به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» رو شنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی احداث سد آب کمر شهرستان تفرش، افزود: تمام ظرفیتهای استان بکار گرفته شده تا پایان سال جاری شمار روستاهای با تنش آبی به ۷۰ مورد برسد.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود مشکل و تتش آبی روستاهای استان مرکزی تا پایان سال آینده برطرف شود.
استاندار مرکزی اظهار داشت: نگرانیهایی در زمینه تامین آب در ۲ شهرستان زرندیه و تفرش استان مرکزی وجود داشت که مشکل شهرستان زرندیه با حفر چاه برطرف شده و رفع مشکل آبی شهرستان تفرش با ایجاد سد آب کمر در دستور کار است.
مخلص الائمه بیان کرد: امید است با تامین اعتبارات لازم سد آبکمر تفرش در زمان پیش بینی شده به بهره برداری برسد.
مخلص الائمه افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری از جمله سیاستها و برنامههای اولویت دار دولت سیزدهم بوده و در سفر هیات دولت به استان اعتباراتی به این بخش اختصاص دادهد شده که بخشی از این اعتبارات تامین شده است.
وی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و کوهستانی بودن شهرستان تفرش، امکان انتقال آب از سایر حوزهها به این شهرستان وجود ندارد و با اجرای عملیات آبخیزداری و ذخیره نزولات جوی باید آب مورد نیاز شهرستان را تامین کرد.
استاندار مرکزی با یاد آوری کاهش بارندگیها و خشکسالیهای اخیر ادامه داد: با توجه به تغییر اقلیم و کاهش بارندگی ها باید الگوی آمایش انسانها تغییر کرده و بهره برداری از آب به گونه دیگر انجام شود و با نگاه به جلو بهترین تصمیمات اتخاذ شود.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: مردم شهر تفرش در مدت ۲ سال گذشته برای تامین آب شرب و کشاورزی با مشکلاتی مواجه بودند و طرح سد آبکمر از جمله طرحهای حیاتی برای تامین آب این شهرستان به شمار می رود.
«ولی الله بیاتی» افزود: آب هفتیان سال گذشته به شهر تفرش رسید و امید است با تامین اعتبار مورد نیاز طرح سد آبکمر و بهره برداری از این طرح مشکل آب شهرستان تفرش برطرف شود.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت: املاک افرادی که در طرح سد آبکمر تفرش زیر آب می رود جبران می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز در این آیین گفت: ۲۹۷ مورد بند خاکی، یک هزار و ۵۶۲ مورد بند سنگ و سیمان و ۲۵۶ مورد گابیونی در شهرستان تفرش اجرا شده است.
«عبدالحسین محمدی» افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری در راستای ذخیره سازی روان آبهای سطحی در مناطقی که پوشش گیاهی وجود ندارد اجرا می شود.
وی ادامه داد: حوزه آبخیز سد آبکمر تفرش بزرگترین طرح آبخیزداری در این استان است که با هدف نفوذ آب در این منطقه اجرا می شود.
محمدی با یادآوری اجرای ۲۴ مورد بند در منطقه آبکمر تفرش گفت: فرسایش خاک در این منطقه ۱۳ تن در هکتار و رسوب هفت تن در هکتار است که در این رودخانه در حال حرکت است.
عملیات اجرایی طرح سد آب کمر تفرش با اعتباری بالغ بر ۲۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری با حضور استاندار و برخی مسئولان استانی استان مرکزی آغاز شد.
نظر شما